borus6 27.12.15, 18:34 Utworzyć etat sprzątacza z odkurzaczem do psich odchodów . Włascicieli psów obciążyc dodatkową opłatą na sprzątanie skoro sami nie sprzątają. Dlaczego dzieci mają być zagrozone chorobami odzwierzęcymi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zama-zama Re: sprzątanie psich odchodów 27.12.15, 22:42 a ja dziś widziałam piękny obrazek- na Ślężnej pan wyprowadzał duuużego psa, jak pies zaczął sie zbierać do robienia kupy, pan rzutem na taśmę podłożył mu gazete, pies zrobił na gazetę, pan przykrył to to drugą gazetką, i zabrał do kosza na śmieci, popieram i szanuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
alamapsa7 Re: sprzątanie psich odchodów 28.12.15, 12:43 A może warto zacząć edukować dzieci w szkołach + kampanie społeczne. Na prawdę nie rozumiem właścicieli, którzy o karmieniu psa nie zapominają ale do sprzątania już nie mają głowy. Ja osobiście używam torebek Animals (www.animals.com.pl/) i polecam je wszystkim właścicielom psów. Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Re: sprzątanie psich odchodów 29.12.15, 09:03 1. wprowadzić i egzekwować zakaz wyprowadzania psów w okolicach placów zabaw. 2. opłaty i owszem przecież są, w bardziej cywilizowanych krajach widziałem wszędzie kosze i specjalne torebki - u nas tylko opłaty, zakazy i nakazy. 3. oprócz psów masę zwierząt pozostawia po sobie nieczystości.. i kto ma to sprzątać? Odpowiedz Link Zgłoś
ejjendrej Re: sprzątanie psich odchodów 31.12.15, 20:07 > oprócz psów masę zwierząt pozostawia po sobie nieczystości.. Tyle, że większość z tych zwierząt pozostawia nieczystości w domu, gdzie wyrzuca się je do domowego kosza albo do toalety. A jeśli chodzi o zwierzęta gospodarcze, to też zawsze brudzą tam, gdzie to nikomu nie przeszkadza. Pozostają ptaki. Ale ptaki są bezpańskie. Odpowiedz Link Zgłoś