Dodaj do ulubionych

Spłonął dom dla kilkuset zwierząt. Teraz potrze...

05.01.13, 09:47
ten pałacyk to za ile kupili?
Obserwuj wątek
    • stafarda Re: Spłonął dom dla kilkuset zwierząt. Teraz potr 05.01.13, 10:07
      700 tys. czyli rozważna fundacja.
      • Gość: kazimoto Re: Spłonął dom dla kilkuset zwierząt. Teraz potr IP: *.internetia.net.pl 05.01.13, 10:40
        A ile trzeba bylo pieniedzy w remont wlozyc?
        Zwierzeta nie potrzebuja palacow!! Za te pieniadze da sie wybudowac budynki, ktore spelnia oczekiwania zwierzat a nie ludzi.
        P.S Dla tych co beda mowic, ze nie mam serca i sie nie znam. Mam psa i konia i wiem co jest dobre dla zwierzat. !00% nie jest to palac.
        • Gość: mylok Re: Co było przyczyną pożaru ? IP: *.dynamic.chello.pl 05.01.13, 11:00
          Czy już wyjaśniono co było przyczyną pożaru ? prawdziwą,
          bo słyszę takie rzeczy, że włos mi się jeży na głowie.
          • Gość: mozecie_mi_skoczyc przyczyną pożaru byly ciagoty do feudalizmu IP: *.dynamic.mnet-online.de 05.01.13, 15:05
            razu pewnego habsburg lettko obslabiony
            mowi do swojej,,,arystakratycznej zony!
            wiesz co kobito ? na chooj ciem nadziejem
            incognito,,ze to niby ze znudzenia zboje ciem
            no wiesz,,z przejedzenia,,zaatakowaly
            a ona do niego,,ach arcyksiomze,,ja juz
            no wiesz (szalony on myslal,ze walnal w kalesony)
            zaszlam w ciomze,, !

walemsowo wam napisalem,,zeby laureat tesz mugl sobie przeczytac,,i byc morze,,pojechac nad srodziemne moze !
            i pomyslec,,ze taki prosty chlop,,potrafi siem tak pomyslec w tej stoczni ?
            roboty chyba mial za,malo !
        • Gość: gorczyca Re: Spłonął dom dla kilkuset zwierząt. Teraz potr IP: *.dynamic.chello.pl 05.01.13, 12:56
          Odczepmy się od tego "pałacu". Na zdjęciach widać, że to po prostu duży budynek, pewnie zdewastowany ostro po wojnie, zaniedbany przez komunę i dostosowany do potrzeb fundacji+schroniska. Weźcie pod uwagę 2 rzeczy- ""pałac" stoi pewnie poza miastem, przylegają do niego tereny zielone i <może nawet orygninale> stajnie. Czyli to idealne miejsce na schronisko dla koni i innych zwierząt- nikomu nie przeszkadza zapach czy obecnosć zwierzaków, które mają spokój, zieleń i miesce do biegania. Prawdopodobnie ze wzgledu na stan obiektu nie był drogi (ktoś pisał, ze 700 000 -to nie dużo jak na taki budynek) a dostosowany dla potrzeb schroniska bedzie bardzo dobą miejscówką dla zwierzaków. Zrozumcie- po wojnie i 50 latach komuny raczej nie ma tam damaszków i mahoniowych boazerii, raczej gołe ściany i spore pomieszczenia w sam raz na boksy dla psiaków czy kotów.

A tak na koniec dodam od siebie- zdecydowanie wolę, by w takich nawet zrujnowanych, ale wciaż przepięnych budynkach mieściły się takie instyutucje jak schroniska czy fundacje niżby miały popadać w runinę (jak. np. sanatorium w Sokołowsku). I tylko co jakis czas w gazetch i na forach lament, że zabytki popadają w ruinę. Centaurus robi 2 dobre rzeczy- pomaga zwierzakom i daje staremu budynkowi nową, pożyteczna funkcję. Nie widzę nic zdrożnego w tym, że owy budynek kiedys był pałacem...
        • malcriada co za brednie 05.01.13, 14:18
          Sorry, ale g**** wiesz. Skąd się biorą tacy idioci, którzy nikomu nie pomogą, tylko tę cholerną polską żółć sączą? Wszystko wie, lalunia. Ona by kupiła tyle ziemi dla koni i wybudowała nowe budynki za mniej. To buduj, idiotko i pochwal się nam jak ci poszło.
    • halinka2222 Spłonął dom dla kilkuset zwierząt. Teraz potrze... 05.01.13, 12:04
      Zbędne dywagacje.wysłałam kasę wczoraj. Też wysyłajcie, to minimum które możecie zrobić.
      • Gość: chyży ruj Re: Spłonął dom dla kilkuset zwierząt. Teraz potr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.13, 12:27
        halinka2222 napisała:

> Zbędne dywagacje.wysłałam kasę wczoraj. Też wysyłajcie, to minimum które możeci
        > e zrobić
        Cóż, naiwnych nie sieją. Obecnie takie fundacje jak ta od koni czy Owsiaka WSP żeruje na bezmyślnej naiwności takich jak Ty.
        Ciekawe, to te zwierzęta mieszkały w pałacu??? W tytule artykułu jest że spłonął dom dla kilkuset zwierząt a na zdjęciu jest pałac ??? Jak te konie wchodziły do pałacu po takich wysokich schodach?
        Zadałem sobie trud i poszukałem co nieco w necie na temat Centaurusa czyli fundacji będącej właścicielem (ciekawe za ile) tego pałacu.
        Poniżej ciekawy link z forum dyskusyjnego na ten temat:
        www.voltahorse.pl/forum/viewtopic.php?f=1&t=11414&start=100
        A na stronie fundacji www.centaurus.org.pl/finanse/ pod hasłem finanse brak jest sprawozdania finansowego za poprzednie lata działalności fundacji.
        A leszcze płacą dalej kaskę na chore zwierzaki.....
        • Gość: konrad Re: Spłonął dom dla kilkuset zwierząt. Teraz potr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.13, 12:54
          Drzewiej koń miał wartość użytkową lub rzeżną.
          Dzisiaj może być żródłem kasy dla osób zawiadujących fundacją .
          Nikt mi nie wmówi że pałac służy poprawieniu dobrostanu zwierząt.
          • malcriada Re: Spłonął dom dla kilkuset zwierząt. Teraz potr 05.01.13, 14:28
            A "wmówi" ci ktoś, że ten stary budynek jest częścią dużego folwarku, na którym dla zwierząt przystosowano ciężką pracą folwarczne, zrujnowane obory? Bez pałacu kupić tego folwarku nie było można. Teraz włażą tu tacy o żałosnym komuszym myśleniu i piszą idiotyzmy, jakby na tej wiosce Wersal kupiono. Pewnie bardziej by ci się podobało, gdyby ludzie mieszkali nie w zaniedbanym, nieogrzewanym, wilgotnym, starym budynku, tylko spali na dworze, albo w chlewie, tak?
        • malcriada Re: Spłonął dom dla kilkuset zwierząt. Teraz potr 05.01.13, 14:23
          Prostego tekstu nie umiesz przeczytać i zrozumieć tutaj, ale dziwnym trafem wyszukujesz pomówienia na jakimś forum? Nie pomagaj, bo tacy jak ty nigdy nikomu nie pomagają, ale miej trochę wstydu i nie obnoś się z tym. A jak zachorujesz i cię wezmą do szpitala, pamiętaj zastrzec, żeby w twoim przypadku nie korzystano ze sprzętu zakupionego przez WOŚP.
      • Gość: zeed Re: Spłonął dom dla kilkuset zwierząt. Teraz potr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.13, 11:39
        wybacz ja niczego im nie zamierzam wysylac.Wiadomo bylo od samego poczatku ze trzeba zrobic instalacje elektryczna i zrobic system antypozarowy i gasniczy,chocby taki najbardziej prosty-paredziesiat czujek ,przylaczy wodnych i wezy wodnych.Nie od dzis dzialali na roznych forach , byli na FB.Mieli wokol siebie spore grono znajomych i wielbicieli.Sam dostawalem wiele informacji od znajomych "koniarzy" na temat centaurusa i ich maili.Zajmuje sie elktryka i bez problemu byloby dla mnie wymienic tam kablei czy zrobic instalacje za bardzo male pieniadze na ktore moglbym rownierz poczekacGdyby chcieli znalezli by mnie w 5 minut w znajomych zadali pytanie i mieli zalatwiona sprawe.Niestety ani razu nie dostalem ani jednego zapytania czy moglbym to zrobic.Jednak Zapytania i prosbyjakie kierowali byly jedynie o pomoc finansowa.Jesli chodzi o prace mowili ze maja supergrupe remontowo budowalna wiec nie potrzebuja tego typu pomocy-o co zatem teraz chodzi??????Ludzie amatorzy ktorzy otoczyli sie amatorami,myslac ze sie uda.Szczerze mam nadzieje ze zostanie im odebrane prawa (jesli istanieja)do prowadzenia tego typu osrodka bo z kolejnym zrobia dokladnie to samo. Rozumeim ich zapal do pracy ale to sa ludzie mogacy byc tylko wolontariuszami u kogos innego stad problemy.Nie bede mowil ze peweni wszystko spalilo sie jak zwykle przez 'pana wiesia" ktory niedogasil peta albo "henia" ktory chcial sobie wysuszyc sweter kladac go na elektrycznym grzejniku!!!!
    • dwiesukipodjednymdachem Spłonął dom dla kilkuset zwierząt. Teraz potrze... 05.01.13, 13:37
      Nie było pieniędzy na remont,albo było ich szkoda , to teraz będzie 1% na odbudowę .proste.
      Konie mogą mieszkać w pałacyku, może ciężko będzie wchodzić po schodach , ale nie takie rzeczy ze szwagrem robiliśmy.
      re-volta.pl/forum/index.php/topic,90276.210.html
      linków na temat braku sprawozdań finansowych od Centaurusa , to można dużo wstawić.I co z tego.i zbierania pieniędzy na wirtualne konie.
      Najbardziej mnie (już) śmieszy jak fundacje ciągają po sądach ludzi pod zarzutem , że ci nie mają odpowiednich warunków do trzymania zwierząt.
      • capo_di_tutti_capi Re: Spłonął dom dla kilkuset zwierząt. Teraz potr 05.01.13, 13:57
        dwiesukipodjednymdachem napisała:

> Nie było pieniędzy na remont,albo było ich szkoda , to teraz będzie 1% na odbud
        > owę .proste.
        > Konie mogą mieszkać w pałacyku, może ciężko będzie wchodzić po schodach , ale
        > nie takie rzeczy ze szwagrem robiliśmy.
        > rel="nofollow">re-volta.pl/forum/index.php/topic,90276.210.html
        > linków na temat braku sprawozdań finansowych od Centaurusa , to można dużo wsta
        > wić.I co z tego.i zbierania pieniędzy na wirtualne konie.
        > Najbardziej mnie (już) śmieszy jak fundacje ciągają po sądach ludzi pod zarzute
        > m , że ci nie mają odpowiednich warunków do trzymania zwierząt.

Jeśli nie możesz zrozumieć pewnych spraw i - co gorsza - wypisujesz tutaj swe frustracje, rusz tyłek, pojedź na miejsce a po ujrzeniu "wirtualnych koni" wróć tutaj i odszczekaj te brednie.
        • dwiesukipodjednymdachem Re: Spłonął dom dla kilkuset zwierząt. Teraz potr 05.01.13, 14:19
          Odszczekam , przeproszę i będę żałować za grzechy , jeżeli Centaurus wyjaśni , nie tylko mnie , wszystkie konikowe i finansowe zaszlości.A jeździć nie będę , bo mam ponad setkę swoich zwierząt na które nigdy o pieniądze nie prosiłam.A poza tym fundacja ma swietnie prowadzoną stronę www,to po co jeździć.
          Zresztą , to chyba nie chodzi o to jaka ja wredna sucz jestem , tylko o to co rozmaite fudacje robią z datkami i PAŃSTWOWYM, OBYWATELSKIM jednym procentem.
          I jak czepiają się na przykład rolników , bo ci śmią zierzęta rzeźne hodować , ato wredne chamy
          • malcriada Re: Spłonął dom dla kilkuset zwierząt. Teraz potr 05.01.13, 14:32
            No i już wiadomo. "Konkurencja" się odezwała i szkaluje z żalu, że Centaurus robi lepszą pracę w public relations i ludzie ich wspierają. Masz zastrzeżenia i dowody? To na policję z dokumentacją. Na razie tylko ploty niesprawdzone rozsiewasz pod różnymi nickami w różnych miejscach. Ja mam za sobą wizyty w Centaurusie i na własne oczy było mi dane zobaczyć jak bardzo dbają o zwierzęta.
            • Gość: Yello Pani Ewa dalej szefuje Centaurusowi? IP: *.dynamic.chello.pl 05.01.13, 19:54
              Bo jeśli tak to nie mam więcej pytań... :-/
          • Gość: jestem gościem Re: Spłonął dom dla kilkuset zwierząt. Teraz potr IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.13, 15:39
            Nie chodzi po pierwsze o to że się hoduje zwierzęta rzeźne ale o to w jaki sposób się to robi, zanim z tego czy innego zwierzaka jest stek to najpierw ono chodzi, czuje, bywa głodne, zmęczone lub chore, to raz. A dwa kwestia transportu. Nie chciałabyś widzieć w jaki sposób "hodowcy" taktują zwierzęta-jak poganiają je widłami, jak konie z łamią kopyta przy wsiadaniu do koniowozów i tak jadą, w wielkim bólu. Bo koń to z natury zwierzę uciekające, nie chce włazić do małych cisnych pomieszczeń z którego nie ma możliwości obserwować tego co się dzieje w około niego. Zwyczajnie się boi. A jeżeli chodzi o jeden obywatelski procent-to przecież jest wolny wybór, nie chcesz na konie oddaj na dzieci, albo na starszych ludzi, na cokolwiek. Każdy ma prawo wyboru i jeśli uważ że coś jest nie gra w tej czy innej fundancji to nie musi im pomagac. Ale przecież zawsze trzeba tej żółci trochę wylać.
      • Gość: Gagat Re: Spłonął dom dla kilkuset zwierząt. Teraz potr IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.13, 01:17
        A dlaczego nie uratowano tych trzech biednych psów, które spłonęły żywcem, bo ktoś powstrzymał opiekuna, który chciał je ratować?
    • Gość: kupili ile Re: Spłonął dom dla kilkuset zwierząt. Teraz potr IP: *.pools.arcor-ip.net 05.01.13, 13:56
      ten pałacyk to za ile kupili?

dobre, zlodziej podejrzewa zlodzieja.
    • malcriada Wstydź się 05.01.13, 14:14
      Nie pałacyk kupili, tylko folwark, na terenie którego był również ten budynek. A za ile to możesz się dowiedzieć na stronie Fundacji, bo to nie jest tajemnica. Kupili bardzo okazyjnie, bo innych chętnych na zaniedbany folwark nie było.
      • dwiesukipodjednymdachem Re: Wstydź się 05.01.13, 14:37
        No i dlatego ludziska przestają lubić , nad czym bardzo boleję , wszelkich ekologów , pomagających zwierzętom , czy nawet posiadaczy psów.Bo często to nawiedzone stworzenia , ktore na pytania reagują agresją , a ludziom życzą wszystkiego najgorszego.Co ma WOŚP do Centaurusa ?A jak będę na raka zdychać , to jak znam życie i tak za to zapłacę .Dzięki za życzenia.
        • Gość: konrad Re: Wstydź się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.13, 15:29
          Sorry, ale fundacje znam tylko z licznych i myśle że nie tanich stron reklamowych zamieszczanych na łamach Gazety Wyborczej.
          Mam pytanie czy kasa jest zbierana na rzecz koni czy na renowacje pałacyku bo wtedy powinny być dwa oddzielne konta.
          Osobiście nic mi do tego jeżeli osoba prywatna zgodnie z swoją wolą dokonuje wpłaty.
          Jeżeli upokoi swoje sumienie wykupując konia z rzeżni chociaż setki w tym samym czasie przerabiana jest na salami to jej sprawa bo jej kasa.
          Moje zastrzeżenia budzą fundacje które drenują kase gminną pod pretekstem pomocy w zadaniu własnym gminy jakim jest dożywotnie koszarowanie nikomu nie potrzebnych zwierząt.
          • Gość: chyży ruj Re: Wstydź się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.13, 18:48
            Konradzie, w pełni się z Tobą zgadzam! Z tytułu wynika, że spalił się dom dla zwierząt, a tak naprawdę spalił się pałacyk w którym mieszkają? członkowie fundacji. Zbiórka pieniędzy jest na odbudowę pałacyku i tylko przy okazji część pieniędzy ma być przeznaczona na siano dla zwierząt. Jeśli ktoś chce płacić na remont spalonego palacu to jego sprawa ale potencjalni darczyńcy powinni wiedzieć na co idzie ich kasa.
            Jeśłi nawiedzeni obrońcy zwierząt jak malcriada chcą finansować odbudowę spalonego budynku, to ich problem ( naiwnych podobnie jak i głupich nie sieją) ale niech sami mimo licencjatu mimo wszystko czytają tekst ze zrozumieniem. Naprawdę myślenie nie boli.
            • Gość: ghn Jesteś kłamcą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.13, 23:21
              Fundacja na pewno odbuduje dach używając do tego rivanolu, gazy, leków i bandaży, o które prosi.
              • Gość: chyży ruj Re: Jesteś kłamcą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.13, 10:25
                A ty jesteś lemingiem żeby nie powiedzieć ostrzej - głupcem...
                Do leczenia koni potrzebne są :
                * mopy, miotły,
                * taczki, łopaty do usuwania gruzów,
                * duże plandeki,
                * agregaty prądotwórcze,
                * nagrzewnice,
                * derki przeciwdeszczowe,
                * deski.
                "Budynek jest pod opieką konserwatora (...). Brakuje cegieł i drewna do naprawy..."
                • Gość: jestem gościem Re: Jesteś kłamcą IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.13, 15:45
                  Czytajcie ze zrozumieniem-spłonął zapas leków, nowe kredytuje lecznica. A to chyba normalne, że nie buduje się przy pomocy jodyny. Robicie z siebie głupków i tyle. Ja uważam, że każdy człowiek ma wolną wolę. Przeczytał artykuł-pomyślał pomogę, lub pomyślał-nie pomogę. Po kiego grzyba ich jeszcze szkalować. Pozostawcie ludziom wolny wybór.
            • anyx27 Re: Wstydź się 05.01.13, 23:26
              Gość portalu: chyży ruj napisał(a):
              > Konradzie, w pełni się z Tobą zgadzam! Z tytułu wynika, że spalił się dom dla z
              > wierząt, a tak naprawdę spalił się pałacyk w którym mieszkają?

W pałacyku przebywały też psy. Trzech nie udało się uratować :(((((
    • nedlog123 Spłonął dom dla kilkuset zwierząt. Teraz potrze... 06.01.13, 12:11
      Na stronie fundacji jest więcej możliwości przesłania pieniędzy, np. PayPal.
      Pomagajcie zwierzętom, czasami są więcej warte od niektórych ludzi!
    • i-meadow "Śmieszy to", "Cieszy to"????!!!!!!! 06.01.13, 13:07
      Co za debil dodał takie przyciski pod artykułem??
      A gdzie zwykłe ludzkie "SMUTNE TO"???
      Mnie to smuci, współczuję i na pewno coś wyślę.
      • Gość: konrad Re: "Śmieszy to", "Cieszy to"????!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.13, 20:15
        Sorry, ale ten wątek ma co chwile inną ilość wpisów.
        Odnosze wrażenie że fundacja która hojmie reklamuje się na łamach Gazety Wyborczej cenzoruje go.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka