Dodaj do ulubionych

Most 1k y-r. Amazing czyli "cie choroba" :-)

03.04.02, 18:05
Wyglada na to ze zaczeli cos juz dlubac. Wczoraj z wysokosci portu obserwowalem
od strony Popowic jakies goraczkowe ruchy maszyn budowlanych na tym jezorze
ladu ktory oddziela zimowisko barek od glownego nurtu Odry.
Ho ho!
Obserwuj wątek
    • Gość: Pafik Re: Most 1k y-r. Amazing czyli IP: *.kom-net.pl 03.04.02, 18:13
      brezly napisał(a):

> Wyglada na to ze zaczeli cos juz dlubac.

No to super! Jeszcze w lutym widzialem jakies pomiary od strony Osobowic, nawet
      slupkami znaczyli strategiczne punkty. Serce roscie! :)
    • Gość: wędzonka Re: Most 1k y-r. Amazing czyli IP: 156.24.231.* 03.04.02, 19:01
      brezly napisał(a):

> Wyglada na to ze zaczeli cos juz dlubac. Wczoraj z wysokosci portu obserwowalem
      > od strony Popowic jakies goraczkowe ruchy maszyn budowlanych na tym jezorze
      > ladu ktory oddziela zimowisko barek od glownego nurtu Odry.
      > Ho ho!

Milo to slyszec, bo z tego co pamietam za sam projekt miasto mialo zaplacic
      jeszcze przed budowa, ale juz za kazdy ruch koparki dopiero po jej ukonczeniu!
      Czyzby wiec to juz nastala ta faza w ktorej na budowie mostu najbardziej zaczyna
      zalezec samym budowlancom? :)
      • Gość: Homar Re: Most 1k y-r. Amazing czyli IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.02, 09:57
        A to budowlancom na czyms zalezy???
        Myslalem, ze tylko na piwku..

W kazdym razie, trzymam kciuki za nasz most!
        Niech mu (sie) stoi lat chocby tysiac!
        :)
    • brezly Od Popowic 21.05.02, 15:20
      Wasz korespondent terenowy donosi:
      Juz sie zaczelo od strony Wejcherowskiej. Jakies konstrukcyjki metalowe jakby
      pod przyczyolek. Takoz juz drozka dojazdowa. Oj, bedzie sie dzialo!
      CDN
    • szarykot Re: Most 1k y-r. Amazing czyli 21.05.02, 15:23
      nio to hurra :)
      • Gość: Janek Re: Most 1k y-r. Amazing czyli IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.02, 20:27
        Estakadę na Gądowie już kończą. Problem będzie tylko ze zjazdem od
        Strzegomskiej. Most ruszy i jest szansa, że obwodnica będzie zapięta.
        • arvena Re: Most 1k y-r. Amazing czyli 21.05.02, 21:03
          i wreszcie mój tatuś szybciej do pracy dojedzie:)
    • Gość: Pafik Re: Najswiezsze doniesienia z "jezora" :) IP: *.biuro.kom / *.kom-net.pl 05.06.02, 19:15
      Wizytowalem przed chwila "jezor" - w miejscu przyszlego mostu juz jest
      wstepnie utwardzony, paru przeszkadzajacych drzew tez juz dawno nie ma. Jak
      wynika z ogledzin, most bedzie przerzucony przez glowny nurt i zatoke ukosem.

Bylem tez swiadkiem, jak jakas paniusia wlasnie wrocila z cmentarza do swojego
      bolidu, zaparkowanego u wlotu drogi na budowe z ulicy Osobowickiej (a
      cmentarny parking swiecil pustkami). Stojac w tym miejscu zablokowala na
      kilkadziesiat minut przejazd dzwigu i platformy wiozacej stalowe czesci do
      umocnienia brzegu. I jeszcze miala uwagi do kierowcow i pilota kawalkady! Rece
      opadaja...
      • brezly Re: Najswiezsze doniesienia z 17.06.02, 11:53
        Wasz korespondent terenowy odwiedzil okolice w sobote od strony Popowic. Do tego
        co pare dni temu napisal pafik mozna dodac ze na jezorze zaczeto juz wbijac
        scianki Larsena. Taki specjalny kafarek podjechal i zapycha radosnie. Od strony
        Popowic na razie niewiele sie dzieje. Ustawili troche kontenerow, wyposazyli w
        ochroniarza i zrywaja podloze na tym kawalku portu rzecznego, ktory jest po
        zachodniej stronie portu. Tam chyba bedzie wychodzil most.
        Tak w ogole to prace jakims oszalalym tempem nie porazaja.
        B
        Pelno emerytow z psami i lornetakmi w okolicy nadzoruje budowe.
        • Gość: Janek Re: Najswiezsze doniesienia z IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.06.02, 22:40
          brezly napisał(a):

> Pelno emerytow z psami i lornetakmi w okolicy nadzoruje budowe.

Pafik napisał, że most ukosem będzie budowany, to pewnie emeryci pilnują, żeby
          wzdłuz rzeki czasami go nie postawili.
        • Gość: Kriss Re: Najswiezsze doniesienia z IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.07.02, 22:31
          brezly napisał(a):

> Pelno emerytow z psami i lornetakmi w okolicy nadzoruje budowe.

Tylko żeby się przypadkiem nie przypomniało, że jakiś protescik przecież można
          zrobić?
    • brezly O zesz, ty... 11.07.02, 10:52
      Maszyna na maszynie i maszyna pogania. Tak od Popowic jak i na jezorze. Az mi
      isch szkoda jak jak w te upaly zapieprzali kolo 20.00.
    • Gość: STrup Niezbadana jest osobowość BrezlY IP: *.chem.uni.wroc.pl 11.07.02, 12:40
      BrezlY, minąłeś się z powołaniem! Trzeba było skończyć budownictwo lądowe i
      teraz byś nadzorował osobiście roboty! Szum, ruch, coś się dzieje, zamęt,
      rozgardiasz, życie wre!
      A tak poza tym na co ci ten most? Po której stronie Odry mieszkasz? Tamtej? No
      to jeszcze mógłbym zrozumieć...
      • brezly Ehem... 11.07.02, 12:55
        1. Ta budowa na lezy na tradycyjnej trasie spacerowej (pieroworodna + ja)
        2. Z racji swego wieku pamietasz pewnie nawet budowe mostu Grunwaldzkiego (oj, ta
        umiejetnosc poslugiwania sie suwakiem logarytmicznym w tych czasach, to se ne
        vrati). Za mojego zycia to pierwsza budowa mostu we Wrocku. Wybacz ze tak to
        przezywam :-)
        • Gość: Pafik Re: Ehem... IP: *.biuro.kom / *.kom-net.pl 11.07.02, 16:58
          brezly napisał(a):

> Za mojego zycia to pierwsza budowa mostu we Wrocku. Wybacz ze tak to
          > przezywam :-)

To chyba sie "nieco" odmlodziles ;) Nawet ja pamietam budowe nowych mostow
          Mieszczanskich, nowego mostu Sredzkiego (Lesnica) i mostow Dmowskiego, a jestem
          przeciez szczylem :) A nieco wczesniej, ale wciaz po wojnie, powstal drugi most
          Jagiellonski.

Pozdrawiam!
          • brezly Re: Ehem... 12.07.02, 09:38
            Gość portalu: Pafik napisał(a):

> brezly napisał(a):
            >
            > > Za mojego zycia to pierwsza budowa mostu we Wrocku. Wybacz ze tak to
            > > przezywam :-)
            >
            > To chyba sie "nieco" odmlodziles ;)

Na to wychodzi:-)

Nawet ja pamietam budowe nowych mostow
            > Mieszczanskich, nowego mostu Sredzkiego (Lesnica) i mostow Dmowskiego, a jestem
            >

Minelo mnie to czasowo i geograficznie. W Lesnicy nie bywam, a budowe pozostalych
            przetrwalem siedzac gdzie indziej.

> przeciez szczylem :) A nieco wczesniej, ale wciaz po wojnie, powstal drugi most
            >
            > Jagiellonski.

Z przykroscia stwierdza ze tego pamietac nie moge :-))

>
            > Pozdrawiam!
            Tez
            B.
            • Gość: Pafik Korespondent polnocny donosi... IP: *.biuro.kom / *.kom-net.pl 28.07.02, 22:19
              Sa juz ograniczone stalowymi rozporami miejsca, w ktore niedlugo bedzie
              wlewany beton na podpory. Z ogledzin wynika, ze podpor (przynajmniej
              tych "nawodnych") bedzie piec (w tym, jak wiadomo z wizualizacji, dwie z
              pylonami): jedna przy popowickim brzegu, dwie po obu stronach "jezora", jedna
              na srodku zatoki i jedna przy brzegu osobowickim. Wycieto tez kilka
              przeszkadzajacych drzew na wale od strony Osobowic.

CDN :)
              • everybody Re: Korespondent polnocny donosi... 28.07.02, 23:45
                Mozna to gdzies w sieci zobaczyc? ;)
      • brezly Raport z poludniowego brzegu. 17.12.02, 12:14
        Jako ze temat wyplynal, to podciagam watek.

Na poludniowym brzegu postawiono chyba wszytskie filary. Pomiedzy dwoma z nich
        powstala konstrukcja zebrowana, chyba po tym beda podciagac na wozkach przesla
        (?).
        Na "jezorze" stanal jeden filar, drugi od strony brzegu robi sie. No i idzie
        scinka drzew, juz sie zaczela po poludniwoej stroni ulicy Pilczyckiej (kolo
        tego ewangelickiego zespolu szkol). Tam jest juz istniejaca przecinka, wiec mam
        nadzieje ze ja wykorzystaja.
        Na razie.
        B/Y
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka