qwerfvcxzasd 29.07.13, 15:16 Może ktoś w końcu usunie ten inteligentny syf na stałe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ubu król Re: Korki na pl. Dominikańskim i ul. Kazimierza W IP: *.play-internet.pl 29.07.13, 15:41 system ynteligentny tak jak urzędasy go wdrażający i zamawiający.. aż dziw bierze, że zielone nie zapala się w trybie przetargowym po wrzuceniu odpowiedniego nominału do kasomatu przy sygnalizatorze. Kto da więcej ten ma zielone na 5 min... ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nabity_w_korek Re: Korki na pl. Dominikańskim i ul. Kazimierza W IP: *.wroclaw.mm.pl 29.07.13, 15:41 Słuszna uwaga. Od tygodnia zastanawiam się, dlaczego na skrzyżowaniu Dubois i Drobnera są rano takie makabryczne korki. Teraz już wiem: to inteligencja. Sztuczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Korki na pl. Dominikańskim i ul. Kazimierza W IP: *.e-wro.net.pl 29.07.13, 17:19 To nie wina sztucznej inteligencji. Mózg elektronowy działa tak jak go zaprogramowano. Tak jak opisano mu rzeczywistość. Tu należy szukać przyczyn stanu rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie z Mikstatu Usunąć Dutkiewicza i Trzcinowicza. YTS sam zniknie IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.07.13, 15:57 To są syfy powiązane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesiu Re: Usunąć Dutkiewicza i Trzcinowicza. YTS sam zn IP: 78.9.155.* 29.07.13, 16:09 Ja tam codziennie jeżdżę przez skrzyżowanie AK i Bardzkiej. Jestem przyzwyczajony, że jak podjeżdża ten śmieszny tramwaj (najgorzej jak pojawiają się po obu stronach skrzyżowania) to skręt w lewo w stronę Krakowskiej potrafi trzymać 5 minut na czerwonym (sprawdzane na zegarku bez sekundnika więc jest to gdzieś między 4 a 5 minut). Najzabawniejsze jest to, że wtedy na skrzyżowaniu każdy kierunek jest czerwony, nawet ten, który nie przecina trasy tego dudkiewiczowego czeskiego wynalazku. Odpowiedz Link Zgłoś
gti35 dlaczego te problemy nie są znane w cywylizowanych 29.07.13, 16:18 miastach, jak np. Berlin, Drezno, Brno, Praga, Wiedeń, Salzburg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezsens Re: dlaczego te problemy nie są znane w cywylizow IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.07.13, 16:43 bo zatrudnili kogoś kompetentnego, którego rozliczają z rezultatów, nie pociotka pociotka bez szansy na jakąkolwiek odpowiedzialność? Gdyby za system odpowiadał pan Marek Nowak, mgr. inż. do spraw logistyki - wszystko byłoby jasne, kto jest winny. Popatrz na wielkie koncerny - one mają twarz: Bill Gates, Steve Jobs - jakoś wiesz, kto jest odpowiedzialny. U nas 'firma' 100x mniejsza, a winnego znaleźć nie można. Proste i krótkie wytłumaczenie: - ktoś kupił system i ma to w 'd' bo mu powiedzieli, że się sztuczna inteligencja musi nauczyć o której godzinie jest największy ruch w jakim kierunku. W dodatku ma algorytmy przepuszczające najpierw najdłuższe kolejki. Stąd pojedyncze samochody, dzięki inteligencji - na skręt w lewo - będą czekały po 5, 10 minut. Już wiem, po co wynaleziono start-stop w samochodach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesiu Re: dlaczego te problemy nie są znane w cywylizow IP: 78.9.155.* 29.07.13, 17:54 Hehe... "pojedyncze samochody". przez tramwajki, jak opisałem w innym wątku, nie stoi pojedynczy samochód. Czasem ten pojedynczy samochodzik stoi w korku do lidla na Hubskiej. Teraz są wakacje i ciężko tam trafić na tramwajek ale normalnie jest masakra jakaś. Aha. Z mojej wiochy nie da się jechać KZ. Jest tylko autobus PKS ale ten stoi w korkach jak inne samochody. Więc wolę jeździć samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artek Re: dlaczego te problemy nie są znane w cywylizow IP: *.wroclaw.vectranet.pl 29.07.13, 17:45 bo tam jeździ zaledwie połowa tego, co u nas .. reszta świetną kz i rowerami. Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger Re: dlaczego te problemy nie są znane w cywylizow 29.07.13, 23:05 gti35 napisał: > miastach, jak np. Berlin, Drezno, Brno, Praga, Wiedeń, Salzburg? Obawiam się, że problem inteligentnego systemu jest doskonale (przynajmniej mi) znany. Ruch obywa się w wielu miejscach plynnie, dopóki nie nadjedzie tramwaj, a system nie zacznie zapalac czerwonych swiateł, aby ten mógl zabrac pasazerów. I tym sposobem - najlepszym sposobem, jest wyprzedzenie z duzym zapasem tramwaju, aby uniknąć czerwonej fali jadac obok niego.. Takie "przyśpieszanie komunikacji" po europejsku, przez spowalnianie wszystkich pozostałych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Korki na pl. Dominikańskim i ul. Kazimierza W IP: *.free.aero2.net.pl 29.07.13, 17:20 Też tak uwazżam. Odpowiedz Link Zgłoś
zgrozazgroza Korki 29.07.13, 18:24 Automatyczny system sterowania działa jak działa, zwłaszcza w okresie wdrażania. Zgniłe, kapitalistyczne miasta w USA (obserwowałem to w Charlotte) od dziesięcioleci mają zasadę wyłączania automatyki w sytuacjach odbiegających od normy (godziny szczytu, zjawiska atmosferyczne, imprezy sportowe itp.) i przechodzenie na sterowanie ręczne. Nie jest to sprawa prosta bo w tamtych realiach dopuszczonych do obsługi systemu jest kilku (!) specjalistów. Uwaga: specjalistów. Jak to jest we Wrocławiu ze specjalistami diabli wiedzą, ale efekty każdy widzi: sztuczna inteligencja. Odpowiedz Link Zgłoś
wysokiej-klasy-specjalista czym robili tę fotę ? Camera obscura ? 29.07.13, 18:35 kogo wy tam zatrudniacie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rechargable Inteligentnie dynamiczne koszty wdrożenia IP: 78.10.83.* 29.07.13, 18:37 Trzeba mieć sporo tupetu i odwagi, żeby od wielu miesięcy wyplatać brednie o uczącym się systemie. Na razie jedynymi widocznymi efektami wdrażania są chaos na skrzyżowaniach oraz jakaś nieprawdopodobna liczba kamer. Za chwilę dowiemy się, że ITS potrzebuje okularów w drogich oprawkach. Czy ta durna zabawa kosztem podatników długo jeszcze będzie trwała? Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger Re: Korki na pl. Dominikańskim i ul. Kazimierza W 29.07.13, 20:21 qwerfvcxzasd napisał: > Może ktoś w końcu usunie ten inteligentny syf na stałe? I odpowiadać karnie za wywalenie ponad 100 mln zł publicznych pieniędzy w błoto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawal z broda Z systemem bedzie jak z koza. IP: 89.204.139.* 29.07.13, 20:43 Jest taki stary dowcip o Żydzie, mądrym rabinie i kozie. Z grubsza jest to mniej więcej tak: Przychodzi biedny Żyd do rabina i prosi o radę: Oj, mądry Rebe, pomóż mi. To moje życie takie ciężkie: mieszkam w niewielkiej chatce z żoną, czwórką dzieci, babcią, dziadkiem i jeszcze teściową. Już się zupełnie nie mieścimy w tej małej izdebce. Oj pomóż, mądry Rebe... Na to Rabin powiada: Słyszałem, że masz w obórce kozę?... - Tak Rebe, mam jedną kozę, co daje mleko, którym karmię dzieci. - To ją teraz sprowadź do domu - mówi rabin. Rebe, Rebe, co ty mówisz?... Ja, żona, czwórka dzieci, żona, teściowa i jeszcze koza?... To jak ja teraz będę mieszkał?... Ale rabin był nieubłagany - musisz wprowadzić sobie kozę do domu!! Za parę tygodni rabin spotyka tego Żyda i pyta się: - A co tam Icek u ciebie? Oj Rebe. Teraz to już zupełnie nie da się żyć w domu. Ja, żona, czwórka dzieci, żona, teściowa, dziadek i jeszcze teraz ta koza. To już nie jest życie. Na to rabin powiada: - To zabierz kozę z powrotem do obórki. Za niedługo rabin jeszcze raz spotyka Żyda i pyta się go: Jak tam Icek, w twoim domu?... - Oj, Rebe. Jakiś ty mądry! Jak my teraz mamy w domu dużo miejsca. Świetnie mieścimy się w tej izdebce - ja, żona, czwórka dzieci, żona, teściowa i dziadek. Oj jakiś ty mądry, Rebe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat Re: Z systemem bedzie jak z koza. IP: *.free.aero2.net.pl 29.07.13, 23:12 Dobre :) Odpowiedz Link Zgłoś