Dodaj do ulubionych

mobbing- prosze o pomoc

IP: *.swidnica.mm.pl 22.06.04, 22:26
Jestem nauczycielem i uważam się za osobę mobbingowaną. Posiadam sporo
dowodów na swoją rację. Już od pewnego czasu interweniuję w swojej sprawie do
organu prowadzącego szkołę i sprawującego nadzór pedagogiczny. Jak do tej
pory formalnie nie otrzymałem pomocy, jedynie doradza mi się wejście na drogę
sądową. Ja nie chcę odszkodowania finansowego, tylko pragnę spokojnie
wykonywać swoją ulubioną pracę. Do kogo mogę się zwrócić? Bardzo proszę o
pomoc.

Mariusz
Obserwuj wątek
    • Gość: Bono Vox Re: mobbing- prosze o pomoc IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 23.06.04, 15:27
      Witam,

spróbuj tutaj: www.mobbing.most.org.pl/

Krajowe Stowarzyszenie Antymobbingowe (The National Association for Anti-
      Mobbing)
      Adres centrali: 50-237 Wrocław, ul. Ołbińska 18/5
      Telefon: 0 606 37 19 19
      E-mail: office@mobbing.most.org.pl

Pozdrawiam,

BV
    • birbant Re: mobbing- prosze o pomoc 23.06.04, 15:57
      Tylko nie mów, że Cię molestują małoletnie uczennice. To nie mobbing to
      marzenie.
      • Gość: nauczyciel Re: mobbing- prosze o pomoc IP: *.wroclaw.mm.pl 23.06.04, 17:04
        W czasach, kiedy praca jest towarem deficytowym , ludzie często zachowują się
        podle i wybierają spośród współpracowników ofiary, ktore prześladują.
        Kuratorium zasypane jest takimi sprawami. Są zbyt skomlikowane, by móc je
        rozwiązać jedną arbitralną decyzją urzędnika.Mogę tylko złożyć wyrazy
        współczucia i żywić nadzieję, że sprawa rozstrzygnie się na Twoją korzyść.
    • Gość: maxWroc Re: mobbing- prosze o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 18:39
      Witam! Najlepiej bedzie jesli zwrocisz sie do stowarzyszenia antymobbingowego
      ktore ma swoja siedzibe we wroclawiu-oni Ci doradza co robic. Ze swojej strony
      moge powiedziec jedynie tyle ze z prawnego punktu widzenia mozesz wniesc sprawe
      do sadu co nie jest rownoznaczne z przerwaniem pracy-zamiast odszkodowania
      ktore przysluguje za rozwiazanie umowy o prace z powodu mobbingu, mozesz
      dochodzic od pracodawcy zadoscuczynienia za doznana krzywde, a na mocy
      przepisow Kodeksu Cywilnego mozesz dochodzic takze odszkodowania za szkode
      majatkowa (jesli wykazesz np ze poniosles koszty np opieki lekarskiej, wizyt u
      psychologa itp.) Mozesz tego dochodzic dalej pracujac w tym samym miejscu.
      Problem polega jednak na tym ze to nie gwarantuje przerwania samego mobbingu-
      tutaj niestety prawo zawodzi:( Jedyne (tak mi sie wydaje) wyjscie to zmiana
      miejsca pracy na bardziej przyjazne (wowczas mozesz dochodzic takze
      odszkodowania) choc wiem ze w dzisiejszych czasach nie jest to latwe-pozdrawiam
      • Gość: Mariusz Re: mobbing- prosze o pomoc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.06.04, 10:09
        Dziękuję wszystkim osobom, które odpowiedziały na moją prośbę(oprócz birbanta
        czy jak on tam). Niestety pisze E-maile do stowarzyszeń antymobbingowych i jak
        do tej pory nie otrzymuję odpowiedzi. Sąd pracy to dla mnie ostateczność choć
        dowodów mam sporo. Ale jakbym niestety nie wygrał to dyrektor poczuje się
        bezkarny. Nie wiem czy w zakresie kuratorium czy mojego urzędu miasta nie
        należy wyjaśnienie sprawy, ale zobaczymy. Ja tego tak nie zostawię bo wychodzi
        na to, że mimo zmian w polskim prawie mobbing nadal jest bezkarny. Jak ktoś ma
        dla mnie jakieś rady to barzdo proszę.
        • Gość: jw Re: mobbing- prosze o pomoc IP: *.autocom.pl 25.06.04, 18:35
          Proszę zapoznać się ze strona www.nomobbing.pl
          i nawiazać kontakt na podane e-maile lub tel.
    • Gość: Fil Re: mobbing- prosze o pomoc IP: 195.245.213.* 24.06.04, 10:45
      witam
      moge zaoferowac jedynie zrobienie reportazu na ten temat, jesli uwaza Pan, ze
      moze to pomoc, prosze o kontakt filippa@gazeta.pl
      • Gość: lola Re: mobbing- prosze o pomoc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.06.04, 16:41
        ZApalmy świeczki ['] ['] ['] ['] ['] [']
        • Gość: lala Re: mobbing- prosze o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 21:41
          (') (') (')
          • birbant Re: mobbing- prosze o pomoc 26.06.04, 20:09
            Twardzielem to ty chyba nie jestes bracie.Poskarz sie mamie.
            • Gość: Wodzu Re: mobbing- prosze o pomoc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.04, 00:37
              Mój mąż jest twardzielem, a wykopała go po półrocznym mobingowaniu baba, która
              była wcześniej jego koleżanką z pokoju, a potem została dyrektorką. Widziałam ,
              jak to przeżywał, jaki był wściekły i ...bezradny.
              Życzę ci podobnych przejść. I wtedy możemy wrócić do tematu.
              • birbant Re: mobbing- prosze o pomoc 27.06.04, 02:43
                Nie znam takich klopotow z kobietami. Jak ktos ma problemy -sluze pomoca.
                • Gość: twardziel Re: mobbing- prosze o pomoc IP: *.swidnica.mm.pl 27.06.04, 21:44
                  trzeba z tobą pocisnąć birbant
                  • Gość: jasnowi=dz Re: mobbing- prosze o pomoc IP: *.wroclaw.mm.pl 28.06.04, 09:51
                    Poznasz Birbancie, poznasz. I to szybciej niż ci się wydaje. Ta sprawa już się
                    do Ciebie zbliża. A wtedy coś zrozumiesz...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka