anjaa3 22.07.04, 14:10 VI LO ? czy jest ktoś, rocznik 1977 (matura) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jola Re: VI LO ? czy jest ktoś, rocznik 1977 (matura) IP: *.wroclaw.mm.pl 26.07.04, 09:26 Zdawałam maturę w 1979 w klasie humanistycznej, a zatem dwa lata później. Nie wykluczone, że się znamy z widzenia, bo szkoła była raczej kameralna.Z pewnością uczyli nas ci sami nauczyciele.Pozdrawiam więc ciepło Ciebie i innych szóstkowiczów z tych lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikka Re: VI LO ? czy jest ktoś, rocznik 1977 (matura) IP: *.peerte.com.pl 26.07.04, 13:49 Ja w 79 się urodziłam ale tez zdawałam maturę w tej szkole.Raczej nie spotkałyśmy się na korytarzu ale może siedziałyśmy w tej samej ławce bo szkoła niewiele się zmieniła do moich czasów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: VI LO ? czy jest ktoś, rocznik 1977 (matura) IP: *.wroclaw.mm.pl 26.07.04, 15:21 Wiem, wiem, bo byłam czas jakiś temu na pięćdziesięcioleciu szkoły. Nie tylko ławki i gabinety, ale grono pedagogiczne przez te dwadzieścia lat tylko trochę się zmieniło.Cóż, siła tradycji;-) Odpowiedz Link Zgłoś
yasiooooo Re: VI LO ? czy jest ktoś, rocznik 1977 (matura) 17.08.06, 08:16 No właśnie, jest ktos z rocznikow 1978/79 - matura 1997/98? Odezwijcie sie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: VI LO ? czy jest ktoś, rocznik 1977 (matura) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.04, 18:46 Absolwenci z 1959r. /jeszcze ze Starogajowej/ pozdrawiają. To juz 45 lat, a my wiecznie młodzi. Wiadomo "szóstkowicze". Elita. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: VI LO ? czy jest ktoś, rocznik 1977 (matura) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.04.05, 14:52 Ja jestem rocznik 77 i chodzilam do VI LO! Do klasy B, a moja wychowawczynia byla Pani Alicja Chaberska. Jak czytam na Forum wypowiedzi o "szostce" to az mi sie lza w oku kreci :-) I ci wszyscy nauczyciele mi sie przypominaja... Poza tym wlasnie tam byla pierwsza milosc (pozdrawiam MK), pierwszy papieros za apteka, wielka przyjazn (Marta kocham Cie!). Piszcie! juliette25@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksandra Do Ani Sz. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.04.05, 23:50 Aniaaa!!!! Ania Sz.? Niesamowite, internet bywa pożyteczny. Tu Ola, z tej samej klasy. Aniu co u Ciebie? Napisz. Ach ten ogólniak , pierwsze miłości :)( Pozdrowienia dla Radka :)) Marzy mi się małe spotkanko Aniu, może coś zainicjujemy? Ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: VI LO ? czy jest ktoś, rocznik 1977 (matura) IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 29.05.05, 00:48 Witajcie Aniu i Olu. Internet jest naprawdę bardzo mały. Miło chociaż w taki sposób spotkać po latach znajomych z klasy "B" (matura 1996).Ja też z łezką w oku wspominam czasy licealne - lekcje fizyki (hi hi, bywało na nich gorąco), siedzenie pod NASZYM dębem na przerwach, wf na stadionie, wycieczki (z wycieczek mam najciekawsze wspomnienia)i naszą wychowawczynię profesor Chaberską.Jakby co zgłaszam swój akces na spotkanie. Pozdrawiam serdecznie. P.S. Olu czy masz nadal ten sam adres e-mail, co przed 3 laty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: VI LO ? czy jest ktoś, rocznik 1977 (matura) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.06.05, 14:26 Do Oli i Moniki! Ola z Lesnicy? Pamietam Cie, moja droga doskonale! A Monika? Ktora?! I skad wiedzialyscie, ze to ja?! Kurcze! Co u mnie? Mam wrazenie, ze nic ciekawego, choc przez te lat pewnie u nas wszystkich sie wiele pozmienialo! Za rok minie dziesiec lat od matury! To bylaby swietnia okazja, zeby sie spotkac, choc czekac az rok to pewnie nikt nie ma ochoty. Tak wiec skrzyknijmy sie i spotkajmy, tak zeby nas bylo jak najwiecej! Przepraszam ze tak dlugo nie pisalam, ale dawno nie bylam na tym forum. Kilka dni po wpisie szukalam, czy ktos sie odezwal, ale nic... A tu prosze jaka niespodzianka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: VI LO ? czy jest ktoś, rocznik 1977 (matura) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.06.05, 14:37 Dziewczyny! To jeszcze raz ja... Piszcie na maila. Tak bedzie nam latwiej nam utrzymac kontakt. Choc tu tez mozemy pisac - moze ktos jeszcze nas dojrzy! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: VI LO ? czy jest ktoś, rocznik 1977 (matura) IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 10.06.05, 14:57 Cześć Aniu. Wysłałam tydzień temu mail na podany przez Ciebie adres - nie ma odzewu. Czy on w ogóle dotarł? Pozdrawiam. Monika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksandra Re: VI LO ? czy jest ktoś, rocznik 1977 (matura) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 16:18 Tak Aniu to ja, wybacz że nie odpisałam od razu. Zaraz napiszę do Ciebie na podany adres, a korzystając z okazji pozdrawiam Monikę ( tylko którą?) i Daniela z "D" ( chyba Cie pamiętam) i mojego Radzia też niech ktoś ode mnie pozdrowi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: VI LO ? czy jest ktoś, rocznik 1977 (matura) IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 30.10.05, 12:34 Koleżankę z ławki Droga Aleksandro (tudzież z tego samego budynku UWr) ;) Odezwij się do mnie na adres e-mail, bo ja Twój gdzieś zgubiłam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: VI LO ? czy jest ktoś, rocznik 1977 (matura) IP: *.kom / *.kom-net.pl 07.11.05, 11:33 Tez Cie pozdrawiam Olu, mialem nadzieje ze może Ty masz jakiś kontakt z Radkiem, bo jakoś na zaginął:( Pozdrawiam też wszystkich obecnych i tych co tylko czytają;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksandra Re: VI LO ? czy jest ktoś, rocznik 1977 (matura) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 12:34 Moniko, ja też nie mam twojego adresu. Nie wiem czy to bezpieczne ale podaję Ci mój adres: olakosowska@o2.pl Pozdrawiam Ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: VI LO ? czy jest ktoś, rocznik 1977 (matura) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 12:21 witam ;) ja tez jestem rocznik 77 a matura byla w 96, pamietam doskonale ;)) Ja z kolei chodzilem do klasy d (wychowaczyni - Pani Parossa). Pozdrawiam wszystkich, moze ktos sie jeszcze znajdzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: VI LO ? czy jest ktoś, rocznik 1977 (matura) IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 18.06.05, 00:37 Doskonale pamiętam klasę "d" - językową :) Pozdrawiam ekipę z fakultetu historycznego u Karasia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska a osiemdziesiatki? IP: 217.97.139.* 30.06.05, 20:22 Ludzie!!!Stanowimy mocarną grupę. Nie uwierzycie, ale zdarza mi się wdeptywać w naszych przy wielu okazjach. Z niektórymi trzymam więź (elo, wiecie kto). To niebywałe, że uznawana za taką niską strefę stanów średnich szkoła dziś jest jednym z renomowanych liceów. Bywam dumna, że tam chodziłam, choć czasy nie były za fajne (matura 1980). Żałuję, że nie byłam na pięćdziesięcioleciu. Myślałam, że może w tym roku, z okazji ćwierćwiecza matury, uda mi się skrzyknąć wiarę. Kurczę, papieros za apteką to tradycja tej uczelni! A! Moje dzieci też tam chodziły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: a osiemdziesiatki? IP: *.wroclaw.mm.pl 02.07.05, 18:03 A która klasa , bo moja siostra kończyła w 1980 biol-chem, ja w 1979 humanistyczną. Pewnie się znamy. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaKo Re: a osiemdziesiatki? IP: *.dial.pl 27.04.06, 12:35 Cieszę się, że ktoś odezwał się z mojego roku. Ja też zdawałam maturę w 1979 r. Klasa babska, ale super. Pozdrawiam. Majka Odpowiedz Link Zgłoś
ann.ka1 Re: a osiemdziesiatki? 28.04.06, 13:54 Mój tato- Zbyszek- zdawał maturę w 1975 lub 76 w kalsie "B". Uczył go Cebula. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: a osiemdziesiatki? IP: *.e-wro.net.pl 29.04.06, 15:45 Cebula to był taki przystojniak od zajęć technicznych ( był kiedyś taki przedmiot).Fajny gość. Po latach miło wspomina się starą budę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ram Re: a osiemdziesiatki? IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 29.04.06, 18:34 > Cebula to był taki przystojniak od zajęć technicznych ( był kiedyś taki > przedmiot).Fajny gość. Andrzejowi serce by urosło gdyby przeczytał te słowa. Jeszcze kilka lat temu uczył (informatyka) będąc już na emeryturze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: VI LO ? czy jest ktoś, rocznik 1977 (matura) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 15:40 A kto kończył VI LO w latach 50-tych jeszcze na Stabłowicach? Piękną strzelnicę w czynie społecznym zrobiliśmy wtedy. O boiskach nie wspominam ale to też była nasza robota. A nazywali nas gryzipiórkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga/ matura 1991 Re: VI LO ? czy jest ktoś, rocznik 1977 (matura) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.09.06, 22:23 a czy bywa tu ktos z klasy "d"-Pani Szewczyk-matura rocznik j/w? Odpowiedz Link Zgłoś