olaolika 11.10.04, 17:02 Poszukuje dobrego i sprawdzonego pediatry z Wrocławia. Prosze o namiary i opinie. Z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi. Goraco pozdrawiam wszystkie mamusie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mascarbone Re: PEDIATRA WROCŁAW - POSZUKIWANY 11.10.04, 18:19 Polecam dr Danutę Wachnik, przyjmuje na Hirszfelda 1 prywatnie(80zl wizyta), tel.338 00 78. Wyleczyła mojego synka, który urodził się chory. Oprócz tego, że przyjmuje prywatnie,pracuje też w szpiatlu na Brochowie, gdzie jest ordynatorem oddziału neonatologii. Odpowiedz Link Zgłoś
girlie73 Re: PEDIATRA WROCŁAW - POSZUKIWANY 11.10.04, 23:04 Witaj, Ten wątek już się tu przewijał - wrzuć na wyszukiwarkę. Ja polecam dr K. Lipowską z Dolmedu. Pozdrawiam, Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
mama.miski Re: PEDIATRA WROCŁAW - POSZUKIWANY 13.10.04, 21:47 goraco polecam dr Joanne Koralewska (ul. Abrahama 32 tel 368 19 19). Dla mnie jest rewelacyjna bo najpierw probuje homeopatii a w ostatecznosci daje antybiotyk. Moja coreczka w wieku 10 dni miala zapalenie ucha i nie podalismy antybiotyku. Mozna zawsze do niej zadzwonic i udzieli porady przez telefon. W gabinecie kosztuje 40zł - to chyba niedrogo jak na wroclaw a wizyta domowa 70zł. Pozdrawiam Krysia Odpowiedz Link Zgłoś
alfred79 Re: PEDIATRA WROCŁAW - POSZUKIWANY 19.02.05, 18:58 Jestem lekarzem (ale na stażu, nie pediatrą), ale z tego co pamiętam z laryngologii to akurat na zapalenie ucha z reguły zapisuje sie antybiotyki. Radziłabym przejść się do laryngologa i sprawdzić czy po tej infekcji nie zostało przypadkiem przewlekłe wysiękowe zapalenie ucha bo ono może doprowadzić do osłabiena słuchu. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
tupelo Re: PEDIATRA WROCŁAW - POSZUKIWANY 13.10.04, 22:28 Polecam dr Anne Murmylo z przychodni Proximum na Zelaznej. Doswiadczona, super mila, super sie zajmuje nasza coreczka. Ma tez wizyty domowe. Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: PEDIATRA WROCŁAW - POSZUKIWANY 13.10.04, 22:49 tupelo napisała: > Polecam dr Anne Murmylo z przychodni Proximum na Zelaznej. Doswiadczona, super > mila, super sie zajmuje nasza coreczka. Ma tez wizyty domowe. Oj ja akurat nie mam z ta lekarka dobrych doswiadczen...owszem mila jest, ale np zapisala tak silne krople do oczu mojemu malenkiemu wtedy synkowi, ze okulistka zlapala sie za glowe. Przenioslam sie z tej przychodni do innej. Odpowiedz Link Zgłoś
konradamama Re: PEDIATRA WROCŁAW - POSZUKIWANY 22.10.04, 22:50 Wprawdzie wątek stary, ale temat zawsze aktualny, dlatego musze wtracic swoje trzy grosze: tylko nie dr Koralewska, tez bylam pod jej urokiem, ale ta jej homeopatia i ulubione banki doprowadzily mojego, wtedy 1,5-rocznego synka do b.ciezkiego zapalenia pluc, minal ponad rok, a my dalej borykamy sie z nawracajacymi infekcjami. W jej przypadku sprawdza sie powiedzenie, ze jak ktos chce byc od wszystkiego ( a tak jest wlasnie z ta pania) to jest do niczego. Moje koszmarne doswiadczenia nie sa jedyne, pozniej dowiedzialam sie, ze podobnie zakonczylo sie przeziebienie dziecka dalekiej znajomej (nie wiedzialam, ze tez do niej chodzila). Po tych przejsciach dlugo szukalam porzadnego pediatry, teraz chodze do dr Marciniak (tez Ołtaszyn), 0 601 771977, bardzo rozsadna,mila kobieta, jest pediatra i alergologiem. To tyle, pozdrawiam B. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_wp Re: PEDIATRA WROCŁAW - POSZUKIWANY 05.11.04, 13:10 Popieram poprzedniczkę.Też chodziliśmy z Adasiem do dr Koralewskiej i się zawiedliśmy. Po pierwsze kilka razy miałam wrażenie że się śpieszy,pada dokładnie,ale dociekliwsze pytania zbywa i mówi ze wszystko na kartce napisała. To nie byłaby straszna tragedia, ale mylą jej się dzieci -pacjenci. Umawiam się np na telefon w sprawie reakcji na lek. Pani dr owszem rozmawia ale o innym dziecku i innych objawach. Dopiero po chwili dochodzimy o co chodzi. Zapisała mojemu synkowi ( 1,5 roku) syrop dla dorosłych a synowi kolegi za mocny antybiotyk i ząbki mu zczarniały. Rozczarowałam się i teraz chodzimy " państwowo" do przychodni Akademii Medycznej przy Borowskiej, gdzie są dobrzy pediatrzy, m.inn. dr Leśniak, nieraz już polecana. Odpowiedz Link Zgłoś
ukorz1 Re: PEDIATRA WROCŁAW - POSZUKIWANY 07.01.05, 16:17 Cieszę się że wreszcie potwierdziłam namiary na dr Leśniak - to rzeczywiscie dobry lekarz pediatra. Cenne jest to, ze jesli nie ma potrzeby nie zaleca z miejsca antybiotyku. Sama długo ja poszukiwałam i przyznam się ze choć teraz będzie do niej jako lekarza kawałek drogi - to powaznie rozmyslam czy do niej się nie przenieść, bo każdy następny lekarz pediatra jest beznadziejny. Wyłacę z tego dr Kuśmierka z Ulanowskiego - bo to bardzo miły lekarz choć jego skutecznośc nie jest tak dobra jak Leśniakowej. Jesli chodzi o Koralewską z Abrahama - to przyznam się ze też ja wypróbowałam ale tak naprawdę z alergii na białko mleka krowiego wyprowadziła mojego synka własnie dr Leśniak - może zbyt duzo mleka przetestowaliśmy, ale w efekcie po 12- 13 mcach zycia mały jadł wszystko. pozdrawiam wszystkie Mamy Odpowiedz Link Zgłoś
czamon Re: PEDIATRA WROCŁAW - POSZUKIWANY 09.02.05, 23:11 czy moge poprosić o namiary do dr. Leśniak Odpowiedz Link Zgłoś
doomicella Dr Irena Leśniak - polecam najmocniej ! 19.02.05, 13:07 Pani doktor pracowała w przychodni na ul. Ulanowskiego. Obecnie przyjmuje w nowej Akademii Medycznej przy ul. Borowskiej. Tel. 376 30 01 lub 376 30 02. Ja również najmocniej polecam tę Panią Doktor. Opiekowała się moimi córkami (8 i 6 lat) i teraz rozważam przeniesienie się do Niej z Ulanowskiego. Mieszkam na drugim końcu Wrocławia, ale mam do Niej bezgraniczne zaufanie i niestety nie mogę spotkać tak jak Ona oddanego dzieciom lekarza. Na Ulanowskiego znowu jakieś zmiany. Ja tam chodzę do dr Kuśmierka. Jego plusem jest że nie przepisuje pochopnie antybiotyków, ale kiedyś bardzo mi podpadł i ciągle o tym pamiętam a przez to nie mam już do Niego takiego zaufania. Pani dr Leśniak ma też gabinet prywatny na ul. Zawiszy Czarnego. Odpowiedz Link Zgłoś
polibius Re: PEDIATRA WROCŁAW - POSZUKIWANY 08.01.05, 17:09 Ja chodze do Koralewskiej i jestem bardzo zadowolona. Właśnie kilka dni temu moja 10 miesięczna córeczka złapała jakieś paskudztwo - katar, gardło, uszy. Dr Koralewska zapisała najpierw homeopatię, ale kazała nazajutrz zadzwonić. iedy okazało się, że Ania gorączkuje od razu kazała przyjść ( mieszkam dwie przecznice dalej, więc nie było to problemem) i zapisała antybiotyk. Chciałabym równiez zaznaczyć, że po kilku godzinach lekarka samoa zadzwoniła i pytała się o samopoczucie Ani. Pamiętam, ze martwiłam się ruchowym rozwojem Ani, Koralewska wówczas powiedziała, że jeśli mam jakiekolwiek wątpliwości co do rozwoju dziecka, to zawsze mogę zasięgnąć porady u neurologa, tak więc wcale nie bierze się do leczenia wszystkiego. Nigdy się nie zdarzyło, aby Koralewska nie wiedziała o kogo chodzi, pomimo że udziela porad przez telefon. Takie jest moje doświadczenie z tą lekarką. Ale przecież nie ma ludzi nieomylnych, ponadto jeszcze się taki nie urodził, któryby każdemu dogodził. Odpowiedz Link Zgłoś