kolejarz_200 09.04.02, 16:31 Dziękuję Wam za.... Wy już się domyśłacie pewno. Was dwóch + ja = trzech muszkitereów. Potrzebujemy jeszcze jednego do kompletu, i możemy bronić wszystkich pomysłów! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Janek Re: Kordecki pilnie potrzebny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.02, 16:45 kolejarz_200 napisał(a): > Dziękuję Wam za.... > Wy już się domyśłacie pewno. Was dwóch + ja = trzech muszkitereów. Potrzebujemy > > jeszcze jednego do kompletu, i możemy bronić wszystkich pomysłów! Poproście do TUMU /Towarzystwo Miłośników Urzędu Miejskiego/ jeszcze aKysz, chociaż sądzę, że to będzie mocny dubel. Ukłony najniższe przesyłam. Ale przecież zawsze z dziadkiem zagrać możecie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolejarz_200 Re: Kordecki pilnie potrzebny 09.04.02, 16:54 Fajnie... Ale z jakim dziadkiem? Nie musimy być miłośnikami Urzedu Miejskiego, możemy bronić własnych poglądów, albo popierać to, co w naszym mieście dobre... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Kordecki pilnie potrzebny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.02, 17:25 Dziadek to ten co karty na stół wykłada. :))) Z tym, ze bronicie tego co jest dobre całkowicie się zgadzam. Dobrze by było, żeby i złe rzeczy /a jest ich niestety sporo/ nie znikły z Waszego pola widzenia. W jednym miescie mieszkamy, a ja zamierzam dalej mieszkać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromden Re: Kordecki pilnie potrzebny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.02, 16:55 z roznych twoich postow wnosze, ze bardzo nie lubisz ludzi, ktorzy sprawuja wladze we wroclawiu, czy sie myle? Odpowiedz Link Zgłoś
kolejarz_200 Re: Kordecki pilnie potrzebny 09.04.02, 16:56 A to chyba nie do mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromden Re: Kordecki pilnie potrzebny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.02, 17:08 > z roznych twoich postow wnosze, ze bardzo nie lubisz ludzi, ktorzy sprawuja > wladze we wroclawiu, czy sie myle? to pytanie zasadniczo pobieznie do janka, ale kazdy moze sie wlaczyc do dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Kordecki pilnie potrzebny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.02, 17:18 Bromden. Zasdniczo żadnej władzy nie lubię. Mogę i powinienem natomiast ją sznować. Ale i tego nie jestem w stanie zrobić. Przejawów arogancji, ... i dużo o tym pisać. Władza ma prawo popełniac drobne błedy ale niewybaczalna jest głupota. A za co np. mam lubic i szanować pana wiceprezydenta Łosia, że za moje pieniądze kazał kierowcy z psem na spacer wychodzić. Jak sam wiesz, ja swego osobiście wyprowadzam. Za stawianie blaszaków w centrm miasta i to z jakimis ukrytymi podtekstami./ Geant na Kosmonautów/. Pozdrawiam. Nie będę zanudzał. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolejarz_200 Re: Kordecki pilnie potrzebny 09.04.02, 17:22 Gość portalu: Janek napisał(a): > Bromden. Zasdniczo żadnej władzy nie lubię. Mogę i powinienem natomiast ją > sznować. Ale i tego nie jestem w stanie zrobić. Przejawów arogancji, ... i dużo > > o tym pisać. Władza ma prawo popełniac drobne błedy ale niewybaczalna jest > głupota. A za co np. mam lubic i szanować pana wiceprezydenta Łosia, że za moje > > pieniądze kazał kierowcy z psem na spacer wychodzić. Jak sam wiesz, ja swego > osobiście wyprowadzam. Za stawianie blaszaków w centrm miasta i to z jakimis > ukrytymi podtekstami./ Geant na Kosmonautów/. Pozdrawiam. Nie będę zanudzał. > :))) Ale jak sprawa wygląda ostetcznie (z tym blaszakiem) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Kordecki pilnie potrzebny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.02, 17:27 Wojewoda uchylił decyzję Dyr. Wydz. Architektury pana Dobrowolskiego i wszystko dalej leci z zgodnie z KPA. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kolejarz_200 Przestańcie się kłócić 09.04.02, 17:23 Przestańcie się kłócić, tylko pomóżcie w sporze z poznaniakami!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromden Re: Kordecki pilnie potrzebny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.02, 17:31 kazda wladza kradnie i uprawia prywate, niestety, tak jest wszedzie, rozchodzi sie o to, zeby oprocz tego zostawila po sobie cos dobrego, a wg mnie obecna wladza robi to lepiej niz ktokolwiek inny, z pragmatycznego punku widzenia jest dobrze, a ze nie wszystko jest, jak byc powinno ... podejrzewam, ze masz troche wiecej lat na karku niz ja i jeszcze sie do tego nie przyzwyczailes? czy widzisz kogos lepszego na ich miejsce? skora mi cierpnie, na mysl np. o sld Odpowiedz Link Zgłoś
kolejarz_200 Re: Kordecki pilnie potrzebny 09.04.02, 17:33 Gość portalu: bromden napisał(a): > kazda wladza kradnie i uprawia prywate, niestety, tak jest wszedzie, rozchodzi > sie o to, zeby oprocz tego zostawila po sobie cos dobrego, a wg mnie obecna > wladza robi to lepiej niz ktokolwiek inny, > z pragmatycznego punku widzenia jest dobrze, a ze nie wszystko jest, jak byc > powinno ... podejrzewam, ze masz troche wiecej lat na karku niz ja i jeszcze si > e > do tego nie przyzwyczailes? > > czy widzisz kogos lepszego na ich miejsce? skora mi cierpnie, na mysl np. o sl > Nie chciałbym tu niczego komentować, bo i tak zostanę posądzony o uwielbienie UM, ale prawda jest taka, że SLD we Wrocławiu nie ma mądrego przedstawiciela, no bo niby pana Krasonia?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Kordecki pilnie potrzebny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.02, 17:36 To, że być może od naszych pomazańców nie ma lepszych nie oznacza, że nie można od nich więcej wymagać. I tego od władz miasta oczekuję. Zarabiają nieźle. Rynek nie jest pępkiem świata. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromden Re: Kordecki pilnie potrzebny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.02, 17:52 > To, że być może od naszych pomazańców nie ma lepszych nie oznacza, że nie można > od nich więcej wymagać. I tego od władz miasta oczekuję. Zarabiają nieźle. zgadza sie, ale nalezy tez ich docenic od czasu do czasu (ps. attyla pisze sie przez jedno l) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Kordecki pilnie potrzebny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.02, 19:55 Zgadzam się. Dlatego też szanuję pana prezydenta Huskowskiego. Szkoda tylko, że niektórych metod Attyli nie stosuje. Trzeba się uczyć do samej śmierci. Z wyraźną niechęcią, a jednak to robię. I to w moim wieku. O czym świadczy już tylko jedno l. Skąd dwa się wzięły- zapatrzyły się na t? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolejarz_200 Re: Kordecki pilnie potrzebny 09.04.02, 20:59 PAfikowi i Wędzonce dziękuje, a Jankowi gratuluję! Ty to jesteś Bergerac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Kordecki pilnie potrzebny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.02, 21:23 Czy on taki duży to nie wiem ale Bóg mi świadkiem, że nie wszędzie go wpycham. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly bromden, mala uwaga 10.04.02, 17:56 Gość portalu: bromden napisał(a): > kazda wladza kradnie i uprawia prywate, niestety, tak jest wszedzie, rozchodzi > sie o to, zeby oprocz tego zostawila po sobie cos dobrego, a wg mnie obecna > wladza robi to lepiej niz ktokolwiek inny, bromden, kazda wladza moze to powyzsze robic jezeli tylko jej na to pozwolic. Istnieja jednak przyklady, kiedy tego nie robi, albo robi w minimalnym stopniu. Znaczy, w swiecie sa. Polnocna czesc Baltyku, np. Jezeli jednak pozwolic ludziom uwierzyc ze tak jest - to tak wtedy bedzie. Pozwol ludziom uwierzyc ze sa banda zlodziei mieszkajacych w chlewie - a zaczna sie tak zachowywac. Jest to, IMHO, jeden z podstawowych problemow Wschodniej Europy. Uwazam ze korupcja i temu podobne sa takim samym zjawiskiem jak elektrycznosc statyczna, wylewanie rzek, plagi szkodnikow oraz cykle koniunkturalne w gospodarce. Szkodliwy wplyw kazdego z nich mozna zminimalizowac dzialaniami typu inzynieryjnego na danym poziomie. Jezeli uwierzylismy ze mozna dac sobie rade z ospa, brudnica mniszka, szkorbutem oraz wydzielaniem metali ciezkich w spalinach - to nie powinnismy popadac w fatalizm co do wladzy. Zajmie to troche czasu, ale jezeli sie z tym pogodzimy - urzadzimy nasze prawnuki. Hough!!! > z pragmatycznego punku widzenia jest dobrze, a ze nie wszystko jest, jak byc > powinno ... podejrzewam, ze masz troche wiecej lat na karku niz ja i jeszcze si > e > do tego nie przyzwyczailes? > > czy widzisz kogos lepszego na ich miejsce? skora mi cierpnie, na mysl np. o sl > d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromden Re: bromden, mala uwaga IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.04.02, 20:29 oczywiscie, nie nalezy sie z tym godzic, w skrocie, chodzilo mi o to, ze we wroclawiu nie jest znowu tak najgorzej, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Pafik oraz Wędzonka!!! Dziękuję!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.04.02, 00:43 Wątek jak najbardziej na czasie. To nie mój wścibski nos wyniuchał sprawę byłego Dyrektora Wydziału Inicjatyw Gospodarczych i byłego szefa Straży Miejskiej w Starym Mieście. Szczególy w dzisiejszej GW Wrocław. :{{{ Odpowiedz Link Zgłoś
kolejarz_200 To ciekawe, że wszyscy oprócz... 10.04.02, 08:39 To ciekawe, że wszyscy zabrali tu już głos tylko nie Pafik i nie Wędzonka... :) Skromni Panowie, skromni Panowie, skromni Panowie dwaj... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromden pafik i wedzonka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.04.02, 08:43 > To ciekawe, że wszyscy zabrali tu już głos tylko nie Pafik i nie Wędzonka... :) > Skromni Panowie, skromni Panowie, skromni Panowie dwaj... :) juz szron na glowie, juz nie to zdrowie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: pafik i wedzonka IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.04.02, 21:50 a w sercu cingle maj... Odpowiedz Link Zgłoś