IP: *.txucom.net 10.04.02, 19:57
BBC doniosla: gdy Serbowie strzelali i rzucali granatami do polskich
policjantow na moscie w Mitrowicy to Francuscy zolnierze,ktorzy byli o pare
metrow nie kiwneli palcem w bucie.Stali.Ranny policjant z Texasu(byl razem z
Polakami) byl tym mocno wkurzony.Czyzby Francuzi ciagle nie chcieli umierac za
gdansk?
Obserwuj wątek
    • Gość: Janek Re: Kosovo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.04.02, 20:49
      A Srebrenica i Holendrzy?
      • Gość: duzY Wszystko to WIELKA polityka IP: *.dtvk.tpnet.pl 11.04.02, 12:25
        a my małe robaczki nie za bardzo to możemy sqmać.
        • Gość: feran Re: Wszystko to WIELKA polityka IP: *.txucom.net 11.04.02, 14:37
          Im wiecej informacji tym lepiej.Trzeba wiedziec z kim sie zadajemy.
      • Gość: acho Re: Kosovo IP: *.wroc.gazeta.pl 11.04.02, 13:10
        Gość portalu: Janek napisał(a):

> A Srebrenica i Holendrzy?

Smutne:
        wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?dzial=010201&xx=780624

• devojce Re: Kosovo 11.04.02, 21:19
      W zeszłym roku spędziłam w Kosovie 4,5 miesiąca. trochę sobie poobserwowałam
      różne narodowości tam jakoby pilnujące pokoju. Co ci ludzie tam wyczyniają to
      się włos na głowie jeży. Sama miałam ciekawą sytuację jak mi do czysto
      albańskiej wioski policjant z CIVPOLu, Nigeryjczyk tak na marginesie, Serba
      przywiózł. Całe szczęście, że akurat w moim biurze, oprócz moich pracowników
      Albańczyków oczywiście, nie było żadnego interesanta bo mogła by być niezła
      jatka. Ludzie tam będący po prostu nie myślą. A tam trzeba być wytrwanym
      dyplomatą, żeby się ani z jednymi ani z drugimi nie wdać w konflikt. Ja miałam
      szczęście, lubili mnie i Serbowie i Albańczycy.

Pozdrawiam
      • Gość: feran Re: Kosovo IP: *.txucom.net 12.04.02, 20:00
        Devojce - pytanie: czy mozna sie dogdac z Serbami po polsku?Nigdy nie bylem w
        Jugoslawii,bo daniej to za biedny a teraz to chyba tylko za kare.

Czy myslisz ,ze ci serbowie takie zakute lby bo nigdy swojej szlachty ani
        arystokracji nie mieli?Nie mial kto chlopow dobrych manier nauczyc?napisz cos.

pozdrowienia.
        • devojce Re: Kosovo 12.04.02, 21:22
          Ja z moją panią gospodynią dogadywałam się łamanym polsko-rosyjskim i ona mnie
          świetnie rozumiała. Ona znała tylko serbski i ja też rozumiałam co ona do mnei
          mówi.
          Dlaczego uważasz Serbów za ciemnotę? Na jakiej podstawie?
          • Gość: olga Re: Kosovo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.04.02, 15:39
            Zainteresowało mnie co robiłaś w Kosowie. Czy mogłabyś coś więcej na ten temat
            napisać?
            • devojce Re: Kosovo 13.04.02, 19:22
              W Kosovie prowadziłam rejestrację przed wyborami. Długo by opowiadać. Praca
              była bardzo ciekawa. W tym roku w Kosovie też są wybory. Mam nadzieję, że uda
              mi się pojechać chociaż wieści stamtąd docierają niepokojące. Może się wkrótce
              uspokoji.

Devojce
    • Gość: feran Re: Kosovo IP: *.txucom.net 13.04.02, 17:57
      Devojce: takie wrazenie odnioslem z twojej krotkiej wypowiedzi.Na pewno na
      podlozu tego co widzialem latami w kiepskiej telewizjii CNN.Temat niezwykle
      interesujacy,dlatego bym Cie chcial pociagnac za jezyk.Im wiecej informacjii
      tym weselej.

Ja tam ostani raz z Jugolami mialem do czynienia gdzies tak w 1983 jak razem
      pracowalismy w rzezni w Detroit.Wlascicielami byli polscy Zydzi(Jak trwoga do
      Boga,jak bida to Zyda) a pracowali Jugoslawianie i Druzowie z Israela,co ja tam
      robilem to dzis nie wiem.Na koncu wychodzily parowki.Papieru toaletowego nie
      uzywalismy(na tasmie) bo rzad USA patrzyl na rece.Parowki takie sobie,polskie
      lepsze(bo z papierem?).

Ech- to byly czasy; To se nevruti.
      • devojce Re: Kosovo 13.04.02, 19:29
        Nigdy nie powiedziałam, że Serbowie to zakute łby. Sytuacja tam jest bardzo
        skomplikowana. Serbowie są dość biedni. I dosłownie i w przenośni. I zawsze
        byli.

Devojce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka