ergosumek WRZÓD 06.07.13, 16:02 "Wybudowali za swoje. Są to oszczędności własne ośrodka." Masz stówę w kieszeni, idziesz na egzamin i za chwile twoja stówa nie jest juz twoja, tylko ich, tak ładnie oszczędzają. Odpowiedz Link Zgłoś
vlad1 Luksus dla kandydatów na kierowców. Nowa siedzi... 06.07.13, 17:31 I to jest tak. Jedyna, po jednym pasie w każdym kierunku (począwszy od wiaduktu ul.Armii Krajowej, ulica Krakowska, zawalona samochodami i w to wszystko wpadają pojazdy nauki jazdy. To samo na jedynej trasie, którą można to ominąć czyli Tarnogajska, Gazowa i dalej w dól do Opolskiej. Na Brochowie ćwiczą motocykliści, autobusy i samochody ciężarowe. Ale już wybudować tej ulicy wylotowej na Oławę Brzeg, bo Opolska jest zawalona ruchem lokalnym to nie ma komu. w nosie ma to i Miasto i Województwo. Takie "dojrzałe" planowanie i "inżynieria" ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
saschia Luksus dla kandydatów na kierowców. Nowa siedzi... 06.07.13, 18:08 Wybudowali "za swoje", hehe. Za pierwszym razem a) zbyt mało wyraźnie pomachałam głową przy ruszaniu (i, jak mi to uprzejmie wyjaśnił egzaminator, w ruchu drogowym mogłabym czegoś nie zauważyć) b) spuściłam ręczny do końca, ale akurat w tym aucie do końca nie oznaczało do końca, należało jeszcze dopchnąć i niestety kontrolkę zauważyłam dokładnie w tym samym momencie co egzaminator, dopchnęłam, ruszyłam ale i tak dowiedziałam się, że nie umiem ruszać. Sekundę później usłyszałam "to teraz proszę ruszyć i zaparkować przy końcu placu", co oczywiście uczyniłam dziwiąc się tylko troszkę, jakim cudem mam ruszyć, skoro nie umiem. Za drugim razem, pięć miesięcy i cztery godziny nauki jazy później: a) zdałam bezbłędnie b) padło podejrzliwe pytanie, czy aby nie jeździłam bez prawka, bo nie dość, że umiem jeździć to jeszcze mam odruchy właściwe kierowcom z doświadczeniem, właściwą dynamikę i w zasadzie dlaczego dopiero teraz robię prawko? I teraz wszystko jasne: po prostu pierwszy raz był cegiełką na nową siedzibę WORD! Dzięki za oświecenie! Takich jak ja (nie liczę oczywiście delikwentów jeżdżących po łuku slalomem) były setki, jeśli nie tysiące, może by zatem wmurować w nową siedzibę jakąś skromną tabliczkę: WYBUDOWANO ZE SKŁADEK KANDYDATÓW NA KIEROWCÓW? Hę? Odpowiedz Link Zgłoś