Dodaj do ulubionych

PEDIATRA WROCŁAW - POSZUKIWANY

11.10.04, 17:02
Poszukuje dobrego i sprawdzonego pediatry z Wrocławia.
Prosze o namiary i opinie.
Z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi.
Goraco pozdrawiam wszystkie mamusie.
Obserwuj wątek
    • mascarbone Re: PEDIATRA WROCŁAW - POSZUKIWANY 11.10.04, 18:19
      Polecam dr Danutę Wachnik, przyjmuje na Hirszfelda 1 prywatnie(80zl wizyta),
      tel.338 00 78. Wyleczyła mojego synka, który urodził się chory. Oprócz tego, że
      przyjmuje prywatnie,pracuje też w szpiatlu na Brochowie, gdzie jest ordynatorem
      oddziału neonatologii.
    • girlie73 Re: PEDIATRA WROCŁAW - POSZUKIWANY 11.10.04, 23:04
      Witaj,

Ten wątek już się tu przewijał - wrzuć na wyszukiwarkę.

Ja polecam dr K. Lipowską z Dolmedu.

Pozdrawiam,

Justyna
    • mama.miski Re: PEDIATRA WROCŁAW - POSZUKIWANY 13.10.04, 21:47
      goraco polecam dr Joanne Koralewska (ul. Abrahama 32 tel 368 19 19). Dla mnie
      jest rewelacyjna bo najpierw probuje homeopatii a w ostatecznosci daje
      antybiotyk. Moja coreczka w wieku 10 dni miala zapalenie ucha i nie podalismy
      antybiotyku. Mozna zawsze do niej zadzwonic i udzieli porady przez telefon. W
      gabinecie kosztuje 40zł - to chyba niedrogo jak na wroclaw a wizyta domowa 70zł.
      Pozdrawiam
      Krysia
      • alfred79 Re: PEDIATRA WROCŁAW - POSZUKIWANY 19.02.05, 18:58
        Jestem lekarzem (ale na stażu, nie pediatrą), ale z tego co pamiętam z
        laryngologii to akurat na zapalenie ucha z reguły zapisuje sie antybiotyki.
        Radziłabym przejść się do laryngologa i sprawdzić czy po tej infekcji nie
        zostało przypadkiem przewlekłe wysiękowe zapalenie ucha bo ono może doprowadzić
        do osłabiena słuchu.
        Pozdrawiam
        Kasia
    • tupelo Re: PEDIATRA WROCŁAW - POSZUKIWANY 13.10.04, 22:28
      Polecam dr Anne Murmylo z przychodni Proximum na Zelaznej. Doswiadczona, super
      mila, super sie zajmuje nasza coreczka. Ma tez wizyty domowe.
      • margarettka Re: PEDIATRA WROCŁAW - POSZUKIWANY 13.10.04, 22:49
        tupelo napisała:

> Polecam dr Anne Murmylo z przychodni Proximum na Zelaznej. Doswiadczona,
        super
        > mila, super sie zajmuje nasza coreczka. Ma tez wizyty domowe.

Oj ja akurat nie mam z ta lekarka dobrych doswiadczen...owszem mila jest, ale
        np zapisala tak silne krople do oczu mojemu malenkiemu wtedy synkowi, ze
        okulistka zlapala sie za glowe. Przenioslam sie z tej przychodni do innej.
    • konradamama Re: PEDIATRA WROCŁAW - POSZUKIWANY 22.10.04, 22:50
      Wprawdzie wątek stary, ale temat zawsze aktualny, dlatego musze wtracic swoje
      trzy grosze:
      tylko nie dr Koralewska, tez bylam pod jej urokiem, ale ta jej homeopatia i
      ulubione banki doprowadzily mojego, wtedy 1,5-rocznego synka do b.ciezkiego
      zapalenia pluc, minal ponad rok, a my dalej borykamy sie z nawracajacymi
      infekcjami. W jej przypadku sprawdza sie powiedzenie, ze jak ktos chce byc od
      wszystkiego ( a tak jest wlasnie z ta pania) to jest do niczego. Moje koszmarne
      doswiadczenia nie sa jedyne, pozniej dowiedzialam sie, ze podobnie zakonczylo
      sie przeziebienie dziecka dalekiej znajomej (nie wiedzialam, ze tez do niej
      chodzila).
      Po tych przejsciach dlugo szukalam porzadnego pediatry, teraz chodze do dr
      Marciniak (tez Ołtaszyn), 0 601 771977, bardzo rozsadna,mila kobieta, jest
      pediatra i alergologiem.
      To tyle, pozdrawiam
      B.
      • kasia_wp Re: PEDIATRA WROCŁAW - POSZUKIWANY 05.11.04, 13:10
        Popieram poprzedniczkę.Też chodziliśmy z Adasiem do dr Koralewskiej i się
        zawiedliśmy. Po pierwsze kilka razy miałam wrażenie że się śpieszy,pada
        dokładnie,ale dociekliwsze pytania zbywa i mówi ze wszystko na kartce napisała.
        To nie byłaby straszna tragedia, ale mylą jej się dzieci -pacjenci. Umawiam się
        np na telefon w sprawie reakcji na lek. Pani dr owszem rozmawia ale o innym
        dziecku i innych objawach. Dopiero po chwili dochodzimy o co chodzi. Zapisała
        mojemu synkowi ( 1,5 roku) syrop dla dorosłych a synowi kolegi za mocny
        antybiotyk i ząbki mu zczarniały. Rozczarowałam się i teraz chodzimy "
        państwowo" do przychodni Akademii Medycznej przy Borowskiej, gdzie są dobrzy
        pediatrzy, m.inn. dr Leśniak, nieraz już polecana.
        • ukorz1 Re: PEDIATRA WROCŁAW - POSZUKIWANY 07.01.05, 16:17
          Cieszę się że wreszcie potwierdziłam namiary na dr Leśniak - to rzeczywiscie
          dobry lekarz pediatra. Cenne jest to, ze jesli nie ma potrzeby nie zaleca z
          miejsca antybiotyku. Sama długo ja poszukiwałam i przyznam się ze choć teraz
          będzie do niej jako lekarza kawałek drogi - to powaznie rozmyslam czy do niej
          się nie przenieść, bo każdy następny lekarz pediatra jest beznadziejny. Wyłacę
          z tego dr Kuśmierka z Ulanowskiego - bo to bardzo miły lekarz choć jego
          skutecznośc nie jest tak dobra jak Leśniakowej.
          Jesli chodzi o Koralewską z Abrahama - to przyznam się ze też ja wypróbowałam
          ale tak naprawdę z alergii na białko mleka krowiego wyprowadziła mojego synka
          własnie dr Leśniak - może zbyt duzo mleka przetestowaliśmy, ale w efekcie po 12-
          13 mcach zycia mały jadł wszystko.

pozdrawiam wszystkie Mamy
          • czamon Re: PEDIATRA WROCŁAW - POSZUKIWANY 09.02.05, 23:11
            czy moge poprosić o namiary do dr. Leśniak
            • doomicella Dr Irena Leśniak - polecam najmocniej ! 19.02.05, 13:07
              Pani doktor pracowała w przychodni na ul. Ulanowskiego. Obecnie przyjmuje w
              nowej Akademii Medycznej przy ul. Borowskiej. Tel. 376 30 01 lub 376 30 02.
              Ja również najmocniej polecam tę Panią Doktor. Opiekowała się moimi córkami (8
              i 6 lat) i teraz rozważam przeniesienie się do Niej z Ulanowskiego. Mieszkam na
              drugim końcu Wrocławia, ale mam do Niej bezgraniczne zaufanie i niestety nie
              mogę spotkać tak jak Ona oddanego dzieciom lekarza.
              Na Ulanowskiego znowu jakieś zmiany. Ja tam chodzę do dr Kuśmierka. Jego plusem
              jest że nie przepisuje pochopnie antybiotyków, ale kiedyś bardzo mi podpadł i
              ciągle o tym pamiętam a przez to nie mam już do Niego takiego zaufania.

Pani dr Leśniak ma też gabinet prywatny na ul. Zawiszy Czarnego.
        • polibius Re: PEDIATRA WROCŁAW - POSZUKIWANY 08.01.05, 17:09
          Ja chodze do Koralewskiej i jestem bardzo zadowolona. Właśnie kilka dni temu
          moja 10 miesięczna córeczka złapała jakieś paskudztwo - katar, gardło, uszy.
          Dr Koralewska zapisała najpierw homeopatię, ale kazała nazajutrz zadzwonić.
          iedy okazało się, że Ania gorączkuje od razu kazała przyjść ( mieszkam dwie
          przecznice dalej, więc nie było to problemem) i zapisała antybiotyk. Chciałabym
          równiez zaznaczyć, że po kilku godzinach lekarka samoa zadzwoniła i pytała się
          o samopoczucie Ani. Pamiętam, ze martwiłam się ruchowym rozwojem Ani,
          Koralewska wówczas powiedziała, że jeśli mam jakiekolwiek wątpliwości co do
          rozwoju dziecka, to zawsze mogę zasięgnąć porady u neurologa, tak więc wcale
          nie bierze się do leczenia wszystkiego. Nigdy się nie zdarzyło, aby Koralewska
          nie wiedziała o kogo chodzi, pomimo że udziela porad przez telefon. Takie jest
          moje doświadczenie z tą lekarką. Ale przecież nie ma ludzi nieomylnych, ponadto
          jeszcze się taki nie urodził, któryby każdemu dogodził.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka