mwyjadlow 30.06.04, 23:08 Rafis, gdzie jesteś?, śpisz ? napisz jak wspaniale we Wrocku!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tora_tora kompetencyjne dno 30.06.04, 23:33 nie wiem czy w tym mieście kiedykolwiek cos się zmieni jesli chodzi o poziom zarządzania sprawami publicznymi - ZDiK jak był skrajnie niedołężny tak jest i nikomu to nie przeszkadza. Wykonawca żadnych prac w niedzile nie prowadził - bo i po co. W takiej głupiej warszawce prace w mniej newralgicznych punktach pracuje się na 3 zmiany- tu sparaliżowano komunikacyjnie pół miasta i nie ma problemu- urząd miasta tkwi w jakim chorym letargu- po prostu obłęd. Odpowiedz Link Zgłoś
pitero1 Re: Korki rosną 01.07.04, 07:15 Ja akurat mam takie szczęście (wątpliwe), że co dzień jeżdże tym mostem ale zawsze w przeciwnym kierunku niż jest korek. Rano wyjeżdżam z Wrocławia a po południu wracam i muszę powiedzieć, że gdy w poniedziałek o godz. 8.30 korek osiągnął wysokość przystanku na Widawie no to ja was pazdrawliaju. Co najmniej 1,5 godz. do samego mostu a dalej ? Najgorsze jest to, że jest to jedyny most od tej strony. Następny to chyba w Brzegu Dolnym? (jak narazie), bo w drugą stronę wcale nie lepiej - podobne korki na trzebnickim, warszawskim i jak zwykle grunwaldzkim Pozdrawiam wszystkie te znudzone, zniecierpliwione, zdenerwowane twarze, które mijam codziennie jadąc w przeciwnym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
drom75 Re: Korki rosną 01.07.04, 08:22 a gdzie jest zachwycony z siebie pan dyrektor ktory w zeszlym tygodniu wychwalal nowa organizacje ruchu w tym miejscu ??? co powiesz teraz na to madralo ??? - co za balwan .... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek651 Hurrraaaaaaa!!!! 01.07.04, 09:17 Jeszcze troche i może wreszcie polecą głowy z ciepłych stołków. Panie Dutkiewicz, wymienić mam po raz kolejny nazwiska? A może wrócimy do "kiniorologii stosowanej" i bedziemy udowadniac, że wszystko jest OK? Odpowiedz Link Zgłoś
sebasr W kraju bezrobocia... 01.07.04, 15:29 "...więc i tak nie znaleźlibyśmy tylu fachowców, żeby zatrudnić dodatkową zmianę..." to znaczy, ze u nas nie ma bezrobocia!! HURRRRRAAAA!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jaro65 Dlaczego niczego nie zaplanowano wcześniej ?! 01.07.04, 11:08 Remont ulicy Bałtyckiej wygląda na jakąś totalną bzdurę pod względem organizacyjnym: 1. Nie oszacowano skutków ograniczenia ruchu - patrz korki na okolicznych mostach, 2. Nie przewidziano ewentualnej konieczności przyspieszenia robót - nie wierzę w to, by nie można było znaleźć kilku dodatkowych fachowców (można było zacząć szukac ich odpowiednio wcześniej, zresztą pewnie wystarczyło wymóc to na firmach wykonawczych), 3. Nie zaplanowano OD RAZU pracy na trzy zmiany i/lub w weekendy (dziwne tym bardziej, że drogowcy są odmiennego zdania niż ZDIK). Śmiem zauważyć, że sprawę prowadzenia robót w nocy można było chociaż spróbować omówić wcześniej z zarządem osiedla. Byłem niedawno w tamtych okolicach (na szczęscie rowerem) i naprawdę poraził mnie rozmiar korków. Tym bardziej dziwi to, że dopuszczono do takiej sytuacji - w końcu nie jest to chyba pierwszy tego rodzaju remont. A najbardziej porażająca jest ignoracja i beztroska ZDIKu. Czytając wypowiedź pani rzecznik odnosi się wrażenie... no, że ... nic nie dało się i da się zrobić... Może lepiej towarzystwo pobawiłoby się w robienie babek z piasku ? To wszystko to po prostu kpina ! Odpowiedz Link Zgłoś
jakis_chlopak Re: Dlaczego niczego nie zaplanowano wcześniej ?! 01.07.04, 14:23 A może należało, chociaż częściowo, uruchomić przejazd nowym mostem Tysiąclecia, np. tylko dla mieszkańsców okolicy. Nie musieliby, chociaz oni, stać w kilometrowych korkach, spóźniać się do pracy, i po pracy wracać (stać) w korkach. Odpowiedz Link Zgłoś
drom75 Re: Dlaczego niczego nie zaplanowano wcześniej ?! 01.07.04, 15:10 > A może należało, chociaż częściowo, uruchomić przejazd nowym mostem > Tysiąclecia, np. tylko dla mieszkańsców okolicy. > Nie musieliby, chociaz oni, stać w kilometrowych korkach, spóźniać się do > pracy, i po pracy wracać (stać) w korkach. wykluczone ! nie jest mozliwe dopuszczenie do eksploatacji (czesciowej, malej, lokalnej czy obojetne jak by ja nazwac) budowli bez odbioru technicznego - to by smierdzialo prokuratorem ! co innego gdyby wykonawca po zamknieciu jednego przesla przewozil tamtedy swoje materialy budowlane - robota na osobowickiej poszla by z kopyta :-) (oczywiscie wykonawca remontu osobowickiej musilby byc ten sam co mostu) Odpowiedz Link Zgłoś
czajla Re: Dlaczego niczego nie zaplanowano wcześniej ?! 02.07.04, 08:48 a może należało zbudować tak jak w czasie Wszystkich Świętych most pontonowy? Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
jakis_chlopak Re: Dlaczego niczego nie zaplanowano wcześniej ?! 02.07.04, 11:30 Jestem za! Nawet z symboliczna opłatą. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek651 Re: Dlaczego niczego nie zaplanowano wcześniej ?! 02.07.04, 14:37 Ja tylko tu przypomne, że w 2002 roku wymiana 20 metrów torów tramwajowych na skrzyżowaniu Powstańców i Pilsudskiego zajęła ponad pół roku. heh, ciekawe ile lat bedzie trwał ten remont? Panie Rafis, zatkało pana? Odpowiedz Link Zgłoś