brezly 03.04.02, 18:05 Wyglada na to ze zaczeli cos juz dlubac. Wczoraj z wysokosci portu obserwowalem od strony Popowic jakies goraczkowe ruchy maszyn budowlanych na tym jezorze ladu ktory oddziela zimowisko barek od glownego nurtu Odry. Ho ho! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pafik Re: Most 1k y-r. Amazing czyli IP: *.kom-net.pl 03.04.02, 18:13 brezly napisał(a): > Wyglada na to ze zaczeli cos juz dlubac. No to super! Jeszcze w lutym widzialem jakies pomiary od strony Osobowic, nawet slupkami znaczyli strategiczne punkty. Serce roscie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: Most 1k y-r. Amazing czyli IP: 156.24.231.* 03.04.02, 19:01 brezly napisał(a): > Wyglada na to ze zaczeli cos juz dlubac. Wczoraj z wysokosci portu obserwowalem > od strony Popowic jakies goraczkowe ruchy maszyn budowlanych na tym jezorze > ladu ktory oddziela zimowisko barek od glownego nurtu Odry. > Ho ho! Milo to slyszec, bo z tego co pamietam za sam projekt miasto mialo zaplacic jeszcze przed budowa, ale juz za kazdy ruch koparki dopiero po jej ukonczeniu! Czyzby wiec to juz nastala ta faza w ktorej na budowie mostu najbardziej zaczyna zalezec samym budowlancom? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homar Re: Most 1k y-r. Amazing czyli IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.02, 09:57 A to budowlancom na czyms zalezy??? Myslalem, ze tylko na piwku.. W kazdym razie, trzymam kciuki za nasz most! Niech mu (sie) stoi lat chocby tysiac! :) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Od Popowic 21.05.02, 15:20 Wasz korespondent terenowy donosi: Juz sie zaczelo od strony Wejcherowskiej. Jakies konstrukcyjki metalowe jakby pod przyczyolek. Takoz juz drozka dojazdowa. Oj, bedzie sie dzialo! CDN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Most 1k y-r. Amazing czyli IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.02, 20:27 Estakadę na Gądowie już kończą. Problem będzie tylko ze zjazdem od Strzegomskiej. Most ruszy i jest szansa, że obwodnica będzie zapięta. Odpowiedz Link Zgłoś
arvena Re: Most 1k y-r. Amazing czyli 21.05.02, 21:03 i wreszcie mój tatuś szybciej do pracy dojedzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pafik Re: Najswiezsze doniesienia z "jezora" :) IP: *.biuro.kom / *.kom-net.pl 05.06.02, 19:15 Wizytowalem przed chwila "jezor" - w miejscu przyszlego mostu juz jest wstepnie utwardzony, paru przeszkadzajacych drzew tez juz dawno nie ma. Jak wynika z ogledzin, most bedzie przerzucony przez glowny nurt i zatoke ukosem. Bylem tez swiadkiem, jak jakas paniusia wlasnie wrocila z cmentarza do swojego bolidu, zaparkowanego u wlotu drogi na budowe z ulicy Osobowickiej (a cmentarny parking swiecil pustkami). Stojac w tym miejscu zablokowala na kilkadziesiat minut przejazd dzwigu i platformy wiozacej stalowe czesci do umocnienia brzegu. I jeszcze miala uwagi do kierowcow i pilota kawalkady! Rece opadaja... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Najswiezsze doniesienia z 17.06.02, 11:53 Wasz korespondent terenowy odwiedzil okolice w sobote od strony Popowic. Do tego co pare dni temu napisal pafik mozna dodac ze na jezorze zaczeto juz wbijac scianki Larsena. Taki specjalny kafarek podjechal i zapycha radosnie. Od strony Popowic na razie niewiele sie dzieje. Ustawili troche kontenerow, wyposazyli w ochroniarza i zrywaja podloze na tym kawalku portu rzecznego, ktory jest po zachodniej stronie portu. Tam chyba bedzie wychodzil most. Tak w ogole to prace jakims oszalalym tempem nie porazaja. B Pelno emerytow z psami i lornetakmi w okolicy nadzoruje budowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Najswiezsze doniesienia z IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.06.02, 22:40 brezly napisał(a): > Pelno emerytow z psami i lornetakmi w okolicy nadzoruje budowe. Pafik napisał, że most ukosem będzie budowany, to pewnie emeryci pilnują, żeby wzdłuz rzeki czasami go nie postawili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kriss Re: Najswiezsze doniesienia z IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.07.02, 22:31 brezly napisał(a): > Pelno emerytow z psami i lornetakmi w okolicy nadzoruje budowe. Tylko żeby się przypadkiem nie przypomniało, że jakiś protescik przecież można zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly O zesz, ty... 11.07.02, 10:52 Maszyna na maszynie i maszyna pogania. Tak od Popowic jak i na jezorze. Az mi isch szkoda jak jak w te upaly zapieprzali kolo 20.00. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STrup Niezbadana jest osobowość BrezlY IP: *.chem.uni.wroc.pl 11.07.02, 12:40 BrezlY, minąłeś się z powołaniem! Trzeba było skończyć budownictwo lądowe i teraz byś nadzorował osobiście roboty! Szum, ruch, coś się dzieje, zamęt, rozgardiasz, życie wre! A tak poza tym na co ci ten most? Po której stronie Odry mieszkasz? Tamtej? No to jeszcze mógłbym zrozumieć... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Ehem... 11.07.02, 12:55 1. Ta budowa na lezy na tradycyjnej trasie spacerowej (pieroworodna + ja) 2. Z racji swego wieku pamietasz pewnie nawet budowe mostu Grunwaldzkiego (oj, ta umiejetnosc poslugiwania sie suwakiem logarytmicznym w tych czasach, to se ne vrati). Za mojego zycia to pierwsza budowa mostu we Wrocku. Wybacz ze tak to przezywam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pafik Re: Ehem... IP: *.biuro.kom / *.kom-net.pl 11.07.02, 16:58 brezly napisał(a): > Za mojego zycia to pierwsza budowa mostu we Wrocku. Wybacz ze tak to > przezywam :-) To chyba sie "nieco" odmlodziles ;) Nawet ja pamietam budowe nowych mostow Mieszczanskich, nowego mostu Sredzkiego (Lesnica) i mostow Dmowskiego, a jestem przeciez szczylem :) A nieco wczesniej, ale wciaz po wojnie, powstal drugi most Jagiellonski. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Ehem... 12.07.02, 09:38 Gość portalu: Pafik napisał(a): > brezly napisał(a): > > > Za mojego zycia to pierwsza budowa mostu we Wrocku. Wybacz ze tak to > > przezywam :-) > > To chyba sie "nieco" odmlodziles ;) Na to wychodzi:-) Nawet ja pamietam budowe nowych mostow > Mieszczanskich, nowego mostu Sredzkiego (Lesnica) i mostow Dmowskiego, a jestem > Minelo mnie to czasowo i geograficznie. W Lesnicy nie bywam, a budowe pozostalych przetrwalem siedzac gdzie indziej. > przeciez szczylem :) A nieco wczesniej, ale wciaz po wojnie, powstal drugi most > > Jagiellonski. Z przykroscia stwierdza ze tego pamietac nie moge :-)) > > Pozdrawiam! Tez B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pafik Korespondent polnocny donosi... IP: *.biuro.kom / *.kom-net.pl 28.07.02, 22:19 Sa juz ograniczone stalowymi rozporami miejsca, w ktore niedlugo bedzie wlewany beton na podpory. Z ogledzin wynika, ze podpor (przynajmniej tych "nawodnych") bedzie piec (w tym, jak wiadomo z wizualizacji, dwie z pylonami): jedna przy popowickim brzegu, dwie po obu stronach "jezora", jedna na srodku zatoki i jedna przy brzegu osobowickim. Wycieto tez kilka przeszkadzajacych drzew na wale od strony Osobowic. CDN :) Odpowiedz Link Zgłoś
everybody Re: Korespondent polnocny donosi... 28.07.02, 23:45 Mozna to gdzies w sieci zobaczyc? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Raport z poludniowego brzegu. 17.12.02, 12:14 Jako ze temat wyplynal, to podciagam watek. Na poludniowym brzegu postawiono chyba wszytskie filary. Pomiedzy dwoma z nich powstala konstrukcja zebrowana, chyba po tym beda podciagac na wozkach przesla (?). Na "jezorze" stanal jeden filar, drugi od strony brzegu robi sie. No i idzie scinka drzew, juz sie zaczela po poludniwoej stroni ulicy Pilczyckiej (kolo tego ewangelickiego zespolu szkol). Tam jest juz istniejaca przecinka, wiec mam nadzieje ze ja wykorzystaja. Na razie. B/Y Odpowiedz Link Zgłoś