antek.makowicz trzymajmy kciuki za sztab PO 27.03.13, 09:11 maja to na forum dużo pracy, i jest to chu***a praca Odpowiedz Link Zgłoś
peterjk Duzo buractwa na tym forum 27.03.13, 11:18 Dominuja sloiki, ktorzy masowo zjechali z okolicznych wsi i miasteczek i ktorzy nagle stali sie miszkancami Wroclawia. Nie dziwota, ze macie w d..pie los Slaska bo nie utozsamiacie sie z tym miastem, jestescie obcy ktorzy zjechali masowo, wasza pelna micha jest tutaj najwazniejsza. Faktycznie lepiej sie spakowac i wyjechac do pieknej Lodzi, tam juz podono jest sto kilometrow kanalizacji miejskiej i zupelnie pusta Piotrkowska, mnostwo wolnych lokali, mozna sie smialo osiedlac. Maja tez Starbucksa w niedalekiej Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Duzo buractwa na tym forum IP: *.wroclaw.vectranet.pl 27.03.13, 11:47 No teraz sie wkur.wiłam. Nie jestem żadnym słoikiem, urodziłam się we Wrocławiu i mieszkam tu od ponad 40-tu lat. I W DU.PIE MAM LOS ŚLĄSKA centralnie (patałachy, na których złodziej kradnie miejską kasę...), natomiast szalenie mnie interesują: miejsca pracy, żłobki, przedszkola, normalne drogi, normalne ceny za bilety MPK i normalne podatki czy dzierzawy wieczyste. ze nie wspomnę o problemie śmieci. Bye bye Mikstat.... Odpowiedz Link Zgłoś
peterjk hello 27.03.13, 13:35 A nie pomyslalas o tym ze ten Slask jest tak samo wlasnoscia jak inne dobra, jak wodociagi, nieruchomosci itp. Nie mozna pozwolic na to, zeby zbankrutowal bo stracone zostana pieniadze, a tak jest szansa ze ktos kupi ten klub i miasto na tym nie straci. Zaloze sie, ze gdyby ktos sie znalazl dzisiaj to Dutkiewicz na pewno by nie czekal. Solorz okazal sie niewiarygodnym bucem i teraz trzeba szukac innych inwestorow. Niestety Wroclaw jest w Polsce, ktora zarzadza Warszawa i to jest najwiekszy problem. W porownaniu z innymi miastami mozna uznac, ze jest dobrze zarzadzany. Niestety to media bawia sie wizerunkiem Dutkiewicza, wczesniej go uwielbialy i ten mial 90% poparcia, teraz jest inaczej i wszyscy rzucaja sie mu do gardla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: hello IP: *.wroclaw.vectranet.pl 27.03.13, 13:55 No proszę Cię..... Dutkiewicz kase miasta wypłaci Solorzowi, po czym się pod stołem podzieli...TY ZAPŁACISZ. Ja zapłace. Nie ratuje sie trupa, a Śląsk to trup. Pompuje się w trupa miejskie pineiądze, a potem rozkładamy ręce "nie udało się..." No to niech padnie, ale natychmiast, nie dopłacajmy do trupa złamanego grosza, bo to nie ma sensu... Rozliczmy za źle skonstruowane umowy, ukarajmy winnych tego stanu rzeczy na ile się da, ale na litośc - nie odprowadzajmy do ruiny Miasta, które lubię, moze nawet bardziej niz lubię... I do ruiny Mieszkańców, którzy płaca za ten cyrk... Własnie kupuję działkę i schrzaniam stąd, chociaż przykro. Ale Dutkiewicz mi doradził. Posłuchałam. Podatki i składki zabieram ze sobą, bo na szczęscie jestem freelancerem - gdzie ja - tam i moje składki i podatki. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz niegodni zaszczytu mieszkania w Dynamogrodzie:) IP: *.internetia.net.pl 27.03.13, 14:07 > Własnie kupuję działkę i schrzaniam stąd, chociaż przykro. Ale Dutkiewicz mi do > radził. Mnie wcześniej to samo doradzili aktywni Strażnicy Dynamizmu na forum:) >Posłuchałam. Podatki i składki zabieram ze sobą, bo na szczęscie jestem > freelancerem - gdzie ja - tam i moje składki i podatki. Proste. Nie jesteś godna zaszczytu zamieszkiwania w wielokulturowym, PRzedynamicznym Dynamogrodzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
peterjk Re: hello 27.03.13, 14:16 Faktycznie miasto nie powinno byc wlascicielem klubu i to od poczatku byl zly pomysl, ale pojawil sie Solorz i wydawalo sie ze wszystko bedzie ok, miala byc galeria ktora zarabia na klub, niestety okazalo sie ze Solorz jest miliarderem zadluzonym po uszy i nie jest placic za klub, ktorego jest wlascicielem!! Zapewniam cie, ze w kazdym innym polskim miescie sa te same problemy ze smieciami (umowa rzadowa), zlobkami i drogami, ktore we Wroclawiu sa o niebo lepsze niz gdziekolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
tay2 Re: hello 27.03.13, 14:20 peterjk napisał: > Faktycznie miasto nie powinno byc wlascicielem klubu i to od poczatku byl zly p > omysl, ale pojawil sie Solorz i wydawalo sie ze wszystko bedzie ok, miala byc g > aleria ktora zarabia na klub, niestety okazalo sie ze Solorz jest miliarderem z > adluzonym po uszy i nie jest placic za klub, ktorego jest wlascicielem!! Zero pojęcia masz synu o temacie, ale paszcze na forum wietrzysz... To, ze Solorz jest zadłużony, nie ma nic wspolnego z niepłaceniem za klub. Płacił, co do grosza, wszystko, dopóki zobowiązywała go do tego umowa, prawie trzy lata. Nie płaci, bo umowa wskazywała, ze ma on finansować klub tylko do początku 2012 roku, od kiedy finansowanie miała przejąc galeria. Solorz wszedl w ten biznes, zeby zarabiać a nie dokładać. Dlaczego ma teraz dokładać? Z jakiej racji, synu? Odpowiedz Link Zgłoś
peterjk Re: hello 27.03.13, 14:34 To prosze objasnij wszystkim swoja paszcza na forum, kto mial wybudowac Solorzowi owa galerie? Miasto, czy moze tak popularne w miescie krasnoludki? Solorz jest wlascielem Slaska i miliarderem, ktory blaznil sie tym ze miasto jako mniejszosciowy udzialowiec musialo latac dziury w Slasku by ten nie padl i to jest paranoja. Po co Solorz kupowal ten klub? Odpowiedz Link Zgłoś
tay2 Re: hello 27.03.13, 14:22 peterjk napisał: > iam cie, ze w kazdym innym polskim miescie sa te same problemy ze smieciami (um > owa rzadowa), zlobkami i drogami, ktore we Wroclawiu sa o niebo lepsze niz gdzi > ekolwiek. DROGI SĄ O NIEBO LEPSZE?, Synu, wrocław ma najgorsze ulice w Polsce, z wielkich miast. Najbardziej zniszczone. Odpowiedz Link Zgłoś
peterjk Re: hello 27.03.13, 14:38 Aha jeszcze drogi. To ktore duze polskie miasta maja lepsze drogi niz Wroclaw? Lodz? Poznan?Moze Warszawa? Ktore wroclewskie drogi sa takie straszne? No dawaj, bez szczekania tylko konkretne przyklady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: hello IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.13, 14:45 @peterjk i tay2 - obydwaj z tego co widzę jesteśmy głosnymi dyletantami i generalnie o niczymnie macie pojecia. Nikogo nie obchodzi przyczyna z jakiej Solorz galerii nie postawił - ryzyko biznesowe, w jego skłąd wchodzi dół za któryniepowinien zobaczyć złamanego grosza od miasta. Jest właścicielem klubu i spełnia przesłanki "działania na szkode spółki" za co jest odpowiedzialnosc karna poniewaz od dawna unika płacenia do US, ZUS i pensji pracownikom spółkiktórej jest właścicielem większościowym. Miasto natomiast nie ma zadnego obowiazku statutowego a wręcz zakaz marnowania publicznych pieniędzy na komercyjna działalnosc sportową a tym bardziej prywatnego klubu! Pieniądze przekazywanie pokretnie na ten cel w kwotach wielu milionów to działalnosc przestepcza i niebawem skonczy się ona bardzo przykro dla osób które z ramienia miasta odpowiedza z art. 296 lub/i 231 kk Odpowiedz Link Zgłoś
peterjk Re: hello 27.03.13, 14:58 Jak widac jestes typowym forumowiczem, ktory sie wymadrza, a nie potrafi czytac ze zrozumieniem. Gdybys potrafil, to znalazlbys to wszystko o czym sie wymadrzasz w moich tekstach powyzej. Za trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: hello IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.13, 15:19 czytałem wszystke i jakoś nie zauwazyłem. Jeśli pominałem i masz rację to przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
sldwroclaw Prezydent Dutkiewicz: "Proszę się przeprowadzić... 27.03.13, 17:36 Nie wyjadę do Łodzi. Panu prezydentowi Wrocławia Rafałowi Dutkiewiczowi puściły w radio nerwy. Dziennikarz wskazał Łódź jako miasto, gdzie przeznacza się więcej pieniędzy do bezpośredniej dyspozycji mieszkańców niż we Wrocławiu. Zdenerwowany prezydent zaproponował, by niezadowoleni wrocławianie wyprowadzili się do Łodzi. Swego czasu premier Cimoszewicz, w 97 roku podczas powodzi powiedział poszkodowanym mieszkańcom Kotliny Kłodzkiej, że powinni się wcześniej ubezpieczać. Ta wypowiedź odbiła się negatywnym echem w całym kraju i miała wpływ na wyniki wyborów parlamentarnych w 97 roku. Pan prezydent Dutkiewicz szybko zorientował się, że popełnił błąd i przeprosił wrocławian, ale niesmak pozostał. Z tego medialnego wybryku prezydenta wynika kilka wniosków: panu prezydentowi puszczają nerwy i nie panuje nad emocjami. Oznacza to, że powinien dać sobie spokój z byciem prezydentem w następnej kadencji. Jest już zmęczony i wypalony. Czas na zmiany panie prezydencie. Pan Dutkiewicz nigdy nie przepadał za kontaktami z wrocławianami. Ponad nie przedkładał obwieszczenie własnych sukcesów w mediach. Porażki tłumaczyli wyłącznie urzędnicy. Tak było i ostatnim razem. Skoro prezydenta denerwują wrocławianie, za którymi nigdy nie przepadał, to jest to kolejny dowód, że powinien zmienić miejsce pracy. Ale od razu pojawiają się komplikacje. Gdzie pan prezydent mógłby podjąć nową pracę? W regionie raczej nigdzie. Jego lokalne ugrupowanie politycznie nie liczy się w kraju. Jego siła w regionie też maleje. Dlatego pan Dutkiewicz będzie ze wszystkich sił trzymał się fotela prezydenckiego, bo innego wyjścia nie ma. Nie przypadkiem Obywatelski Dolny Śląsk (większości niezorientowanych wyjaśniam, że tak nazywa się partia pana prezydenta) wystąpił z inicjatywą bezpośrednich wyborów marszałka województwa. Gdyby tak się stało pewnie pan Dutkiewicz wystartowałby w takich wyborach. Byłaby to zmiana, a nawet polityczny awans. Jednak o takich wyborach decyduje Sejm, a tam ugrupowanie prezydenta nie ma nic do powiedzenia. W związku z powyższym, choć wrocławska prezydentura wychodzi panu Dutkiewiczowi bokiem i nie tylko, to będzie trwał na tym stołku tak długo jak to będzie możliwe, bo innego wyjścia nie ma. Podejrzewam, że nerwy będą mu puszczały coraz częściej, co jest rzeczą ludzką. Czesław Cyrul Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Rafał przybłędo won z naszego miasta 27.03.13, 17:39 mam pod ręką wiosło i przetrzepię z chęcią portki tego patafiana Odpowiedz Link Zgłoś