Dodaj do ulubionych

"Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał bul...

05.03.13, 16:02
A ja nie chcę we Wrocławiu Bulwaru Kaczyńskich.
Obserwuj wątek
    • sondasz "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał bul... 05.03.13, 16:05
      Solidarność niech się zajmie prawami pracowników...
      • Gość: hhh Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b IP: *.internetia.net.pl 05.03.13, 16:43
        bingo
        • Gość: vOppeln Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b IP: *.fbx.proxad.net 06.03.13, 08:43
          Dac tym "zasluzonym" co najwyzej mala uliczke na zadupiu i zaznaczyc, ze zabili sie na wlasne zyczenie. Zadnych bulwarow, nigdy.
    • Gość: Maniek Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b IP: 178.23.110.* 05.03.13, 16:18
      No, a ja nie chcę takich jak ty w moim mieście, co mam zrobić? Bulwary, ulice, parki im. Kaczyńskich są na całym świecie, nawet w Australii, a u nas nie, bo jeden z drugim palant ma obsesje do "bulu" na tle innego Polaka.
      • rulz007 Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b 05.03.13, 16:36
        weź sobie k* wytapetuj dom jego podobizną ,powieś obrazek na ścianie,a od wrocławia to się odp*
        • roembden Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b 05.03.13, 17:00
          Niech sobie powstaje taki czy inny bulwar. Są ważniejsze problemy z tym państwem, niż takie, które generują p****lenie lemingów w komentarzach "TYLKO NIE BULWAR KACZYŃSKICH! KACZKA ZŁO!"
      • Gość: antykaczor Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.13, 17:05
        No to wyjazd do Rzeszowa albo innej pipiduwy , we Wrocławiu nie ma miejsca na Kaczyńskich. Najgorszego prezydenta w historii wolnej Polski, tego który chciał wprowadzić państwo totalitarne wzorowane na Stalinie lib Hitlerze.
        • roembden Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b 05.03.13, 19:53
          Tak tak, jasne jasne. Czytaj więcej bzdur w Internecie, nie zdziw się jak się będą potem z Ciebie śmiali jak już zdasz do liceum.
    • krasnaladamu "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał bul... 05.03.13, 16:20
      Pamiętam, że jakieś półtora roku temu (data mocno niepewna) pojawiły się plany rewitalizacji tego fragmentu wybrzeża. Jeśli to aktualne, warto o tym pamiętać. Miało być m.in. więcej schodów nad samą wodę, ławeczki oraz tunel dla pieszych pod przyczółkiem mostu Pokoju.

OK, ale po przeczytaniu podlinkowanego pisma straciłem pewność. Bo ja przez wymieniony tam "skwer przed Dolnośląskim Urzędem Wojewódzkim we Wrocławiu przy pl. Powstańców Warszawy" rozumiałbym nie ten od strony Odry, tylko od strony parkingu.
    • rulz007 "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał bul... 05.03.13, 16:33
      chyba ich poj* nie zgadzam się. niech Kwaczyński będzie sobie patronem na Wawelu,a od wrocławia to się odwalcie.
      • Gość: Johnny Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b IP: 91.90.161.* 05.03.13, 17:07
        bulwary Kaczynskich są na całym swiecie??? w Australii też? No proszę. Nie wiedziałem, Kiedy w Nowym Jorku Broadway zmieni nazwę na Kaczyński Avenue?
        • Gość: Blecharz Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.13, 17:21
          Juz widze jak sie przyjmuje nazwa - kaczy bulwar, albo smolenski, albo bulawar małpek.
          pull up, pull up
    • oelefante Kolejny analfabeta w GW? "Jest na tak" - w jakim 05.03.13, 17:36
      to języku? Gimbusik nie zna słów "popiera", "zgadza się", "wyraża poparcie", "opowiada się za" itp. itd.?
      • Gość: Matura z polskiego W GW to stan normalny IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.03.13, 00:08
        Nie znają, nie wiedzą, nie potrafią. Piszo jak mówio.
    • Gość: macharras2 Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b IP: *.centertel.pl 05.03.13, 17:36
      Też sobie nie życzę.
    • radeberger Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b 05.03.13, 17:48
      PO kopnęła Dutkiewicza w dupę, to teraz czas na czułe objęcia PiS'u.

Niezależy PRezydent Wrocławia od siedmiu boleści.
    • Gość: WK Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b IP: *.internetia.net.pl 05.03.13, 17:53
      zalep napisał:
      > A ja nie chcę we Wrocławiu Bulwaru Kaczyńskich.
      A ja chcę. To jest standard demokracji - jeżeli wybrana przez naród głowa państwa ginie podczas sprawowania urzędu to naród zachowuje to w pamięci, m.in. poprzez nazwanie ulic i placów w głównych miastach. Podziały polityczne - zawsze istniejące w demokracji - nie mają nic do rzeczy. Ameryka uczciła swoich zabitych prezydentów (Mount McKinley, JFK Airport). Tymczasem z wielu postów wyziera komunistyczne wychowanie, zawierające moskiewski zwyczaj wymazywania z pamięci tych, którzy popadli w niełaskę aktualnej władzy. Trudno się dziwić - pół wieku prania mózgów robi swoje.
      • qwerfvcxzasd Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b 05.03.13, 18:03
        "jeżeli wybrana przez naród głowa państwa ginie podczas sprawowania urzędu"
        Bredzisz.
        To była prywatna wycieczka w ramach kampanii wyborczej. Oficjalnie był tam parę dni wcześniej premier RP.

• Gość: ·mn Może ktoś założy stronę z podpisami;przeciwni górą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.13, 09:44
          Dokładnie NIKT go tam nie zapraszał; ponadto był najgorszym prezydentem od 1918 roku!!!
          • Gość: WK Re: Może ktoś założy stronę z podpisami;przeciwni IP: *.internetia.net.pl 06.03.13, 10:17
            Czyli gorszym od Bieruta?

BTW, nie wiedziałem, że na groby polskich oficerów (czyli żołnierzy Państwa Polskiego, którzy z rąk polskiego prezydenta odebrali nominacje) polskiego prezydenta ktoś musi zaprosić. Ciekawe kto? Wychodzi, że Putin - były pracownik sowieckich służb, które tych oficerów zamordowały.
            Nienawiść odbiera Wam, lemingi, resztki zdrowego rozsądku.
            • Gość: vOppeln Re: Może ktoś założy stronę z podpisami;przeciwni IP: *.fbx.proxad.net 06.03.13, 10:32
              Niech zgadne..tatus, pijak ale katolik bil cie od niemowlaka po glowie...i tak ci zostalo.
      • Gość: ck Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.13, 18:05
        Jak dotąd, to moskiewski zwyczaj wymazywania tych, których popadli im w niełaskę, prezentowali obydwaj Kaczyńscy i Solimarność, pisząc tzw. kronikę wydarzeń 1980.
      • Gość: Wrocławiak Kaczyńskiego w zamian za Narutowicza IP: *.jjs.pl 05.03.13, 18:07
        OK, niech będzie Kaczy deptak, koniecznie nad wodą. (Będzie pośmiewisko w internecie, wystarczy poczekać, bo pomysł uważam za boski!). Lech Kaczyński był we Wrocławiu RAZ, w ramach kampanii przed Eurowyborami w 2009, dał order Orła Białego Gulbinowiczowi.

Ale proszę też o ulicę Gabriela Narutowicza (KTÓREJ NIE MA!), a to prezydent, którego zabił przed wojną wariat pokroju Macierewicza.
      • radeberger Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b 05.03.13, 18:07
        Gość portalu: WK napisał(a):

> zalep napisał:
        > > A ja nie chcę we Wrocławiu Bulwaru Kaczyńskich.
        > A ja chcę. To jest standard demokracji - jeżeli wybrana przez naród głowa pańs
        > twa ginie podczas sprawowania urzędu to naród zachowuje to w pamięci, m.in. pop
        > rzez nazwanie ulic i placów w głównych miastach. Podziały polityczne - zawsze i
        > stniejące w demokracji - nie mają nic do rzeczy. Ameryka uczciła swoich zabityc
        > h prezydentów (Mount McKinley, JFK Airport). Tymczasem z wielu postów wyziera k
        > omunistyczne wychowanie, zawierające moskiewski zwyczaj wymazywania z pamięci t
        > ych, którzy popadli w niełaskę aktualnej władzy. Trudno się dziwić - pół wieku
        > prania mózgów robi swoje.

To pokaż mi, gdzie we Wrocławiu jest ulica Narutowicza - zastrzelonego prezydenta Polski.
        • Gość: WK Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b IP: *.internetia.net.pl 05.03.13, 22:10
          We Wrocławiu w ogóle zbyt mało postaci z historii Polski a nawet samego Wrocławia zostało należycie uwiecznionych w nazwach ulic. Gdzie np. jest ulica zmarłego w 2007r, wrocławianina Jana Kaczmarka - ikony wrocławskiej kultury? Gdzie ulica legendy Politechniki Wrocławskiej - prof.Konrada Dyby (zmarły w 1991r), który uczył geometrii wykreślnej kilka pokoleń inżynierów? Ulica światowej sławy wrocławskiego matematyka H.Steinhausa to jakieś bajoro.
          Jest natomiast w centrum miasta rondo V.Havla, byłego czeskiego prezydenta, zmarłego na emeryturze w 2011r (nie ma on swojej ulicy w Pradze). Nie szanujemy postaci swojej historii.
          • radeberger Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b 05.03.13, 22:48

> We Wrocławiu w ogóle zbyt mało postaci z historii Polski a nawet samego Wrocław
            > ia zostało należycie uwiecznionych w nazwach ulic. Gdzie np. jest ulica zmarłeg
            > o w 2007r, wrocławianina Jana Kaczmarka - ikony wrocławskiej kultury? Gdzie uli
            > ca legendy Politechniki Wrocławskiej - prof.Konrada Dyby (zmarły w 1991r), któr
            > y uczył geometrii wykreślnej kilka pokoleń inżynierów? Ulica światowej sławy wr
            > ocławskiego matematyka H.Steinhausa to jakieś bajoro.
            > Jest natomiast w centrum miasta rondo V.Havla, byłego czeskiego prezydenta, zma
            > rłego na emeryturze w 2011r (nie ma on swojej ulicy w Pradze). Nie szanujemy po
            > staci swojej historii.

Nie rozmywaj sprawy :-)

Ludzi wielkich upamiętania historia, nie ulice. Prezydent Kaczyński nie miał NIC z wrocławiem wspólnego - zawodowe jego życie było związane z warsiafką, więc niech tam go upamiętniają.
            PS. I nie, nie głosowałem na niego.
            • Gość: LOL Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.13, 08:19
              chyba cię pogięło??? w warszawie nie ma i nigdy nie będzie żadnych bulwarów mlaskacza! mogą sobie w sopocie robić albo we wrocku, skoro tak sie podniecacie.
              • Gość: vOppeln Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b IP: *.fbx.proxad.net 06.03.13, 10:11
                Zycze wam zamias Krakowskiego, Kacze Przedmiescie. We Wroclawiu moze byc co najwyzej Kaczy Deptak kolo jakiego bajora.
                • radeberger Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b 06.03.13, 13:21
                  Gość portalu: vOppeln napisał(a):

> Zycze wam zamias Krakowskiego, Kacze Przedmiescie. We Wroclawiu moze byc co naj
                  > wyzej Kaczy Deptak kolo jakiego bajora.

Sie smiejesz, ale myslisz, ze to sie nie przyjmie? Mamy we Wroclawiu Zabia Sciezke, wiec czemu nie Kacza? Albo Kaczy deptak?
          • Gość: czester Ale Wrocław też kiedyś dostał plusa IP: *.static.tvk.wroc.pl 06.03.13, 11:39
            za ulicę Michała Falzmanna, inspektora NIK, który odkrył aferę FOZZ i "umarł" na zawał serca.

Zawsze byłem dumny z naszych radnych z tego powodu.
      • sverir Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b 05.03.13, 18:09
        > A ja chcę. To jest standard demokracji - jeżeli wybrana przez naród głowa państwa ginie
        > podczas sprawowania urzędu to naród zachowuje to w pamięci

Narutowicza nadal nie ma.

• Gość: "ö" Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.13, 18:23
        >naród zachowuje to w pamięci,

Czy zachowywanie w pamięci polega na tym aby KAŻDE miasto, miasteczko, wieś i osiedle miało ulice, bulwar i rondo tego czy innego "zachowywanego" ?
        Coś mi się wydaje, że w PL jest już i tak więcej ulic, placów, skwerów i mostów im. K-czyńskiego niż JFK ma ich w troche większych Stanach.

>komunistyczne wychowanie
        >moskiewski zwyczaj
        >wymazywanie z pamięci
        >popadli w niełaskę
        >pranie mózgów...

Pora udać się po poradę Szanowny Panie, albo przynajmniej sprawdzić w internecie jak się ta przypadłość nazywa...
      • Gość: macharras2 Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b IP: *.centertel.pl 05.03.13, 21:23
        do "zalep"
        Ty się lecz, co z tego, że zginął? To był najgorszy prezydent, Wałęsa , choć cudak, był lepszy.
        • Gość: macharras2 Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b IP: *.centertel.pl 05.03.13, 21:56
          Chyba za dużo wypiłem , a zjadłem za mało. Popieram Cię ...
        • Gość: buj w hucie Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.13, 22:24
          Lepszy bo Bolek. Takim lemingom jak ty odpowiadają agenci a mnie -prawdziwi patrioci jak Lech Kaczyński !!!!!!
          • Gość: LOL Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.13, 08:20
            "patriota" ziejący nienawiścią do 90% swojego narodu, faktycznie wzór dla pokoleń.

spieprzaj, dziadu!
      • Gość: vOppeln Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b IP: *.fbx.proxad.net 06.03.13, 10:07
        Jego nikt nie zabil a wrecz przeciwnie to on (jego brak odpowiedzialnosci) spowodowal katastrofe, w ktorej zginelo 95+1 osob. Za cos takiego to jedyne co mu mozna "poswoecic" deptak w poblizu jakiegos bajora i nie jako "Kaczynskiego" lub "Kaczynskich" ale Kaczy.
      • zalep Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b 06.03.13, 11:13
        Czy czytanie ze zrozumieniem jest umiejętnością jaką posiedli nieliczni? Nie chcę Bulwaru Kaczyńskich. Chcę Bulwar Lecha Kaczyńskiego. Czy nazwiskami wszystkich którzy zginęli będziemy nazywać ulice?
        • Gość: WK Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b IP: *.internetia.net.pl 06.03.13, 11:30
          Czytanie ze zrozumieniem jest nieco łatwiejsze, gdy myśl jest jednoznacznie wyrażona, szczególnie w obecnym kontekście dość masowego sprzeciwu:)
          Co do zasady, masz rację - upamiętnienie przysługuje Głowie Państwa a nie jego rodzinie.
          Z drugiej strony, chyba nie było dotąd przypadku by gdziekolwiek zginął prezydent wraz z małżonką, która jednak pełni pewne funkcje reprezentacyjne u boku męża. Można to też traktować jako ukłon w stronę organizacji kobiecych lub wyrażenie szacunku dla instytucji małżeństwa. Czyli: "Bulwar Lecha Kaczyńskiego" jest poprawną, formalną nazwą, podczas gdy "Bulwar Lecha i Marii Kaczyńskich" niesie nieco więcej znaczeń. Obie nazwy mają uzasadnienie.
          • Gość: vOppeln Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b IP: *.fbx.proxad.net 06.03.13, 11:43
            Proponuje kacza sciezke kolo bajora na Mokrym Dworze. To jedyne co im sie nalezy za ich ""zaslugi"".
    • franek-janek "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał bul... 05.03.13, 18:07
      Co za maniak pisze ze Bulvary Kaczynskiego sa na calym swiecie! Jesli tak niech sobie beda w chorych wyobrazniach nawiedzonych ludzi ale nie zasmiecajmy Kaczynskimi Polski, Smolensk wystarczy. Kazdy, tylko nie Kaczynski. Ta propozycja to obraza inteligencji wroclawian, a pan Dutkiewicz niech sie zajmie Slaskiem Wroclaw.
    • droch "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał bul... 05.03.13, 18:15
      Proponuję inaczej: Bulwar Ofiar Kampanii Wyborczej Lecha Kaczyńskiego.
    • honzikwro "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał bul... 05.03.13, 18:19
      Bardzo głupi pomysł.
    • awas_awas Ciszej nad tą trumną. 05.03.13, 18:22
      Znowu dookoła Wojtek - jątrzenie.
    • greges58 "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał bul... 05.03.13, 18:27
      czy tej bandzie zawodowych próżniaków nie wystarczy,
      że zmienili nazwę Placu Czerwonego na Plac Solidarności ???
      jest w okolicy ich koszmarnej siedziby ulica Rybaki !
      niech ją se zamieniają, aby nie pomyliła się z Rybacką ?
      albo Drzewna czy Środkowa ...
      i tyle.
      ;)
      • Gość: uyg Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.03.13, 18:34
        sie w glowie nie miesci jaki tu esbecki sciek urzeduje
        • Gość: ck Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.13, 18:38
          Se na Jackowie zróbcie ulicę albo plac, a od Wrocławia łapy z daleka.
    • Gość: legion Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.13, 19:03
      Ale lewactwo się panoszy na forum.

Prezydent Profesor Lech Kaczyński był wielkim człowiekiem.

Cieszę się że w końcu Wrocław upamiętni Pana Prezydenta.
      • radeberger Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b 05.03.13, 19:22
        Gość portalu: legion napisał(a):

> Prezydent Profesor Lech Kaczyński był wielkim człowiekiem.

A jutro będziemy się uczyć dlaczego Słowacki wielkim poetą był..
      • Gość: - @legion IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.13, 19:52

deser.pl/deser/1,83454,6974325.html
      • Gość: wrocławianka Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b IP: 78.9.7.* 05.03.13, 21:50
        portalu: legion napisał(a):

> Ale lewactwo się panoszy na forum.
        >
        >
        > Cieszę się że w końcu Wrocław upamiętni Pana Prezydenta.

Kpisz czy o drogę pytasz? Kaczyński wielkim człowiekiem? Chodzi o wzrost czy zasługi?:-) Wszystko małe i nikłe. Jeśli już, to nazwa Kaczy Deptak wystarczy.
      • Gość: Komarq Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.13, 23:04
        Profesorem, to on był ze stanowiska. Z naukowego punktu widzenia był "tylko" doktorem.
      • odra-1305 sprostowanie 06.03.13, 08:48
        1. L. Kaczyński nie był profesorem
        2. był miernym prezydentem
        3. nie należy mu się bulwar we Wrocławiu
        amen
      • Gość: ,mn Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.13, 09:48
        Wychwalał komunistyczne poglądy o pracy w procesie uczłowieczenie małpy...
      • beatrix-kiddo Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b 06.03.13, 11:41

> Ale lewactwo się panoszy na forum.

Nie lewactwo, tylko normalnie, bez uprzedzeń myślący ludzie.
        >

Ile miał? 1,60? No jak dodać do tego wypite "małpki", to faktycznie mógł uróść.
        A może był wielki, bo dostał sraczki po artykule w niemieckiej gazecie?
        A poza wszystkim nie był profesorem - miał tylko habilitację, doczytaj sobie w Ustawie o stopniach i tytułach naukowych, co daje habilitacja.
      • Gość: czester Raczej sbecja, palikociarnia i aferały IP: *.static.tvk.wroc.pl 06.03.13, 14:53
        jak niejaki vOppeln. To chamstwo zawsze tak alergicznie reaguje.
    • sorrry "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał bul... 05.03.13, 19:21
      A mój cierpiący na zatwardzenie piesek się ucieszył!
    • morela32 "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał bul... 05.03.13, 19:25
      A ja się nie zgadzam. Nie uważam, żeby na to zasługiwali. Nie był wybitnym prezydentem i nie ma potrzeby szczególnego honorowania jego osoby.
    • lehoo "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał bul... 05.03.13, 20:06
      Proponuję "Bulwar 95 Ofiar Braci Kaczyńskich"
      • Gość: ałtortyhsłuw Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.13, 20:16
        zdaje się, że ten bulwar ma już nazwę - Xawerego Dunikowskiego.

Więc jeśli chcą nazywać jakikolwiek bulwa imieniem M i L Kaczyńskich, to niech znajdą taki, który nazwy/patrona nie ma :)
        • Gość: vOppeln Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b IP: *.fbx.proxad.net 06.03.13, 11:03
          Kolo bajor na Niskich Lakach czy Mokrym Dworze moga sobie ponazywac te drozki, kaczymi, sciezkami, deptakami czy nawet "bulwardami" jak im tak pasuje, a od centrum miasta WARA!!!!
    • zgrozazgroza "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał bul... 05.03.13, 20:47
      Czy Prezydent Kaczyński z Małżonką kiedykolwiek byli we Wrocławiu?
      Czy wrocławska Solidarność w jakikolwiek sposób była związana z Lechem Kaczyńskim?
      Czy szanowny Pan Dutkiewicz jest za tak od siebie czy jako Prezydent naszego miasta, czy tak sobie ogólnie?
      Czy wrak tupolewa się tam zmieści?
      Co zrobić z Dunikowskim, w końcu taki Artysta, naprzeciw Muzeum Narodowego..., bulwar...?
    • Gość: przepuklinowy joe Przecież oni zatrzymali kraj na parę lat. IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.13, 21:06
      Przecież to byli ludzie, którzy zatrzymali Polskę na parę lat. A kto stoi, ten się cofa!
      Jawni wrogowie cywilizacji zachodniej, przyjaciele Kościoła.
      • Gość: Polak Re: Przecież oni zatrzymali kraj na parę lat. IP: *.e-wro.net.pl 05.03.13, 21:20
        Wreszcie sensowna propozycja!
        Profesor Lech Kaczyński to najlepszy prezydent jakiego Polska miała!
        Sowieci i inne czerwone kacapy deprecjonują zasługi Pana Prezydenta Lecha Kaczyńskiego.
        • Gość: czester Jedyny bez pseudonimu operacyjnego IP: *.static.tvk.wroc.pl 06.03.13, 11:12
          jak Wolski, Alek, Bolek.

Nie dziwi, że wzbudza takie emocje.
          • Gość: vOppeln Re: Jedyny bez pseudonimu operacyjnego IP: *.fbx.proxad.net 06.03.13, 11:47
            Jedyna jego "zasluga" to proba kradziezy ksiezyca (z baratem). Kacze won!!! z Wroclawia i Sląska.
            • Gość: czester Re: Jedyny bez pseudonimu operacyjnego IP: *.static.tvk.wroc.pl 06.03.13, 14:59
              > Jedyna jego "zasluga" to proba kradziezy ksiezyca (z baratem). Kacze won!!! z W
              > roclawia i Sląska.

Zawsze się zastanawiałem dlaczego radykalni przeciwnicy Kaczora to bezmózgi bez żadnego argumentu.
      • Gość: sobiePan Re: Przecież oni zatrzymali kraj na parę lat. IP: *.wroclaw.vectranet.pl 06.03.13, 20:07
        Za to teraz zrobileś taki duży krok do przodu że wdepnąłeś w gó...a
    • polujacy_na_kaczki "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał bul... 05.03.13, 21:18
      A co śp. Kaczyńscy zrobili dla Wrocławia, by warto Ich było upamiętniać? Bo, jak sądzę, sama śmierć w idiotycznej katastrofie to trochę za mało (wszak na pokładzie było blisko sto osób- a może tak Bulwar Ofiar Katastrofy Smoleńskiej?)
    • Gość: Paweł Tonący brzydko się chwyta... IP: *.finemedia.pl 05.03.13, 21:47
      Chodzi oczywiście o PRezydenta Dutkiewicza.
      Ten gest ma mu zapewnić głosy propisowskiego elektoratu w kolejnych wyborach prezydenckich i w jakiś sposób zrekompensować utratę dużej części dotychczasowych wyborców... i tyle.
      Moim zdaniem i tak na nic to się nie zda, mieszkańcy niezależnie od poglądów politycznych nie darują obecnej ekipie Dutkiewicza: fatalnej kondycji finansowej miasta, wszechogarniającego partactwa, braku właściwego nadzoru nad spółkami miejskimi oraz bezczelnej i jawnie kłamliwej polityki informacyjnej.

Co do samego bulwaru Kaczyńskich to pomysł wyboru takiej nazwy wydaje mi się zły.
      Po pierwsze jeśli już to bulwar powinien nosić imię Lecha Kaczyńskiego.
      Po drugie Lech Kaczyński z tego co wiem, z Wrocławiem nie miał nic wspólnego...
      Po trzecie był przyzwoitym człowiekiem, zasłużonym opozycjonistą i średnio słabym prezydentem - moim zdaniem to zbyt mało...
      Po czwarte tragiczna śmierć w nieszczęśliwym wypadku nie powinna mieć wpływu na ocenę zasług danego człowieka.

• nikodem_73 "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał bul... 05.03.13, 22:02
      Się napinacie jakby wiązało się to co najmniej z gwałtem analnym dokonanym przez dwumetrowego Murzyna.

I choć sam uważam, że Narutowicz jest "pierwszy w kolejce", to niektóre wypowiedzi mnie po prostu zniesmaczają.

Jeżeli zaś ktoś nie wierzy, że poza Polską są jakieś miejsca nazwane po Kaczyńskim to proszę:

en.wikipedia.org/wiki/List_of_places_named_after_casualties_of_the_2010_Polish_Air_Force_Tu-154_crash
      • radeberger Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b 05.03.13, 22:55
        nikodem_73 napisał:

> en.wikipedia.org/wiki/List_of_places_named_after_casualties_of_the_2010_Polish_Air_Force_Tu-154_crash

W samej Polsce:
        Kaczorowski 4
        Kaczyński 4

Gruzja, Ukraina, Gruzja. Szału nie ma. Nie widzę nadal powodu by dopisać się do tej listy.
        • Gość: fan_svarte_sjela Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b IP: *.centertel.pl 05.03.13, 23:07
          żenujace zachowanie Dutkiewicza. traci resztki szacunku do siebie. tani, cyniczny umizg do elektoratu moherowego byle zyskac pare punktow wyborczych.
          Ludzie powoli, zbyt powoli, przeglądają na oczy widząc bizatyjski charakter tych rządów i dramatyczne zadłużanie miasta. To trzeba się usmiechnąć do pisiorów.

Żałosne panie Prezydencie, Żałosne. 10 milionów dla Solorza ma? Niech się nie łudzi, ze Solorz za 1/3 ceny odda Śląsk. Ciepło sie robi w tyłek, coraz cieplej.
      • Gość: haggard66 Re: "Solidarność" chce, by we Wrocławiu powstał b IP: *.internetia.net.pl 06.03.13, 08:07
        to gdzie ta AUSTRALIA, bo sie chyba nie doczytałem, ososbiscie mnie to zwisa czy bedzie czy nie, natomiast miom zdaniem powinno sie odbyć referendum wśród mieszkańców, czy chcą w ten sposób upamietnić byłego prezydenta czy nie, najlepiej żeby w głosowaniu wzieło conajmniej 3/4 ludności wrocławia,wtedy bedziemy wiedzieć co o tym mysli zdecydowana większość mieszkańców, a jak bedzie ich 20-30 %, to znaczy ze maja to głeboko w d_pie.
    • januszz4 Nie spieszyć się z tą nazwą 06.03.13, 00:42
      Dopóki nie wyjaśnione zostaną wszystkie wątpliwości związane z katastrofą, także treść rozmowy między Kaczyńskimi przez telefon satelitarny, nie spieszyłbym się z realizacją takiego pomysłu. Nieważne czy był wielkim czy niewielkim prezydentem. Ważne, żeby mieć pewność, że jego decyzje (lub brak decyzji) nie przyczyniły się pośrednio do tego tragicznego wydarzenia.
      • Gość: anna63 Re: Nie spieszyć się z tą nazwą IP: *.internetia.net.pl 06.03.13, 04:10
        każdy normalny Polak już godzinę po katastrofie wiedział kto podejmował decyzję o lądowaniu.
        • Gość: vOppeln Re: Nie spieszyć się z tą nazwą IP: *.fbx.proxad.net 06.03.13, 11:59
          Pierwsze co mnie zdumialo, to bylo jak mozna bylo taka decyzje wogole podjac w takich warunkach. Toz to swiadczylo wyjatkowej glupocie decydenta i zyczenie sobie takiego zakonczenia. Po prostu zbiorowe samobojstwo.
    • zadymausa chyba ,ze 06.03.13, 00:48
      jest gdzies bulwar durnoty Walesy .Mozna by go skrzyzowac z miernota Kaczynskim.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka