paulhandyman 07.09.12, 19:14 W ubiegłym roku w izbie zmarło sześć osób.... to niezła rzeźnia tam musiała być, że 6 osób wykończyli Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
na100procent Totalne zaskoczenie państwa policyjnego 07.09.12, 19:18 Tylko tych dziesiątków zamordowanych na izbie żal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tho Re: Totalne zaskoczenie państwa policyjnego IP: *.181.9.1.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.09.12, 22:07 Zważaj na słowa- za to co powiedziałeś możesz odpowiadać przed sądem Odpowiedz Link Zgłoś
na100procent Śmiało! 07.09.12, 22:17 Czekam na pozew! Ale będzie mały problem: nie jestem bezbronnym pijaczkiem, którego łatwo obrobić z kasy lub zabić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Śmiało! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.12, 22:53 Ale za to jesteś tępym pisim kołkiem, który nie ma pojęcia o znaczeniu określenia "państwo policyjne". Pewnie szafujesz nim równie często co słowami "patriotyzm", "odwaga" i "polskość", zgadłem wolaczku? Odpowiedz Link Zgłoś
na100procent Re: Śmiało! 08.09.12, 02:22 A nie, nie zgadłeś. Za morderstwa na izbie odpowiedzialni są wyłacznie polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Śmiało! IP: *.dynamic.chello.pl 08.09.12, 11:11 nie wiem czy wam się przydarzyło, mi tak. Za to, że będąc "w stanie" trafiłem na patrol w drodze z knajpy do taksówki. Nie dość, że mnie okradli z pieniędzy to jeszcze uwięzili (bo jak to inaczej nazwać?). Płacę parę tysięcy podatków miesięcznie m.in. na takie właśnie patologiczne rozwiązania jak izba. Uważam, że najlepsze, co się temu miastu przydarzyło w ostatnim miesiącu, to jej likwidacja. Jeśli ktoś popełni przestępstwo niech trafia do izby zatrzymań, jak ktoś naebany - do domu. Miasto zgarnia miliony z opłat za uż. wieczyste, czynsze i koncesji od knajp - i tutaj nie mają dylematu moralnego. Natomiast jak ktoś przegnie z piciem to się nagle włącza opcja represyjna, bo przecież nie edukacyjna. macham Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Śmiało! IP: *.dynamic.chello.pl 08.09.12, 11:14 ...nawiasem mówiąc, cała obsługa pijana była na równi ze mną (na oko), a miałem 1,5 prom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz Szkoda, że tylu musiało umrzeć, żeby... IP: *.internetia.net.pl 07.09.12, 20:11 Szkoda, że tylu musiało umrzeć, żeby ktoś wreszcie zamknął ten żałosny przybytek. Współczuję wszystkim pobitym, okradzionym, obdartym z godności ludziom, którzy musieli przejść przez to niekonstytucyjne para-więzienie (od razu dodam, że na Sokolniczą trafiałem tylko zupełnie trzeźwy, w celu odebrania kumpli lub asystując przy składaniu skarg). Wszystkim byłym pracownikom, oraz policjantom i strażnikom, z taka lubością "karzącym" niegroźnych ludzi izbą wytrzeźwień życzę jak najgorzej! Obyście się #$@$! emerytury nie doczekały! P.S. Ktoś może wie, czy zabezpieczono gdzieś kasety z monitoringu z izby? Podobno jest obowiązek przechowywania zapisu wideo przez dwa lata. Prokuratura powinna się zainteresować tym materiałem... Odpowiedz Link Zgłoś
professional_scoffer Nie ma izby wytrzeźwień. Wrocław radzi sobie be... 07.09.12, 20:17 "Polskie prawo nie zabrania być pijanym." I to jest jego wada, bo przez to mamy powszechny alkoholizm. W sumie to w tym kraju źle nie jest: teraz to nawet policja będzie pijanych wozić i szukać dla nich schronienia - taka darmowa podwózka do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezsens Re: Nie ma izby wytrzeźwień. Wrocław radzi sobie IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.09.12, 22:18 czyżby? mi się jednak wydaje, że bycie pijanym to pierwsze wykroczenie jakie 'zauważy' policjant w przypadku chęci uprzykrzenia życia obywatelowi. Mnie to co prawda nigdy osobiście nie spotkało, ale koledzy opowiadali, że grzecznie gromadą maszerowali do domu. Może nie w kompletnej ciszy i nie do końca w linii prostej (fakt), ale maszerowali grzecznie chodnikiem, nie śpiewali, raczej głośno się śmiali etc. Podjechał patrol, wszystkich spisał i wywiózł na sokolniczą, skąd ich odebrałem. Czyli co? Polskie prawo nie zakazuje bycia pijanym, ale za bycie pijanym jest 'pseudo-mandat' za pobyt w tym pięknym przybytku? Coś to nie jest spójne - warto więc zastanowić się, jak się wykorzystuje prawo, szanowni panowie policjanci - bo teraz wyszło, że tak nie do końca wolno wam było pijanych przechodniów na izbę odstawiać, a robiliście to często. Sam fakt zamknięcia izby pozwala sądzić, że będzie lepiej, niestety policja ma własne metody walki z pijanymi bezdomnymi czyli właśnie ich wrzuca do szpitali - jeśli lekarz na miejscu nie stwierdzi konieczności hospitalizacji - policja ma kłopot, bo w przypadku zimy czy intensywnych opadów deszczu wywiozą do parku, skąd zabrali i co? Na dwór? Żeby zamarzł? Bardzo będzie ciekawie. Dopóki jest ciepło to problemu nie ma, ale poczekajmy na zimę - będzie kolorowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;] Re: Nie ma izby wytrzeźwień. Wrocław radzi sobie IP: *.finemedia.pl 07.09.12, 20:26 nic się nie zmieniło, nietrzeźwych badamy i przekazujemy służbom. Badanie gratis i dowóz do domu a może jeszcze receptę na do widzenia ;] Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofczyz Nie ma izby wytrzeźwień. Wrocław radzi sobie be... 07.09.12, 21:14 Cztery lata szarpaniny i apelowania do sumień polityków i politykierów. Wreszcie jej nie ma !!!!! Może trzeba było od razu walić do MNP, pocałować pierścień ale sprawę przyśpieszyć. Mała rzecz a cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tho Re: Nie ma izby wytrzeźwień. Wrocław radzi sobie IP: *.181.9.1.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.09.12, 22:08 Zważaj na słowa- za to co powiedziałeś możesz odpowiadać przed sądem. Odpowiedz Link Zgłoś
puzonik48 Nie ma izby wytrzeźwień. Wrocław radzi sobie be... 08.09.12, 09:27 Nie słyszałam ,żeby w krajach zachodnich istniały izby wytrzeźwień ?Tam chyba policja odwozi delikwentów do domu ,być może potem obciąża delikwenta za transport ?U nas niestety jest rzesza bezdomnych ,których nie ma gdzie odstawić .Ale tych i tak do izby nie zabierano ,bo niewypłacalni . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A gdzie tu logika? Re: Nie ma izby wytrzeźwień. Wrocław radzi sobie IP: *.180.28.191.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.09.12, 09:36 Według twojego rozumowania, to ci biedni klienci izby właśnie w niej się napili (bez umiaru), a niedobry personel ich wykończył... Jeżeli masz kłopoty z rozróżnianiem przyczyny i skutków, to radzę ci - nie pij dzisiaj już więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Nie ma izby wytrzeźwień. Wrocław radzi sobie IP: *.internetia.net.pl 08.09.12, 10:20 Ziomeczku, pogódź się z faktem, że izba wytrzeźwień to dla większości normalnych obywateli instrument represji, którym psy mogły zawsze postraszyć podpitego studenta lub kogokolwiek, kto nie dał im się poniżyć w inny sposób (wcale nie trzeba było być pijanym). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Nie ma izby wytrzeźwień. Wrocław radzi sobie IP: *.play-internet.pl 08.09.12, 14:21 .... i coś się zmieniło? Teraz ten "biedny, praaawie trzeźwy student" jak się "nie spodoba policji", to zamiast na Izbę pojedzie do komisariatu i tam miło spędzi w celi czas ..... ja tu jakoś różnicy nie widzę :) .... w miejscowościach, gdzie nie ma izby "od zawsze" pijanych zamykało się w celach ..... i też jakoś zadowoleni nie byli ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz Re: Nie ma izby wytrzeźwień. Wrocław radzi sobie IP: *.internetia.net.pl 08.09.12, 16:30 > .... i coś się zmieniło? Teraz ten "biedny, praaawie trzeźwy student" jak się " > nie spodoba policji", to zamiast na Izbę pojedzie do komisariatu i tam miło sp > ędzi w celi czas ..... ja tu jakoś różnicy nie widzę :) Nie kosztuje to już trzech stówek i to jest duży plus. Poza tym z psiarnią lepiej da się pograć niż z izbą. Nie ma rozmycia odpowiedzialności - jedna firma przywozi i jedna się "opiekuje". To ważne w przypadku nadużyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rox Re: Nie ma izby wytrzeźwień. Wrocław radzi sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.12, 11:57 Przyjdą mrozy i problem zapijaczonych sam się rozwiąże Odpowiedz Link Zgłoś
eudocimus A gdzie zawiozą ... 08.09.12, 19:06 Ciekawe co napisze redaktorek jak będzie leżał w szpitalu a obok niego położą pijanego żula, śmierdzącego i zawszawionego,który przez całą noc będzie darł ryja że chce wyjść. Ciekawe. No i może niech który dziennikarzyna napisze co robić z pijanymi bezdomnymi? Jeśli taki nie popełni przestępstwa ani wykroczenia tylko np. śpi pijany na przystanku autobusowym a jest akurat -10. W takich przypadkach jak będzie kilka zgonów to pewnie ten sam redaktorek będzie się rozpisywał KTO JEST WINIEN. Z innej beczki - z tymi 6 zgonami to celowa manipulacja. Dwa z nich mogły zostać zrzucone na niedopełnienie obowiązków przez personel. Pozostałe dotyczą schorowanych, starych i zniszczonych życiem ludzi. Tacy po prostu czasami umierają. Nikt nie zamyka szpitala bo tam ktoś umarł! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz Re: A gdzie zawiozą ... IP: *.internetia.net.pl 08.09.12, 20:03 > Ciekawe co napisze redaktorek jak będzie leżał w szpitalu a obok niego położą p > ijanego żula, śmierdzącego i zawszawionego,który przez całą noc będzie darł ryj > a że chce wyjść. Ciekawe. Do szpitala trafi gdy będzie na coś chory lub na tyle pijany, że będzie to dla niego groźne. Chorzy ludzie czasami krzyczą - deal with it. > No i może niech który dziennikarzyna napisze co robić z pijanymi bezdomnymi? Je > śli taki nie popełni przestępstwa ani wykroczenia tylko np. śpi pijany na przys > tanku autobusowym a jest akurat -10. W takich przypadkach jak będzie kilka zgon > ów to pewnie ten sam redaktorek będzie się rozpisywał KTO JEST WINIEN. Do schroniska dla bezdomnych. > Z innej beczki - z tymi 6 zgonami to celowa manipulacja. Dwa z nich mogły zosta > ć zrzucone na niedopełnienie obowiązków przez personel. Pozostałe dotyczą schor > owanych, starych i zniszczonych życiem ludzi. Tacy po prostu czasami umierają. > Nikt nie zamyka szpitala bo tam ktoś umarł! No proszę, proszę... Znasz dokładnie te przypadki? Czy tylko tak zakładasz? Swoją drogą, dwa zgony to mało? Ciekawe ile było zgonów w poprzednich latach? Odpowiedz Link Zgłoś