Dodaj do ulubionych

UEFA dba o swój PR i bagatelizuje pobicie na st...

10.06.12, 20:59
bez przesady,błąd był po stronie osób,które się zaczęły szarpać z rosyjskimi kibicami.Stewarci mieli pilnować porządku a nie zastępować policji.
Obserwuj wątek
    • Gość: w Re: UEFA dba o swój PR i bagatelizuje pobicie na IP: 217.8.185.* 10.06.12, 21:34
      od poczatku wiedzialem ze cale to Euro to jest niebezpieczne dla ludzi, albo zawali sie trybuna, albo ktos wybije zeby.
      • awojtas39 Re: UEFA dba o swój PR i bagatelizuje pobicie na 11.06.12, 10:55

Nic nowego ,należało się spodziewać wcześniej,iż dojdzie do rozróby.
        • Gość: ja Uczta się od UEFA. IP: *.zwse.eu 11.06.12, 17:33
    • djemen Brawo. nareszcie ktos opisal sprawe poprawnie 10.06.12, 21:55
      Byl jakis taki skandaliczny amok i widoczna niemoc w mediach.

Niemoc i odpowiedzialnosc za to oczywiscie spoczywa na UEFA i tam dziennikarze powinni wysylac swoje pretensje i trudne pytania.

Denerwuje mnie to unikanie odpowiedzialnosci i nawet zrzucanie na polska policje podczas gdy ta nie miala tam odpowiedzialnosci czy nawet wstepu bez wezwania.
      • Gość: pilka w grze bylem widzialem i ... IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.12, 00:25
        race byly dwie ale w tv pokazali tylko jedna. Druga nie doleciała na płytę boiska i chyba trafiła w kogoś z trubuny i tam się paliła. Dla mnie to horror dostać racą na meczu ME. 2 rzecz to sama raca. Ktoś z ekipy próbował ją zabrąc, długo mu się to nie udawało i w końcu ją wykopał za murawę. Widać jasno, że nie byli przygotowani na szybkie usuwanie rac, petard itp. Poza tym pełno osób z obsługi roztawionych chyba co 2 metry non stop gapiła się w trybuny. Aż dziw, że po incydencie z racą szybko nie dali komunikatu, że to poszło z danego obrębu miejsc i nie wzmożyli tam ochrony, może nie doszłoby do wypuszczenia drugiej. Poza tym choć siedziałem między Rosjanami to nie mogę złego słowa powiedzieć. Doping choć czasem wulgarny to emocjonujący i 0 zaczepek wręcz przyjacielska atmosfera. Wg mnie gorzej to świadczy o samych organizatorach niż o kibicach. 2 sprawa to dziesiątki biletów w lewym obiegu przed stadionem. Koników w drodze na mecz pełno, tuż pod nosem policji, a ponoć sprzedaż poza str. www UEFA jest niedozwolona...

• awojtas39 Re: Brawo. nareszcie ktos opisal sprawe poprawnie 11.06.12, 11:01
        Bzdura piramidalna,policja powinna mieć nadzór i dostęp do wszystkich miejsc wokół
        stadionu oraz na samym obiekcie ,działać ostro bez specjalnego wezwania.
    • zetkaf Re: UEFA dba o swój PR i bagatelizuje pobicie na 10.06.12, 22:02
      Czyżby dziennikarz manipulował, czy faktycznie tak było?
      "Stewardzi mogli bez przeszkód być katowani jeszcze dłuższą chwilę, tyle że to Rosjanie, sami, jakby na wezwanie jednego z nich, przestali nagle bić i śpiesznie udali się do wyjścia."
      Co by nie mówić, jeśli faktycznie tak było, to wygląda to na "ustawkę" w stylu napadu Polaków na nadajnik radiowy w Gliwicach w 1939r.
    • Gość: asdf Re: UEFA dba o swój PR i bagatelizuje pobicie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 22:38
      Jasne bo to blad obslugi ze chcieli zatrzymac kibica wiec zupelnie zrozumiale jest ze pozostali rosjanie pobili go i jego trzech kolegow.
      Kolega z rosyjskiej ambasady ? Placa ci za to czy sam z siebie taki madry jestes.
    • Gość: aza Re: UEFA dba o swój PR i bagatelizuje pobicie na IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.12, 22:40
      Na zdjęciach nie widać że to Rosjanie, nie maja takiego tatuażu na czole. jakiej są narodowości. Wcześniej w mieście widziałam kibiców rosyjskich i niczym nie róznili się od naszych. Czyści, mili, spokojni i nie przeklinajacy. Skąd zatem pewność że to nie prowokacja? I dani-hani ma rację w tym co napisała.
    • czarek75 UEFA dba o swój PR i bagatelizuje pobicie na st... 10.06.12, 22:48
      ja mam w impelu 1500 zł za 250 godz i to brutto na smieciowej umowie jem dwa zabki czosnku codziennie zeby szkorbutu nie dostac i ja mam sie napinac do bandytow ten ochroniarz to idiota moze myslał ze jak zatrzyma to dostanie podwyzke 20 groszy i umowe o prace na pohybel firmom ochroniarskim na smieciowych umowach i 4.50 na godzine
    • xegar Dziwny Jest Ten Swiat 10.06.12, 23:45
      Oto dziennikarz siedzi sobie wygodnie w ciepełku i ocenia incydent na podstawie relacji i zdjęć zrobionych przez innych. Może nawet sobie wyobraża, że jego artykuł będzie budził takie emocje, jak relacje z wojennych frontów, prowadzone przez ś.p. Waldemara Milewicza? A może zależy mu na sprowokowaniu komentarzy? Trudno, służę: tylko jeden incydent na tak dużej imprezie z niebezpiecznymi rosyjskimi kibicami, to świetny wynik. Oczywiście szkoda mi pobitego ochroniarza i mam nadzieję, że UEFA wypłaci mu nagrodę za odwagę i odpowiednie odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu. Z drugiej strony, ta sytuacja była nie do uniknięcia. Użycie większych sił do wydobycia poszukiwanej osoby, skończyłoby się jeszcze większą rozróbą i większymi stratami, a efekt i tak byłby nie osiągnięty. Kibiców ZAWSZE będzie więcej niż ochrony. Ta sytuacja była rozegrana w prawdziwie szachowy sposób, gdzie poświęcono (przepraszam Ochronę za określenie) pionka, aby uratować rozgrywkę.

Xe.
    • serwolatka5 UEFA dba o swój PR i bagatelizuje pobicie na st... 11.06.12, 09:34
      Głupich nie sieją, Polki ich rodzą , niestety
    • marek1846 Można wnieść rece 11.06.12, 10:28
      i to nie tylko we Wrocławiu ale też wczoraj w Poznaniu. Co jeszcze można wnieść?
    • awojtas39 UEFA dba o swój PR i bagatelizuje pobicie na st... 11.06.12, 10:51

Rosjanie dali prawdziwy pokaz swojej kultury,opilstwo ,burdy.
      • Gość: eva Re: UEFA dba o swój PR i bagatelizuje pobicie na IP: *.wroclaw.vectranet.pl 11.06.12, 11:21
        I ponownie jesteśmy na niechlubnym celowniku nieprzychylnych naszemu miastu wszystkich mediów..Przed Euro wszystkie pozytywne ochy i achy skierowane były na Warszawę i Gdańsk...Teraz ciag dalszy...Warszawa- super stadion, najpiękniejsza i największa strefa kibica, wspaniała impreza, ludzie kulturalnie się bawią...Gdańsk-najpiękniejszy stadion Europy, Włosi i Hiszpanie razem z Gdańszczanami świętują kulturalnie etc .O Wrocławiu i Poznaniu tylko info o burdach w Rynkach i na stadionach, zero pozytywów!! Kto to wciąż nakręca, żeby nas poniżyć, zdeptać itp. To jakaś psychoza, czy kompleksy? Nawet miejscowi dziennikarze są Wrocławiowi nieprzychylni.
    • gienieral UEFA dba o swój PR i bagatelizuje GW prowokuje 11.06.12, 11:10
      Jakie są dowody, że nie była to prowokacja wiadomych agend, że byli to Rosjanie a nie najbardziej awanturujący się od lat polscy kibole? Co było przyczyną bijatyki i kto sprowokował i dlaczego pejsaci robią taką aferę? Prawie na każdym meczu krajowym są rozpierduchy we wrocku były morderstwa i co z tego wynikło?
      • sverir Re: UEFA dba o swój PR i bagatelizuje GW prowokuj 11.06.12, 11:25
        Sami kibice rosyjscy przyznają się do pobicia, ale winą obarczają stewardów, że zaczęli ich szarpać.
        • fair.play Re: UEFA dba o swój PR i bagatelizuje GW prowokuj 11.06.12, 11:57
          jeżeli nawet poczuł się szarpnięty kibic to miał wypłacić jedną tubę i dziękuję a nie jakieś katowanie biednego lamusa. jutro się krew poleje na meczu coś czuję zamieszki na skalę światową...
          • awojtas39 Re: UEFA dba o swój PR i bagatelizuje GW prowokuj 11.06.12, 12:03

Bardzo pesymistycznie oceniam sytuację w czasie meczu Polska - Rosja w dniu 12.06.2012r
    • nektarist UEFA dba o swój PR i bagatelizuje pobicie na st... 11.06.12, 21:06
      Według mnie to właśnie nie dba o swoje PR. Jakby dbała toby nie bagatelizowała pobicia na stadionie. dziwna filozofia. UEFA traci przeciez zaufanie i opini organizacji dbającej o bezpieczeństwo.
    • najlepszygeorge UEFA dba o swój PR i bagatelizuje pobicie na st... 11.06.12, 23:41
      Ale o co te pretensje? Na meczu jak na polskim weselu: jak ktoś nie dostanie w zęby to się nie liczy. Tym się charakteryzują zabawy dla mas.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka