Dodaj do ulubionych

mamy z terminem na marzec 2013

28.09.12, 17:13
Hejka,
czy są tu jakieś mamy z Wrocławia z terminem porodu na marzec/kwiecień 2013?

pozdrawiam ciepło,
Truskawk0wa
Obserwuj wątek
    • wrzesniowa_panna Re: mamy z terminem na marzec 2013 28.09.12, 21:01
      polecam forum rówieśnicze forum.gazeta.pl/forum/f,205913,_9829_Marcowe_Mamy_2013_9829_.html
      • truskawk0wa Re: mamy z terminem na marzec 2013 02.10.12, 16:27
        Dziękuję !
    • labeg Re: mamy z terminem na marzec 2013 07.10.12, 08:22
      Ja jestem - mam termin na 5 marca 2013.
      • julisia2005 Re: mamy z terminem na marzec 2013 18.10.12, 13:13
        Witam,
        szukam i szukam przyszłych mam a terminem porodu na marzec/kwiecień 2013 i znależć nie mogę lub nie potrafię :-(.
        wrzesniowa_panna podała jakiś link, ale się nie "odpala".
        Tak sobie myślę, że fajnie by było razem sledzić swoje losy, ale nie wiem gdzie szukać takiego wątku a myślę ,że gdzieś się ukrywa :-)
        pozdrawiam,
        • truskawk0wa Re: mamy z terminem na marzec 2013 19.10.12, 14:00
          Cześć dziewczyny,
          forum, które podała wrześniowa_panna działa, tylko że jest dla wybranych, zamknięte i według mnie z dziwnymi zasadami ... ja nie skorzystałam. Poczytam sobie tutaj, czasami coś napiszę... z powodu objawów ciążowych nie mam głowy, żeby pamiętać o fakcie, że jeśli nie będę systematycznie się udzielać to mnie wyrzucą z forum ;) Tak więc, jeśli marcowo/kwietniowe przyszłe mamy chciałby się jakoś zgrać to ja jestem chętna do luźnych wymian zdań i doświadczeń. Chyba stąd nas nikt nie wyrzuci ;)?

Pozdrawiam
          Truskawkowa
          • labeg Re: mamy z terminem na marzec 2013 21.10.12, 23:01
            Byłam na forum Macowe mamy 2013 zanim się zamknęło. A potem już mi sie nie chciało zapisywać jeszcze raz. Dużo tam było dziewczyn po przejściach, sporo pierwszorazowych. Jestem w drugiej ciąży - zaszłam bez problemu, obecne problemy zdrowotne wolę rozwiązywać z lekarzami, opieka nad dzieckiem nie jest już nieznanym lądem. Może tam wrócę jak już urodzę, ale może.... Na razie czekam na usg połówkowe - jeszcze 1,5 tygodnia!!
            • julisia2005 Re: mamy z terminem na marzec 2013 22.10.12, 11:02
              Cześć,
              cieszę się w takim razie , że nie udało mi się odnaleźć tamtego forum , skoro panują tam takie ostre zasady :-). Ciekawe co to ma na calu? Zresztą nie ważne. Możemy sobie tutaj pisać. Co prawda ja jestem z Jabłonny pod Warszawą, ale mam nadzieję, że Wam to nie przeszkadza.
              Ja taj jak labeg jestem w II ciąży. Mam córkę 7,5 roku . I również czekam na usg połówkowe ,idę 06.11. czyli za 2 tyg.
              • julisia2005 Re: mamy z terminem na marzec 2013 26.10.12, 13:02
                Dziewczyny,
                może mi pomożecie...
                czy jak wynik w toxmoplazmozie Igm wyszedł mi 0,080 a w IGg 0,03 to dobrze, czy żle? Normy niby są podane ale nie wiem czy powinien być ujemny czy dodatni :-(.
                • martynka4fun Re: mamy z terminem na marzec 2013 29.10.12, 12:58
                  julisia2005 napisała:

> Dziewczyny,
                  > może mi pomożecie...
                  > czy jak wynik w toxmoplazmozie Igm wyszedł mi 0,080 a w IGg 0,03 to dobrze, cz
                  > y żle? Normy niby są podane ale nie wiem czy powinien być ujemny czy dodatni :-
                  > (.

Zawsze wynik ujemny oznacza brak choroby, czyli że jest dobrze :)
      • martynka4fun Re: mamy z terminem na marzec 2013 29.10.12, 12:53
        Witam, ja również mam termin na 5 marca i jestem z Wrocławia:)
        • julisia2005 Re: mamy z terminem na marzec 2013 29.10.12, 14:44
          dziękuję za odpowiedź :-).
          Ostatnio mam pełno różnych wątpliwości. Nawet jak jest coś oczywistego :-).
          • julisia2005 Re: mamy z terminem na marzec 2013 29.10.12, 14:46
            Ja mam termin na 28.03.
            martynka4fun , zapewne jesteś już po usg połówkowym? Jak tam, znaszstwa? płeć swojego maleństwa? :-)
            • julisia2005 Re: mamy z terminem na marzec 2013 29.10.12, 14:47
              miało być :jak tam, znasz już płeć swojego maleństwa...? :-)
              • martynka4fun Re: mamy z terminem na marzec 2013 29.10.12, 19:15
                tak tak znam w zeszłym tyg w czwartek miałam USG:) i będzie to Synek :) mój mąż pęka z dumy :P

a Wy znacie już płcie swoich maleństw??
                • truskawk0wa Re: mamy z terminem na marzec 2013 29.10.12, 22:14
                  Hejka,
                  ja też czekam na połówkowe. U mnie termin na końcówkę marca/początek kwietnia, więc chyba będę ostatnia :)
                  Co prawda jeszcze przed połówkowym, ale lekarz widział chłopczyka... zobaczymy czy potwierdzi to następne badanie!
                  Trzymajcie się dziewczyny dzielnie :)
                  • julisia2005 Re: mamy z terminem na marzec 2013 30.10.12, 08:18
                    Ja jeszcze nie mam pojęcia. Na ostatnim usg dzidziuś skrzyżował nogi , wstydliwa mała bestyjka się zakamuflowała :-) . Oczywiście jak to wszyscy wiedzą, ważne żeby dziecko było zdrowe, ale gdybyśmy mieli jakiś wpływ na płeć dziecka, to był by to chłopiec. Córcie już mamy a mężowi właśnie marzy się synek. A do trzech razy już próbować nie będziemy :-).
                    A mam pytanie, czujecie już ruchy? Bo ja się trzymam za brzuch nie mal że bez przerwy ,żeby poczuć porządnego kopniaka i nic. Od tygodnia czuję jakieś pulsowanie czy wibrowanie w brzuchu ale mam duże wątpliwości do tego czy to ruchy. No i znowu zaczynam się martwić. Przeczytałam na forach,że w II ciąży to nawet w 16tc czuć. Mąż mnie pociesza i śmieje się, że skoro mam taki duży "balonik" to jak mam czuć już ruchy jak maleństwo ma mnóstwo miejsca i nie musi się rozpychać... Hihi, to prawda ,brzuch to ja mam jak bym już była co najmniej w 7 m-cu.
                    • martynka4fun Re: mamy z terminem na marzec 2013 30.10.12, 10:49
                      Cześć Dziewczynki :)

Ostatnimi czasy rodzi się bardzo duża liczba chłopców (ja zauważyłam to nawet po swoich znajomych), więc duże prawdopodobieństwo, że w Twoim brzuszku Julisia2005 jest mały boy... Co prawda najważniejsze żeby było zdrowe:) Więc czekamy na kolejne USG z niecierpliwością.

Jeszcze zapytam się bo wiem, że już miałyście tą przyjemność rodzić we Wrocławiu jaki szpital wybrać i czym się kierować?? Bo zaczynam się nad tym wszystkim zastanawiać i mówiąc szczerze przeraża mnie myśl o tym... Troszkę już czytałam na forum o porodówkach i są to niestety w 80% same złe opinie na temat szpitali..

Pozdrawiam Cieplutko w jakże chłodne przedpołudnie..
                      • julisia2005 Re: mamy z terminem na marzec 2013 30.10.12, 15:59
                        No ja chyba na razie akurat jako jedyna z nas tutaj jestem z pod Wa-wy.
                        Więc nie doradzę jak tam z Wrocławskimi porodówkami.
                        Jedyne co mogę od siebie tu skrobnąć, że jak z ciążą jest wszystko w porządku, to bez różnicy w jakim szpitalu urodzimy.
                        Ja chciałam w pierwszej ciąży rodzić w szpitalu na słynnej Karowej, jednak tam nie było miejsc i pojechałam na Solec. Zupełnie nie znałam tego szpitala a jednak było w porządku a może nawet i lepiej, bo jak się okazało musiałam mieć cesarkę, którą zrobili mi po 5 h prób siłami natury a na Karowej podobno do ostatniej chwili trzymają. Nie robiłam też wcześniej rozeznania i nie czytałam opinii na temat innych szpitali. Teraz też miałam zamiar rodzić na Solcu z racji ,że już tam rodziłam. Jednak lekarz , który prowadzi moją ciążę z Solca przeniósł się na Inflandzką więc jakby co każę się tam zawieźć :-).
                        • labeg Re: mamy z terminem na marzec 2013 02.11.12, 18:00
                          Jestem po usg połowkowym. Odetchnęłam spokojniej - młode nie ma rozszczepów! ( a zagrożenie miałam duże, bo u męża w dwóch pokoleniach wystąpiło). Lekarz był zadowolony z wyników, wszystkie inne części są ok, ale mąż wygadał o malutkiej wadzie serca u swojego siostrzeńca i lekarz kazał iść na echo serca, tak dla pewności, bo na usg wychodzi serce mocne jak dzwon. Skonsultuje jeszcze z moim prowadzącym. Czy któraś z was miała to badanie? Na Borowskiej? Mam się zgłosić na izbę przyjęć i nie wiem czy badanie robią ambulatoryjnie czy zatrzymują na hospitalizację.
                          Co do płci nadal niewiadoma - młode tak ułożone, że nie da się stwierdzić autorytatywnie. Chyba dziewczyna. Chyba.
                      • labeg Re: mamy z terminem na marzec 2013 02.11.12, 18:07
                        Synka urodziłam w Oleśnicy i poważnie rozważę to miejsce ponownie. Byłam zadowolona z pobytu i opieki nad sobą i młodym, chociaż jak przypomnę sobie za wysokie łóżko i chodzenie tiptopkami przy ścianie dzien po porodzie to trochę mi się słabo robi.... Ale mam jeszcze 4 miesiące przed sobą na opanowanie słabości.
                        Młode rusza się zdecydowanie bardziej żwawo niż starszy synek :) Mężowi bardzo się to podoba :)
                        • julisia2005 Re: mamy z terminem na marzec 2013 05.11.12, 09:36
                          To super, że wszystko o Was w porządku :-).
                          Dobrze, że mąż powiedział o wadzie serduszka u siostrzeńca. Lepiej dmuchać na zimne, nie zaszkodzi się utwierdzić w przekonaniu, że jest wszystko super ;-).
                          Moja córka ukazała się na ostatnim usg przed rozwiązaniem, 3tyg przed porodem .Też cały czas tak się przewracała, że nie można było jej podejrzeć.
                          U mnie coś to malutkie nie chce się uaktywniać.Mam czasami jakieś pulsowanie w brzuchu, ale nie wiem czy to ruchy czy nie :-( . Prawie cały czas chodzę z rękami na brzuchu, robię tak jak przeczytałam w internecie, żeby zjeść najlepiej coś słodkiego i położyć się na lewym boku...i jakoś nie wyczuwam nic, tylko czasami, rzadko to bulgotanie i pulsowanie ale jakoś tak delikatnie, że zaczynam się zastanawiać, czy nie wmawiam sobie, że coś czuję, bo chcę.Mój mąż nic jeszcze nie czuł.
                          Kurcze, zaczynam panikować...:-(. Jutro idę na wizytę, ale jakoś boję się czy wszystko ok. Chcieliśmy ze sobą zabrać córcię, bo bardzo chciała zobaczyć dzidziusia. Pomyślałam ,że fajny pomysł, zwłaszcza, że już usg robi się przez brzuch. Ale sama nie wiem...Mam nadzieję, że nasz dzidziuś dobrze się ma w brzuszku tylko jest leniwy i ma dużo miejsca więc się nie rozpycha.
                          • martynka4fun Re: mamy z terminem na marzec 2013 05.11.12, 10:50
                            Cześć Kobietki:)

coś leniwe jesteśmy z tym pisaniem na naszym forum:P
                            Ja dopiero dziś wstałam z łóżka bo od piątku złapała mnie dyskopatia i leżałam przez cały weekend... Na szczęście już dziś troszkę lepiej i mogę się poruszać...
                            Julisio2005 ja też bardzo późno poczułam ruchy maluszka może 2 tyg temu a termin mam na 5 marca.. Także 3mamy kciuki za dzisiejszą wizytę i czekamy na wiadomości.

Pozdrawiam gorąco:)
                            • julisia2005 Re: mamy z terminem na marzec 2013 05.11.12, 12:08
                              Dziękuję martynka4fun za słowa otuchy :-).
                              Wizytę mam jutro i na pewno dam znać :-)
                              • julisia2005 Re: mamy z terminem na marzec 2013 06.11.12, 20:45
                                Cześć dziewczyny,
                                właśnie wróciłam z usg połówkowego.
                                Całe szczęście jest wszystko w najlepszym porządku. Płeć też już znam, będzie synek :-). Tatuś jest przeszczęśliwy :-).
                                Serdecznie Was pozdrawiam i zachęcam do pisania :-)
                                • julisia2005 Re: mamy z terminem na marzec 2013 07.11.12, 12:23
                                  Dziewczynki,
                                  mam prośbę, możecie mnie nakierować na to zamknięte forum marcówek?
                                  Jednak się skuszę , bo u nas coś cicho :-).
                                  Nie wiem czemu nie mogę znaleźć tego forum. To chyba zaćmienie ciążowe, które od jakiegoś czasu mnie dopadło :-)
                                  • labeg Re: mamy z terminem na marzec 2013 07.11.12, 23:24
                                    Marcowe mamy 2013
                                    • julisia2005 Re: mamy z terminem na marzec 2013 09.11.12, 09:08
                                      Dzięki ,ale wchodzę na marcowe mamy i nie wiem co dalej...:-(
                                      • labeg Re: mamy z terminem na marzec 2013 11.11.12, 16:18
                                        Jak przewiniesz troche ekran zobaczysz małe okienko na twoje zgłoszenie. Tam wpisz co uważasz i kliknij Zgłoś swój udział. Tekst pójdzie do włascicielski forum i dostaniesz, pewnie na gazetowego maila, informację czy cie przyjęli czy nie.
                                        • truskawk0wa Re: mamy z terminem na marzec 2013 12.11.12, 10:01
                                          Hej dziewczyny, chwile mnie nie było ale już wszystko ok. U nas wszystko w wynikach ok, chyba chłopczyk i poczułam pierwsze ruchy! W lewej dolnej części brzucha jakby coś delikatnie pukalo:) przeszłam zatrucie pokarmowego lub jakaś jelitowke, synek się zdenerwował i zapukał żeby mama dała mu już jeść ;) pozdrawiam i trzymam kciuki!
                                        • julisia2005 Re: mamy z terminem na marzec 2013 13.11.12, 17:11
                                          Dziękuję Ci serdecznie labeg za wskazówki :-)
                                          Nie wiem jak , ale chyba jestem na tamtym forum bo widzę swoje wątki...
                                          Jednak chyba nie wciskałam "zgłoś swój udział" a na @ nie dostałam odpowiedzi bo jakoś nie potrafię ogarnąć swojej gazetowej poczty :-(.
                                          Mówiłam ,że mam "zaćmienie ciążowe".
                                          Nie wiem jak się suwaczek dodaje ,piszę tam ale nie jestem pewna, czy wszystko robię ok.

A jak tam samopoczucie dziewczynki?
                                          U mnie z tymi ruchami to ciężka sprawa, jednego dnia wydaje mi się ,że synek szaleje, a na drugi raczej nic nie czuję i zastanawiam się czy tamto to były ruchy czy moje urojenia...:-(
                                          • truskawk0wa Re: mamy z terminem na marzec 2013 14.11.12, 17:49
                                            Julisia2005 gratuluję ogarnięcia przynajmniej w jakiejś częsci tamtego forum:) Ja nie próbuję nawet - możemy to zrzucić na ogłupienie w ciąży ;) teraz nam wolno ;)

Moje ruchy to takie jakby pojedyńcze puknięcia od środka, wcześniej czułam jakby drobne ruchy jelit (cokolwiek to było, ale nie trawienie;) ) teraz takie pojedyńcze kopniaczki i to na pewno już są ruchy :) najczęściej po jedzeniu przy spokojnym leżeniu w dole brzucha.

Trzymam kciuki, pewnie lada dzień poczujesz :) teraz tak wyczekujemy, a później będziemy miały już dosyć kopniaków w żebra ;)

Pozdrawiam i zdrówka życzę,
                                            Truskawk0wa
                                          • labeg Re: mamy z terminem na marzec 2013 15.11.12, 10:58
                                            Suwaczek wstawiasz jako sygnaturkę. O tym jak to zrobić możesz poczytać nawet na tym forum.
                                            Po prawej stronie ekranu masz swój login, obok niego Ustawienia i Wyloguj, tak? Jak klikniesz w ustawienia i przesuniesz trochę ekran w dół zobaczysz sekcję o sygnaturkach. Poczytaj.

Ta ciąża to moja druga, więc może dlatego czuję ruchy dziecka od początku pażdziernika, teraz to już są zdecydowane kopniaki. Najbardziej niemiłe są te do środka mnie, jakby sobie młode robiło trampoline z mojego pęcherza. Moje młode lubi jak ja się ruszam, wtedy jest spokój, usiąde w pracy - dawaj kopać mamę! Jest zdecydowanie żywsze niż synek. I wczoraj po sprawdzeniu echa serca płodu wiadomo, że serce ma jak dzwon :D.
                                            • julisia2005 Re: mamy z terminem na marzec 2013 16.11.12, 10:02
                                              Dziękuję Ci pięknie labeg za dokładany opis jak postąpić z suwaczkiem :-).
                                              Później spróbuję to ogarnąć.
                                              truskawk0wa, dzięki za miłe słowa :-)
                                              Ja też czuję tak jak Ty, a dzisiaj dwa razy dostałam wyraźnego kopniaka.
                                              Wiec tym razem już się nawet nie zastanawiam czy to tylko moje urojenia, bo jestem pewna.
                                              Mały jest nie co leniwy, najchętniej uaktywnia się jak zjem pizzę, kebab czy coś w tym stylu :-).
                                              A ile Wasze maleństwa ważyły na połówkowym?
                                              Mój Tymonek ważył jak byłam w 19i 5 tc -485 g. To chyba nie źle co? Bo z tego co widzę wg wskaźników, na tym etapie dziecko waży w okolicy 260 - 300 g
                                              • martynka4fun Re: mamy z terminem na marzec 2013 16.11.12, 13:19
                                                Cześć Dziewczynki:)
                                                Mnie również troszkę nie było ale już jestem i widzę, że powoli rozkręca się to nasze forum.:) Miłe...

Ja na dzień dzisiejszy jestem w 24tyg i 1dzień a mały tak się już rozpycha (napina się i pręży, że połowę brzucha mam płaską a połowa to napompowany balonik i tak się bawi ze mną:) najczęściej jak leżę na plecach :)
                                                Oglądałam dziś DD TVN był tam reportaż o portalu "rodzić po ludzku" i jakie są realia polskich porodówek to się troszkę przeraziłam i zaczęłam o tym myśleć. A Wy już się boicie??

Pozdrawiam Cieplutko :)
                                                • truskawk0wa Re: mamy z terminem na marzec 2013 30.11.12, 10:57
                                                  Cześć dziewczyny!
                                                  u nas kopniaki są już bardzo wyraźne i rzeczywiście nie da się tego pomylić już z niczym innym :D
                                                  ponad 400 to chyba bardzo dobrze :) trochę powyżej normy, ale to ciężko ocenić - każdy rośnie i rozwija się w swoim tempie.
                                                  Martynka4fun też oglądałam to rodzić po ludzku w DDTVN ... ja się nie boję jeszcze. Jak to mówiła mi położna to porodu i wojny przewidzieć się nie da, więc ciężko to teraz ocenić jak to będzie. Będzie bolało to pewniak :D a reszta .. byle poszło sprawnie i bez uszczerbku na zdrowiu przede wszystkim dzidzi.
                                                  Będzie dobrze! Bez paniki, niedługo opowiemy sobie jak nam poszło :)

Jeszcze chciałam Was zapytać o Klub Mamuśki, należycie? słyszałyście? zastanawiam się jak to działa i czy się przyłączyć...?

Pozdrawiam
                                                  Truskawk0wa
                                                  • martynka4fun Re: mamy z terminem na marzec 2013 30.11.12, 23:08
                                                    Witam,

Truskawk0wa chyba zostałyśmy tu same:) ale spokojnie poradzimy sobie...

Kopniaki kopniaki kopniaki ja niestety ich nie liczę ale dostaję ich sporo :)
                                                    Nauczyłam się już nawet zabawy z moim małym jak mnie kopnie to ja go smyram w tym miejscu a on znów kopa mamie to ja znów go smyram i tak kilka razy :)

Klub Mamuśki możesz coś więcej rozwinąć ja niestety nic nie słyszałam.

Pozdrawiam Cieplutko:)
                                                  • julisia2005 Re: mamy z terminem na marzec 2013 05.12.12, 20:59
                                                    Nie zostałyście same, nie, nie ! :-)
                                                    Co i róż zaglądam, czy któraś się odezwała, ale przecież nie będę pisała sama do siebie :-)

Nie słyszałam o klubie Mamuśki ,ale raczej nie będę się przyłączać.

U mnie kopniaki od jakiegoś tyg.-dwóch też takie jak trzeba.
                                                    Maleństwo ma swoje pory.
                                                    Różnie reaguje na moje pukania w brzuch ,raz odpowiada ,raz nie. Natomiast jak mój mąż przykłada rękę, to zawsze przestaje się ruszać.
                                                  • labeg Re: mamy z terminem na marzec 2013 06.12.12, 23:36
                                                    Z synkiem tez tak było : na moje pukanie reagował, jak tylko wołałam męża i on przykładał rękę cisza. Obecny Tajniak (bo ciągle bezpłciowy) za to wywija niemożliwie ii rekami nogami, Wsio rybka kto ma ręke na brzuchu. Mąz jest wniebowzięty, uwielbia słuchać.
                                                  • julisia2005 Re: mamy z terminem na marzec 2013 11.12.12, 16:49
                                                    Mój mąż czasami po cichaczu próbuje "dopaść" synka. Czasami jak się przebudzę o 6ej widzę, jak mój mąż trzyma rękę na brzuchu i się do siebie śmieje, że wreszcie udało mu się schwytać :-).
                                                  • julisia2005 Re: mamy z terminem na marzec 2013 19.12.12, 10:14
                                                    No i widzę, że Was nie ma :-(.
                                                    Co tam słychać?
                                                  • martynka4fun Re: mamy z terminem na marzec 2013 19.12.12, 14:05
                                                    Jesteśmy :)

Ja z niecierpliwością czekam na piątek na badanie USG, żeby zobaczyć mojego małego mężczyznę. To już 29tydz. więc coraz bardziej jest mi ciężko i się bardzo szybko męczę ale daję radę. A co tam u Was jakieś newsy??

Ach... Jesteśmy szczęśliwymi mamami, które urodzą w marcu. Czy śledzicie poczynania rządu iż kobiety, które urodzą po 17 marca będą mogły iść na roczny urlop macierzyński a te które przed niestety nie;/ Ja mam termin na 5 marca i nie ukrywam, że zdenerwuję się jak ta ustawa nie wejdzie dla dzieci urodzonych od początku stycznia.
                                                    Jeśli chcecie się przyłączyć to link do petycji by wprowadzić to od początku stycznia.
                                                    www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=9080.
                                                    Pozdrawiam:)
                                                  • labeg Re: mamy z terminem na marzec 2013 19.12.12, 22:34
                                                    U nas nadal Tajniak. Jakos nawet sie tym nie stresuję. Dziecko juz na tyle duże, że nie kopie tylko sie przeciąga, co najwyżej wyprostuje nogę. Większośc osób na widok mnie w ciążowej sukience w pracy wyszczerza oczy :D
                                                  • labeg Re: mamy z terminem na marzec 2013 19.12.12, 22:37
                                                    Jeszcze raz ja. Tez mam termin na 5.03, ale licze sie z tym, że dzieć może wyskoczyc szybciej. Jeśli nie będę zaciskała nogi do 17.03 ;)
                                                  • martynka4fun Re: mamy z terminem na marzec 2013 20.12.12, 21:40
                                                    Hehe.. penie,że nie będziemy zaciskać nóżek do 17 marca ale warto postarać się o to byśmy miały możliwość wyboru urlopu macierzyńskiego.

Napiszę jutro jak po wizycie u lekarza:)
                                                    Pozdrawiam.
                                                  • julisia2005 Re: mamy z terminem na marzec 2013 28.12.12, 16:38
                                                    Cześć dziewczynki!
                                                    Jak tam po świętach?
                                                    Ja się cieszę,że już po, bo jestem umęczona.
                                                    Jeszcze tylko sylwester...zaprosiliśmy znajomych jakiś czas temu jak nie miałam pojęcia, że już tak mi się nic nie będzie chciało i szybko będę się męczyła.
                                                    A po sylwestrze musimy wreszcie zabrać się za remont, a marnie go widzę. Nie mamy jeszcze ani kasy ani fachowca, a planowaliśmy zrobić remont w trakcie ferii zimowych, jak córka będzie u dziadków, czyli od 25/01 :-(.
                                                    Jeśli chodzi o samopoczucie ogólne, to ok, mały fika i hopsia sobie :-).
                                                    Jestem w 27 tc. Jeszcze trochę przed nami.
                                                  • labeg Re: mamy z terminem na marzec 2013 30.12.12, 12:47
                                                    My też juz po rozjazdach światecznych. Wszyscy zachwyceni moją "piłeczką" z przodu. podobno dobrze wyglądam:) Ale bardzo zaskoczył mnie jednoznaczny front rodzinny przeciwny wybranemu przez nas imieniu dla dziewczynki.
                                                    Energia faktycznie jakby mniejsza, ale nie mam wyjścia nadal muszę pracować - mąż ma kłopoty z wyegzekwowaniem swojej pensji :( Chyba, że lekarz na kontroli powie co innego.. Czekamy na stolarza, który ma nam oprowadzić do ładu duży pokój, mam serdecznie dość życia na pudłach.
                      • martynka4fun Re: mamy z terminem na marzec 2013 21.12.12, 13:18
                        Znów ja :)

Już po badaniu USG:) Mój maluszek taki już duży waży 1,5kg i jak na razie wszystko z nim dobrze. Serduszko bije prawidłowo narządy też ukształtowane. Bardzo uspokaja taka wizyta u lekarza. Jedyne co to nie chciał pokazać buzi mamusi i musiałam zadowolić się uszkiem:)

A co tam u Was dziewczynki??
                        • julisia2005 Re: mamy z terminem na marzec 2013 04.01.13, 21:53
                          Ja z niecierpliwością czekam na wizytę 08/01. Ciekawe ile mały już waży...? :-)
                          Jestem w 28 tc i już nie mogę zasunąć butów- oficerek. Tzn. na leginsy jeszcze jakoś dopnę, ale na spodnie już nie ma mowy.Jestem naprawdę duuuża i ostatnio spuchnięta.
                          Natomiast każdy mi mówi ,że ładnie wyglądam i że ciąża mi służy.
                          Dzisiaj wybrałam się autobusem do centrum i chciałam szybciej wracać niż tam pojechałam.
                          Ledwo zeszłam do podziemi, a tam gruby facet zza zakrętu wyleciał prosto na mnie a dokładnie mój brzuch. Wkurzył mnie jak nie wiem. Od razu pojawiło się 1000 złych myśli. Mam nadzieję, że u Tymonka wszystko dobrze.
                          Kupiłam kilka rzeczy takich bardziej do strojenia niż praktycznych, a wybrałam się z zamiarem kupienia chociaż części wyprawki.
                          Myślałam, że zaszaleję na wyprzedażach, ale gucio jest. Albo nie ciekawa, przebrane, albo nowa kolekcja i cena nie atrakcyjna.
                          Matko, nie wiem kiedy ja uzbieram śpiochy itd.
                          Dzisiaj kupiłam:
                          kombinezonik, taki na wiosnę , lekko ocieplany,
                          sweterek na guziczki
                          ocieplany pajacyk convers
                          komplet : body, spodenki,bluzeczka
                          i czapeczka cieplejsza...
                          • martynka4fun Re: mamy z terminem na marzec 2013 05.01.13, 23:01
                            Zakupy zakupy zakupy:)
                            To prawda szaleństwa w sklepach jeśli chodzi o wyprzedaż dla niemowląt to nie ma, sama się przekonałam o tym (na szczęście mam siostrę w Holandii, która już ładnie mnie zaopatrzyła w ubranka i pieluszki na początek).

Każda pewnie z nas jest już duża:) mi na szczęście nogi nie puchną ale mam taki brzuszek, że małe odległości są już tak męczące.
                            Jak wasze malce mocno dają Wam w kość??
                            Bo mój mały już tak mocno mnie kopie, że w sumie niektóre to nawet bolą:)
                            Pozdrawiam :)
                            • labeg Re: mamy z terminem na marzec 2013 06.01.13, 13:29
                              Jeśli chodzi o przygotowania dla dziecka to jestem w lesie. Wózka niet, po łóżeczko, materac i dosłownie kilka dodatkowych rzeczy muszę podjechać do szwagierki, u teściowej na strychu są ciuszki dla niemowląt ale w Święta jakoś nie dało się ich stamtąd ściągnąć. Podobnie jak fotelika samochodowego. Też zaczynam analizować listy wyprawkowe i strach mnie ogarnia. niby juz raz to przeszłam i przeżyłam, ale 5 lat temu było u nas inaczej - przede wszystkim oboje mieliśmy pracę, a teraz - ja mam bardzo stałą a mężowi jesli płacą to słabo... I jakoś czarnowidztwo mnie dopadło. Na szczęście świateczna zgaga juz mi przeszła :)
                              • truskawk0wa Re: mamy z terminem na marzec 2013 07.01.13, 13:00
                                Cześć Dziewczyny!
                                Przeczytałam wszystko co u Was słychać i fajnie, że się dzielnie trzymacie!!!

U mnie był antybiotyk i osłabienie, coś pechowo znoszę tą ciążę. Już jest dobrze i lekarz mówi, że wszystko wróciło do normy. Udało się ustalić imię dla syneczka i będziemy mieli Igorka :)
                                Korzystamy też z chwili lepszego samopoczucia i mamy w planie sesję zdjęciową z brzuszkiem, jeśli nic się nie zmieni.

Klub Mamusiek to luźne spotkania mam. Byłam na jednym spotkaniu, teraz pewnie już na więcej nie mogę sobie pozwolić, ale ślędzę ich poczyniania na facebooku. Jak jakieś spotkanie mi się spodoba to może się wybiorę. Moim zdaniem fajna inicjatywa, ale bardziej dla mam już z maluszkami niż w ciąży.

Pozdrawiam Was gorąco !
                                Truskawk0wa
                                • martynka4fun Re: mamy z terminem na marzec 2013 01.02.13, 15:29
                                  Ależ tu cicho u nas:) Zajęcia związane z robieniem wyprawki czy po prostu lenistwo:)

Co tam dziewczynki u Was słychać? Jak wasze boba w brzuszkach??
                                  Mój chłopiec już mnie wczoraj w nocy przestraszył bo miałam kilka skurczów, które na prawdę bolały, a do tego od poniedziałku złapała mnie znów dyskopatia i chodzę jak paralityk.

Zabrałam się też w tym tygodniu za kompletowanie wszystkich niezbędnych rzeczy dla mojej małej pociechy i jednak sprawdza się powiedzenie, że trzeba mieć dużo kasy na dziecko :) Ale czego nie robi się dla niego.
                                  Dziś jeszcze zabieram się za pakowanie torby do szpitala bo mały już niecierpliwi się w każdym bądź razie wystraszyłam się wczoraj i wolę być gotowa w końcu to już 36 tydz.

Pozdrawiam Was Serdecznie:)
                                  To nasze ostatnie beztroskie chwile przed komputerami więc dzielmy się doznaniami w oczekiwaniu na maluchy.
                                  • labeg Re: mamy z terminem na marzec 2013 02.02.13, 22:39
                                    Ja dopiero od środy jestem na zwolnieniu lekarskim. Przepowiadają mi poród lutowy a nie marcowy jak wynika z kalkulatora, też mam 36 tydz. Już miałam dość bieganiny, bóle też się zaczynają. Chciałabym być w dwupaku do 16.02, bo wtedy synek ma urodziny i chciałabym żeby ten ostatni raz był jeszcze sam. W domu dużo naszykowane : łóżeczko, fotelik sam. i wózek są, ciuszki zwiezione skąd się dało, zabawek spokojnie starczy na 1 półrocze. Do kupienia : wanienka, pieluszki i art. kosmetyczno-higieniczne. Mój problem to jednak nie nowe dziecko tylko mąż, który stracił pracę i wpadł w depresję, jak zwykle w takich razach u niego...
                                    • julisia2005 Re: mamy z terminem na marzec 2013 11.03.13, 21:45
                                      labeg napisała:

> Ja dopiero od środy jestem na zwolnieniu lekarskim. Przepowiadają mi poród luto
                                      > wy a nie marcowy jak wynika z kalkulatora, też mam 36 tydz. Już miałam dość bie
                                      > ganiny, bóle też się zaczynają. Chciałabym być w dwupaku do 16.02, bo wtedy syn
                                      > ek ma urodziny i chciałabym żeby ten ostatni raz był jeszcze sam. W domu dużo n
                                      > aszykowane : łóżeczko, fotelik sam. i wózek są, ciuszki zwiezione skąd się dało
                                      > , zabawek spokojnie starczy na 1 półrocze. Do kupienia : wanienka, pieluszki i
                                      > art. kosmetyczno-higieniczne. Mój problem to jednak nie nowe dziecko tylko mąż,
                                      > który stracił pracę i wpadł w depresję, jak zwykle w takich razach u niego...
                                      >
                                      Mam nadzieję, że mąż od tamtej pory znalazł pracę i wróciło mu lepsze samopoczucie. Wcale się nie dziwię, że tak to na niego wpłynęło. W końcu on jest mężczyzną,chce zapewnić dobry byt rodzinie, wydatki związane z dzieckiem,zostaje ojcem a tu taki zong :-(.
                                      Jednak jak wcześniej napisałam , mam nadzieję, że mąż już pracuje, no i z tego co napisałaś, cieszycie się już dzidziusiem :-).
    • julisia2005 Re: mamy z terminem na marzec 2013 11.03.13, 21:37
      Ojojjoj!
      Widzę, że nasze malutkie forum zamarło.
      Przyznam, że sama dawno tu nie zaglądałam , bo dłuższy czas była cisza, a potem zapomniałam.

Napiszcie co u Was?
      Która z Was już ma swojego skarba przy sobie, a która jeszcze czeka.

U mnie planowana cesarka na 25/03 ,ale jeszcze 19 go idę na wizytę do swojego gin.
      Mój Tymonek w 36 tc i 5 dni ważył 3650 g,tak wiec wysoce prawdopodobne ,że dobije do 4 kg albo i przekroczy. A że moja córka ważyła 4,350 i miałam problem z porodem sn to lekarz teraz z łatwością podjął decyzję o cc,
      Poza tym jestem gruuuuuuba, spuchnięta i mam olbrzymi brzuch.
      Jestem już zmęczona, zaczynam się bać, miewać różne myśli. Z jednej strony już bym chciała mieć synka przy sobie , no i żeby te niepełnosprawność ciążowa zniknęła , z drugiej boję się ,( jak to będzie, znieczulenie, żeby był zdrowy itp itd)i niech sobie jeszcze siedzi w brzuszku. No i ten 18/03 to taki wyznacznik jeśli chodzi o macierzyński.
      Jeśli chodzi o przygotowania, to w końcu się udało .Zebraliśmy się z mężem i z dwa tyg ,temu zaczęliśmy składać wyprawkę. Brakuje jeszcze kilka drobiazgów. Ale łóżeczko już czeka złożone, wózek też stoi w salonie. Ubranka poprane. Torba prawie spakowana. Prawie, bo jak na razie wrzucam na nią to co mi się przypomni ale jeszcze nie ułożyłam i nie sprawdziłam czego mi brakuje.
      To chyba z grubsza tyle u mnie.
      Czekam z niecierpliowścią na jakieś informacje od Was.
      Pozdrawiam Was i życzę,:
      zdrowych spokojnych dzieciaczków i lekkich porodów.
      • martynka4fun Re: mamy z terminem na marzec 2013 20.03.13, 17:03
        :)
        Ja juz mam swojego Szkrabka od 3 tyg.
        Urodził się 25.02 o 22.20 w 25ąte urodziny mojego męża:) Więc prezent dostał na całe życie:)

Julian ważył 3850 i miał 53 cm.
        Poród nie należał do najłatwiejszych ale dałam radę.
        Pozdrawiam:)
        • labeg Re: mamy z terminem na marzec 2013 20.03.13, 23:34
          Moja Małgosia urodziła się 22.02 w Oleśnicy. Piękna i zdrowiutka. Głodomór straszny. Przy narodzinach ważyła 3 kg, teraz jest już ok pół kg więcej.
          Julian to bardzo piękne imię. dorodny jest chłopak - mój starszy synek ważył podobnie (3750), ale mierzył jeszcze więcej (57). Przy takich wymiarach Gosia jest wręcz filigranowa :)
          • julisia2005 Re: mamy z terminem na marzec 2013 22.04.13, 08:50
            Hej,
            Tymuś przyszedł na świat zgodnie z planowanym cc czyli 25.03. .
            Waga...uwaga!!!! 4980 g i 57 cm :-).
            Był rekordzistą przez nasz pobyt w szpitalu i wszystkie położne i pielęgniarki od noworodków go poznawały. Nawet jak po 3 tyg. musieliśmy wrócić na 4 dni do szpitala ze względu na nasilającą się żółtaczkę, to go rozpoznały i mówiły ,że jeszcze nikt nie pokonał jego wagi. Były bliskie bo 4880 ale nie prawie 5 kg! :-)
            Jest zdrowy, śliczny i jest wielkim głodomorem . W nicy śpi ładnie i budzi się co 3 a nawet 4 h ale w dzień jak na początku spał ,jadła ,spał ,jadł, to teraz robi sobie jedną dzemkę ok 1,5-2 h w południe a tak to wisi na cycu czy chce jeść, czy nie. Zaśnie, a jak przekładam go do łóżeczka, to po 5 min, znowu się upomina. I tak może cały dzień.
            Całe szczęści robi się co raz ładniejsza pogoda i chodzimy na spacerki, choć się trochę nimi stresuję ,bo potrafi najpierw mocno krzyku narobić nim zaśnie a potem pędem do domu nim zgłodnieje i zacznie krzyczeć.
            Mam też problem z dobraniem sobie menu przy karmieniu . TZn, tak .żeby dziecku nic nie zaszkodziło, żeby mieć dużo pokarmu, żeby dostarczać jak najwięcej potrzebnych wartości a i żeby szybko schudnąć.
            W ciąży przytyłam 30 kg. Jak na razie zrzuciłam dopiero 16 :-(.
            Pozdrawiam Was !
            Odzywajcie się trochę :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka