Dodaj do ulubionych

NOP się wycwanił, swoje cele realizuje nowymi m...

08.08.12, 19:19
Proszę o komentarze.
Obserwuj wątek
    • Gość: Fan SZECHTERa Re: NOP się wycwanił, swoje cele realizuje nowymi IP: *.static.tvk.wroc.pl 08.08.12, 20:10
      Szechter zrobiłby z nimi porządek! szechteriada.org
      • Gość: amelcia got Re: NOP się wycwanił, swoje cele realizuje nowymi IP: *.wroclaw.mm.pl 08.08.12, 20:17
        A cóż tu komentować. To są biedne dzieci, z biednych rodzin, wykluczone społecznie, bez wykształcenia, perspektyw i szans zaistnienia we współczesnym świecie. Takimi zachowaniami próbują rozpaczliwie zwrócić na siebie uwagę świata i jakoś zaistnieć.Nikt nie lubi czuć się śmieciem.Żal mi ich, ale pomóc im nie można. Trzeba czekać aż im przejdzie. Nie można być przecież młodzieżą do emerytury ( nawet wszechpolską).
        • p1rat Re: NOP się wycwanił, swoje cele realizuje nowymi 08.08.12, 20:27
          ilu musi oberwać, zanim ktoś dorośnie amelciu, wiesz może ? czy mam ci wyliczyć z własnego doświadczenia ?
    • p1rat gmurczykowe bagienko 08.08.12, 20:25
      dziwię się, że ten twór jeszcze nie został zdelegalizowany. dziwię się również, że wiecznie ktoś "daje się nabierać" na chwyty szefów tej chołoty. nie okłamujmy się: to jest chołota. jedyne w czym potrafią być dobrzy, to darcie mordy na wiecach i chlanie po wiecu. potem już tylko schodzić takim z drogi.
      czytam parę artykułów wyżej (na gazeta.pl, a jakże) o tym, że prokuratorzy chcą zająć się ściganiem "mowy nienawiści w sieci". tymczasem - jak widać - nie potrafią sobie poradzić z mową nienawiści na ulicach. dla kogo te bajeczki panie Seremet?

pozdro
      • Gość: amelcia got Re: gmurczykowe bagienko IP: *.wroclaw.mm.pl 08.08.12, 20:31
        Może by założyć jakąś fundację, która im będzie pomagać wyjść z biedy i wykluczenia. Można wtedy 1% podatku przeznaczyć na edukację, doposażenie mieszkań, lepsze ubrania i wszystko, co pomoże im podnieść samoocenę. To bowiem niska samoocena każe im tak dramatycznie poszukiwać gorszych od siebie. Będę się za nich modlić.
        • p1rat Re: gmurczykowe bagienko 08.08.12, 20:59
          :)
          śmiem tylko przypomnieć, że oni modlą się do tego samego boga tylko... o troszkę inne rzeczy. jak myślisz, kogo ten bóg posłucha ? :)

ale ok. pomysł z odpisem byl dobry :D tylko, że onie w większości nie potrzebują "lepszych ubrań" :) te, które noszą niekiedy jakościowo bywają lepsze od ciuchów przeciętnego kowalskiego.
          edukacja owszem. większość z nich poglądy wyniosła z domów i z kościelnych kazań.
          ich (nazwijmy to) wiedza przeważnie mocno odbiega od powszechnie znanych faktów.
          przykład: takie samo podejście do Piłsudskiego jak i do Dmowskiego. tymczasem to dwa skrajne bieguny światopoglądowe i polityczne.
          ci ludzie zwyczajnie nie rozumieją tak prostych kwestii. albo nie chcą zrozumieć.
          ktoś robi im wodę z mózgów i ten ktoś powinien ponosić odpowiedzialność za istnienie i działalność takich organizacji jak nop. nie społeczeństwo.

zaznaczam, że wiem o czym piszę.
          • Gość: Paweł eL. Re: gmurczykowe bagienko IP: *.internetia.net.pl 09.08.12, 00:06
            gó... wiesz.

płodząc chociażby takie kwiatki : "przykład: takie samo podejście do Piłsudskiego jak i do Dmowskiego. tymczasem to dwa skrajne bieguny światopoglądowe i polityczne. "

i co z tego, że "dwa skrajne bieguny polityczne"?
            jeśli wspólnym, najważniejszym mianownikiem ich działań była troska o wielkość Ojczyzny?
            środki do realizacji tego celu wydają się być mało istotne gdy walczy się o taką sprawę.
            człowiek o lewicowych poglądach to nie lewak. ty jesteś lewakiem szydzącym z kościoła, wiary, przywiązania do zasad i konserwatywnego podejścia do życia. nazywacie nas ciemnogrodem a my jesteśmy z tego dumni i śmiejemy się wam prosto w twarz człowieku młody, piękny, wykształcony z wielkiego miasta, wyborco rudego kaszuba bądź winiarza spod biłgoraju.

tak, swoje przekonania wyniosłem m.in. z domu i kościoła i po wieki wieków będę z tego dumny za naukę rodziców i kościoła, mój światopogląd ukształtowało również samodzielne myślenie. twój natomiast czytanie takich bulwarówek jak aborcza czy słuchanie "autorytetów" w osobach bartoszewskiego, szechtera, wałęsy, czy dziennikarzyn pokroju harłukowicza, maciorowskiego czy ich guru- sawki.
            czytaj dalej, niedługo zgnijesz razem z nimi.

ps. harłukowicz! kiedy odpowiesz na moje, trudne pytania?!
            ps.1 zamieszczam je jeszcze raz tutaj żebyś długo nie musiał szukać:

"może bzdurą jest to, że to pod patronatem wybiórczej i koleżków harłukowicza do niedawna organizowane były akcje jak 'zapal znicz czerwonoarmistom'? może bzdurą jest to, że to wybiórcza w sposób jawny nawoływała do publicznego wygwizdania hymnu? może bzdurą jest to, że niejaki redaktorek sewerynek blumsztajn otwarcie popierał lewackie bojówki, które w pociągu zmasakrowały patriotów udających się na marsz niepodległości? może bzdurą jest to, że redaktorkom wybiórczej imponują postacie takie jak ulrike meinhof i cały raf? może bzdurą jest to, że przez lata kryli w tym aaron szechter lesława maleszkę- czołowego tajnego współpracownika sb, później dziennikarzola gejzetki? może w końcu bzdurą jest to ,że otwarcie określają się po której scenie strony politycznej stoją w swoim mniemaniu będąc obiektywną i rzetelną gazetą? pierwszy/lepszy przykład z brzegu: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,4588024.html

co z tego co napisałem jest bzdurami?! niech wypowie się także w końcu harłukowicz. brak odpowiedzi będzie tylko potwierdzeniem faktów, skądinąd odpowiedź jakakolwiek również bo jak tu dyskutować z bardzo niewygodnymi faktami?"

"Gdyby jednak to taka komunistyczna partia polski- legalnie działająca na terytorium Rzeczypospolitej( o kuriozum! ) podobny heppening urządziłaby rozumiem, że oburzenia żadnego by nie było? a co najwyżej pozostała, głucha papierowa cisza.
            to jest właśnie wasza hipokryzja ignoranci z czerskiej i placu solnego, panie harłukowicz myślisz pan sam jak piszesz te wymiociny i inne pseudoartykuły czy tylko ci panie za to płacą? gdzie ty się człowieku kształciłeś?! u naczelnego sawki?!"

za odpowiedź dziękuje katofaszol z pisu, człowiek mało wykształcony, stary, z miękini pod Wrocławiam.
            • Gość: agnostyk Re: gmurczykowe bagienko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.12, 00:18
              Przeczytaj swój tekst raz jeszcze, a potem kolejny raz, aż zrozumiesz, że jesteś takim samym talibem, tylko wysadzającym samoloty innego koloru.
              • Gość: Paweł eL. Re: gmurczykowe bagienko IP: *.internetia.net.pl 09.08.12, 00:34
                dodaj jeszcze, że katofaszolem!
                i koniecznie z PIS-u!;)
                tak, muszę się przyznać- to ja wysadzający samoloty wysadziłem w powietrze B-747 w 1988r. nad Lockerbie przy okazji przyczyniając się do upadku syjonistyczno-amerykańskiego kapitalisty spod szyldu linii PanAm:)
                • Gość: agnostyk Re: gmurczykowe bagienko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.12, 00:48
                  3 głębokie wdechy, a teraz zamknij oczy i wyobraź sobie, że istnieje świat oprócz POPiSu.
                  • Gość: ATS Re: gmurczykowe bagienko IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.12, 20:39
                    Standardowo. Gdy brakuje argumentów to automatycznie w swoich komentarzach przywołujecie PiS lub PO. Czy to nie jest swego rodzaju skrzywienie?
            • rk111 Re: gmurczykowe bagienko 09.08.12, 00:20
              widać że mało wykształcony i czuć że z pisu, dla ścisłości lewaki i faszyści to takie samo gów..
              • Gość: ATS Re: gmurczykowe bagienko IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.12, 20:40
                Kolejny PiS-ofob? Czy wśród was lemingów zapanowała jakaś epidemia? :)
            • katrina_bush Ale ten NOP to jednak Czarna Komuna. 10.08.12, 15:45
              Gość portalu: Paweł eL. napisał(a):

> gó... wiesz.
              >
              > płodząc chociażby takie kwiatki : "przykład: takie samo podejście do Piłsudskie
              > go jak i do Dmowskiego. tymczasem to dwa skrajne bieguny światopoglądowe i poli
              > tyczne. "
              >
              > i co z tego, że "dwa skrajne bieguny polityczne"?
              > jeśli wspólnym, najważniejszym mianownikiem ich działań była troska o wielkość
              > Ojczyzny?
              > człowiek o lewicowych poglądach to nie lewak. ty jesteś lewakiem szydzącym z ko
              > ścioła, wiary, przywiązania do zasad i konserwatywnego podejścia do życia. nazy
              > wacie nas ciemnogrodem a my jesteśmy z tego dumni i śmiejemy się wam prosto w t
              > warz człowieku młody, piękny, wykształcony z wielkiego miasta
              >
              > tak, swoje przekonania wyniosłem m.in. z domu i kościoła i po wieki wieków będę
              > z tego dumny za naukę rodziców i kościoła,
              >

Twoje nastawienie do kościoła, tzw. konserwatywne podejście do życia - to twoja prywatna sprawa.

Ale:
              To JA decyduję o wyborze partnera na życie (białego, czarnego, zielonego, takigo, jaki MI się podoba :).

To JA decyduję o formie współżycia (konkubinat /małżeństwo cywilne, wyznaniowe)

To tylko i wyłącznie moja sprawa, czy wychowam dzieci po laicku, buddyjsku, czy katolicku.

A prywatne wybory i decyzje innych tak samo szanuję.

I żaden NOP nie będzie mi tu wchodzić z buciorami, ani rozkazywać i takie sprawy.

A ten NOP to jednak Czarna Komuna.

Ideologia NOPu to nic innego, jak: kołchozowa urawniłowka i totalna uniformizacja społeczeństwa - wrogie nastawienie do naturalnego indywidualizmu i oczywistego pluralizmu światopoglądowego i obyczajowego.

p. s.
              I w dodatku dziwi mnie to podlizywanie się do anglosaskiej, skandynawskiej i niemieckiej "white power" - skoro dla tych ludzi Polacy to nadal "Polacs" / "Polactwo" - podludzie.

• sverir Re: gmurczykowe bagienko 09.08.12, 13:15
            > przykład: takie samo podejście do Piłsudskiego jak i do Dmowskiego. tymczasem to dwa
            > skrajne bieguny światopoglądowe i polityczne.

To nie ich wiedza mocno odbiega od powszechnie znanych faktów, tylko Twoja wiedza o nich jest zerowa.

Ale bez osobistych wycieczek. Wiesz zapewne, że Dmowski założył Komitet Narodowy Polski, który stanowił oficjalną reprezentację Rządu Polskiego na konferencji w Paryżu. A zdajesz sobie sprawę z tego, że tworzyli go nie tylko endecy, ale także przedstawiciele Piłsudskiego? Najwyraźniej ani Dmowski, ani Piłsudski nie zdawali sobie sprawy z tego, że ich skrajne bieguny światopoglądowe i polityczne wykluczają posiadanie wspólnego celu - niepodległej Rzeczpospolitej.

• pawel_zet Re: NOP się wycwanił, swoje cele realizuje nowymi 08.08.12, 20:37
      Przepraszam, ale co w tym zestawieniu robi prawo Izraela do istnienia? Ja rozumiem, że redakcja "GW" reprezentuje proizraelski punkt widzenia. W końcu trudno by było inaczej, jeżeli w radzie nadzorczej Agora SA i w redakcji "GW" są takie, a nie inne nazwiska. Ale to już jest oburzające, gdy miesza się rasizm ze sprzeciwem wobec istnienia Izraela, który to sprzeciw podziela ze mną wielu mądrych Żydów. Izrael to państwo apartheidu, które powstało wskutek syjonistycznych intryg, poprzez metody terrorystyczne, masowe czystki etniczne i kradzież ziemi należącej do Palestyńczyków. Jest to państwo, które odrzuca prawo międzynarodowe i represjonuje organizacje humanitarne. Co ma wspólnego zaprzeczanie prawu do istnienia tego zdegenerowanego państwa z rasizmem, tego pojąć nie potrafię. W przypadku tego artykułu mamy do czynienia z najbardziej prymitywną socjotechniką, która mnie brzydzi.
      • wielki_czarownik :) 08.08.12, 21:48
        To Ty jeszcze się nie zorientowałeś, że kto nie lubi Izraela ten faszysta? Co prawda Mussolini nic do Żydów nie miał (nawet miał dość sporo żydowskich współpracowników, którzy byli faszystami pełną gębą) ale to nieistotne. Faszysta i tyle! Przynajmniej w wybiórczej wizji świata.
      • Gość: emerytttttt Re: NOP się wycwanił, swoje cele realizuje nowymi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.12, 09:44
        A jak można terrorystom palestyńskim dać więcej praw ? Arab a zwłaszcza muzułmanin powszechnie kojarzy się z terroryzmem, zamachami na ludność cywilną, samobójczym wysadzaniem się w powietrze w autobusach na targowiskach, na zatłoczonych ulicach itp. Zapracowali sobie bandytyzmem na taką opinię i gdyby nawet nagle zaprzestali takiego przestępczego precederu to będą musiały upłynąć dziesiątki lat zanim normalnym ludziom Arab czy muzułmanin przestanie kojarzyć się z terorystą. Nie miałbym nic przeciwko sąsiadowi Żydowi ale sąsiad Arab-muzułmanizm wzbudziłby mój niepokój. Wiem , że to stereotyp ale tak to jest.
        • pawel_zet Re: NOP się wycwanił, swoje cele realizuje nowymi 09.08.12, 10:13
          Oczywiście, że terroryzm jest zły.
          Tylko dlaczego media polskie rozpisują się o zamachach terrorystycznych organizowanych przez Palestyńczyków, pomijają zaś praktycznie milczeniem terror stosowany przez Izrael? Jak się ma stosunek liczby ofiar Palestyńczyków do ofiar Żydów? 1:500? Przede wszystkim zaś to nie Palestyńczycy najechali miłujących pokój Żydów. To Żydzi najechali Palestynę, przegnali jej mieszkańców, dokonując przy tym krwawych czystek etnicznych, i do dzisiaj dokonują masowych mordów na Palestyńczykach w Gazie. Ruch oporu w Polsce podczas II Wojny Światowej także dokonywał zamachów, które dzisiaj określilibyśmy jako terrorystyczne, ale przecież miał chyba powody, do ich organizowania.
          Stereotypy na temat Palestyńczyków i muzułmanów, które są dziś tak powszechne wśród Polaków, to efekt długotrwałej propagandy przez zarażone syjonistyczną zarazą media, z "GW" na czele.
    • Gość: DW A GW jak się wycwaniła IP: *.217.146.194.generacja.pl 08.08.12, 20:43
      Zrobić z nacjonalistów głupków a sama siebie kreuje na ostoje moralności i praworządności.
      Moja 11 letnia córka wie, że GW to śmieci nic nie warte!!!
    • Gość: agnostyk Re: NOP się wycwanił, swoje cele realizuje nowymi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.12, 21:48
      Archaiczni obrońcy XIXw ideałów, aż dziw, że przy takim zacofaniu i głębokiej wierze w zabobony, odważyli się wsiąść do tramwaju.
      Mniej więcej ten sam poziom co frajerów od Marksa.
      • Gość: ATS Re: NOP się wycwanił, swoje cele realizuje nowymi IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.12, 20:47
        Skąd przeświadczenie o ich zacofaniu, wierze w zabobony? "Wicie Hipolicie" cokolwiek na ten temat czy tak jak pismaki z Placu Solnego żyjesz stereotypami? Może GazWyb jest twoim jedynym źródłem wiedzy na ten temat? Szczerze współczuję.
    • wielki_czarownik A ja mam pytanie. 08.08.12, 21:50
      Dlaczego gwizdy podczas uroczystości godziny "W" są draństwem a wygwizdywanie hymnu 11 listopada już nie?
    • wielki_czarownik Ale ja dalej nie rozumiem 09.08.12, 00:49
      Jakim cudem NOP oskarżany o rasizm i antysemityzm może być jednocześnie organizacją faszystowską? Przecież oryginalni faszyści nie byli ani rasistami ani antysemitami. Mało! Całkiem sporo wysokiej rangi włoskich faszystów było Żydami! To jak to jest?
      • Gość: trzecia-droga Re: Ale ja dalej nie rozumiem IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.08.12, 01:54
        Sam faszyzm był bardzo mocno antyrasistowski i to była pewna bariera pomiędzy faszyzmem i nazizem. Co prawda, pod koniec faszyzm stawał się powoli rasistowski, pod naciskami Hitlera, ale też przez to zmieniał swoje założenia. Tęczowa brygada o tym nie wie, bo przecież jest taka "nowoczesna i wykształcona".

Mnie śmieszy utożsamianie NOP'u z środowiskami kibicowskimi (dwa różne światy). NOP współpracuje z kibicami, ale to dwa różne środowiska kłamliwa gazeto!!! Żaden członek NOP'u od początku działalności nie został skazany!!!

Mam dzieje, że NOP sobie tak spisuje te wszystkie kłamstwa.. aż pewnego dnia zamiast wydania GW, będą same przeprosiny i sprostowania kłamstw.

Wielka Polska Narodowa! Wolna Palestyna!
    • rk111 Re: A ja mam pytanie. 09.08.12, 04:27
      Jeśli uważasz że zapalenie znicza na mogile żołnierza to jest wspieranie komunizmu to nie mamy co rozmawiać, ja bym zapalił nawet na mogile żołnierza z wermachtu, to był człowiek i to nie jego wina ze walczył zginął i spoczywa w tej ziemi, trzeba to uszanować . Co innego propagandowcy tacy jak Kaczyński , Miller czy Napieralski i inni skrajni idioci z lewa czy z prawa. Komunizn co jeszcze socjalizm to jest szkodliwa utopia , faszyzn czy jak kto woli nacjonalizm też , obie te ideologie powinny wylądować na śmietniku historii , podobnie jak i ortodoksyjny katolicyzm , protestantyzm , prawosławie , islam czy judizm oraz inne religie siejace wyogość . Jestem zwolennikiem dialogu jak Karol Wojtyła nasz rodak na stolicy piotrowej, jestem liberałem gospodarczym i konserwatysta politycznym, swera obyczajowa natomiast to domena prywatna kazdego człowieka i nikt sie nie ma prawa w nia pchać z buciorami a w szczególności faszyści.
      • wielki_czarownik Ciekawe masz poglądy :) 09.08.12, 10:52
        Liberał ekonomiczny, konserwatysta polityczny, zwolennik wolności obyczajowej (wewnętrznej)... Jakby poszukać, to znajdzie się dla Ciebie partia zaliczana przez lewactwo do skrajnej prawicy :)
    • Gość: pl Re: NOP się wycwanił, swoje cele realizuje nowymi IP: *.217.146.194.generacja.pl 09.08.12, 06:45
      Ciekawe, czy ci co wierzą w wyższość białej rasy oglądają tabelę medalową igrzysk z Chinami na czele, albo próbowali kupić ostatnio telewizor - inny niż koreański lub japoński.
    • wielka_smuta ...... a tymczasem Wrocławianie mają inne problemy 09.08.12, 08:24
      A tymczasem Wrocławianie mają inne problemy niż Gazeta

Romowie tłumnie odwiedzają jeden z wrocławskich szpitali. Pacjenci się skarżą
      www.gazetawroclawska.pl/artykul/633661,romowie-tlumnie-odwiedzaja-jeden-z-wroclawskich-szpitali,id,t.html
      - nasi Czytelnicy skarżą się na Romów, którzy od wtorku przesiadują we wrocławskim szpitalu MSWiA na ul. Ołbińskiej. "To jest koszmar co się tam dzieje. Z relacji pielęgniarki dowiedzieć się można że wcześniej też były takie sytuacje i nawet po wezwaniu policji na interwencję nie było żadnej poprawy" - napisał w liście do redakcji jeden z Czytelników.

W zaistniałej sytuacji jestem po stronie NOPu
      • Gość: ger.wer Re: ...... a tymczasem Wrocławianie mają inne pro IP: *.devs.futuro.pl 09.08.12, 20:48
        Piszesz, że jesteś po stronie NOP-u, ale właśnie jak panoszą się cyganie koło szpitala, a jakiś czas temu w galerii Magnolia to ich jakoś nie widać, żeby zrobili z tym porządek.
        Pseudo patriota skin idiota
    • pawel_zet Re: NOP się wycwanił, swoje cele realizuje nowymi 10.08.12, 07:27
      Nie chcę, żeby osoba Twojego pokroju traktowała mnie z szacunkiem. Nie wiem, kogo traktujesz z szacunkiem: może Goldę Meir, a może Ben Gurion, ale myśl, że osoba Twojego pokroju mogłaby traktować mnie z szacunkiem jest mi przykra. Kłamiesz na temat rzekomo pokojowego osadnictwa żydowskiego. Żydzi prowadzili politykę czystek etnicznych, zabijając Palestyńczyków, często całymi wiioskami jak w Deir Yassin i zmuszając do ucieczki z domów. Prawdę napisałaś tylko w jednym miejscu: Palestyńczycy nie rządzili w swoim kraju. Rządzili nimi najeźdźcy i kolonizatorzy, którzy bez ich zgody wyrazili zgodę na osadnictwo żydowskie i powstanie w Palestynie żydowskiego państwa. Nawet jednak Brytyjczycy nie wyobrażali sobie, że Żydzi postanowią wygnać Palestyńczyków z domu i zaprowadzić apartheid. Dlatego też Żydzi zaczęli mordować także Brytyjczyków.
      Z chęcią przyrównuję bojowników palestyńskich do członków polskiego ruchu oporu. I w jednym, i w drugim przypadku mamy do czynienia z ludźmi pozbawionymi domów, zagrożonymi codziennie śmiercią i upokarzanymi przez zdegenerowanych moralnie najeźdźców.
    • pawel_zet Re: NOP się wycwanił, swoje cele realizuje nowymi 10.08.12, 07:44
      Podejrzewam, że wiesz, jak było, ale celowo kłamiesz. Dla innych osób podaję parę linków, z których można uzyskać rzetelną wiedzę na temat Izraela:
      palestinereview.com/ebooks.htm
      www.60yearsofnakba.org/NAKBAbook.pdf
    • sverir Re: NOP się wycwanił, swoje cele realizuje nowymi 10.08.12, 10:28
      > Palestyna to Rzymska nazwa majaca odnieść podobne znaczenie jak Kraj Przywiślański.

Palestyna to nazwa użyta na długo przed podbojem "Ziemi Świętej" przez Rzymian. Nawiasem mówiąc, myk którym Rzymianie chcieli upokorzyć Żydów, to nadanie prowinicji nazwy, która odnosiła się do podbitych przez Żydów Filistynów, a nie wymyślenie własnej (w dodatku greckiego pochodzenia).

> Żydzi nie najechali tamtych ziem, po prostu pozwolono się im tam osiedlić ,najpierw to
      > zrobił sułtan

Żydzi pojawili się w Palestynie na długo przed sułtanem. Zrobili to w latach, w których podbijali Filistynów właśnie. Że to było dawno i nieprawda? Cała migracja żydowska w XIX wieku oparta była na historii starożytnej. Ale faktem jest, że Żydzi przybywali do Palestyny przez całe średniowiecze, za wiedzą i zgodą ówczesnych władców na Bliskim Wschodzie. Lubimy o tym zapominać, bo okazałoby się, że w XV wieku to nie Polska była najbardziej tolerancyjna, tylko Imperium Osmańskie.

> a następnie w imieniu Ligi Narodów Brytyjczycy

To prawda, ale porównanie tego przypadku do Henryka I mija się z celem. W czasach Brodatego inna była choćby koncepcja państwa, Henryk I nie zapraszał nikogo na ziemie, które były tylko pod jego administracją. No i - przede wszystkim - zapraszał, a nie sankcjonował pobyt "Niemców".

> A porównanie ruchu oporu w okupowanej Polsce do terroru "palestyńskiego" to jest po
      > prostu bezczelność.

Bo nasi byli czyści i uczciwi, a Palestyńczycy są brudni? Czy są jakieś inne powody?

• tajlerdarden Żenujące to wszystko... 19.09.12, 13:28
      Dopóki i jedni i drudzy nie uświadomią sobie, że żyją na jednej okrągłej planecie, dopóty będą się wyrzynać w imię pięknych idei, ku uciesze PSYCHOPATYCZNYCH przywódców.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka