Dodaj do ulubionych

Republika - Kombinat

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.02, 22:00
Dziekuje. Dziekuje serdecznie. Smiem pisac, iz byl to naj.. nie wiem.
Najwiekszy, Najcudniejszy, Najdoskonalszy koncert mojego zycia. Przekroczyl
wszelkie moje oczekiwania - brawa dla tanga z sukienka i lustrem, dla
telefonow, dla białych flag w zębach, dla luster. Dla wszystkich biorących
udzial w tym... nie wiem. wydarzeniu.
Ktoremu brakowalo tylko jednej osoby; tej, ktorej miejsce bylo na samym srodku,
na samej gorze.
Gdyby byl z nami Obywatel G.C, bylo by nie-do-opisania. Tak jest "tylko" naj.
Obserwuj wątek
    • Gość: Hondzia Re: Republika - Kombinat IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.02, 22:02
      Zapomnialam: bylam na Kombinacie o 16. Koncert finalistow byl swietny, glownie
      dzieki konferansjerom (usciski stokrotne!), ale wszystko przycmil Kombinat. Co
      owacje na koncu chyba udowodnily, prawdaz?
    • postmodern Re: Republika - Kombinat 16.03.02, 22:05
      To prawdziwa szczęściara z Ciebie...Ja niestety nie zdołałem kupić biletów...
      Bardzo żałuję...
      • Gość: Jajaccek Re: Republika - Kombinat IP: *.chicago-16-17rs.il.dial-access.att.net 16.03.02, 22:10
        Z Was to wogole szczesciarze !! Ja to sobie moge co najwyzej
        murzy...afroamerykanskiego bluesa posluchac.
        • Gość: cyfer Re: Republika - Kombinat IP: 62.89.74.* 17.03.02, 07:45
          ale afroamerykanski blues w porzadku jest... :-)
    • Gość: Mmadi Re: Republika - Kombinat IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.03.02, 12:13
      widzialam film...
      !czarno - bialy!
      !bialo - czarny!

juz wiecej nie zobacze go ani ja ani Oni...

metafizyczny, podniebny film...
      nie moglam przestac klaskac...
      rece ulozyly sie w rytm pieknie jednostajny i nieskonczony...

tak - PLAKALAM...

dla siebie
      w sobie
      za Nim

chlopcy z zespolu byli niesamowicie silni...

spiewajacy - bardzo przekonujacy w swoich rolach...
      do ktorych scenariusz napisal Grzegorz C.

• Gość: rychu Re: Republika - Kombinat IP: *.wroc.gazeta.pl 17.03.02, 13:27
        Nie martwcie się.1 kwietnia "Kombinat" będzie w TVP
        • Gość: Marta Re: Republika - Kombinat IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.02, 13:43
          Gość portalu: rychu napisał(a):

> Nie martwcie się.1 kwietnia "Kombinat" będzie w TVP

w tv to nie to samo co na zywo. owacje 20 minutowe , sam pan Kołakowski, który
          wszedł na scenę nie wiedział czy może przerwać ? Było genialnie.... wspaniała
          insecnizacja - udało się przełożyć piosenki Republiki na "język tetary". ja byłam
          o 16.00, i co robił ten tłum ludzi pod Imapretm o 20.00?

• Gość: fun Re: Republika - Kombinat IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.03.02, 14:00
            Nie mogę dojść do siebie. Muszę przyznać, że zupełnie inaczej odebrałem treść
            wszystkich utworów, niż do tej pory. Koncert był fantastyczny i (pewnie jak
            wiel) nie mogłem opanować wzruszenia.
          • Gość: rychu Re: Republika - Kombinat IP: *.wroc.gazeta.pl 17.03.02, 14:40
            Gość portalu: Marta napisał(a):

> Gość portalu: rychu napisał(a):
            >
            > > Nie martwcie się.1 kwietnia "Kombinat" będzie w TVP
            >
            > w tv to nie to samo co na zywo. owacje 20 minutowe , sam pan Kołakowski, który
            > wszedł na scenę nie wiedział czy może przerwać ? Było genialnie.... wspaniała
            > insecnizacja - udało się przełożyć piosenki Republiki na "język tetary". ja był
            > am
            > o 16.00, i co robił ten tłum ludzi pod Imapretm o 20.00?
            >

czekał na spektakl o 20!

• Gość: Woland Re: Republika - Kombinat IP: *.astercity.net / 10.135.129.* 17.03.02, 14:49
              Tak...dopiero teraz lepiej widać, kogo straciliśmy....niektóre rzeczy Grześka
              (myślę, że mogę go tak nazywać, byłem na pierwszym toruńskim koncercie
              Republiki i potem chyba na wszystkich wazniejszych przez cała drogę grupy),
              powinny stać się standardami polskiego rocka...ale i tak będą je potrafili
              zaśpiewać tylko najlepsi...
              • isis! Re: Republika - Kombinat 17.03.02, 16:49
                Do szczęśliwców, którzy byli:
                Napiszcie co śpiewał i jak wypadł Sambor!
                Dzięki...
                • Gość: marsha Re: Republika - Kombinat IP: 192.168.0.* 17.03.02, 17:00

> Napiszcie co śpiewał i jak wypadł Sambor!

..."Telefony..." i ponoć wypadł znakomicie-tak przynajmniej głoszą Ci,którzy
                  byli.
                  niestety nie miałam szczęścia być na koncercie.ubolewam.

[isis-nie przejmuj się matołami atakującymi Cię na Forum. znudzą się
                  wkrótce,zapewne...]

• isis! Re: Republika - Kombinat 17.03.02, 18:24
                    Gość portalu: marsha napisał(a):

> ..."Telefony..." i ponoć wypadł znakomicie-tak przynajmniej głoszą Ci,którzy
                    > byli.

Dzięki! Wiedziałam, że wypadnie dobrze, ale chciałam potwierdzenia.

> [isis-nie przejmuj się matołami atakującymi Cię na Forum. znudzą się
                    > wkrótce,zapewne...]

Mam taką nadzieję, bo wchodzenie na Forum zaczyna być pasmem zażenowania i wstydu
                    przed innymi, normalnymi gośćmi. Co pomyślą o wrocławskim Forum ci, którzy wejdą
                    tu po raz pierwszy, którzy nie znają "starej wiary"? Pozdrawiam, marsha, do
                    następnego spotkania!

• Gość: Żarłacz Re: Republika - Kombinat IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.03.02, 23:17
                      Sambor był świetny, Kinga też. To zupełnie inne piosenki w ich wykonaniu. Nigdy
                      nie przepadałam jakoś specjalnie za Republiką, wychowałam sie na Perfect i
                      Maanam. Teraz kawałki GC nabrały innego wymiaru, a w wykonaniu aktorów
                      śpiewających nabrały treści, choć zmieniła sie tylko forma.
                • Gość: Hondzia Re: Republika - Kombinat IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.02, 19:29
                  Sambor w Telefonach wypadl swietnie, jednak moim faworytem jest Cezary Studniak
                  i "Biala flaga".
                  Nie pasowal mi tylko, niestety, Imiela. Chyba ma troche zbyt delikatny glos...
                  (Mama twierdzi, ze ne pasowal do calosci, a Kinga Preis byla doskonala:))
                  <hondak@box43.pl>
    • Gość: Mao Re: Republika - Kombinat IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.02, 23:47
      Gość portalu: Hondzia napisał(a):

> Dziekuje. Dziekuje serdecznie. Smiem pisac, iz byl to naj.. nie wiem.
      > Najwiekszy, Najcudniejszy, Najdoskonalszy koncert mojego zycia. Przekroczyl
      > wszelkie moje oczekiwania - brawa dla tanga z sukienka i lustrem, dla
      > telefonow, dla białych flag w zębach, dla luster. Dla wszystkich biorących
      > udzial w tym... nie wiem. wydarzeniu.
      > Ktoremu brakowalo tylko jednej osoby; tej, ktorej miejsce bylo na samym srodku,
      >
      > na samej gorze.
      > Gdyby byl z nami Obywatel G.C, bylo by nie-do-opisania. Tak jest "tylko" naj.

Hondzia wyluzuj się, Grzesiu już nie żyje. Slow down. Chcesz robić fajerwerki????
      • Gość: iza Cholewa - dzięki :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.03.02, 13:45
        Witam, ja tu po raz pierwszy na Forum i od razu z nazwiska, ale taki już
        nawyk :) Zacznę od tego, że nie zobaczyłam Kombinatu, zadowolę się więc wersją
        tv. Natomiast dawno nie czytałam tak emocjonującej, ciekawej i pełnej pasji
        recenzji, jak ta, którą napisał Grzesiek Cholewa. A mówi się, że serduchem nie
        należy pisać. Nieprawda! Grzesiu - bardzo dzięki. Pozdrawiam - Iza Michalewicz.
      • Gość: Hondzia Re: Republika - Kombinat IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.02, 19:07
        > Hondzia wyluzuj się, Grzesiu już nie żyje. Slow down. Chcesz robić fajerwerki??
        > ??
        fajerwerki? a dlaczegozby fajerwerki?:) Napisalam tu tylko, jakie odnioslam
        wrazenie na koncercie. Brakowalo mi, go czy Go. Po prostu.

• Gość: Stefano Re: Republika - Kombinat IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.02, 19:27
      Otoz dlatego byl taki najwspanialszy poniewaz Obywatela GC nie ma juz wsrod
      nas.Czy sadzisz , ze gdyby byl to ten koncert z jego tekstami mialby miejsce na
      PPA ? Moja odpowiedz - nigdy .
      Po drugie , czy Wy sluchacie tekstow ?
      • Gość: al-kaida Re: Republika - Kombinat IP: 211.20.195.* 20.03.02, 00:01
        Gość portalu: Stefano napisał(a):

> Otoz dlatego byl taki najwspanialszy poniewaz Obywatela GC nie ma juz wsrod
        > nas.Czy sadzisz , ze gdyby byl to ten koncert z jego tekstami mialby miejsce na
        >
        > PPA ? Moja odpowiedz - nigdy .
        > Po drugie , czy Wy sluchacie tekstow ?

Słuchamy (przynajmniej ja słucham), nie mierz wszystkich swoją miarką. Co zaś do
        kombinatu to jestem zdania,ze jak się aktorzy próbują zmierzyć z rockową piosenką
        graną w orginalnej tonacji (nie dopasowanej do aktora) i aranżacji to walka jest
        nierówna. Obronną ręka ,moim zdaniem, wyszedł z niej tylko Mariusz Lubomski oraz
        Jacek Bończyk. Niewątpliwie spektakl będzie bardzo efektowny w tv. Wyraźnie pod
        obrazek był robiony. Mógłby być demo np. firmy oświetleniowej pro-lite.

• Gość: Jaś Gupi Re: Republika - Kombinat IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.03.02, 00:18
          Umówmy się ,że Republika to był Grzegorz Ciechowski. Koledzy z zespołu troszkę
          na doczepkę. Oprócz basisty, który rzeczywiście zawodowo brzmiał. Gitarmen od
          biedy też mógłby być ale keyboardzista i pałker to trochę dom kultury w
          Garwolinie.
          • Gość: Marta Re: Republika - Kombinat IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.02, 16:01
            Gość portalu: Jaś Gupi napisał(a):

> Umówmy się ,że Republika to był Grzegorz Ciechowski. Koledzy z zespołu troszkę
            > na doczepkę. Oprócz basisty, który rzeczywiście zawodowo brzmiał. Gitarmen od
            > biedy też mógłby być ale keyboardzista i pałker to trochę dom kultury w
            > Garwolinie.

GŁUPI JASIU , czy ty naprawde jestes az tak "g.... " czy wszystko i wszystkich
            musisz na tym forum obrzucać chamskimi tekstami, słuchaj jezeli cie to nie
            interesuje to poprostu nie pisz nic - tak bedzie chyba lepiej dla nas wszystkich!!
            REPUBLIKA bez watpienia byla fantastycznym zespolem, a twoje wnioski sa
            bezpodstawne , jezeli chodzi o doczepce , wszyscy artysci sa tak samo "Ważni" jak
            wazny byl zespol.... i nie masz prawa tak o nich ,mowic
            • Gość: Jasiek Re: Republika - Kombinat IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 09:58
              Gość portalu: Marta napisał(a):

> Gość portalu: Jaś Gupi napisał(a):
              >
              > > Umówmy się ,że Republika to był Grzegorz Ciechowski. Koledzy z zespołu tro
              > szkę
              > > na doczepkę. Oprócz basisty, który rzeczywiście zawodowo brzmiał. Gitarmen
              > od
              > > biedy też mógłby być ale keyboardzista i pałker to trochę dom kultury w
              > > Garwolinie.
              >
              >
              >
              > GŁUPI JASIU , czy ty naprawde jestes az tak "g.... " czy wszystko i wszystkich
              > musisz na tym forum obrzucać chamskimi tekstami, słuchaj jezeli cie to nie
              > interesuje to poprostu nie pisz nic - tak bedzie chyba lepiej dla nas wszystkic
              > h!!
              > REPUBLIKA bez watpienia byla fantastycznym zespolem, a twoje wnioski sa
              > bezpodstawne , jezeli chodzi o doczepce , wszyscy artysci sa tak samo "Ważni" j
              > ak
              > wazny byl zespol.... i nie masz prawa tak o nich ,mowic

Odpinkol się Martuniu. Każdy ma prawo wyrażać swoją subiektywną opinię chociażby
              dlatego,że to forum służy do wymiany poglądów. Może Jaś Gupi w rzeczywistości nie
              jest aż tak głupi i się po prostu na tym zna. Nie wszyscy muszą przyjmować każdą
              aktywność Mieli i innych bezkrytycznie i z ogromnym zachwytem.
    • Gość: Jarosz Re: Republika - Kombinat IP: *.vogel.pl 06.04.02, 13:06
      Już dziś wieczorem w telewizji!!! :-)))
      • Gość: zyta Re: Republika - Kombinat IP: 192.168.0.* 06.04.02, 13:13

> Już dziś wieczorem w telewizji!!! :-)))

ale ponoć skrócone... ciekawe,kogo wytną... :(
        niecierpliwie czekam nocy-tak wiele słyszałam o tym koncercie... jeszcze kilka
        godzin... i już!!! :)
        • szarykot Re: Republika - Kombinat 06.04.02, 19:53
          > ale ponoć skrócone... ciekawe,kogo wytną... :(

grrrrrr!!!
    • Gość: tyrysek Re: Republika - Kombinat IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.04.02, 22:25
      slychac Kombinat, po lewej eG(azeta)..., obok Word i pare innych okienek
      absolutnie niezbednych,
      a po prawej 22:XX (XX ->OO)
      swiatla zapalone, ktos chodzi, mowi
      i jak tu sie skupic? ;-)))
      • Gość: lidia Re: Republika - Kombinat IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.04.02, 23:13
        bo nastrój trzeba mieć w sobie
        Swoją drogą, koncert super -dawno nie widziałam takiego ruchu na scenie, ale obcięłabym co się da
        realizatorowi, który uparł się kadrować tańczących. Facet czy babka wygina się na różne dziwne
        sposoby, a w tv widać najwyzej plan amerykanski
    • Gość: Homar JUZ PO... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.04.02, 23:18
      Szczeke mam na podlodze...
      zazdroszcze tym, co na zywo.
      • Gość: mosiek Re: JUZ PO... IP: *.magma-net.pl 06.04.02, 23:35
        Po "Mojej krwi" znowu miałem łzy w oczach. Wystarczyło położyć żonę spać,
        zgasić światla w domu, założyć słuchawki i na maksa je. Mam nadzieję,
        że "Kombinat" ukaże się na kasecie widoe, a jeszcze lepiej na DVD, żeby - o
        ile ekipie TV udało się nagrać dźwięk - można tego posłuchać jak się należy.
        • Gość: Wojt Re: JUZ PO... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.02, 00:00
          widialem i mi sie bardzo podobalo, a realizator to rzeczywiscie teoche dawal
          ciala, zwlaszcza pomiedzy piosenkami, zamiast pokazac nam jak wyglada scena,
          publika, to puszczal bajki animowane,
          podobalo mi sie, ze wszyscy mieli spojowki na czarno i w ksztalcie gwiazdy,
          pewnie na zywo nie bylo tego widac, a koncert w tvp przynajmiej swietny, tez
          sluchalem na full prawie, choc zona z dzieckiem w drugim pokoju spali, teraaz
          to przynajmiej muzyka na uszach i na full..
          • arvena Re: JUZ PO... 07.04.02, 19:14
            przed chwilą obejrzałąm koncert- na wideo.Szczęka moja leżała tam mniej więcej
            gdzie Homara:)
            Szok- widowisko(?) niesamowite!Perfekcyjna choreografia-aktorzy boscy!Baaaardzo
            żałuję że nie zapożyczyłam się i nie poszłam na PPA:(
            Moja krew rzeczywiście cudowna- ciarki chodzą jak nie wiem co?!
            Tancerze rewelacyjni!...
            Lubomski i Sambor- niesamowite głosy!Preis- jak zwykle super!
            • Gość: Marta Re: JUZ PO... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.02, 21:52
              Ja obejrzałam po raz drudi - ten na żywo 16 marca i wczoraj... muzyka na full w
              głiosinkach, wszyscy w domu zauroczeni, a dziwili się bo byliśmy w tym samym
              dniu na gali, jak ja to mogłam przeżyć tak jedno po drugim...
              niesamowqite przedstawienie i szczerze mówiąc to bardzo się cieszę , że pan
              Kościelniak zostaje we wroclawiu !!! napweno bedzie wiecej takich przedstawien,
              ale drugiego takiego zespolu znie bedzie.....
              szkoda , że tv obciela 20 minutowe owacje..........
              • Gość: tomki Re: JUZ PO... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.02, 22:24
                A 26 kwietnia w hali Ludowej "Hair" w reżyserii Wojtka Kościelniaka. Staniek
                zrobił choreografię a Leszek Możdżer pomysły muzyczne....
              • Gość: ubu Re: JUZ PO... IP: 217.153.127.* 08.04.02, 09:01
                szczerze mówiąc to bardzo się cieszę , że pan
                > Kościelniak zostaje we wroclawiu !!! napweno bedzie wiecej takich przedstawien,
                >
                Jak to KOścielniak zostaje we Wrocławiu????? To juz nie wraca do Gdyni??? To już
                nie bedzie więcej jego spektakli?????

• Gość: Jarosz Re: JUZ PO... IP: *.vogel.pl 08.04.02, 13:38
                  Będą, ale czy akurat w Gdyni, tego nie wiem. Pewnie w Gdyni też - w końcu mało
                  który dyrektor (jeśli oczywiście jest jednocześnie reżyserem) reżyseruje tylko
                  na kierowanej przez siebie scenie. Co za tym idzie, nie sądzę, aby Teatr
                  Muzyczny-Operetka Wrocławska był jedyną sceną, na której będzie reżyserował
                  Wojciech Kościelniak. I ja mu życzę jak najlepiej!!!

A "Kombinat" był rewelacyjny!!! Że też mi się nie udało dostać do Impartu i
                  obejrzeć go na żywo...
                  • Gość: ubu Re: JUZ PO... IP: 217.153.127.* 08.04.02, 14:41
                    Gość portalu: Jarosz napisał(a):

> Będą, ale czy akurat w Gdyni, tego nie wiem. Pewnie w Gdyni też - w końcu mało
                    > który dyrektor (jeśli oczywiście jest jednocześnie reżyserem) reżyseruje tylko
                    > na kierowanej przez siebie scenie. Co za tym idzie, nie sądzę, aby Teatr
                    > Muzyczny-Operetka Wrocławska był jedyną sceną, na której będzie reżyserował
                    > Wojciech Kościelniak. I ja mu życzę jak najlepiej!!!

Czy to znaczy, że Wojciech Kościelniak został dyrektorem Teatru Muzycznego we
                    Wrocławiu?? szkoda... liczyłem,że bedzie dyrektorem w Gdyni. On jest świetnym
                    reżyserem.
                    >
                    > A "Kombinat" był rewelacyjny!!! Że też mi się nie udało dostać do Impartu i
                    > obejrzeć go na żywo...

• Gość: Jarosz Re: JUZ PO... IP: *.vogel.pl 08.04.02, 15:00
                      Tak, to właśnie to znaczy. Od Wielkiego Czwartku dyrektoruje we Wrocławiu.
                      • Gość: ubu Re: JUZ PO... IP: 217.153.127.* 08.04.02, 15:02
                        No to wam zazdroszczę.

Gość portalu: Jarosz napisał(a):

> Tak, to właśnie to znaczy. Od Wielkiego Czwartku dyrektoruje we Wrocławiu.

• Gość: ubu Re: JUZ PO... IP: 217.153.127.* 08.04.02, 14:43
                    a Kombinat - to rzeczywiści i oczywiście - REWELACJA.
                    • Gość: cave Re: JUZ PO... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.04.02, 18:43
                      Widziałem niestety tylko w tv, niesamowity koncert, szkoda że ostatni!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka