Dodaj do ulubionych

Może by tak zmienic nazwę miasta?

IP: *.dtvk.tpnet.pl 10.04.02, 15:30
Po przestudiowaniu kilku ostatnich tematów dochodzę do wniosku, że dalszemu
świetlanemu rozwojowi miasta służyłoby dodanie do nazwy drugiego członu.
WROCŁAW ZDRÓJ.
Jak to brzmi? I geniusz Karkonoszy zostałby uhonorowany, i miasto zyskałoby
nowe pole do popisu. A w d. Ratuszowej, dziś Spiżu, można byłoby butelkować
wodę z fontanny.
Obserwuj wątek
    • Gość: tyrysek Re: IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.04.02, 15:36
      Wroclaw Zdroj- piekna nazwa ;-))))))))
      mysle, ze za poprzedniej kadencji by przeszlo
      teraz to moze byc musztarda po obiedzie ;-)
      • Gość: Homar Jestem za! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.04.02, 15:43
        :-))))))))))
        Wrocław Zdrój OK!!!
      • Gość: duzY A co ja poradze, IP: *.dtvk.tpnet.pl 10.04.02, 15:44
        że niesmiały jestem i mam tak słaby refleks?
        Chyba zacznę antycypowac i już wymyslac na za 10 lat.
        Pozdr. :-)
        • Gość: tyrysek Re: A co ja poradze, IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.04.02, 15:58
          duzY, w proroka sie bawic chcesz?
          to powiedz co za 10 lat bedzie?
          wciaz Wroclaw Hus, czy moze Wroclaw Eur?
          • Gość: wędzonka Wroclaw Zdroj - nie tylko pasuje ale i nobilituje! IP: 156.24.231.* 10.04.02, 16:16
            Gość portalu: tyrysek napisał(a):

> duzY, w proroka sie bawic chcesz?
            > to powiedz co za 10 lat bedzie?
            > wciaz Wroclaw Hus, czy moze Wroclaw Eur?

Oby nie Wroclaw Duz - wbrew nazwie zapyziala miescina ledwo pamietajaca okres
            bujnego rozkwitu sprzed dekady... :)

Pozdrawiam! :)
            • Gość: duzY Re: Wroclaw Zdroj - nie tylko pasuje ale i nobilituje! IP: *.dtvk.tpnet.pl 10.04.02, 16:24
              A co to niby miałoby byc Wrocław Duz ?
              • Gość: wędzonka Re: Wroclaw Zdroj - nie tylko pasuje ale i nobilituje! IP: 156.24.231.* 10.04.02, 16:49
                Gość portalu: duzY napisał(a):

> A co to niby miałoby byc Wrocław Duz ?

To co Hus i Eur, tylko w beznadziejnym wydaniu...
                :)
                • Gość: duzY Acha IP: *.dtvk.tpnet.pl 10.04.02, 16:50
                  :-) (ten usmiech by sprawić Ci przyjemność)
                  • Gość: wędzonka Re: Acha IP: 156.24.231.* 10.04.02, 17:16

> :-) (ten usmiech by sprawić Ci przyjemność)

DuzY, rozmowa z Toba to zawsze przyjemnosc! :)
          • Gość: duzY No niestety wróżka nie jestem. IP: *.dtvk.tpnet.pl 10.04.02, 16:23
            Trzeźwo patrząc (czasem mi się to zdarza) większe sa szanse na Wrocław Hus niż
            Eur. Ale tu się ocieramy o kasandryzm.
          • Gość: cyfer Re: A co ja poradze, IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.04.02, 18:27
            a moze wroclaw ex? :-))))))
    • Gość: wędzonka Wroclaw Zdroj! :) IP: 156.24.231.* 10.04.02, 16:44

> Po przestudiowaniu kilku ostatnich tematów dochodzę do wniosku, że dalszemu
      > świetlanemu rozwojowi miasta służyłoby dodanie do nazwy drugiego członu.
      > WROCŁAW ZDRÓJ.
      > Jak to brzmi? I geniusz Karkonoszy zostałby uhonorowany, i miasto zyskałoby
      > nowe pole do popisu. A w d. Ratuszowej, dziś Spiżu, można byłoby butelkować
      > wodę z fontanny.

DuzY, ta nazwa przeciez dawno juz funkcjonuje w swiadomosci Wroclawian! :)
      Po prostu 10 lat dowiodlo ze jest w pelni zasluzona!

A sama zmiana nazw nikomu w niczym nie pomaga, takie "malowanie trawy" i inne
      fasadowe posuniecia to lewicowe podejscie do problemow - jesli w wyborach wroci
      stara Krasoniowa wiara to pewnie podobnej klasy propozycji pojawi sie duzo
      wiecej, tak ze mialbys w czym wybierac... :)

Wroclaw Zdroj - pozdrawiam! :)
      • Gość: duzY Że niby jakich propozycji? IP: *.dtvk.tpnet.pl 10.04.02, 16:52
    • mc_imic Re: Może by tak zmienic nazwę miasta? 10.04.02, 17:49
      Eee, głupi pomysł. Wrocław - to brzmi dumnie, a nie tam jakiś Wrocław Zdrój.
      • Gość: yacho 11 Re: Może by tak zmienic nazwę miasta? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.04.02, 18:23
        jezeli juz to np.wrocforum, wrocjawa,wrocodra albo wrocjanek przy okazji pzdr
        • Gość: Janek Re: Może by tak zmienic nazwę miasta? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.04.02, 20:32
          Serdecznie dziękuję za pozdrowienia. Wrocjanek piękna nazwa. Szczególnie jak
          kreskę w odpowiednim miejscu sie postawi, np. Wro-cjanek. :)))
          • Gość: yacho 11 Re: Może by tak zmienic nazwę miasta? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.04.02, 20:36
            a moze wroszenik o kurde o a zapomnialem
    • kolejarz_200 Re: Może by tak zmienic nazwę miasta? 10.04.02, 18:39

> Po przestudiowaniu kilku ostatnich tematów dochodzę do wniosku, że dalszemu
      > świetlanemu rozwojowi miasta służyłoby dodanie do nazwy drugiego członu.
      > WROCŁAW ZDRÓJ.
      > Jak to brzmi? I geniusz Karkonoszy zostałby uhonorowany, i miasto zyskałoby
      > nowe pole do popisu. A w d. Ratuszowej, dziś Spiżu, można byłoby butelkować
      > wodę z fontanny.

Może całość nazwy pozostawmy, ale jakąś dzielnicę, czemu nie?
      Np. Wrocław Zdrojowisko,
      Wrocław EXPOdów

a wody nie trzeba butelkować, bo fontanna tyle kosztowała właśnie, by teraz
      każdy mógł się z niej za darmo napić!

;)

• szarykot Re: Może by tak zmienic nazwę miasta? 10.04.02, 19:37
      Wrocuś? Wrocek?
      • Gość: kirkol Re: Może by tak zmienic nazwę miasta? IP: *.magma-net.pl 10.04.02, 23:08
        fakt zmiany zaczac od dzielnic , jak sie przyjma mozna zmienic nazwe wrocka ,
        idzmy z postepem,mozna najpierw konkursa jakiego na zmiany nazw dzielnic , a
        potem referendum i niech widza ci z zachodu ze nie stoimy w miejscu ale cos sie
        u nas zmienia.
        pozdro
    • Gość: Żarłacz Re: Może by tak zmienic nazwę miasta? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.04.02, 00:11
      duzY, jesteś wielki
      • Gość: duzY Żarłacz - tylko z wrodzonej IP: *.dtvk.tpnet.pl 11.04.02, 11:06
        skromności nie zaprzeczę.
        Pozdr. :-)
      • brezly Re: Może by tak zmienic nazwę miasta? 11.04.02, 11:49
        Wroclaw Zdroj to sie za latwo tlumaczy na Bad Breslau. Czuje swym slowianskim
        nosem jakis spisek panteutonski, wielce przemyslny. duzY, czy wy nie jestescie
        czasem deR GrossE? :-))
        Pozdrowienia z zielonych skrzeli miasta.
        • Gość: duzY Kontynuując Twój sposób myślenia brezly IP: *.dtvk.tpnet.pl 11.04.02, 11:57
          zastanawiam się czy nasz ex-prezydent to nie jest Bader. I czy na drugie imię
          nie ma czasem Andreas.
          PS. Faktycznie, z wymówieniem mojego nazwiska w Heimacie nie maja najmniejszych
          problemów ;-)
          • brezly Re: Kontynuując Twój sposób myślenia brezly 11.04.02, 12:10

> zastanawiam się czy nasz ex-prezydent to nie jest Bader. I czy na drugie imię
            > nie ma czasem Andreas.
            > PS. Faktycznie, z wymówieniem mojego nazwiska w Heimacie nie maja najmniejszych
            >
            > problemów ;-)

duzY, mozdzek dobrze zaprogramowany na wykrywanie Prawdy o Spisku zawsze znajdzie
            co mu trzeba :-))) W skrajnym przypadku zrobi tak: gosc, ktorego mozdzek nie
            lubi nazywa sie np. Dąb. Dąb po niemiecku Tannebaum, a na baum koncza sie
            nazwiska zydowskie. Więc p. Dąb to Zyd co ukrywa prawdziwe nazwisko.
            Na podobnej zasadzie gdzies w lubelskiem byl 20 lat temu funkcjonariusz partyjny
            Wsiewolod Wolczew (Bulgar). Tak zaciekle zwalczal tresci religijne ze
            nawet "Poletko Pana Boga" Caldwella z bibliotek kazal usuwac.

Badzmy czujni
            Hej

• Gość: duzY Nie ja zacząłem IP: *.dtvk.tpnet.pl 11.04.02, 12:12
              zabawy w przekłady ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka