tbesiak 15.09.12, 20:13 Szukajacym mieszkania w TBS polecam tbs24.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nina Re: Dzień otwarty w TBS Stabłowice. Tłumy na budo IP: *.dynamic.chello.pl 15.09.12, 22:25 A gdzie te tłumy ? Dziennikarz zapomniał sfotografować ? Sprzedaż nie idzie, to trzeba ludziom ciemnotę wciskać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Dzień otwarty w TBS Stabłowice. Tłumy na budo IP: *.dynamic.chello.pl 16.09.12, 11:21 Byłam na budowie. Ludzie przyjechali z rodzinami zobaczyć jak będą mieszkać (ci wpłacili już partycypację). Przyjechały również osoby, które dopiero zadecydują, czy chcą mieszkać na Stabłowicach. Ludzie potrzebują mieszkań, bo nie mają gdzie mieszkać, a czy były tłumy? Były! Chciałam zrobić zdjęcia bez ludzi w pomieszczeniach, ale się nie dało, bo na każdym jest jakiś człowiek. Polacy to chyba potrafią tylko krytykować wszystko i wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Dzień otwarty w TBS Stabłowice. Tłumy na budo IP: *.wroclaw.vectranet.pl 16.09.12, 21:27 A ja byłam i owszem, tłumy. Może po prosyu jako prasa robili zdjęcia przed wpuszczeniem ludzi na teren lub zaraz po zamknięciu? Gratuluję pomyślunku :) Odpowiedz Link Zgłoś
timmr82 Dzień otwarty w TBS Stabłowice. Tłumy na budowi... 15.09.12, 23:09 Zaiste, tłumy takie, że aż się ze zdjęć przez ekran przelewa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herbowa Re: Dzień otwarty w TBS Stabłowice. Tłumy na budo IP: *.internetia.net.pl 15.09.12, 23:49 Jaki autobus dowiezie tylu ludzi ze Starogajowej do Centrum albo nawet do połączeń z tramwajami??? W dalszym ciągu budujemy dalekie osiedla dla młodych przeważnie ludzi z dziećmi a Centrum i Stare dzielnice z infrastrukturą oraz komunikacją wyludniają się albo mamy tam ogródki działkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staś Re: Dzień otwarty w TBS Stabłowice. Tłumy na budo IP: *.dynamic.chello.pl 16.09.12, 11:24 Starogajowa ma być remontowana i jakiś autobus puszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-0 Re: Dzień otwarty w TBS Stabłowice. Tłumy na budo IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.09.12, 01:40 jak mawial icek: teraz to juz trzy drzewa to las... jakby 3ch klientow nam do biura wpadło tez bysmy mowili ze wala tłumy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Dzień otwarty w TBS Stabłowice. Tłumy na budo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.12, 06:48 austriacka nie australijska - subtelna różnica :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina ależ paskudne elewacje IP: *.dynamic.chello.pl 16.09.12, 08:33 Czemu dalej malowane są takie geometryczne potworki.. dużo lepiej wyglądałyby te budynki pomalowane na jeden kolor! BTW. Mój znajomy ma takie mieszkanie z odpowiednika TBS pod Londynem. Standard wykończenia : podłogi z paneli, wykładziny, kompletnie urzadzona kuchnia z lodówką w zabudowie - całkiem ładne meble i bardzo funkcjonalnie rozstawione, łazienka z położonymi płytkami - czyli mieszkanie gotowe do zamieszkania po wstawieniu łóżka, kanapy do salonu i stołu.... Jak patrzę na to standardowe wyposażenie TBS w stylu PRL.... Odpowiedz Link Zgłoś
nygga Austriacka!!! Co za matoły piszą te artykuły??? 16.09.12, 09:44 Marto Gołębiowska... zostaw pisanie dla ludzi... jeśli nie masz pojęcia o czym/o kim piszesz to lepiej żebyś zajęła się kontrolą biletów w tramwajach - może o tym będziesz miała pojęcie. Firma PORR jest firmą austriacką! Następnym razem dziennikarzyno zanim coś napiszesz przynajmniej wejdź na google... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: Dzień otwarty w TBS Stabłowice. Tłumy na budo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.12, 09:47 Beznadziejnie tendencyny tekst, OHYDNE mieszkania, a ceny z kosmosu. Kto im za ten slams zapłaci i po co?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartosz Budynki na stabłowicach zawalą się za 20lat!!!! IP: *.chem.uni.wroc.pl 16.09.12, 10:00 Wpis ten jest 100% prawdą. Izolacja pod budynkami została położona odwrotnie, co zostało sprawdzone dopiero gdy kolejna warstwa instalacji była już na ukończeniu. Rozbiórka i ponowne ułożenie wiązało się z wielomilionowymi kosztami, więc zostawiono "jak jest". Skutek tego jest taki, że budynek od spodu będzie chłonął wodę z gruntu i kruszał. Ale do tragedii dojdzie dopiero za X lat... więc co to kogo obchodzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VodkaDestroyer Re: Budynki na stabłowicach zawalą się za 20lat!! IP: *.play-internet.pl 16.09.12, 20:00 Skąd to wiesz? Możesz podać jakieś źródło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adda Re: Budynki na stabłowicach zawalą się za 20lat!! IP: *.centertel.pl 17.09.12, 01:32 Do tragedii może dojść o wiele wcześniej. Na Stabłowicach jest podmokły grunt. Jak popada to błocko po kostki. Mieszkałam tam kiedyś w nowym domu, jak dłużej padało, to w piwnicach było mokro, a fundamenty w ziemi były tylko na kilkadziesiąt cm. Właściciele przymierzali się do zrobienia dodatkowej izolacji, bo woda przesiąkała przez mury. Jeżeli jest źle zrobiona izolacja, to współczuję tym, co będą mieszkać na parterze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oraco Re: Budynki na stabłowicach zawalą się za 20lat!! IP: *.197.88.97.edial.pl 22.02.13, 17:02 ABSURD JEŻELI CHODZI O IZOLACJĘ, JEST TO SYSTEM FOLI W PŁYNIE, TO W JAKI SPOSÓB MOŻNA NAŁOŻYĆ WARSTWĘ ŚRODKA DWUSKŁADNIKOWEGO ODWROTNIE[JAKBY EMULSJĘ NA LEWĄ STRONĘ] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Oferta dla analfabetów finansowych IP: *.play-internet.pl 16.09.12, 12:46 Nie dziwi,że tyle osób łapie się na jakieś Ambergoldy, skoro widac chętnych na tbsowe "atrakcje". Oczywiście na pierwszy rzut oka wydaje się to super, ale tylko na ten właśnie pierwszy rzut, przy którym większość jak widac pozostaje. Reszta przeczyta ze dwa artykuły i regulamin i wie,że idiotyzmem jest pakowanie się w takie coś. No chyba,że ktoś uważa płacenie za mieszkanie czynszu i opłat w wysokości 1200 złotych miesięcznie za atrakcję:) To prawie tyle co za wynajem takiego mieszkania, parodia. www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120308/CZYTELNICY/120309688 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Władzia Re: Oferta dla analfabetów finansowych IP: *.wroclaw.mm.pl 16.09.12, 13:01 Ja za własnościowe mieszkanie 50 m2 płacę miesięcznie 1000 zł do społdzielni, więc taka opłata do tbs byłaby dla mnie czymś normalnym. A taki tbs jest to jedyna szansa, żeby moje dziecko kupiło sobie własne mieszkanie i wyprowadziło się ode mnie i zaczęło normalne dorosłe życie.50 tysięcy na opłatę wstępną jakoś uciułam po znajomych, dwustu kilkudziesięciu to już na pewno nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fo.xy Re: Oferta dla analfabetów finansowych IP: *.internetunion.pl 16.09.12, 18:31 Typowa wypowiedz osoby nie majacej zielonego pojecia, jak funkcjonuja TBSy... Ale to trzeba dlugiej dyskusji, by wyprowadzic taka ciemnote na prosta droge zrozumienia :P Forum sie raczej do tego nie nadaje. Mieszkanie w TBSie to nie 'atrakcja', ale mozliwosc zamieszkania na swoim, kiedy nie masz wystarczajacej zdolnosci kredytowej na dozywotni cyrograf z bankiem. Mlode osoby, ktore zaczynaja dopiero pracowac i nie zarabiaja od razu 10tys. Dodatkowo masz konkretna umowe najmu, a nie jak czesto w przypadku najmu 'prywatnie' - abstrakcyjna kwota odstepnego co miesiac plus rachunki. Wynajmowalam tez prywatnie - wlasciciel nie chcial podpisac umowy, pieniadze tylko gotowka z reki do reki. Potwierdzenie zaplaty tez ciezko bylo wydebic. I codziennie zastanawialam sie, czy mnie nie wywali np. z koncem tygodnia, bo takie ma widzimisie... zadnej pewnosci, zadnego zabezpieczenia. Mnie osobiscie wszystkie oplaty wynosza 600zl (najem prywatnie bez umowy, wspollokatorzy, podobny metraz do mojego uzytku, kosztowalo mnie ok 1000pln) - znajdz mi mieszkanie we Wroclawiu do wynajecia w takiej cenie. Oplacilam partycypacje z wlasnej kieszeni, nie mam kredytow. Place niewiele, a pieniadze moge sobie zaoszczedzic na cos innego. Jak dla mnie to korzystna opcja. Link do artykulu z komentarza: to wlasnie artykul napisany przez analfabetow, nie rozumiejacych koncepcji TBS... brak slow, ale tak naprawde nikt nie wklada nawet odrobiny wysilku w zrozumienie, co podpisuje... A pozniej zal i jeki, ze oszukali. Nieprawda... to ludzie niezaleznie od faktow, chcieli wierzyc, ze kupuja sobie mieszkanie... a wiara byla i jest rozbiezna z faktami :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Oferta dla analfabetów finansowych IP: *.play-internet.pl 13.12.12, 14:19 Powodzenia dla dzieci, mieszkających z patologią:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Oferta dla analfabetów finansowych IP: *.play-internet.pl 13.12.12, 14:20 Oczywiscie miałem na myśli sąsiadów, a nie Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adda Re: Oferta dla analfabetów finansowych IP: *.centertel.pl 17.09.12, 02:04 Wynajęcie 2 pok. mieszkania we Wrocławiu to koszt brutto ok. 1800-2000. I nie masz pewności, czy za dwa tygodnie nie będziesz musiał na gwałt szukać sobie innego mieszkania, bo właściciel znajdzie najemcę za wyższą cenę, albo nie spodobasz się sąsiadom. Tutaj za mieszkanie 2-pok. 50m zapłacisz ok. 1000 zł (ok.700 czynsz + ok. 300 koszty). I masz takie same prawa, jak wszyscy lokatorzy. Czynsz z mediami w spółdzielni może być niższy o jakieś 200 zł, ale na mieszkanie spółdzielcze nie masz szans, bo zwalniane mieszkania są sprzedawane na przetargach, a nowe sprzedawane są na zasadach deweloperskich. Chyba nigdy nie wynajmowałeś mieszkania mając rodzinę. Właściciel, jak słyszy, że rodzina z dzieckiem, albo z dwoma, to od razu cena skacze o 200-300 zł. Sąsiedzi w takich przypadkach, zwłaszcza ci mieszkający piętro niżej, to osobny problem. Tu jesteś takim samym lokatorem, jak wszyscy, nikt ci się nie wciska w twoje życie i nie karze wyprowadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
lubczykwroc PORR nie płaci wykonawcom na budowie TBS 12.12.12, 19:48 Odświeżę trochę temat, bo chyba zachwalana gdzieniegdzie firma PORR Polska zaczyna robić przekręty. Firma PORR jest głównym wykonawcą z tak wielkim rozmachem budowanego osiedla TBS Stabłowice przy ul. Starogajowej. Wszystko do niedawna było OK, ale ostatnio prawdopodobnie z winy PORR nie wypłacane są pieniądze podwykonawcom za wykonane już roboty. To już trwa drugi miesiąc jak są problemy z wypłatami na tej budowie. Święta za pasem, a ludzie nie mają perspektywy, że dostaną należne im pieniądze. Czyżby firma PORR na zakończenie roku 2012 planuje jakiś przekręt i nie zamierza płacić za wykonane prace? ---------- Człowiek uczy się całe życie, a i tak głupi umiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uwaga Re: PORR nie płaci wykonawcom na budowie TBS IP: *.dialog.net.pl 13.12.12, 08:58 proszę Panie "lubczykwroc" uważać na to , co Pan piszesz. To nazywa się pomówienie i może skończyć się dla Pana pozwem sądowym. Proszę pamiętać, że anonimowość ma swoje granice. Spieszę wyjaśnić, że zaległości, o których Pan pisze nie mają miejsca - wręcz przeciwnie wiele płatności realizowanych było z przyspieszeniem, ze względu na problemy z płynnością u samych podwykonawców firmy Porr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzak Re: PORR nie płaci wykonawcom na budowie TBS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.12, 13:57 hołota z TBSów obniży wartość tej dzielnicy, szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: PORR nie płaci wykonawcom na budowie TBS IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.01.13, 12:58 witam Pana do mnie też od października docierają słuchy że Porr nie płaci swoim podwykonawcom :) i wiem kto rozpowiada takie rzeczy więc jeśli nie chcecie za wielkiego rozgłosu w tym temacie to proszę o kontakt do Pana. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś