Dodaj do ulubionych

markety budowlane

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 19:44
czesc wkrotce bede mial remont i potrzebuje troche materialow budowlanych ;ktory market budowlany polecacie: Obi ,Praktiker ,Leroy czy moze Castorame? Gdzie jest dobra obsluga i zyczliwi sprzedawcy ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Radek Re: markety budowlane IP: *.magma / *.magma-net.pl 15.10.04, 20:54
      Ostatnio jak robiłem remont to zaopatrzyłem sie w castoramie ale polecam
      również OBI
    • Gość: jo Re: markety budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 09:25
      CASTORAMA.Sprzedawcy mają jakby więcej czasu,sami nawet czasem
      zaczepiają:).Jeśli kupisz tu drożej i udowodnisz ,że w innym miejscu było
      taniej dostaniesz różnicę.Wybór o.k.Oprócz tego nie będzie kłopotu ze zwrotem
      jeśli czegoś kupisz więcej niż potrzebujesz, nawet po upływie 14 dni(co
      maksymalnie oferuje konkurencja).
      • Gość: zytas Re: markety budowlane IP: *.wroclaw.mm.pl 16.10.04, 09:36
        ście Castorama, ale polecam tę na
        Bielanach -duży wybór, a przede wszystkim sympatyczni i uczynni sprzedawcy. W
        żadnym innym markecie budowlanym nie spotkalam tak fajnej i profesjonalnej
        obsługi. Całe wakacje straciłam na remont i nie było tygodnia bez szukania
        kolejnego "remontowego" detalu. Mieszkam daleko od Bielan, mimo to w drugim
        miesiącu remontu już tylko tam starałam się załatwiać wszystko.
        Życzę wytrwałości, bo same fundusze to dopiero początek ciężkiej remontowej
        przygody.
        Z.
        • Gość: Ola Re: markety budowlane IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.10.04, 09:47
          Też polecam Castoramę na Bielanach. Powody j/w.
    • Gość: JerzyR Re: markety budowlane IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.10.04, 10:38
      a ja odradzam Leroy Merlin (czy jak to sie pisze)
      Chcialem kupic kabine prysznicowa a poniewaz nie maja wystawionych wszstkich
      modeli to poprosilem o katalog- sporzedawca pokazal katalog i zebym sobie
      poogladal, na moje pytania nie mial absolutnie ochoty odpowiadac.
      W sprawie ceny to - katalogowe - zero tagrowania, upustu
      Bez sensu- lepiej idz do prywatnej firmy i zrob duże zakupy u nich - dostaniesz
      duzy rabat.
      Nigdy nie kupuj po 1 sztuce w kazdym sklepie.
      Polecam Armalux na chyba Minskiej (nowy salon) - kafle, wyposarzenie łlazienek,
      handluja wyroobami wielu firm itp

Pozdrawiam
      JerzyR
      • pluto10 Re: markety budowlane 16.10.04, 11:43
        Castorama na Bielanach!
        --------------------------
        pluto10
        • Gość: bob Re: markety budowlane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.04, 18:21
          dzieki za wszystkie opinie ,skorzystam z uslug Castoramy
      • Gość: greg Re: markety budowlane IP: *.magma / *.magma-net.pl 17.10.04, 22:01
        "W sprawie ceny to - katalogowe - zero tagrowania, upustu
        Bez sensu, ..." hehe, dobre co ty koles chciales miec rabaty w hipermarketach budowlanych, to tak samo jakbyc poszedl do Tesco i zaczal sie targowac o cene na cukier, hehe dobre, ale ubaw, i to jest wlasnie rozumowanie klientwo, sam pracuje w jednych z tych sklepow, i to mnie wlasnie najbardziej denerwuje, targowanie sie o cene, przeciez to nie bazar, tylko sa to sklepy samoobslugowe, pozdrawiam i zycze powodzenia w negocjacji ceny ;)
        • Gość: KLM Re: markety budowlane IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.verizone.com.pl 17.10.04, 22:13
          ...otóż mylisz się Greg. Prawo i zwyczaje handlowe ujmują to następująco:
          podane ceny jednostkowe towarów są cenami detalicznymi. Obowiązują w typowej
          sytuacji. Gdy jednak klient dokonuje ponadprzeciętnego zakupu, tj. np.
          materiały budowlane za kilkaset-kilka tysięcy złotych, MA PRAWO do negocjowania
          rabatu w pewnej wysokości (np. 5%). Nikt nie mówi o renegocjacji cen towarów.
          Chodzi o RABAT.
          A że częstokroć zwyczaje kultywowane w polskich marketach odbiegają znacznie od
          standartów europejskich, to już inna sprawa. Niestety w naszym kraju długo
          jeszcze będzie pokutować PRLowska doktryna handlowa.
          • Gość: yata Re: markety budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 23:00
            dobrze powiedziane

MA PRAWO do negocjowania

ale to nie znaczy że tak jest zawsze
            od kapitalizmu to sie niektórym w dupach poprzewracało
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka