Dodaj do ulubionych

Polonistyka we Wrocławiu

IP: 217.98.124.* 16.04.02, 17:29
Czy studoiwanie polonistyki we Wrocławiu to dobry pomysł? Byłabym wdzięczna za
jakieś informacje! Mam dylemat...
Obserwuj wątek
    • Gość: beatice Re: Polonistyka we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.04.02, 17:59
      Madziu, ja właśnie studiuję na polonistyce i szczerze mówiąc chyba bym nie
      polecała. Jak mówią nasi wykładowcy, są to studia czysto hobbystyczne. Znaleźć
      pracę po polonistyce też nie jest łatwo. Ludzie są fajni, ale to nie wystarczy.
      Ja osobiście jestem rozczarowana studiami. Wiem, że wielu ludzi z mojego roku
      też jest.
      Pozdrawiam.
      • mc_imic Re: Polonistyka we Wrocławiu 16.04.02, 19:19
        Eee, malkontenci zawsze się znajdą, a perspektywy nie są wcale takie złe.
        Pozdrawiam :-)
    • Gość: nexus20 Re: Polonistyka we Wrocławiu IP: 62.244.133.* 16.04.02, 18:07
      Skończyłem akurat inne studia, ale miałem zawsze wielu
      znajomych z polonistyki (fajne towarzystwo tak na
      marginesie). Słowa, ktore im dzsiaj przychodzą na myśl
      kiedy wspominają polonistykę raczej nie nadają się do
      cytowania. Czy warto ? Wniosek nasuwa się sam.
    • Gość: axamitka Re: Polonistyka we Wrocławiu IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 16.04.02, 18:22
      Gość portalu: Magda napisał(a):

> Czy studoiwanie polonistyki we Wrocławiu to dobry pomysł? Byłabym wdzięczna za
      > jakieś informacje! Mam dylemat...

Jeśli Twój dylemat dotyczy wyboru kierunku, to i tak musisz dokonać go sama,
      niestety. Ja jestem z wyboru polonistyki (na UJ) bardzo zadowolona - to właśnie
      to, czego szukałam. A o Wrocławiu z różnych stron słyszałam bardzo zróżnicowane
      opinie.
      Jeśli wahasz się w wyborze uczelni - to które bierzesz pod uwagę?

• Gość: marsha Re: Polonistyka we Wrocławiu IP: 192.168.0.* 16.04.02, 18:37

> Czy studiowanie polonistyki we Wrocławiu to dobry pomysł?

to zły pomysł.

• mc_imic Re: Polonistyka we Wrocławiu 16.04.02, 19:17
      Czy to dobry pomysł??? To fantastyczny pomysł!!! To cudowne studia!!! Mamy
      wspaniałych prowadzących (z Miodkiem i Bednarkiem na czele), wspaniały budynek
      (ostatnio to go cos nawet remontują), wspaniałych studentów (-tki w
      szczególności!), czego więcej chcieć od życia?! Przychodź na naszą uczelnię -
      nie pożałujesz. Gwarantuję :-)
    • Gość: red Re: Polonistyka we Wrocławiu IP: *.wroc.gazeta.pl 16.04.02, 22:10
      A co na to Wladze Instytutu?
      red
      • arvena Re: Polonistyka we Wrocławiu 16.04.02, 22:17
        Red- na co??

Ja też studuiję na polonistyce i powiem jedno- wszystko zależy od tego czego
        chcesz od tych studiów?!
        Bo jeżeli względnego luzu, studenckiego życia i ciekawych przedmiotów
        niekoniecznie na czasie- to jasne- polecam!
        a jeżeli chcesz dobrej pracy albo dużo nauki i wysokiej poprzeczki to raczej
        nie!
        Mimo wszystko ja nie żałuje mojego wyboru bo jak widzę jak na innych kierunkach
        się męczą to bardzo się cieszę z mojego odrapanego Instytutu na Nankiera!A w
        dzisiejszych czasach żeby znaleźć pracę trzeba umieć się sprzedać, mieć tzw.
        plecy i kupę szczęścia- a jeżeli to masz to radzę się przez 5 lat w bardzo
        miłym towarzystwie poobijać:)
    • postmodern Re: Polonistyka we Wrocławiu 17.04.02, 00:21
      POLONISTYKA WROC POWER!!!
      • mc_imic Re: Polonistyka we Wrocławiu 17.04.02, 12:38
        OHH YEAASS!!!
    • Gość: Żarłacz Re: Polonistyka we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.04.02, 02:14
      Jestem czcigodną już absolwentką z roku 1993, w szkole nie przepracowałam nawet
      5-ciu minut. Jeśli ktoś może Cię utrzymać i jest to Twoją pasją, to inwestuj w
      ten kierunek. W przeciwnym wypadku idź na rachunkowość. Pozdrawiam
      • Gość: kaśka Re: Polonistyka we Wrocławiu IP: *.wroc.gazeta.pl 17.04.02, 16:22
        Studia są bardzo fajne. I jest dużo czasu, żeby jeszcze studiująv rozglądać się
        za jakąś pracą, próbować sił w różnych rzeczach - ja tak zrobiłam i nie żałuję.
        Oczywiście zawsze można wybrać prawo i mieć fach, ale ilu prawników jeszcze
        można wyprodukować, ilu znajdzie pracę? Musisz zastanowić się - co chcesz robić
        w życiu, jakie masz talenty. Ale ogólnie wrocławska polonistyka jest super.
        • arvena Re: Polonistyka we Wrocławiu 17.04.02, 19:43
          zgadzam się- można robić drugi kierunek a polonistyka naprawdę otwiera
          horyzonty , poznajesz inne dziedziny, tj. kulturoznawstwo, są zajęcia z filmu
          czy teatru...
          Polecam -choć pamiętaj że się nie przemęczysz:)

co jest chyba atutem??hihi
    • taranis Re: Polonistyka we Wrocławiu 17.04.02, 23:21
      Przeczytałem tu sporo o związku studiów z pracą (bądź jej brakiem).
      Zaciekawiło mnie gdzie znajdują zatrudnienie absolwenci polonistyki, a z
      drugiej strony - o jakiej pracy marzą aktualni studenci.
      • Gość: agrados Re: Polonistyka we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.02, 00:17
        a ja też studiowałem polonistykę. Studia w normie, jeszcze zależy, na jakich
        prowadzących się trafi. Niektórzy są tacy, że się nawet żałuje, że zwiewa się z
        ich zajęć. A chyba najciekawsze to to, co się dzieje wokół tych studiów. I
        dlatego głównie warto studiować polonistykę: pozdrawiam prof. Bednarka, dr
        Grzędę, dr Solińskiego, nie wiem, czy jeszcze jest dr Bajda?? i moc innych,
        czołową feministkę dr Lesiaka :))....
        A co się robi po polonistyce: mam miłą i dobrze płatną pracę, cóż trzeba zacząć
        na studiach, jakieś doświadczenia i jest ok :))
        • postmodern Re: Polonistyka we Wrocławiu 18.04.02, 00:38
          Bajda owszem jest... ale dr Lesiak - feministka??? Jest mgr Lesiak...
          • Gość: agrados Re: Polonistyka we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.02, 22:50
            postmodern napisał(a):

> Bajda owszem jest... ale dr Lesiak - feministka??? Jest mgr Lesiak...

No cóż. Swojego czasu mgr Lesiak uważał sie za "czołową feministkę" Wrocławia
        • mc_imic Re: Polonistyka we Wrocławiu 21.04.02, 13:46
          Właśnie, mgr Lesiak i to żadnen feminista, ani tym bardziej feministka(?!?). A
          tak poza tym, to jesteś doskonałym przykładem tego, że po polonistyce
          można "wyjść na ludzi"!!! A widzisz Beatice (i cała reszto nastawionych
          negatywnie) :-))))) POZDRAWIAM !!!!
    • Gość: Magda Re: Polonistyka we Wrocławiu IP: 217.98.124.* 21.04.02, 18:43
      Dziękuję wszystkim za odpowiedż, waham się między Krakowem( jestem spod
      Krakowa) a Wrocławiem. Wróciłam wczoraj z olimpiady polonistycznej i jestem
      podbudowana w kwestii zasadniczej, tzn. na pewno polonistyka. Teraz tylko
      gdzie...
      • arvena Re: Polonistyka we Wrocławiu 21.04.02, 19:26
        Ludzie po polonistyce pracują w bardzo wielu branżach tylko trzeba być
        aktywnym, kreatywnym, mieć znajomości i dużo szczęścia!Ja osobiście marzę o
        pracy w radiu!Jak ktoś z radia to czyta to proszę o kontakt:)
        • Gość: tomki Re: Polonistyka we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.02, 21:55
          Pracuję w radiu.
          • Gość: dzemik Re: Polonistyka we Wrocławiu IP: *.ii.uni.wroc.pl 22.04.02, 12:26
            Gość portalu: tomki napisał(a):

> Pracuję w radiu.

Taaaaaaaak polonisto ??
            A moze w radio ?
          • nexus20 Re: Polonistyka we Wrocławiu 24.04.02, 12:15
            Gość portalu: tomki napisał(a):

> Pracuję w radiu.

Ale chyba nie w moim, jest takie malutkie :))).

• Gość: misior Re: Polonistyka we Wrocławiu IP: *.wroc.gazeta.pl 26.04.02, 16:07
              A ja skończyłem polonistykę... i było super...
              140 dziewczyn na roku ... :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka