Dodaj do ulubionych

ARBET deweloper Siechnice

09.01.17, 19:28
Witam, planujemy zakupić mieszkanie na nowo powstającym osiedlu perłowym. Szukam jakichś negatywnych lub pozytywnych opinii o tym deweloperze, np. jaki jest stan ich poprzednich inwestycji czy szybko dokonują napraw itp...
Obserwuj wątek
    • Gość: jajaja Re: ARBET deweloper Siechnice IP: 78.133.203.* 02.02.17, 10:04
      Hej. Mieszkanie kupilam w Arbet w Siechnicach ul. Jana Pawla II i jestem bardzo zadowolona.Reklamacji nie składałam, nie było do czego, obsługa ok. jakość też ok. Z tego, co wiem, to na osiedlu perlowym jakosc bedzie jeszcze wyzsza, ale to juz sama dopytaj.
    • Gość: ja Re: ARBET deweloper Siechnice IP: *.dynamic.mm.pl 23.11.17, 21:34
      Inwestycja bardzo fajna, wykończenie naprawdę na wysokim poziomie, współpraca z Klaudią porażka
      • Gość: Tor Re: ARBET deweloper Siechnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.17, 21:24
        Witam, Można doprecyzować na temat współpracy z p. Klaudią ?
        • ellula Re: ARBET deweloper Siechnice 27.11.17, 17:39
          Ww Pani bardzo mila i sympatyczna. Bardzo pomicna przy zawarciu umów, będąca na każde skinienie. Obecnie po kupnie mieszkan jej stanowisko sie zmieniło troszke , juz ma mniej czasu, czesto bywa niedostepna. Doradca bankowy polecany przez nia (kobieta) bardzo niekompetentny, olewajacy klienta itp. Ja roj temu zamiescilam tutaj wątek czy ktos zna dewelopera. Niestety kupilam tam mieszkanie i bardzo żałuje. Wszystko najtanszym kosztem czyt. dla kienta W WYSOKIM STANTARDZIE. Duzo nerwow straconych i pieniędzy a oni nas mieszkancow traktuja jakbysmy lizaka od nich odkupili...
          • Gość: Tor Re: ARBET deweloper Siechnice IP: 85.219.170.* 28.11.17, 11:36
            Hmmmm to ciekawe co Pani pisze. Zastanawiam się właśnie nad kupnem mieszkania od nich w Siechnicach. Rozwinie Pani temat straconych pieniędzy ?
            • ellula Re: ARBET deweloper Siechnice 28.11.17, 17:59
              Cóż. .. To dosc zawiły i skomplikowany temat. Niektorym klientom lub juz nawet mieszkancom owy deweloper bardziej zaszedl za skórę. O wszystko trzeba sie prosić i wywalczyc aby coś dostać. Przykład sufitow spadajacych po pomalowaniu jakas warstwa farby-efektem skrobanie sufitow w calym mieszkaniu. Wszyscy mieszkancy mieli ten problem mniejszy lub większy, procz tych z 2 piętra. Jednak ptosze sie nie sugerowac,ze mieszkania do niczego. Bo tutaj nie mozna im zarzucic rozmieszczenia ppomiesczen. Mieszkania sa piekne, przestrzenne a przedewszystkim ustawne. Czujemy niesmak, i pewne obawy. Jednak wydaje mi się ze wszędzie cos sie dzieje i nigdy nie trafimy bez strat. Pozdrawiam
              • Gość: gość [...] IP: *.dynamic.mm.pl 28.11.17, 19:51
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: Ktos Re: ARBET deweloper Siechnice IP: *.play-internet.pl 12.12.17, 13:27
            Kupowałem już w swoim życiu kilka mieszkań od deweloperów i powiem szczerze, że obsługa po sprzedażowa w Arbet jest całkiem dobra w porównaniu do innych deweloperów we Wrocławiu. W niektórych firmach działy odpowiedzialne za po sprzedażową obsługę w ogóle nie odbierały telefonu ani maili.
          • Gość: Miker Re: ARBET deweloper Siechnice IP: *.play-internet.pl 10.01.18, 08:31
            Ja bardzo pozytywnie oceniam zarówno ogólnie Arbet jak i współpracę z Panią Klaudią. Nie miałem problemu skontaktować się z nią ani przed kupnem mieszkania ani po. Poprawek nie było wiele, a z samego mieszkania jestem zadowolony.
      • Gość: Mascero Re: ARBET deweloper Siechnice IP: *.play-internet.pl 06.12.17, 16:05
        Ja niecały rok temu kupowałem mieszkanie w Arbecie i bardzo miło wspominam współpracę zarówno z Panią Klaudią, jak i poleconymi doradcami. Jeśli chodzi o samo mieszkanie to standard wykończenia faktycznie jest wyższy niż u deweloperów od których mieszkanie kupowali moi znajomi.
      • Gość: Miki Re: ARBET deweloper Siechnice IP: *.play-internet.pl 27.12.17, 16:04
        Witam, proszę mi powiedzieć, dlaczego współpraca z Panią Klaudią to porażka? Jestem na etapie kupowania mieszkania i Pani Klaudia pomogła mi wiele rzeczy załatwić. Spodziewam się, że po kupnie mieszkania deweloper będzie miał dla mnie mniej czasu. Ale z tego, co słyszałem od znajomych to nie ma jakiejś tragedii?
        • olenka_olenka_olenka_olenka Re: ARBET deweloper Siechnice 08.06.18, 14:09
          ja też polecam - konkretna współpraca i doświadczenie.
    • Gość: Mirella Re: ARBET deweloper Siechnice IP: *.play-internet.pl 14.12.17, 09:09
      Ja kupiłam mieszkanie w Zielonych Tarasach. Jakość jest w porządku, nie miałam większych zastrzeżeń przy odbiorze, a Poprawki wykonali bardzo szybko. Ogólnie mieszkam już dwa lata i właściwie po wykonaniu poprawek nie miałam potrzeb kontaktować się z deweloperem. Czyli jak najbardziej na plus
    • Gość: Marek Re: ARBET deweloper Siechnice IP: *.play-internet.pl 20.12.17, 11:37
      Witam, kupowałem mieszkanie od nich na ogrodach Katarzyny i jestem zadowolony. W sumie nie miałem się do czego przyczepić, poprawki wykonali w terminie, jakość wykończenia też dobra w stosunku do ceny. Mieszkanie się nie rozpadło po tych kilku latach :) także jest ok.
    • ormnis123 Re: ARBET deweloper Siechnice 27.01.18, 11:42
      Kupiłem mieszkanie na osiedlu Perłowym. Standard wykończenia części wspólnych mizerny, terminy nie dotrzymane, współpraca fatalna, traktowanie klienta z pozycji " Co nam możesz zrobić". Nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Tak jak i przedmówca zaletą jest rozmieszczenie mieszkania i lokalizacja, to jedyny plus.
    • Gość: piter12 Re: ARBET deweloper Siechnice IP: 78.133.203.* 09.02.18, 11:17
      Ja kupiłem mieszkanie od Arbet Deweloper na Osiedlu Perlowym i POLECAM. Wszystko w terminie, jak miałem kłopot z kredytem, to otrzymałem więcej czasu na zapłatę. Jestem bardzo zadowolony, klucze otrzymałem przed czasem. Teraz się remontuję. Pozdrawiam sąsiadów, nawet tych marudzących ;)
    • pati2931 Re: ARBET deweloper Siechnice 20.04.18, 13:45
      Witam zakupiliśmy mieszkanie u tego dewelopera na Osiedlu Perłowym. Jesteśmy bardzo zadowolenie z mieszkania i z podejścia firmy do ewentualnych zmian lokatorskich, przekazanie mieszkania bezproblemowe. Pan przekazujący mieszkanie zainteresowany czy jesteśmy zadowoleni. Jedynym bardzo dużym minusem jest Pani z biura sprzedaży, stosunek oblewający do klienta, nie miłe uwagi gdy próbowaliśmy z nią porozmawiać oraz nie odpisywanie na wiadomości. Gdyby nie duże plusy inwestycji i obsługa reszty kadry zrezygnowalibysmy z zakupu.
      • 12345anakonda12345 Re: ARBET deweloper Siechnice 11.05.18, 12:35
        kupowałem dwa mieszkania od dewelopera i mam porównanie odnośnie obsługi - w Arbet biuro sprzedaży to wysoki poziom i kompetencja. Dla tych, którzy kupują pierwszy raz życzę takiej obsługi, która mnie spotkała. Brak problemów przy procedurze kredytowej, a jak była potrzeba dodatkowych kilku dni zwłoki, to też spotkałem się ze zrozumieniem.
      • olenka_olenka_olenka_olenka Re: ARBET deweloper Siechnice 08.06.18, 14:11
        pani z biura sprzedaży pomogła mi od reki w sytuacji dla mnie kryzysowej. jak dla mnie współpraca na dużą 5+.
    • wysokibruce Re: ARBET deweloper Siechnice 26.04.18, 19:09
      W ostatnim czasie byłem oglądać inwestycję tej firmy w Siechnicach, zachowanie obsługi jest żałosne. Pani zachowuje się jakby to ona była najważniejsza, a nie klient. cały czas kpiąco się uśmiechała, podejście bardzo nieprofesjonalne . Nie polecam
    • olenka_olenka_olenka_olenka Re: ARBET deweloper Siechnice 08.06.18, 14:07
      majac do wyboru kilku deweloperów w Siechnicach, zdecydowałam się na Arbet, który spełnił moje oczekiwania zarówno wzgledem lokalizacji, jak dopięcia szczegółów. Współpraca z Klaudią na wysokim poziomie, mimo, że kupiwałam mieszkanie pierwszy raz, czułam się bezpiecznie w tej transakcji. polecam i dziękuję
    • zigi1876 Re: ARBET deweloper Siechnice 31.08.18, 14:45
      Od czasu zmiany pań na stanowisku kierownika w biurze sprzedaży firma poszła o duży krok do przodu. Pani Paulina jest bardzo kontaktowa. rzeczowo i w jasny sposób wyjaśniła mi poszczególne kroki związane z umową. Odpowiadała na wszystkie nasze pytania. Za każdym razem oddzwaniała gdy ie mogła rozmawiać i sytuacje dla nas kryzysowe załatwiała od ręki. Odebraliśmy już mieszkanie na Wiosennej i wszelkiego rodzaju drobne usterki, które zdarzają się u każdego dewelopera są szybko naprawiane. Jakość całości jest na prawdę super - ogrzewanie podłogowe czy ta stacja do wody - są dużymi plusami. Ogólnie polecam dewelopera bo obsługa jest rewelacyjna!
    • wiosenne_siechnice01 Re: ARBET deweloper Siechnice 11.09.18, 12:10
      Inwestycja Wiosenne Siechnice - porażka. Budowa dużego na płycie w ciągu pół roku nawet przy zastosowaniu zaawansowanych technologii, o co Arbet Deweloper nie podejrzewam, nie będzie skutkować zadowoleniu klientów. Niedorobione rynny, przy małym deszczu ludzie sąsiedzi w ogródkach mają zwykłe gnojowisko. Na prośby naprawy Arbet i kierownik pan Grzegorz wzruszają ramionami na zasadzie - możesz nam skoczyć.
      • zigi1876 Re: ARBET deweloper Siechnice 13.09.18, 14:04
        to co Pan/Pani pisze nijak ma się z prawdą. Wszyscy nasi sąsiedzi, z którymi rozmawiamy są zadowoleni. Po za tym usterkami zajmuje się p. Tomek. Jakość wykonania jest na prawdę zadowalająca - dlatego bardzo dziwi mnie ta opinia, a też jestem mieszkańem tej inwestycji.
        • wiosenne_siechnice01 Re: ARBET deweloper Siechnice 19.09.18, 17:52
          Też jestem zdziwiony zadowoleniem, co świadczy tylko i wyłącznie o tym, że za tym komentarzem stoi pracownik firmy Arbet Deweloper. Cóż... tonący brzytwy się chwyta. Chyba nie wie Pan jakie były problemy z tym budynkiem od samego początku - proszę zapytać okolicznych mieszkańców, albo pierwszych sąsiadów, skoro ma Pan z nimi taki świetny kontakt. Co więcej - reklamacjami wcześniej zajmował się pan Grzegorz, a nawet nie reklamacjami, tylko doprowadzeniu mieszkania do stanu deweloperskiego zgodnego z obowiązującymi normami. Bo i to Arbet umiał spie***.
          • zigi1876 Re: ARBET deweloper Siechnice 20.09.18, 12:40
            Proszę mnie nie wpychać w ramiona dewelopera na siłę. jestem już na zasłużonym odpoczynku - przykre, że młodzi ludzie nie potrafią dostrzec plusów a jedynie wytykają błędy. napsiałem z perspektywy swojej i małżonki oraz sąsiadów, których poznaliśmy.
    • tanitazaitceva Re: ARBET deweloper Siechnice 20.02.19, 08:44
      Projektowanie wnętrz, projekty pod klucz, profesjonalne biuro projektowe, architekci z pasją!tz-interior.com/
    • pawl1980 Re: ARBET deweloper Siechnice 30.08.19, 14:17
      Na osiedlu budowanym przez Arbet w Świętej Katarzynie "Ogrody Katarzyny", wyszła bardzo poważna wada ukryta. Odkrywki na parterze wykazały brak izolacji co jest powodem zawilgocenia i zagrzybienia mieszkań na parterze. Powoduje to znaczny spadek wartości całej nieruchomości i powolną degradację murów w zależności od intensywności odpadów. Sprawa jest rozwojowa i możliwe że skończy się w sądzie, na osiedlu są wywieszone ogłoszenia w tej sprawie.
      • petro_22 Re: ARBET deweloper Siechnice 03.09.19, 05:11
        Deweloper zapomniał dopilnować podstawowego elementu składowego projektu budowlanego. W myśl zasady " zasypie się, nie będzie widać"
    • Gość: Emes Re: ARBET deweloper Siechnice IP: 217.153.67.* 30.12.19, 13:03
      Nie polecam!!! Zalewa mi mieszkanie z powodu usterki komina, której nie potrafią naprawić. Sprawa ciągnie się już 8 miesiąc, pierwszy raz mnie zalało już po pół roku po kupnie mieszkania. Ciągle kombinują i opóźniają już piątą próbę naprawy. Większość spraw na telefon, żadnego oficjalnego pisma czy maila - sprawa najprawdopodobniej znajdzie finał w sądzie.

Poza tym ciągłe awarie i usterki na częściach wspólnych:
      - pęknięcie rury wodnej, efekt: zalanie/zawilgocenie całego parteru
      - niedokręcone śrubunki na zaworach, efekt: zalanie klatki schodowej
      - pękanie tynków/suchej zabudowy
      - nieoddanie na czas węzła ciepłowniczego w stanie technicznym niepodlegającym uwag przez dostawcę ciepła
      itd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka