Dodaj do ulubionych

Olbrzymie kolejki na PWr. Przeciążony system [W...

27.02.13, 18:08
lista juz jest pelna, to sie ciagnie od 2000roku, nic tylko abw tam poslac ;)
Obserwuj wątek
    • godfater Olbrzymie kolejki na PWr. Przeciążony system [W... 27.02.13, 18:12
      Na wyróżnienie zasługuje jeszcze sposób działania ów elektronicznego systemu. Mianowicie umożliwia on składanie podań przez internet, w celu zmniejszenia kolejek i papierkowej roboty, tylko, że... uwaga... dziekanat i tak wymaga przyniesienia wydrukowanego podania...
    • droch Re: Olbrzymie kolejki na PWr. Przeciążony system 27.02.13, 18:13
      PWr i systemy komputerowe - lata mijają, nic się nie zmienia :D
      Ech, pamiętam znajomych koczujących w kolejce całą noc poprzedzającą początek zapisów na zajęcia, łza się w oku kręci...
      • Gość: Switak Re: Olbrzymie kolejki na PWr. Przeciążony system IP: *.wroclaw.vectranet.pl 27.02.13, 19:08
        oj tak... Pamiętne chwile... W zasadzie to nie wiem, czy się śmiać czy płakać na myśl, że lata mijają a na starym wydziale dalej po staremu ;) Ale przynajmniej poziom stabilny :)
        • Gość: mklik Re: Olbrzymie kolejki na PWr. Przeciążony system IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.13, 20:38
          A szef tzw. Działu Informatyzacji ( a zarazem szef WCSS-u ) , koleś aktualnego rektora , jeździ furą za 150 kawałków 8-)
          • Gość: nitek Re: Olbrzymie kolejki na PWr. Przeciążony system IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.13, 21:18
            oficjalnie to jeszcze ... kanclerz ds. informatyzacji
        • Gość: t.mobile Indeed! IP: *.range86-180.btcentralplus.com 27.02.13, 22:46
          O słodkie chwile nocnego koczowania pewnego czerwca roku '97. Aż chciałoby się westchnąć "to były czasy", ale jak widać - parafrazując klasyków - czasy się zmieniają a kolejki te same :-D
    • Gość: Kasia Re: Olbrzymie kolejki na PWr. Przeciążony system IP: *.sattom.pl 27.02.13, 20:49
      Jak to dobrze mieć już PWr za sobą i sobie spokojnie pracować... jedyne kolejki to mam czasem na stołówce...
    • witek7205 Olbrzymie kolejki na PWr. Przeciążony system [W... 27.02.13, 21:59
      Panie Student.
      Pan pawet nie wiesz jak sie nazywa wydzial na ktorym Pan studiujesz.
    • kretek_bladzi Olbrzymie kolejki na PWr. Przeciążony system [W... 27.02.13, 22:12
      Oj tam, oj tam. Narzekacze.
      Zapisy na wuefy, języki czy inne humany w latach 90-ych to była zabawa. Przychodziło się o 22:00 dnia poprzedniego - a już o tej godzinie był tłok - by od rana się zapisywać. Klitka kilkunastu metrów kwadratowych (w studium języków na Wyspiańskiego), kilka komputerów i studenci z całej PWr. To była zabawa. A ile znajomości kolejkowych się wtedy nawiązywało ;))
      • Gość: scho Re: Olbrzymie kolejki na PWr. Przeciążony system IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.13, 22:19
        Ja miło wspominam zapisy na teorię obwodów - osobiście u prowadzącego. Kolejki były niewiele krótsze od tego co widać na filmie. Ale to też lata 90-te ;)
    • prezes_24 Olbrzymie kolejki na PWr. Przeciążony system [W... 28.02.13, 00:03
      Chciałbym zauważyć parę istotnych szczegółów które umknęły autorowi tego artykułu.

Po pierwsze, semestr na PWr zaczął się zajęciami w środę 20.02, a więc wypowiedź rzecznika jakoby było aż 9 dni roboczych na doniesienie oświadczenia jest mocno naciągana (nawet jeśli dziekanat był czynny od poniedziałku mało kto przyjeżdżał na uczelnię (czy nawet do Wrocławia) dwa dni wcześniej nie mówiąc już o tym że nie było rzetelnej informacji o takim oświadczeniu.

Po drugie, nie ma co usprawiedliwiać tego stanu rzeczy, trzeba się raczej skupić na totalnej dezorganizacji pracy jaka panuje w dziekanacie. Oto fakty z dnia 25.02 czyli wtedy gdy skladalem oswiadczenie:
      -dziekanat oficjalnie jest czynny do 11.30
      -o godzinie 11.30 pracownica dziekanatu kazała się wszystkim rozejść mówiąc że nikt już nie przyjmuje
      -o godzinie 11:45 udało mi się dotrzeć do drzwi dziekanatu(stałem od godziny 9:30 w kolejce)
      -o godzinie 11:47 wszedłem do środka i ustawiłem się w 6-scio osobowej kolejce do okienka
      -chwile pozniej inna pracownica kazała wszystkim 6 osobom wyjść, ponieważ dziekanat jest nieczynny. W tym samym czasie inna pracownica obsługiwała te 6 osób, a obok były jeszcze 2 podobne kolejki do innych stanowisk
      - minute pozniej pani niemalze siłą wyprosiła 3 osoby
      o godzinie 11:50 przyjeto mnie, zlozylem oswiadczenie i dostałem uaktualnienie legitymacji do pazdziernika.

I najwiekszy absurd:
      Dziakanat funkcjonuje w podziale na 3 okienka, w zaleznosci od nazwisk. Tylko nazwiska Pr-Ż mogły otrzymać naklejkę na legitymację studencką do pazdziernika 2013, w pozostałych okienkach pracownicy informowali że nie jest to możliwe, dopiero po 15 marca. Jakiekolwiek wytłumaczenie?
    • foka99 Olbrzymie kolejki na PWr. Przeciążony system [W... 28.02.13, 08:04
      Na innej uczelni może to nie jest dziwne postepowanie, ale na PWR - poniekąd uczelni technicznej, po której ukończeniu w teorii powinno się mieć wiedzę umożliwiającą rozwiązywania tego typu wad systemowych... ech, wstyd
      • Gość: tesciowa Re: Olbrzymie kolejki na PWr. Przeciążony system IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.13, 17:01
        Dopóki administracja [i nie tylko] będzie zatrudniana po znajomości, dopóty będzie bałagan. Przecież mało kto potrafi myśleć logicznie i przewidywać sytuacje, którym można by zapobiec, gdyby przyjąć odpowiednie strategie. Pracownicy są nieudolni gdy ich kierownictwo jest nieudolne [i to nie tylko na uczelni] i nie potrafi wymagać odpowiednich zachować, czy przestrzegania odpowiednich procedur. Na stanowiskach kierowniczych nie powinni pracować naukowcy - bo oni zazwyczaj nie mają doświadczenia w kierowaniu bądź też z uwagi na prowadzone badania nie mają zamiaru się tym zajmować i zdają się na to co pracownicy sobie sami wypracują a to często dalece odbiega od norm.
    • Gość: wrrrr Re: Olbrzymie kolejki na PWr. Przeciążony system IP: 217.237.185.* 28.02.13, 08:47
      to pokazuje jakie dno reprezentują profesorki tej uczelni i ogólnie jakie dno ta uczelnia sobą reprezentuje. oni się zatrzymali tak w 1995 roku, wtedy systemy IT takie właśnie były. Minęło prawie 20 lat a oni dalej na tym samym poziomie, organizacyjnym i naukowym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka