Gość: Wiedźma IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.02, 19:44 Naprawde nie mam pojęcia co mogłabym studiować... to strzaszne, a coraz więcej ludzi mnie męczy i pyta, co chcę robić po maturze. Może macie jakiś pomysł? PS: nie przepadam za chemią :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dari Re: Kim zostać?? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 20:11 Wiedźma napisała: [..] > Może macie jakiś pomysł? > PS: nie przepadam za chemią :)) Dam Ci naprawdę dobrą radę i jak będziesz mądra to się do niej zastosujesz. Idź na najłatwiejsze studia - tam gdzie nie trzeba się na nich męczyć, tracić czasu na wykładach, zająciach, laborkach itp. bzdurach. Ideał to papierek w zamian za zero wysiłku. Dlaczego tak? Bo WSZYSTKIE studia od wielu, wielu lat NIC nie dają i wszystkiego i tak będziesz musiała nauczyć się sama. Z tym, że Ty będziesz miała na to czas i możliwości, jak również na zaczepienie się gdzieś w pracy lub założenie biznesu, natomiast frajerzy co będą musieli zakuwać by zdać i zapomnieć nie będą mieli tego czasu. Efekt? Zasilą szeregi bezrobotnych z zerową wiedzą, brakiem jakiegokolwiek doświadczenia i perspektyw. Dlatego powtórzę się - niech Cię ręka boska chroni przed pójściem w stronę jakichkolwiek Twoich zainteresowań. Te najlepiej rozwiniesz samodzielnie, a uczelnia ma Ci dać tylko papierek cobyś mogła nim machać w swoim CV. pozdrawiam Dari Odpowiedz Link Zgłoś
mastat Re: Kim zostać?? 25.03.02, 20:15 Niestety, Dari ma rację... Po co ci studia które cię interesują skoro potem i tak roboty nie dostaniesz bo wymagany wiek to do 25 lat, dyplom i staż 3 lata pracy:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga Re: Kim zostać?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.03.02, 21:35 To może mały ranking najłatwiejszych wydziałów? Może przy okazji zdecydowałabym się na drugi fakultet, bo mi się czasami nudzi. Ale tylko czasami - zastrzegam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Kim zostać?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.03.02, 21:43 mastat napisał(a): > Niestety, Dari ma rację... Po co ci studia które cię interesują skoro > potem i tak roboty nie dostaniesz bo wymagany wiek to do 25 lat, dyplom > i staż 3 lata pracy:( Skończ seminarium duchowne. Robota po dyplomie zapewniona. Powołanie niepotrzebne, bo się przyzwyczaisz, a przyzwyczajenie to druga natura. Instytucja "gosposi" sprawdzona pod każdym względem. Panie mogą zostać katechetkami. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Kim zostać?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.03.02, 22:22 Nigdy w świecie. Ja wybrałem to co lubiłem i jestem szczęśliwy. Jest takie powiedzenie, że kto nie ryzykuje ten nie siedzi. Idąc na seminarium dzisiaj ma się wszystko podane. Ryzyka żadnego. O powołaniu nie gadajmy, bo jest zbędne. Tak jak w medycynie. Szmalec sie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joana Re: Kim zostać?? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 22:17 Skoro i tak nie wiez co studiowac, to wybierz cos absolutnie nietypowego, zwariowanego. Np. lalkarstwo na PWST, historia sztuki albo calkiem inaczej - idz na matematyke uniwersytecka! Byle nie podazac za tlumem na ktorys z obleganych kierunkow - skoro jest Ci to obojetne, to badz chociaz oryginalna. :) Odpowiedz Link Zgłoś