kmtk17 07.07.13, 14:23 Garcarz, kmiocie, przejdź się po mieście i zobacz jak wyglądają śmietniki!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hrabiaa but władzy 07.07.13, 14:30 Butne to "miasto". Ważne, że mają się "dobrze" ci, którzy mieli mieć dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_ze_wsi Re: but władzy 07.07.13, 18:05 Zeznania Marcina Garcarza, dyrektora departamentu prezydenta, a wcześniej rzecznika magistratu. Na wniosek Michała Janickiego będzie zeznawał pod przysięgą. Pełnomocnik Janickiego: Kto w imieniu gminy zasiadał w radzie nadzorczej? Garcarz: Nie pamiętam. Pełnomocnik Janickiego: Jakie były przyczyny odwołania Janickiego z szefa rady nadzorczej spółki Wrocław 2012? Garcarz: Nie uczestniczyłem w tym procesie Pełnomocnik Janickiego: Czy ma pan wiedzę, że na konferencji prasowej nie wskazano, że powodem odwołania było rozwiązanie umowy o pracę za porozumieniem stron? Garcarz: W trakcie konferencji prasowej i gdy odwoływano Michała Janickiego nie było mnie w pracy przez kilka tygodni. Miałem zapalenie płuc. Pełnomocnik Janickiego: Czy urzędnicy mogą wydawać wiążące polecenia członkom zarządów spółek komunalnych? Garcarz: Nie potrafię się odnieść. Pełnomocnik Janickiego: Czy wydał pan polecenie prezesowi Wrocław 2012, by rozdawał określonym podmiotom bilety na Polish Masters? Garcarz: Nie pamiętam. Pełnomocnik Janickiego: Czy to Dutkiewicz podjął decyzję o rozdawaniu biletów> Garcarz: Nie znam takiej decyzji wprost. Pełnomocnik Janickiego: Czy wiedział pan o decyzji Dutkiewicza o rozdawaniu biletów? Garcarz: Mi taka decyzja nie została zakomunikowana. Pełnomocnik Janickiego pyta o spotkanie z Sebastianem Chejnowskim z agencji PR Ciszewski: Czy we wrześniu 2012 był w Warszawie w firmie PR Ciszewski. Garcarz: Nieprawda. To plotki medialne. Byłem chory. Pełnomocnik Janickiego: A może miał pan zarezerwowany bilet do Warszawy na to spotkanie? Ale przeszkodziła choroba? Garcarz: Nie potrafię się odnieść. Często latam do Warszawy i zmieniam terminy. Pełnomocnik Janickiego: A Paweł Czuma był? Garcarz: Nie pamiętam. Pełnomocnik Janickiego: Czy brał pan udział w spotkaniach na których omawiano imprezy na stadionie? Garcarz: Nie pamiętam szczegółów, Pełnomocnik Janickiego: Czy to prawda, że strata z meczu Brazylia-Japonia wynosiła 2 miliony, a nie - jak mówiono publicznie - 800 tysięcy? Garcarz: Nie potrafię się odnieść. Nie wiem czy to prawda. Pełnomocnik Janickiego: Czy jest dokument, z którego wynika, że powód formalnie jest odpowiedzialny za organizację imprez i całokształt spraw stadionowych? Garcarz: Nie znam takiego zarządzenia Po kolejnej wymijającej odpowiedzi, że "nie pamięta" mecenas Miłosz Sliwiński prosi o pouczenie Garcarza, że zeznaje pod przysięgą i zatajanie prawdy to też fałszywe zeznania. Sąd pouczył Garcarza. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_ze_wsi Re: but władzy 07.07.13, 18:06 Cytaty za Garcarzem i Gazetą Wrocławską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: but władzy IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.13, 18:10 Mozna jedynie współczuć samym sobie -nam wrocławianom, ze z uporem maniaka 3-ci raz wybraliśmy takiego "gospodarza" i jego klikę, która na stanowisku Dyrektora Departamentu Urżedu Miasta obsadza kompletnego kretyna, łgarza i w dodatku z totalną amnezją i brakiem rozeznania w kluczowych sprawach magistratu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Miasto odpowiada na krytykę: Poradziliśmy sob IP: *.wroclaw.mm.pl 07.07.13, 14:47 nie tylko śmietniki, bo od lipca spółka Eko system ma organizować sprzątanie podwórek i chodników i chyba coś im nie wychodzi, bo do dziś nikt nie sprząta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie z Mikstatu Emerytowany strażak od durnia z Mikstatu bredzi: IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.07.13, 15:48 "Wrocław sobie poradził, bo w Warszawie nie wyszło" Pycha i samozachwyt sięgają wytrysku... Odpowiedz Link Zgłoś
arturpio Jest chlew 07.07.13, 16:14 tak tak, panie urzedniku... ale my widzimy inna prawde: wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,14235206,Takiej_segregacji_odpadow_nie_chcemy__Jest_chlew_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stadion dołuje Ww Należy czym prędzej rozebrać lub sprzedać stadion IP: *.wroclaw.vectranet.pl 07.07.13, 20:52 Należy sprzedać WKS. Obsługa problemów stadionu i klubu tak absorbuje uwagę urzędników z magistratu, że nie mają czasu na rozwiązywanie innych problemów Wrocławia. Ot choćby gospodarki śmieciami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lwowiak Stadion we Lwowie po Euro 2012 będzie rozebrany IP: *.wroclaw.vectranet.pl 08.07.13, 06:03 Dlaczego na Ukrainie umieją liczyć hrywny a u nas nie. Link jest tutaj: wiadomosci.onet.pl/swiat/ukraina-stadion-we-lwowie-bedzie-rozebrany,1,5454021,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gastarbeiter Re: Stadion we Lwowie po Euro 2012 będzie rozebra IP: *.wroclaw.vectranet.pl 08.07.13, 07:34 W telewizji niemieckiej jako przykład gospodarności pokazano stadion piłkarski. Miała być na nim wielka impreza. Zamiast wyburzyć stary i zbudować nowy dobudowano prowizoryczne trybuny, które po imprezie zdemontowano. Mało tego. Sprzedano te zdemontowane trybuny kolejnemu miastu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Miasto odpowiada na krytykę: Poradziliśmy sob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.13, 07:10 Hałdy gnijących śmieci to jedno, ale zwróćcie uwagę, że Wrocław pustynnieje. Wzdłuż ulic mamy już prawdziwe wydmy piachu. Brawo miasto! Odpowiedz Link Zgłoś
gabkamski Miasto odpowiada na krytykę: Poradziliśmy sobie... 08.07.13, 15:24 Uwielbiam te szczekające w imieniu naszego Prezia kundelki. Jest ich tyle, że nie mam do nich pamięci. Jeden utkwił mi w głowie, niejaki Czuma - podobno rzecznik naszego suzerena oderwanego od realu, od jakichś 5 - 6 lat! Kiedy akcja lokatorska Nadodrze informowała o zagrożeniach jakie niesie oddanie tej enklawy w pacht developerowi, ten, a pamiętam i to do dzisiaj i nigdy nie zapomnę, butny i pewny siebie w asyście straży miejskiej wyzwał bogu winnych ludzi płacących czynsz, od biedaków, którym jak się nie podoba, to mogą się wprowadzić ze swojego miasta! Pewnie gdyby nas było więcej zbierał by zęby po chodniku- tak od Ratusza aż po Pręgierz, ale była jesień, deszczowo i było nas tylko kilkanaście osób. Te kanalie z miasta traktują nas jak było rzeźne!!! Nie rozumiem, nie wiem i chcę wiedzieć dlaczego dalej 47% wrocławian chce głosować na ten mafijny układ!!!??? Odpowiedz Link Zgłoś