Dodaj do ulubionych

Dlaczego warto wspierać wrocławski żużel? Kibic...

17.11.12, 07:45
Wyłącznie kibice wiedzą dlaczego warto wspierać wrocławski żużel. Reszty żużel nie obchodzi i nie wiedzą dlaczego wywalać milion na hałaśliwe jeżdżenie w kółko:) Wiedzą też decydenci, którzy zadecydowali ile pieniędzy z podatków zapłacić za głosy wyborcze kibiców. Ale o tym kibice wiedzieć nie muszą.
Obserwuj wątek
    • wujek_dobra_rada6 'Żużel' to sport niszowy... 17.11.12, 08:36
      ...uprawiany tylko w kilku krajach na świecie. Powinien więc być finansowany przez sponsorów i fanów którzy lubią hałas.
    • Gość: SPARTANIN Re: Dlaczego warto wspierać wrocławski żużel? Kib IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 17.11.12, 08:42
      Jak sadze po twojej wypowiedzi musisz byc przyjezdnym nie szanujacym tradycji Wrocławia. Ten sport tu był od poczatku i od początku był popularny. Ma na swoim koncie rekord frekwencji Wrocławia na imprezie sportowej w całej historii miasta. Porównując z pieniedzmi wyrzuconymi na pilke to ten milion wydaje sie byc jalmuzną. Nie szanujesz tradycji miasta kolego.
      • pirks0 @spartanin 17.11.12, 09:02
        Skąd takie wnioski? Jestem stąd i jestem za tym, żeby każdy oglądał i uczestniczył we wszystkim, co jest zgodne z prawem. Poza tym wolę, żeby miasto z podatków finansowało sport amatorski dla wszystkich (w tym dla dzieci i młodzieży), a nie prywatne kluby sportowe (lepiej, gorzej lub źle zarządzane). Co to ma wspólnego z tradycją? Ja za swoje płacę za własną siłownię, a jakbym nie miał to bym biegał po parku. Ale wolę, żeby wspólne przeznaczać na zdrowie społeczeństwa a nie piłkarzy czy żużlowców zarabiających kosmiczne pieniądze. Skoro to komercja, niech żyją z komercji. Albo zaczną zarabiać tyle, co inni potrzebni, zdolni ale (dla odmiany) wykształceni.
        • pirks0 Re: @spartanin 17.11.12, 09:10
          więc skoro ktoś chce zarabiać fortunę na uprawianiu swojej dyscypliny, to niech żyje z pieniędzy sponsorów lub biletów zainteresowanych, a nie z publicznych pieniędzy. Te wspomniane dziesiątki tysięcy kibiców chyba zapłacą za mecz? Jeśli nie, to może mniej płacić sportowcom i działaczom?
          • Gość: lord kox Re: @spartanin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.12, 09:31
            Widzę, że jest coraz gorzej, jeżeli Dutkiewicz pęką już przed paroma mejlami.
          • Gość: kriswroc Re: @spartanin IP: *.wroclaw.vectranet.pl 17.11.12, 10:55
            A ja powiem tak dosc ładowania kasy w Śląsk i pseudo piłke amatorzy lepiej juz graja a pozatym we Wrocławiu to na swiatowym poziomie mamy tylko żużel nie wazne ze w kilku krajach jest uprawiany.Bo taki sląsk to klub bez dna finansowego i kolesi którzy nic nie daja z siebie tylko kase biorą.Dlatego odczepcie sie od tego klubu ,nie boli was ze wiecej kasy idzie na stadion który pustkami świeci gdzie ci fanatycy śląska co tak sie mieli zapełniac stadion teraz widać ilu jest ich na prawde i po co taki moloch takiej drużynie niech wracają na oporowską tam miejsca mają sam raz.A sparta to grosze dostaje od miasta i se radzi nie płacząc o kase.
        • Gość: spartann Re: @spartanin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.12, 09:31
          jezeli chcesz zeby twoj bachor razem z toba biegal po parku to sobie wybuduj park i jego posprzataj.
          jezeli chcesz pojsc do teatru to sobie tez go wybuduj i zatrudnij w nim aktorow co beda kupe siana zarabiac. itd. itd. kretynie
          widac ze nie jestes rodowitym wroclawianinem tylko jakims doopkiem ktory przyjechal do mojego miasta z cienkiego jak wino grunbergu albo cos kolo tego.
          • pirks0 Re: @spartanin 17.11.12, 09:37
            1. po poziomie wypowiedzi widać, żeś kibol, cham i prostak. Co ugruntowuje moje przekonanie, że nie warto wydawać publicznych pieniędzy na żuli-kiboli. A np. na sport amatorski i rekreację tak.Ale rozumiem sprzeciwy - trudniej ćwiczyć niż wlewać w siebie piwo na trybunach z kolegami, których na szczęście nie słychać, bo ryk motorów zagłusza :)
            2. klub jest prywatny, więc ma się utrzymywać tak, jak prywatny teatr. Park jest publiczny (jak będą prywatne to będziemy płacić za wejście). Trudne?
            3. Jak to będzie już twoje miasto (i tobie podobnych) to myślący wyjadą. Wtedy będziecie mogli pieniądze z makulatury i butelek wydawać na co chcecie.

Gość portalu: spartann napisał(a):

> jezeli chcesz zeby twoj bachor razem z toba biegal po parku to sobie wybuduj pa
            > rk i jego posprzataj.
            > jezeli chcesz pojsc do teatru to sobie tez go wybuduj i zatrudnij w nim aktorow
            > co beda kupe siana zarabiac. itd. itd. kretynie
            > widac ze nie jestes rodowitym wroclawianinem tylko jakims doopkiem ktory przyje
            > chal do mojego miasta z cienkiego jak wino grunbergu albo cos kolo tego.
            • Gość: mosberg Re: @spartanin IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.12, 10:53
              Następny szpagatowy inteligent się znalazł. Ciekawe czy zabierasz głos w tematach, w których jest o finansowaniu przez miasto piłkarskiego Śląska? Wiesz w ogóle ile oni przeznaczają na tę drużynę? Gdybyś wiedział to byś się tak nie prężył na ten milion brutto na Spartę. Poza tym jesteś adwokatem wszystkich mieszkańców tego miasta? Większości nie bardzo interesuje czy i ile miasto przeznacza na sport tudzież inne przedsięwzięcia komercyjne, marketingowe etc, ale zawsze musi się znaleźć jakiś klakier któremu coś przeszkadza. Porachuj sobie dokładnie ile dołożyłeś się do tej bańki brutto dla klubu żużlowego skoro tak nad tym bolejesz. Zakładam, że orientujesz się w liczbie mieszkańców tego miasta. Jeśli to zrobisz to odpowiedz sobie na pytanie czy coś ci ubyło?
              P.S. Ja też mogę zacząć lament w ten sposób w jaki Ty to zrobiłeś. Mnie np. nie podoba się budowa NFM. Nigdy tam nie pójdę bo mnie zupełnie nie interesuje jak jacyś "szarpidruty" i inni kolesie dymają w puzony tudzież inne trąbki. To "sport" dla snobów i sprawnych inaczej. Miasto wykłada na to dziesiątki jak nie setki milionów (oczywiście przy wsparciu z UE ale swoje musi wyłożyć). Nie robię tego bo mam na to wyjeb.... Wychodzę z założenia, że każdemu coś się należy. Płacę podatki w tym mieście i chcę żeby miasto też w jakiś sposób pomagało tej dziedzinie, którą akurat ja się interesuję i pasjonuję. To, że Ciebie ten sport nie obchodzi nie znaczy, że tak, uważają wszyscy. Zapamiętaj sobie. Ty to nie wszyscy.
      • Gość: absurdalny_dżejms Re: Dlaczego warto wspierać wrocławski żużel? Kib IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.12, 09:46
        > Jak sadze po twojej wypowiedzi musisz byc przyjezdnym nie szanujacym tradycji W
        > rocławia. Ten sport tu był od poczatku i od początku był popularny. Ma na swoim
        > koncie rekord frekwencji Wrocławia na imprezie sportowej w całej historii mias
        > ta.

Dlatego niech się utrzymuje z kasy sponsorów i biletów.
        Miasto znowu topi kasę w jakimś śmiesznym przedsięwzięciu, które w normalnych warunkach powinno przynosić zysk, podczas kiedy mamy pogłębiającą się recesję.
        Od nowego roku, te same władze, hojną ręką rozdające pieniądze na różne kluby sportu ZAWODOWEGO, podnoszą podatki.
    • wojtas71 Dlaczego warto wspierać wrocławski żużel? Kibic... 17.11.12, 10:06
      W klubie na etatach zatrudnionych jest tylko trzech pracowników. Niektórzy, jak toromistrz, mają umowy sezonowe, a zarząd swoje funkcje pełni społecznie.

to bardzo ciekawe. A Slask Wroclaw zatrudnia cale tabuny ludzi, spolka Wroclaw 2012 to 57 osob!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: mosberg Re: Dlaczego warto wspierać wrocławski żużel? Kib IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.12, 10:56
        Uwierz mi, że to co powiedziała KK o zatrudnieniu w tym klubie to prawda.
    • wroclawianin1960 Dlaczego warto wspierać wrocławski żużel? Kibic... 17.11.12, 11:25
      Dlatego bo to dobro wspólne Wrocławian. I tylko dlatego ze jakiemus Pilotowi Pirksow sie wydaje, ze tak nie jest, bo klub według niego to spółka prywatna, ma nie miec dotacji? pirxie czu priksie jak tam sie zwiesz. Taki z ciebie gryzipiorek ala papuga co to najwazniejszy dla niego suchy paragraf, statut, stan prawny i inne takie...A gdzie zwykła ludzka solidarność mająca gdzies paragrafy? Paragrafy cie zepsuły. czep sie slaska, a nie sparty, ktorej ten milion sie nalezy jak psu buda. Bez Sparty zabytek Olimpijski juz dawno popadlby w calkowita ruine.
    • Gość: Kibic SW Re: Dlaczego warto wspierać wrocławski żużel? Kib IP: *.internetia.net.pl 17.11.12, 12:21
      Żużel w porównaniu z piłką, pieniędzmi utopionymi w stadion i inne "znakomite" imprezy dostaje jałmużnę.
      Milion jest kwotą która Sparcie pomoże a miasta nie zbawi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka