Dodaj do ulubionych

Prof. Miodek zagrał w zwiastunie filmu o wampir...

03.06.13, 17:21
Bardzo ładne. To już wybaczę, że wirtualnie puścili mi z dymem chałupę.
Obserwuj wątek
    • didja Re: Prof. Miodek zagrał w zwiastunie filmu o wamp 03.06.13, 18:47
      Ładne? Dramat:

1. Odtworzenie sceny (bo nie aktorstwo) sztuczne i drętwe tak, że Klan przy tym iskrzy.
      2. "Scenariuszowo" - porażka, żadnej akcji, żadnego przyciągnięcia widza, dialogi - znajome przedszkolaki prowadzą ciekawsze - i to pisali doktoranci Wydziału Filologii? Osoby kształcone w pisaniu?!
      3. Efekty specjalne mocno sztuczne, ale powiedzmy, że rozumiem: na namiastkę trailera nikt nie będzie się wykosztowywał.

Chyba że to miała być parodia?

Najlepiej wypada prof. Miodek.

Jedyne, co mnie zaciekawiło, to efekt z tramwajem.
      • nygga Re: Prof. Miodek zagrał w zwiastunie filmu o wamp 03.06.13, 21:37
        jeszcze troch poćwiczą efekty to może uda się im wydać grę na commodore...albo nakręcą kolejną część wiedźmina...
        • Gość: taka prawda Żałosne. Czy taki jest poziom całego instytutu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.13, 21:42
          Jeśli ten żałosny filmik z tragicznym aktorstwem to zapowiedź jakiegoś większego projektu, to trzeba być rzeczywiście wampirem, żeby w ten sposób znęcać się nad ludźmi.
    • Gość: heh Kolejny sukces wrocławskiej wampirologii! IP: 69.194.227.* 03.06.13, 19:00
      Brawo młodzi, zdolni, wrocławscy naukowcy! Za kilka lat w wampirologii będziemy potęgą! Biotechnologia, informatyka czy fizyka przy was może się chować. Co tam Lista Filadelfijska - "Przegląd Wampirologiczny" z listy powiatowej i filmik na youtube to jest dopiero prestiż!
    • Gość: mefisto [...] IP: *.hotspotchat.net 03.06.13, 19:06
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Carmilla Re: Prof. Miodek zagrał w zwiastunie filmu o wamp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.13, 19:21
        "Wszystkie koszty powstania zwiastuna studenci pokryli z własnych kieszeni".
        Może trochę mniej zgryźliwości? Miało powstać dla zabawy - i powstało. Nie za nasze pieniądze, nie za nasz czas i nie za nasze nerwy. Nie ma co się spinać.
        • Gość: wampirolog [...] IP: *.opera-mini.net 03.06.13, 19:25
          • Gość: Ja Re: Prof. Miodek zagrał w zwiastunie filmu o wamp IP: *.internetia.net.pl 03.06.13, 20:35
            A ty wypłatę też sam sobie płacisz?
            • Gość: adamus [...] IP: *.one.com 03.06.13, 20:50
              • Gość: Ja Re: Prof. Miodek zagrał w zwiastunie filmu o wamp IP: *.internetia.net.pl 03.06.13, 21:10
                > Przypuszczam, że jemu nie płaci państwo i podatnicy. A nawet jeśli, to raczej za
                > wykonywanie swoich obowiązków, a nie prywatne pasje.

Dokładnie tak jak piszesz - doktoranci dostają stypendia za prowadzenie zajęć dydaktycznych, za nic innego. Chyba że sugerujesz, że ludziom dostającym wypłaty od państwa nie wolno ich wydawać według swojego uznania? Może napisz listę wydatków dozwolonych dla pracowników urzędów. Czekam z utęskienieniem.
    • osmiol Żenua 03.06.13, 20:13
      Emocje jak na rybach. Koszarowe aktorstwo. Efekty specjalne jak w Reksiu.
      • macumi Re: Żenua 03.06.13, 20:37
        Mi sie podobało i fajnie, ze młodzi się taką inicjatywną wykazują.
        A poza tym od czegos trzeba zacząć. Hollywood zrobiłby to lepiej, ale to ich pierwszy taki filmik i wysżło super. Lepiej, żeby ci młodzi nabierali doświadczenia w pisaniu scenariuszy, aktorstwie, grafice komputerowej i wszystkim, co z filmem związane, niż żeby byli od początku skazani na karierę domokrążców.
        • Gość: adamus [...] IP: *.one.com 03.06.13, 20:52
          • macumi Re: Żenua 03.06.13, 21:15
            Wąskie specjalizacje sa uzasadnione tylko w naukach ścisłych. Humanista, zeby się odnaleźć na rynku pracy, musi często mieć pojęcie o kilku dziedzinach.
            Taki marketingowiec na przykład (to często są poloniści) - dobrze, jeśli liźnie trochę psychologii, troche socjologii, statystyki, żeby rozumiec wyniki badań konsumenckich, odrobinę informatyki, zeby przynajmniej miał pojęcie, co może zamówić w dziale IT, podstawy grafiki, obsługę CMSów, semiotykę, media społecznościowe...
    • Gość: as Re: Prof. Miodek zagrał w zwiastunie filmu o wamp IP: *.xdsl.centertel.pl 03.06.13, 20:25
      No cóż.
      Najlepiej aktorsko wypadł profesor Miodek.
      Reszta poniżej krytyki.
    • muzzyczny Prof. Miodek zagrał w zwiastunie filmu o wampir... 03.06.13, 21:28
      agent miodek ma duzo wspolnego z czerwonymi wysysaczami krwi
      • Gość: N. Re: Prof. Miodek zagrał w zwiastunie filmu o wamp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.13, 02:32
        Łał, ten komentarz to czysty ołnydż! Pachnie przenikliwą rozkminą jak nagłowek z Frondy. Ludzie... o takie rzeczy (jak ten filmik) Was dzisiaj dupka bolą?! Opanujcie się.
      • Gość: N. Re: Prof. Miodek zagrał w zwiastunie filmu o wamp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.13, 02:33
        Łał, ten komentarz to czysty ołnydż! Pachnie przenikliwą rozkminą jak nagłówek z Frondy. Ludzie... o takie rzeczy (jak ten filmik) Was dzisiaj dupska bolą?! Opanujcie się.
    • dobry_wieczor Prof. Miodek zagrał w zwiastunie filmu o wampir... 04.06.13, 01:02
      Mogliście dać dwugłowego rekina, piraniakondę, sharktopusa, krokozaurusa, chupacabrę, wściekłe fretki albo chociaż Anitę Gargas do trailera... Wtedy byłoby mniej hejtów. Ludzie łatwiej by rozpoznali, że chodzi o fun, a nie o ból zadu, jak zwykle w ich życiu.
      • Gość: absolwent [...] IP: *.opera-mini.net 04.06.13, 01:44
        • Gość: N. Re: Prof. Miodek zagrał w zwiastunie filmu o wamp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.13, 02:30
          A jakież to nieszczęście spotkało kolegę "absolwenta"? Bo to musiała być straszna uniwersytecka trauma, skoro na wieść, że film nakręcili studenci i doktoranci, widzi kolega w filmie "obleśne akademickie mordy z nieróbstwem wypisanym na twarzy". Czy nie zastanawiał się kolega, że to może być zaburzony obraz? :D Pytam z czystego trolololo.
    • Gość: N. Re: Prof. Miodek zagrał w zwiastunie filmu o wamp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.13, 20:09
      Pewnie! Mam trzy habilitacje. A kolega? Niech zgadnę - gimnazjalista?
    • Gość: gość Re: Prof. Miodek zagrał w zwiastunie filmu o wamp IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.06.13, 22:46
      Nie wiem, po co tyle jadu. Wiadomo, że filmik amatorski, ale widać, że to pastisz i że dla jaj zrobiony. Poza tym fajnie, że się młodzież uczy przez doświadczenie, poznaje warsztat i też będzie się pewnie uczyć na błędach. Może następny będzie lepszy, a może się zniechęcą, jak poczytają, ile jadu wywołuje ich produkcja. Cóż, ten się nie myli, kto nic nie robi, a ciekawa jestem jakie wielkie osiągnięcia mają na swoim koncie Ci, co tak marudzą, że źle, że kiepsko, że cienko. Sami coś zróbcie i miejcie się odwagę zaprezentować i wystawić na krytykę. Oni mieli przynajmniej na tyle odwagi, żeby się ruszyć i coś zrobić, zamiast tylko siedzieć i narzekać.
      • Gość: wrocek Re: Prof. Miodek zagrał w zwiastunie filmu o wamp IP: *.rathosting.com 04.06.13, 23:37
        Ale w czym problem? Że ktoś krytykuje ewidentny knot? Jeśli ktoś decyduje się na publikację, to oczywiste jest, że musi liczyć się z krytyką.

Chyba że oczekujesz, że wszyscy będą coś zachwalać, wbrew faktowi, że to jest mierne i bezwartościowe, ale łatwo przewidzieć, dokąd takie myślenie może doprowadzić. Wystarczająco dużo chłamu jest w tzw. kulturze popularnej.

Krytykujesz innych, że nie mają odwagi zaprezentować się i wystawić na krytykę swoją twórczość, a sama masz odwagę?
        • Gość: gość Re: Prof. Miodek zagrał w zwiastunie filmu o wamp IP: *.ip.netia.com.pl 05.06.13, 16:44
          Oczywiście, że każdy ma prawo do krytyki. Konstruktywnej, a nie złośliwych uwag - to chciałam napisać. A jeśli chodzi o mnie, Drogi Wrocku, to owszem, robię to, co robię i mam odwagę to prezentować. I często jest mi przykro, ale biorę to na klatę:) Z latami nauczyłam się, żeby się nie przejmować ujadaczami. Teraz jednak chodzi mi o to, aby młodych ludzi nie zniechęcać jadem i złośliwością, ale zachęcać - dyskusją i konstruktywnymi uwagami:) I tyle. No i z doświadczenia wiem, że zwykle najgłośniej krzyczą i pomstują oraz obrażają ci, którzy właśnie nic nie robią. Ci, którzy robią, zwykle używają do tego celu tejże właśnie wspomnianej przeze mnie konstruktywnej, nieagresywnej krytyki. To tyle. Serdecznie pozdrawiam.
    • macumi Re: Żenua 05.06.13, 07:02
      Ich prawo. Są studentami, a nie 45-latkami u szczytu tzw. kariery.
    • Gość: gość Re: Żenua IP: *.ip.netia.com.pl 05.06.13, 16:47
      Każdy ma prawo oceniać, raz jeszcze powtórzę. Ale z tego, co jest w artykule napisane, wydali na to swoje pieniądze. Jeśli jeździsz na nartach za zarobione przez siebie pieniądze, a ktoś uważa, że to głupie, to co? Należy Ci zabronić jazdy na nartach? Każdy ma prawo realizować swoją pasję za zarobione przez siebie środki. A nie oceniamy tu ich pracy, tylko hobby, więc uważam, że czepianie się środków na film i wygrażanie podatkami - jest po prostu nie na temat.
    • selavi2 Prof. Miodek zagrał w zwiastunie filmu o wampir... 05.06.13, 22:55
      Najłatwiej to zjechać z góry na dół i kopem poprawić.
      Przecież to są zwykli studenci, co pomagają jednemu z nich zrobić pracę bodajże magisterską z dziennikarstwa w formie filmu, o ile sie nie mylę. Zupełni amatorzy, żadni tam aktorzy czy inni spece od filmu.
      Nieżle się bawią i wystarczy.
      Ja oglądając też się ubawiłam.
    • Gość: kandydat Re: Prof. Miodek zagrał w zwiastunie filmu o wamp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.13, 12:20
      Fajny pomysł na promocję uczelni- dowcipny i pomysłowy.
      • Gość: kandydat Re: Prof. Miodek zagrał w zwiastunie filmu o wamp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.13, 12:28
        No i trochę szkoda, że tak brakuje w narodzie poczucia humoru i ludzie tu na forum wszystko biorą tak serio.Może to znudzeni życiem emeryci?
    • Gość: jolcia Re: Prof. Miodek zagrał w zwiastunie filmu o wamp IP: *.wroclaw.mm.pl 06.06.13, 17:17
      Ci, co tu złośliwie komentują, już raczej szansę na studia przegapili, stąd takim jadem zieją w stronę tych, którym się udało.
    • Gość: lutek Re: Prof. Miodek zagrał w zwiastunie filmu o wamp IP: 148.81.190.* 08.06.13, 08:14
      No przecież naukowcom płacą, żeby wiedzieli lepiej niż naród i obywatele i żeby oświecali ciemnotę. A tłum się burzy na forach, bo chce być najmądrzejszy. "Oywatele" ze swej istoty są durni i zawistni - jak każde stado.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka