Dodaj do ulubionych

Które restauracje są najlepsze? Wrocławianie wy...

28.08.13, 19:30
Mexican? lol, kilka w różnym okresie miałem podejście do miejsca. Za każdym razem na jedzenie czekałem ponad 30 minut (a bliżej godziny), które swoją drogą nie rozkładało na łopatki, ale złe też nie było. Inna rzecz o tym miejscu, to też kwestia gustu, ale.. ;) ciasno i zero światła słonecznego.

Na liście jest jest miejsce zdecydowanie najlepsze w zestawieniu, czyli Kurna Chata :)
większość z reszty pozycji jest dla mnie delikatnie mówiąc "kontrowersyjna" i wskazuje na lekko "panciowaty", "pstry" gust recenzenta ;p
Obserwuj wątek
    • greges58 Które restauracje są najlepsze? Wrocławianie wy... 28.08.13, 19:43
      co to ma być ???
      do Diabła,
      niech najpierw Krzywy Komin sam się wyprostuje i cokolwiek w mieście znaczy...
      nie zauważyliście, że knajpa musi kupować mięso w Macro aby się w ogóle liczyć ?
      w konkursie udział wzięły:
      - jedna porządna restauracja !
      - jedna przyzwoita kawiarnia !
      reszta, to zwyczajne jadłodajnie bez polotu i tanie stołówki na kompletnych peryferiach ?
      oraz bar w hipermarkecie...

Nędza z Bidą !

;)
      • Gość: Cesarsko-k rewska Re: Które restauracje są najlepsze? Wrocławianie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.13, 20:00
        buha buha buha ........
    • nostalgiczna.emigrantka The Mexican 28.08.13, 20:26
      Jak juz tak swiatowo, to dlaczego nie "El Mexicano"? Tak sobie, z ciekawosci...
    • Gość: ziutka Re: Które restauracje są najlepsze? Wrocławianie IP: *.ftth.cust.kwaoo.net 28.08.13, 22:20
      Pół godziny czekałeś? A w jakim czasie chcesz otrzymać świeżo przyrządzone danie? Jak chcesz mieć podane w 5 minut, to idź do fast fooda, tam mają od razu wszystko gotowe.
    • Gość: zniesmaczony Przecież to najgorsze garkuchnie w mieście! IP: *.e-wro.net.pl 28.08.13, 23:06
      Ohydne, niezdrowe, garkuchnie i fastfoody.
      • Gość: Jasio Re: Przecież to najgorsze garkuchnie w mieście! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.13, 23:08
        to sa najlepsze restauracje we Wro??? jaja jakies...
        • Gość: babajednajaga Re: Przecież to najgorsze garkuchnie w mieście! IP: 165.230.75.* 28.08.13, 23:54
          Też mi się tak wydaje.
        • Gość: camparis Re: Przecież to najgorsze garkuchnie w mieście! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.13, 01:19
          Kurna Chata? Byłam tam z rodziną i ... NIGDY więcej! Ohydne jedzenie na które czekaliśmy masakrycznie długo. Mam swoje ulubione miejsca, ale lubię testować nowe smaki. Kurną Chatę omijam szerokim łukiem i odradzam znajomym. Jest wiele świetnych lokali i zadziwiająco żaden z nich nie znalazł się w zestawieniu. Ale tak to jest jak się robi głosowanie o którym mało kto wie.
      • Gość: poddany Cesarsko-Królewska? Romantyczna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.13, 09:58
        ... no chyba, że ktoś lubi widok ratuszowych knurów
    • modelz Które restauracje są najlepsze? Wrocławianie wy... 28.08.13, 23:22
      Nie wiem kto wybieral te restauracje. Gratuluje wybrania zapiekanego makaronu, gyrosa z supermarketu i tlustej pizzy na grubym ciescie.
      Jedno jest pewne wiekszosc wygranych jest TANIA.
      Ranking wyglada tak, jakby glosowaly studentki z gaju, ktore raz ktos zabral na randke do cesarsko-krolewskiej. A gdzie sushi, gdzie normalne jedzenie, gdzie burgery, sniadania i lunche.
      Ani slowa o mosaiq albo jednej z 4 przy przystani, okrasie, jadkce, calym pasazu italiana, cokolwiek...
      Naprawde to jest to co wygrywa w tym miescie? :o

Jest duzo ciekawych restauracji.
      Pod wzgledem wystroju ciekawy jest Lobkovich, OK&wine, wieza cisnien, przystan, marina, river, hotel monopol itd itp
      • greges58 Re: Które restauracje są najlepsze? Wrocławianie 28.08.13, 23:53

przeczytaj stronę " konkursu " pod linkiem...
        organizatorem jest Makro i to oni ustalają zwycięzców !!!

a pośród tego koszmarnego Barachła - wcale nie najlepsza C. K. będzie naprawdę luksusowa ?
        ;)

P.S.
        głównym daniem Mexican ( sieciówka ) jest kufel piwa !!!
    • Gość: Qwerty Re: Które restauracje są najlepsze? Wrocławianie IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.08.13, 23:26
      Zgadzam sie z Twoja opinia na temat jakosci kuchni. Nawet najbardziej wymyslne sobrera i pledy nie przekonaja mnie, zeby tam wrocic. Zamowilam kilka tygodni temu kurczkaka z ryzem w warzywami. Cena 30 zlotych i oczywiscie fantazyjny opis w menu. Tymczasem podano mi kurczaka, bez rewelacji z ryzem i ordynarnymi warzywami z mrozonki (!),czyli kukurydza groszek marchewka. Dla mnie dramat, jak na stolowce. Nie polecam naprawde, moze inne dania sa lepsze..ale nie bede probowac. Za duze ryzyko. Ogolnie prawda jest taka, ze dobrej gastronomii we Wroclawiu za wiele nie ma. Tylko w tym zestawieniu kilka razy wymieniono pizzerie...ech...daleka droga....
    • babajednajaga wyjątkowo grube ciasto ... 29.08.13, 00:02
      jest podstawą fatalnej pizzy.
      Smutny ten przegląd. Obiady służbowe, pizza czyli zapiekanka. Zamiar był dobry ale jakoś powiało starymi czasami i kuchnią disco polo.
    • autocash Re: Które restauracje są najlepsze? Wrocławianie 29.08.13, 00:05
      Chaczapuri - to mój wrocławski typ. Taki gust ;)

---
      Wypożyczalnia samochodów we Wrocławiu, w Krakowie, w Warszawie.
      • Gość: mandolinka Re: Które restauracje są najlepsze? Wrocławianie IP: *.finemedia.pl 06.09.13, 00:39

Koleżanka, która tam pracowała, poradziła mi omijać to miejsce.
    • allerune Re: Które restauracje są najlepsze? Wrocławianie 29.08.13, 10:26
      To chyba ranking knajp, w których najeść można się do 30 złotych...

...powiem Wam że do żadnej z tych knajp raczej nie zaprosiłbym kogoś, kto zna się na jedzeniu :-/

Jak dla mnie najlepsze jedzenie w mieście jest w Przystani/Marinie (2 restauracje obok siebie - kuchnia ta sama), ale niestety posiłek tam to trochę większy wydatek.
    • madami Re: Które restauracje są najlepsze? Wrocławianie 29.08.13, 10:56
      eee zgadzam się z Tobą całkowicie, z całkowity zdumieniem przeczytałam artykuł....
      • greges58 Re: Które restauracje są najlepsze? Wrocławianie 29.08.13, 11:30
        obie są fajne, ale spróbujcie pójść do hiszpańskiej knajpki Las Tapas po drugiej stronie ulicy !
        też Marina...

Restaurację " Kurta Schellera " omijać, szerokim łukiem !!!

co do konkursu...
        przyjechały dziewuchy z Kostomłotów na studia i zobaczyły tramwaj !
        oraz pizzę na grubym cieście ;)
        takie same " Gwiazdy " przyszły na staż do Gazety ?
        nic nie widziały, nic nie jadły, niczego nie znają !

przecież dwie restauracje z opisanych w artykule to zwyczajne budy z pizzą na wynos !!!
        i jedna koszmarna mordownia - z wielkim telewizorem dla kibiców ;)

czym się zachwycać ?
        tragedia...
    • leszko Które restauracje są najlepsze? Wrocławianie wy... 29.08.13, 11:16
      Z listy wynika, że kuchni polskiej w zasadzie nie ma. Smutne to bardzo...
    • oliveira Które restauracje są najlepsze? Wrocławianie wy... 29.08.13, 11:20
      Żenada. Knajpa zaopatrująca się w mięso w MAKRO nie może być dobra. Mniej więcej realne rankingi to są tu:

pl.tripadvisor.com/Restaurants-g274812-Wroclaw_Lower_Silesia_Province_Southern_Poland.html
      Bo na Michelina jesteśmy za ciency.
    • jureek Re: Które restauracje są najlepsze? Wrocławianie 29.08.13, 12:34
      Niezmiennie polecam Steinhausa na Włodkowica.
      Jura
      • greges58 Re: Które restauracje są najlepsze? Wrocławianie 29.08.13, 12:39
        a ja " zakochałem " się w ich maleńkim ogródku !

Jurek,
        dziękuję za namiary na Steinhausa ;)

G.
        • jureek Re: Które restauracje są najlepsze? Wrocławianie 29.08.13, 13:42
          greges58 napisał:

> a ja " zakochałem " się w ich maleńkim ogródku !

Ogródek z tyłu, czy z przodu?

> dziękuję za namiary na Steinhausa ;)

Proszę bardzo!
          Jura
          • greges58 Re: Które restauracje są najlepsze? Wrocławianie 29.08.13, 13:49
            Patio.
            ogródeczek - cudo !
            nieważne, że maleńki...
            i fajne Dziewczyny ;)

ten z przodu, na ulicy, to dzisiaj żadna rewelacja ?
            • jureek Re: Które restauracje są najlepsze? Wrocławianie 29.08.13, 14:21
              greges58 napisał:

> Patio.
              > ogródeczek - cudo !
              > nieważne, że maleńki...
              > i fajne Dziewczyny ;)

Tak właśnie myślałem, bo ten od ulicy to mi też służy tylko do przypięcia roweru ;)
              Jura
    • laurii Pizza z gyrosem :) 29.08.13, 12:44
      A odzwierciedleniem całego rankingu jest zdanie: ... "najchętniej wybierają pizzę Orfeusz z salami, pieczarkami, papryką, kukurydzą i gyrosem drobiowym" - ot, i cały polski gust ...

• greges58 Ha ha ha !!! 29.08.13, 13:53
      Gazeta zamieściła dzisiaj " artykuł " o podjadaniu na ulicy,
      ale nie ma komentarzy !
      zablokowane ...
      chyba się wystraszyli ???

;)
    • piotrowro Które restauracje są najlepsze? Wrocławianie wy... 02.09.13, 19:11
      Musimy pamiętać, że głosy mogli oddawać zaprzyjaźnieni ludzie właściciela danej restauracji - rozumiem też, że to co się nie podoba jednym podoba się drugim, ale zwycięstwo Bravissimo w kategorii jakość obsługi to dla mnie jakieś mega nieporozumienie ! Jak jeszcze można było palić to nie były opróżniane popielniczki, po menu trzeba często iść sobie samemu, po kolejne piwo również - kelnerka nie podchodzi zapytać się czy nalać kolejne (z braku laku chodzę tam już od około 15 lat). Pizza jest OK, oczywiście zależy też dużo który z kucharzy ją przyrządzi, ale obsługa to przeważnie zawsze była do bani, wszyscy moi znajomi twierdzą to samo, a na innych forach widziałem że inni ludzie też na to narzekali. No ale jeżeli kelnerki faktycznie wysłuchują zwierzeń części klientów to się nie dziwię, że nie mają później czasu obsługiwać pozostałych.
    • jerry_wro Które restauracje są najlepsze? Wrocławianie wy... 11.09.13, 14:46
      co za ranking, chyba sami właściciele głosowal na swoje lokale albo zapłacili gazecie za pseudo konkurs, kpina , baro/jadalnia z długiej - to już kpina - a reszta to co najwyżej pizzerie ale to jako restauracje .
    • Gość: nika Re: Które restauracje są najlepsze? Wrocławianie IP: *.wroclaw.vectranet.pl 06.10.13, 13:27
      Swego czasu w The Mexican jedzenie było smaczne i dobrze podane. Ale raz mi się zdarzyło zamówić kulki mięsne z płatkami kukurydzianymi - ale zamiast płatków kucharz dodał pokruszoną tortillę! Można sobie zęby połamać na takim "daniu". Po kolejnej nieudanej próbie stwierdziłam - nigdy więcej!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka