Dodaj do ulubionych

Przejściówka USA - Polska

IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 15.09.04, 20:50
Od wczoraj jestem szczęśliwą posiadaczka przywiezionego ze stanów laptopa. I
od razu pojawił się problem. Nie mogę podłączyć ładowarki do gniazdka. Powód -
brak przejściówki z ichniej wtyczki na nasze gniazdko (niestety ta nie
została przywieziona). Czy ktoś orientuje się gdzie mogłabym ją kupić??? (we
Wrocławiu)
Bardzo dziękuję za ewentualną pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: erni Re: Przejściówka USA - Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 20:52
      W sklepie komputerowym.
      • Gość: Anka Re: Przejściówka USA - Polska IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 15.09.04, 21:12
        W każym jednym - chyba nie bardzo. W Mediamarkcie nie ma - bo od tego zaczęłam
        (chociaż nie twierdzę, że to jest sklep komputerowy). Jeżeli znasz jakiś
        konkretny sklep to napisz.
        • Gość: gt Re: Przejściówka USA - Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 21:27
          przejsciowka jak przejsciowka, ale wez pod uwage, ze tam w gniazdkach jest
          110V/60Hz. moze ladowarka ma przelacznik...
          pzdr.
          • Gość: Anka Re: Przejściówka USA - Polska IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 15.09.04, 21:30
            Zwróciłam na to uwagę (przed chwilą jeszcze chciałam kupowa transformator czy
            coś tam...) ale na ładowarce jest napisane "input 100-240V - więc teraz chodzi
            mi o przejściówkę (przynajmniej tak mi się wydaje).
            • wielki_czarownik Może być ciężko. 15.09.04, 21:35
              Spróbuj w dużym sklepie elektrycznym - np. na Pomorskiej. Ewentualnie zapytaj w sklepie komputerowym na Oławskiej (blisko Łady, tam gdzie jest komis z komórkami) czy może mają całe zasilacze do pasujące do Twojego kompa (tam można kupić różne części niespotykane w zwykłych sklepach komputerowych).
              • Gość: Anka Re: Może być ciężko. IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 15.09.04, 21:38
                Dzięki.
                Czy chodzi o ten sklep na rogu Oławskiej i Łaciarskiej? Bo jak tak - to jego w
                tej chwili tam nie ma (będzie apteka z kosmetykami...). Ale jeszcze się
                przejdę. No i sprawdzę Pomorską.
              • Gość: Anka Re: Może być ciężko. IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 15.09.04, 21:38
                Chociaż przypomniał mi się jeszcze jeden sklep - bliżej Łady - chyba o niego
                chodzi.
                • Gość: gt Re: Może być ciężko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 21:45
                  a nie prosciej zalozyc nowa wtyczke tylko bawic sie w jakies przejsciowki?
                  chyba, ze komp bedzie podrozowal miedzy PL a USA.
                  • Gość: Anka Re: Może być ciężko. IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 15.09.04, 21:47
                    Nie, nie będzie. Nową wytczkę? tzn uciąć starą i przylutować nową??? Tak chce
                    zrobić Padre ale ja jakoś (przynajmniej na razie) jestem przeciwna. Pewnie do
                    czasu...
                    • Gość: gt Re: Może być ciężko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 21:50
                      jak Ci zalezy na starej wtyczce, to wymien caly kabel. ladoware pewnie da sie
                      rozebrac i zawsze bedzie mozna wrocic do pierwotnej postaci.
                      • Gość: Anka Re: Może być ciężko. IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 15.09.04, 21:53
                        Nie zależy. Cięcie kabla jest chyba jenak najwygodniejsze (jeżeli szybko nie
                        znajdę przejściówki), aczkolwiek brutalne. On jest taki ładny... taki nowy
                        (baba ze mnie teraz wychodzi).
                        • Gość: gt Re: Może być ciężko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 22:12
                          zaraz tam ciecie;). rozbierz ladoware i kulturalnie odlutuj, bo pewnie tak jest
                          przylaczony kabel. milej zabawy:)
                          pzdr.
              • Gość: Anka Re: Może być ciężko. IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 16.09.04, 22:19
                Dzięki - Oławska to był strzał w dziesiątkę!!! Był kabel od zasilacza do
                kontaktu. Udało się nie ciąć!!!
    • Gość: erni Re: Przejściówka USA - Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 21:53
      Na placu legionów jest duży sklep komputerowy.
      • Gość: nka Re: Przejściówka USA - Polska IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 15.09.04, 21:54
        Dzięki.
    • pomyslowa Re: Przejściówka USA - Polska 16.09.04, 13:57
      Ja przywiozlam laptopa z usa i chcialam kupic do niego kabel - tzw. koniczynke
      wlasnie z Polska wtyczka. sprawdz sobie na Allegro jak takie cos wyglada -
      koszt od 6-9zł. Tzn to tylko w wypadku gdy jaden kabel prowadzi od zasilacza do
      laptopa a drugi do gniazdka (nie orientuje sie kompletnie jak to jest - tak
      jest u mnie). Aha - obeszlam sie bez tego bo tata do amerykanskiej wtyczki
      dolutowal kabelek z wtyczka polska. Na razie dziala wiec koniczynki nie
      kupuje:)
      • Gość: Anka Re: Przejściówka USA - Polska IP: *.iitd.pan.wroc.pl 16.09.04, 15:27
        Szczerze mówiąc kompletnie nie wiem co to jest koniczynka. Allegro sprawdziłam
        już wczoraj i tam były tylko transformatory a one i drogie i niepotrzebne.
        Chyba będę musiała przystać na opcję z cięciem i lutowaniem.
        • taxi.wroclaw Re: Przejściówka USA - Polska 16.09.04, 21:13
          Na ulicy Świeradowskiej we Wrocławiu (numeru nie pomnę) jest firma TATAREX. Są
          to okolice pawilonu Gaj (przeciwna strona ulicy). Tam produkują zasilacze do
          wszelkiego rodzaju sprzętu, na wielką skalę. Ich wyroby są na terenie całego
          kraju, Lącznie z "Media..". Tam Ci pomogą i to niedrogo. Polecam, bo
          korzystałem wielokrotnie.
          • Gość: Anka Re: Przejściówka USA - Polska IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 16.09.04, 22:20
            Dzięki. Przyda sie na przyszłość. Konieczny sprzęt (kabel w końcu) już
            zakupiony!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka