Dodaj do ulubionych

Tablice elektroniczne doradzą kierowcom szybszą...

15.05.13, 14:21
Reklamy wodza
Obserwuj wątek
    • Gość: niktważny Re: Tablice elektroniczne doradzą kierowcom szybs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.13, 14:39
      Hmmm, elektronika będzie zapisywała tablice i czas przejazdu, to i mandaty da się z tego wystawić, dobre, dobre...
      • Gość: Ja_ Re: Tablice elektroniczne doradzą kierowcom szybs IP: 194.251.119.* 15.05.13, 16:16
        Takie dane szanowny kolego są rejestrowane już od jakichś 4 lat - pamiętam jak mnie zatrzymali za byle gó... i panicz policjant na swoim palmie miał dokładne godziny mojego wjazdu to Wrocławia, wyjazdu z Wrocławia wraz z prędkościami. Zatrymanie było za Wieluniem. I te dane nie były tylko z jednego dnia...
        • manyquid Re: Tablice elektroniczne doradzą kierowcom szybs 15.05.13, 16:24
          Gość portalu: Ja_ napisał(a):

> Takie dane szanowny kolego są rejestrowane już od jakichś 4 lat - pamiętam jak
          > mnie zatrzymali za byle gó... i panicz policjant na swoim palmie miał dokładne
          > godziny mojego wjazdu to Wrocławia, wyjazdu z Wrocławia wraz z prędkościami. Za
          > trymanie było za Wieluniem. I te dane nie były tylko z jednego dnia...

Przyjacielu jestes pewien co mówisz? Jeśli tak to powinna być z miejsca afera na cały kraj. Policja ani żadna służba nie ma prawa prewencyjnie gromadzić i przetwarzac żadnych wrazliwych danych o obywatelu jeśli nie popełnił żadnego przestepstwa i nie ma takiego podejrzenia.

Jeśli jest to prawdą żyjemy w białoruskim "Wielkim Bracie"
          • Gość: jj Re: Tablice elektroniczne doradzą kierowcom szybs IP: *.20-2.cable.virginmedia.com 15.05.13, 18:31
            A od kiedy to tablice rejestracyjne pojazdu sa danymi wrazliwymi? Jesli tak Ci przeszkadza, ze ktos je widzi, to moze je odkrec?
            • Gość: z Re: Tablice elektroniczne doradzą kierowcom szybs IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.13, 22:31
              Gość portalu: jj napisał(a):

> A od kiedy to tablice rejestracyjne pojazdu sa danymi wrazliwymi? Jesli tak Ci
              > przeszkadza, ze ktos je widzi, to moze je odkrec?

Danymi wrazliwymi jest osiołku zbieranie i przetwarzanie przez służby państwowe takich właśnie informacji, że nie wiedzieć skąd i po co jakiś aspirancik przy kontroli drogowej może ci wypalić, ze wie gdzie i kiedy jexdziłeś, kiedy wyjechałeś z miasta i w która stronę....Orwell? Po co to komu i jakim prawem żeby jakiś pospolity krawężnik przy byle kontroli mógł tym poniekąd zastraszac obywatela. Może zaczniemy pieszych ewidencjonowac wypalonym numerkiem na czole i nagryuwac gdzie chodzą i po co?
              • nazimno ...no comments... 16.05.13, 11:26

www.metasoft.pl/pl/artr.html
    • nazimno Skad wiadomo, ze system jest "inteligentny" ??? 15.05.13, 14:46
      Dwa miesiace temu bylem we Wroclawiu i w regulacji faz swiatel na skrzyzowaniach
      nie moglem sie doszukac nawet sladow inteligencji.

• Gość: buba "Inteligencja" została nabyta od Dutkiewicza i ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.05.13, 19:39
        ... Trzcinowicza.
    • Gość: student Mam stary plan miasta ;) IP: *.uwoj.wroc.pl 15.05.13, 14:46
      A gdzie we Wrocławiu jest plac Społeczny? :P
      • Gość: xxx Re: Mam stary plan miasta ;) IP: 194.93.127.* 15.05.13, 14:57
        no i Dworek?
        • Gość: ygy Re: Mam stary plan miasta ;) IP: 195.206.126.* 15.05.13, 15:19
          Ja mieszkam na Dworku :D To kawałek w obrębie Gajowickięj -> Kruczej -> Zaporoskiej -> Powstańców -> Hallera.
        • Gość: Irek Re: Mam stary plan miasta ;) IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.13, 11:25
          No a gdzie jest pl.Kromera?
    • Gość: wr Re: Tablice elektroniczne doradzą kierowcom szybs IP: 217.237.185.* 15.05.13, 14:58
      teraz juz wiemy jaka facjate ma partacz Trzcinowicz ktory nie dotrzymuje zadnych terminow. ITS mial dzialac na Euro. Mija wlasnie rok zaraz i co? piec przystankow na krzyz podlaczyli. Teraz obiecuje ze tablice beda dzialaly w lipcu. Robi z geby cholewe, zobaczymy, lipiec tuz tuz!

z drugiej strony dla kogo sa te tablice? dla mieszkancow czy dla transferu? taki tekst "zator na kromera" to smiech na sali, w tym miescie korki sa notorycznie na wielu wielu ulicach. Albo "Kierunek Korona". dla kogos spoza Wrocławia to po prostu złota informacja!
      • manyquid Re: Tablice elektroniczne doradzą kierowcom szybs 15.05.13, 16:19
        Uważam informacje z tablic w takiej formie jak przedstawiono za kluczowe dla mojego i bliskich życia. Gdyby nie komunikat "świeci słonce" "wiatr wieje" lub "uwaga lód" nigdy bym się nie domyślił. Teraz pora przepie...ć dynamicznie parenaście milionów na sieć 100 wiatromierzy w całym mieście. Obywatel niepoinformowany o sile i kierunku wiatru - jest awanturujący sie przeciwko władzy lokalnej
    • Gość: kiero wyluzuj... milego dnia... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.13, 17:04
      proponuje w godzinach miedzy 7:30 i 9:30 oraz od 15:00 do 17:30 puszczac teksty w stylu

"wyluzuj... i tak nie bedzie szybciej!"
      • tbernard -Uwaga na dziurawe jezdnie! 15.05.13, 18:53
        No i komunikat uniwersalny:
        -Uwaga na głupawe komunikaty!
    • nazimno Co do tych tablic i technologii... 15.05.13, 18:12
      Czy te tablice beda miec taka sama niezawodnosc jak te nad "autostrada" A-4?
      Bo tamte w zasadzie sie juz popsuly.

Czy tablice beda miec jaskrawosc automatycznie regulowana w stosunku do tla i otoczenia,
      czy tez beda w nocy oslepiac tak jak to robia na przyklad panele reklamowe?

Czy system wentylacji tych tablic gwarantuje blokade dla aerosolu solnego w okresie
      zimowym (korozja podzespolow) ?

Jest jeszcze pare innych pytan, ale na razie wystarczy.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka