Dodaj do ulubionych

Miasto sprzedaje działkę przy pl. Grunwaldzkim

IP: 213.199.196.* 27.06.04, 23:17
No to czekamy do 30 lipca :)
Obserwuj wątek
    • Gość: wrr A co ma Raegan do Wrocławia???? IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 28.06.04, 00:14
      Nie ma to ludzi związanych z Wrocławiem lub z Polską???? Może jeszcze Rynek
      zmienimy na Marketplace? Nowy Targ na New Market, a Piłsudskiego na Busha???
      • Gość: kotbehemot Re: A co ma Raegan do Wrocławia???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 00:18
        Warszawiacy maja rondo De Gaulle'a, to my bedziemy mieli Reagana;) Czemu nie?
      • Gość: Adrzej M. Re: A co ma Raegan do Wrocławia???? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 28.06.04, 00:40
        No to miasto sprzeda za 10 milionów i później odkupi za 100 milionów.
        Taka tradycja urzędnicza. Porównaj ze stadionem Slęzy.
        • Gość: kirył Re: A co ma Raegan do Wrocławia???? IP: 80.51.253.* 28.06.04, 08:14
          po przebudowie placu grunwldzkiego wartość tej działki wzrośnie - w
          urzędzie o tym nie wiedzą ?
      • Gość: Rafasiek Re: A co ma Raegan do Wrocławia???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.04, 10:17
        Plac Grunwaldzki, a rondo Raegana.... A może lepiej rondo Jagiełły? I może
        wreszcie doczekalibyśmy się jakiegoś pomnika z prawdziwego zdarzenia? Coś co by
        pasowało do dynamicznie rozwijającego sie miasta? qrcze jestem dumny z
        Wrocławia, ale przydałby się jakiś monument z prawdziwego zdarzenia. Fredro w
        Rynku i Słowacki w Parku Slowackiego to ciut za mało moim skromnym zdaniem...
        • Gość: CanoE Re: A co ma Raegan do Wrocławia???? IP: *.biskupin.wroc.pl / *.dsl.biskupin.wroc.pl 28.06.04, 10:26
          Własnie! skoro plac Grunwaldzki to niech to bedzie cos zwiazane z bitwa pod Grunwaldem! moze niech nazwa: Rondo Dwoch Mieczy - wyobrazacie sobie na samym srodku wielgachny pomnik dwoch mieczy?? Ktos w tym urzedzie jest popie..ny.. Co my mamy do Ronalda.. zeby jeden z glownych placow we Wrocławiu nazywac jego imieniem..
        • Gość: erni Re: A co ma Raegan do Wrocławia???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 12:15
          Tak. Mi sie marzy pomnik Manfreda von Richthofena.
    • Gość: Gecio Re: Miasto sprzedaje działkę przy pl. Grunwaldzki IP: *.magma / *.magma-net.pl 28.06.04, 09:09
      Jesli ma być rondo to dlaczego nie imienia Kubusia Puchatka, też znana
      anglosaska "postać".
      • Gość: wrocławianin Re: Miasto sprzedaje działkę przy pl. Grunwaldzki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.04, 09:42
        Gość portalu: Gecio napisał(a):

> Jesli ma być rondo to dlaczego nie imienia Kubusia Puchatka, też znana
        > anglosaska "postać".

A tobie co sie nie podoba w Rondzie Regana???? Argumenty rzeczowe. Z drugiej
        strony ks Jerzy Popieuszko nie doczekał się do dziś swojej ulicy - WSTYD
      • Gość: studenciak XXlatka a gdzie ja bedę pił piwo IP: *.wns.uni.wroc.pl 28.06.04, 15:27
      • Gość: studenciak XXlatka a gdzie ja bedę pił piwo IP: *.wns.uni.wroc.pl 28.06.04, 15:42
    • miliarder Re: Miasto sprzedaje działkę przy pl. Grunwaldzki 28.06.04, 10:12
      czemu "Ronalda Reagana"??
      nazywanie tego w latach jak USA są największym imprium zła,
      będzie wielkim nietaktem.

a moze lepiej Jacka Kuronia, płk. Kuklińskiego, czy Mariusza Łukasiewicza ??
      • Gość: Bono Vox Re: gdyby nie Reagan... IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.04, 10:38
        gdyby nie Reagan, mówilibyście teraz po rosyjsku i jedli tylko pierogi!!!! A na
        wczasy - na Krym!!

BV
        • brezly Re: gdyby nie Reagan... 28.06.04, 12:08
          Eee tam, Bono Vox:-)
          Rosyjski jest bardzo ladnym jezykiem, a pierogi to super jedzenie. Ja bym raczej
          powiedzial: mowili po sowiecku a jedli trawe, to by bylo bardziej prawdopodobne.

Ale jakos mi ten Reagan nie pasuje na Plac Grunwaldzki, czemus. Dla wielu
          przyczyn. Jak juz ma byc amerykanska dzielnica to mi sie marzy plac Louis
          Armstronga, aleja Duke'a Elligtona, z boczna Johna Coltrane'a:-))) Moglby sie
          tam np. Aryjski Front Przetrwania pod pomnikiem Satchmo zbierac:-)

A wogole, to najpierw niech oni to sprzedadza, a potem sie zobaczy. Obstawiam
          wariant 'Kolo Astry', tj. najpierw obiecujemy cuda na kiju z np. obserwatorium
          astronomicznym, a potem hipermarket z parkingiem.
          • Gość: Rafis Re: gdyby nie Reagan... IP: 213.199.196.* 28.06.04, 12:13
            > A wogole, to najpierw niech oni to sprzedadza, a potem sie zobaczy. Obstawiam
            > wariant 'Kolo Astry', tj. najpierw obiecujemy cuda na kiju z np. obserwatorium
            > astronomicznym, a potem hipermarket z parkingiem.

Warunki przetargu sa jasne :)
            Za niedotrzymanie któregokolwiek sa kary.
            • brezly Re: gdyby nie Reagan... 28.06.04, 12:55
              > Warunki przetargu sa jasne :)
              > Za niedotrzymanie któregokolwiek sa kary.

Pozyjemy, zobaczymy:-)
              Na 'kolo Astry' miasto bylo 40 milionow do tylu (sprzedalo za 40, kupujacy
              pchnal za 80). Jak padnie Astra, bedzie jeszcze pare zlotych wplywu do kasy
              maista mniej mniej. O karach nie bylo slychac :-))

Ja, Rafis, jestem zwolennikiem filozofii praktycznej. Tj. wierze w to co sie da
              zrobic, a nie w to co sie da powiedziec/napisac.
              • Gość: Rafis Re: gdyby nie Reagan... IP: 213.199.196.* 28.06.04, 14:55
                brezly napisał:

> > Warunki przetargu sa jasne :)
                > > Za niedotrzymanie któregokolwiek sa kary.
                >
                > Pozyjemy, zobaczymy:-)
                > Na 'kolo Astry' miasto bylo 40 milionow do tylu (sprzedalo za 40, kupujacy
                > pchnal za 80).

to gdzie te 40 mln do tyłu?
                Teren został sprzedany w oficjalnym przetargu a te 40 mln to najwyzsza kwota
                jaka zaoferowano.To, ż epotem jaikies firmy przelewaja sobie na konta miliony
                to juz inna kwestia.

Jak padnie Astra, bedzie jeszcze pare zlotych wplywu do kasy
                > maista mniej mniej. O karach nie bylo slychac :-))

jak na razie Astra kupiła TGG a to czy padnie to zalezy wyłącznie od niej
                samej :)
                Poza tym kary sa zapisane w wyniku doswiadczenia z terenem koło Astry.
                Gdyby było tak jak przewisujesz to na Dominikanskim stałby juz hipermarket a
                nie GD.

>
                > Ja, Rafis, jestem zwolennikiem filozofii praktycznej. Tj. wierze w to co sie
                da
                > zrobic, a nie w to co sie da powiedziec/napisac.

W obecnych czasach da sie zrobic wszystko oby tylko kasa była.
                Tak więc jestem zwolennikiem teorii przyszłościowej tzn wierze w to że
                mozliwosci rosna i da się zrobić więcej niz poprzednio :)

• brezly Re: gdyby nie Reagan... 28.06.04, 15:43
                  Gość portalu: Rafis napisał(a):

> to gdzie te 40 mln do tyłu?
                  > Teren został sprzedany w oficjalnym przetargu a te 40 mln to najwyzsza kwota
                  > jaka zaoferowano.To, ż epotem jaikies firmy przelewaja sobie na konta miliony
                  > to juz inna kwestia.

Nonieno, to jest Rafis, zlota mysl, tylko ja w ramki oprawic. Jakies aforyzmy
                  aferzystow piszesz Rafciu czy co? Za duzo wsrod adwokatow nie przebywasz?:-))
                  Ale, dzieki bo mi humor poprawiles.
                  • Gość: Rafis Re: gdyby nie Reagan... IP: 213.199.196.* 28.06.04, 15:50
                    brezly napisał:

> Gość portalu: Rafis napisał(a):
                    >
                    > > to gdzie te 40 mln do tyłu?
                    > > Teren został sprzedany w oficjalnym przetargu a te 40 mln to najwyzsza kwo
                    > ta
                    > > jaka zaoferowano.To, ż epotem jaikies firmy przelewaja sobie na konta mili
                    > ony
                    > > to juz inna kwestia.
                    >
                    > Nonieno, to jest Rafis, zlota mysl, tylko ja w ramki oprawic. Jakies aforyzmy
                    > aferzystow piszesz Rafciu czy co? Za duzo wsrod adwokatow nie przebywasz?:-))
                    > Ale, dzieki bo mi humor poprawiles.

Przebywam za duzo w srodoweisku "biznesu" :)
          • Gość: erni Re: gdyby nie Reagan... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 12:20
            No jak przecież grunwald to wrocławski Manhattan. Tak wiec regan jest jak
            najbardziej na miejscu.
            • brezly Re: gdyby nie Reagan... 28.06.04, 12:58
              Toz on Kalifornijczyk byl, a urzedowal w Waszyngtonie. Manhattan w Nowym Jorku
              jest, a lody sa szwajcarskie (Manhattan).
              Jakby kto kiedy na Islandii chcial Rycha Czarneckiego de Vratislavia uczcic i by
              mu zaulek zrobil kolo czegos w co Reykjaviku Wawel nazywaja, bys sie nie
              rozesmial? :-))
              • Gość: erni Re: gdyby nie Reagan... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 15:07
                Juz sie smieje z porownania Ricarda Cz. do RONALDA REAGAN'A. GENIUSZA PLITYKI
                POGROMCE KOMUNIZMU I TWORCE IMPERIUM AMERYKANSKIEGO.
                UNITED WE STAND .....
                • brezly Re: gdyby nie Reagan... 28.06.04, 15:45
                  Rycho ma prezd soba blyskotliwe rozwijajaca sie kariere. Ilosc rzeczy, ktore
                  moze jeszcze spieprzyc jest nie do przecenienia. Ja bym go nie skreslal,
                  przynjamniej do momentu jak sie nie wezmie za pisanie pamietnikow. Islandia
                  nigdy nie przepadala za EU, wiec poczekajmy...
      • Gość: erni Re: Miasto sprzedaje działkę przy pl. Grunwaldzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 12:16
        Tak. Dlatego proponuje rondo synonimu dobra-BIn Ladena.
    • Gość: Robson Re: Miasto sprzedaje działkę przy pl. Grunwaldzki IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 28.06.04, 16:01
      Nowy obiekt sercem dzielnicy akademickiej? A będzie całodobowy monopolowy? :)

Rondo Reagana to kolejny (po podwyżce cen biletów) efekt radosnej twórczości
      naszych urzędników. Zresztą jakby się to rondo nie nazywało, to i tak będę
      wysiadał na Grunwaldzkim...
      • Gość: lolo Re: Miasto sprzedaje działkę przy pl. Grunwaldzki IP: *.rozanka.wroc.pl 28.06.04, 17:00
        TO jest Grunwaldzka i rondo powinno miec nazwe Rondo Grumwaldzkie. Regan jest
        winny smierci wielu ludzi powinno byc w tej sprawie referendum.
        • Gość: erni ZA REGANEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 17:29
          JA jestem za Reaganem. Ale to nie zmienia faktow ze wszyscy i tak beda nazywac
          ten plac grunwaldzkim. Tak wiec lepiej nazwar rondo n apowst, slaskich rondem
          Reagana.
          UNITED WE STAND ..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka