Dodaj do ulubionych

Most już jest

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 21:45
i wtten sposób trzej koleejni prezydenci Wroclawia
Zdrojewski,Huskowski,Dutkiewicz i PLATFORMA OBYWATELSKA
rozwiazali problem komunikacji miasta
i brali za to po kilkanascie tysiecy zlotych /na miesiac przez 15 lat
paranoja paranoja panowie za zaniedbania iniedopelnienie obowiazkow powinni
oddac wszystko co wzieli a nam na benzyne teraz doplacc za stanie w korkach.I
zadna tu swiecona woda nic nie pomoze .
Obserwuj wątek
    • Gość: józ Re: Most już jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 22:24
      Pan taksówkarz pisze tak, jak gdyby urodził się na Marsie. Można nie lubić panów
      prezydentów, ale to pazerność właścicieli ogródków, rozpadających się domów i
      warsztacików itp. - oraz wadliwe prawo państwowe - jest jedną z głównych
      przyczyn tego, że inwestycje drogowe w mieście na każdym kroku napotykają na
      opory i przeszkody. To przez takich ludzi i wspierających ich porąbanych
      ekologów w kosz idzie jeden projekt po drugim, a TIRy smrodzą i niszczą
      jednąulicę centrum za drugą.
      Panie taksówkarz, zmień pan zawód!!! I kup se rower...
    • Gość: tom Re: Most już jest IP: *.kom / *.kom-net.pl 29.10.04, 22:57
      A ile to lat ma nasz "taksówkarz" i co robił do tej pory. Może się przyzna na
      jakie partie głosował w swoim życiu. A może zostanie naszym prezydentem, no
      przynajmniej dyrektorem ZDiK-u.
    • Gość: Pieszy Roboty na placu 1 Maja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 23:53
      Tak przy okazji - czy zwrócił ktoś uwagę na oznakowanie robót drogowych na placu
      1 Maja? To żenada i rażące uchybienie, jutro dzwonię w tej sprawie do ZDiK-u. Na
      jezdniach na ul.Ruskiej i św. Mikołaja są naklejone poprzeczne, niekodeksowe i
      zupełnie niewidoczne dla kierowców 2 żółte pasy, mające wyznaczać przejście.
      Gdzieś z boku, również niewidoczny, przypadkowo dostawiony znak informacyjny z
      przejściem. Efekt jest taki, że kierowcy pędzą, będąc święcie przekonani, że nie
      ma tam przejścia dla pieszych. Co więcej, nie przekreślono, ani nie zlikwidowano
      starego oznakowania poziomego (biała "zebra"). Prędzej czy później dojdzie tam
      do wypadku.
      • Gość: jvk Re: Roboty na placu 1 Maja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 01:50
        Pisanie do zdiku to strata czasu na pilne pisma projektowe odpowiadaja z 2
        miesięcznym opóźnieniem, u nich zrobił się zator
    • Gość: man-of-brass Re: Most już jest IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.10.04, 00:27
      a ja myśle, że pan taksówkarz często woził ludzi z okolic Kozanowa na Osobowice i teraz już tylenie zarobi
      • Gość: Radek Re: Most już jest IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.10.04, 13:37
        gratuluję odpowiedzi ! Faktycznie, nie każdy może być zadowolony z nowego
        mostu :-)
    • Gość: Realista Re: Most już jest IP: *.osti.pl / *.crowley.pl 30.10.04, 01:35
      Szanowny Panie "Taksówkarz". Kup se pan rikszę, będzie taniej bo są nowe
      ścieżki rowerowe.
    • Gość: jvk Re: Most już jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 01:52
      Ktoś musi ponarzekać, bo za słodko być niemoże, a żona pana taksówkarza już
      niesłucha. Polecam dodatkowe polerowanie auta z pianką na noc
    • Gość: Monika Re: Most jjak most IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.10.04, 04:02
      ale Zdroju mnie zachwycił. Wyglądal efektownie jak Gucci albo Armani. I ta
      oszałamiająca bródka. Całą noc nie spałam z zachwytu/
    • Gość: Wroclawiak Re: Most już jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 06:14
      Zauważcie jak w gazecie pokazywany jest most. tylko od strony Osobowic w stronę
      Popowic. Żeby nie było widać że prowadzi w zasadzie do nikąd
      • Gość: J. Re: Most już jest IP: 213.69.230.* 30.10.04, 13:15
        Przeciez wiadomo, ze docelowo most ma laczyc Krzyki i Popowice z wylotem na
        Poznan i Warszawe. Oczywiscie - OBECNIE tej drogi nie ma. Ale chca ja zbudowac-
        potrzebuja tylko kasy (jak zawsze) i czasu.
    • Gość: Rafis Mnie kogoś brakuje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 10:20
      A ten w czapeczce na pierwszym planie - nie powinno ich tam być dwóch??

Przecież skoro było trzech prezydentów, to i powinno być dwóch biskupów!!

Za most odpowiedzialny jest komplet władzy!
      • Gość: frufru Re: Mnie kogoś brakuje! IP: *.chello.upc.cz 30.10.04, 11:59
        Jak to? Przecież jest drugi w czapeczce (i to w różowej!!!)
        Ale gdzie są za to baloniki o których wcześniej pisała wybiórcza?
        • Gość: Rafis Re: Mnie kogoś brakuje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 11:34
          No rzeczywiście, jest komplet czapeczek! Sorry!

WŁADZA W KOMPLECIE - duchowa i wykonawcza
    • Gość: Gość Re: Most już jest IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 30.10.04, 13:19
      Nie wiem o co co chodzi czlowieku
      Ten most to wazna inwestycja
      Nie rozwiazuje wszystkich problemow
      Jako taksowkarz powinien byc pan zadowolony z jego otwarcia
    • Gość: misio A ja ma dość tych palantów włażących wszędzie IP: *.kom / *.kom-net.pl 30.10.04, 16:27
      gdzie jest coś do poświęcenia i przy okazji do pojedzenia,......popicia.
      Popatrzcie jak Oni wszyscy wyglądają...... tłuste wieprzaki!!!!!!!!!!!!!
      • almac Re: A ja ma dość tych palantów włażących wszędzie 30.10.04, 16:39
        Gość portalu: misio napisał(a):

> gdzie jest coś do poświęcenia i przy okazji do pojedzenia,......popicia.
        > Popatrzcie jak Oni wszyscy wyglądają...... tłuste wieprzaki!!!!!!!!!!!!!

Zadrościsz misiu ?
      • Gość: ciekawy Re: A ja ma dość tych palantów włażących wszędzie IP: *.wroclaw.mm.pl 02.11.04, 12:37
        Gdy jakieś 10 lat temu otwierano wyremontowany dworzec kolejowy Łódź Kaliska,
        to za pokropienie biskup zażyczył sobie 40 mln zł (przed denominacją),czyli ok.
        4 tys. USD. Ciekaw jestem, jaką część z tych 150 mln zł, które kosztowal most,
        stanowiło "co łaska" za pokropienie?
    • Gość: unton Re: Most już jest IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.10.04, 16:39
      po co tam ten Pan w czerwonyme berecie, oni musza byc wszedzie i oczywiscie zbierac na ofiare
      • Gość: mn Re: Most już jest IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.04, 10:34
        Ten pan (?) w czerwonym berecie to były! arcybiskup metropolita wrocławski. Nie
        jestem katolikiem, ale tego "gościa" darzę wielkim szacunkiem. Jest to miły i
        sympatyczny starszy pan z poczuciem humoru otwarty na świat i ludzi.
        Porozmawiajcie z kimś, kto go poznał osobiście. A może on sam znajdzie dla was
        czas?
    • Gość: Radio Ma Re: Most już jest IP: *.client.comcast.net 30.10.04, 18:08
      Jak to sie nazywa?
      Patologia?
    • Gość: movie_master To nie pierwszy most po wojnie !!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 30.10.04, 21:42
      W piatkowej Gazecie mozna bylo przeczytac w dodatku o moscie, ze jest on
      pierwszym zbudowanym po wojnie. To oczywiscie nieprawda - po wojnie powstaly
      przeciez most Mieszczanski i Dmowskiego (polowa lat 90).
      Panie Marku, mam nadzieje, ze to przeoczenie.
      Moze Pan chcial napisac, ze PIERWSZY TAK DLUGI MOST PO WOJNIE? ;-)

• svarte_sjel Re: To nie pierwszy most po wojnie !!! 02.11.04, 10:52
        Gość portalu: movie_master napisał(a):
        > pierwszym zbudowanym po wojnie. To oczywiscie nieprawda - po wojnie powstaly
        > przeciez most Mieszczanski i Dmowskiego (polowa lat 90).

Oraz Most Pokoju i druga para Mostów Jagiellońskich. Tak naprawdę to ponieważ
        nowe Mosty Mieszczańskie i Mosty Dmowskiego to są po 3 mosty, a Milenijny i nowe
        Jagiellońskie po dwa to zbudowano już 11 mostów :^)
        A wkrótce mają powstać dwa kolejne.
        • Gość: darek_w1 Re: To nie pierwszy most po wojnie !!! IP: *.lan.pop.pl 02.11.04, 12:26
          Ponieważ mowa jest ogólnie o mostach, a nie tylko o mostach na Odrze to
          dodałbym jeszcze Mosty Średzkie (na co dzień wykorzystywane jako tramwajowe).
          Prawie na pewno powojenne są też Mosty Pilczyckie na Lotniczej koło glinianek.
          Można też uwzględnić modernizację mostu Partynickiego na Karkonoskiej. W latach
          70-tych poszerzono Karkonoską do obecnego standartu, więc musiało to objąć
          również most.
          • svarte_sjel Re: To nie pierwszy most po wojnie !!! 02.11.04, 12:56
            Gość portalu: darek_w1 napisał(a):
            > Ponieważ mowa jest ogólnie o mostach, a nie tylko o mostach na Odrze to

Mea culpa, oczywiście zapomniałem o przeprawach na innych rzekach.

> Prawie na pewno powojenne są też Mosty Pilczyckie na Lotniczej koło glinianek.

Owszem, przedwojenny most (albo jego pozostałości?) jest wykorzystywany przez
            tramwaje.

> 70-tych poszerzono Karkonoską do obecnego standartu, więc musiało to objąć
            > również most.

Pytanie czy był tylko zmodernizowany (poszerzony), czy zrobiono coś więcej.

No a tak w ogóle to przeciez jeszcze mamy kilka powojennych kładek :^)
      • Gość: marek_szemplinski Re: To nie pierwszy most po wojnie !!! IP: *.wroc.gazeta.pl 02.11.04, 18:51
        Oczywiscie to pierwsza przeprawa po wojnie, a nie most. Przeprawa to most z
        dojazdami. Dlaczego wyszlo most w tekscie...? Pewnie nie dopatrzylem, za co
        przepraszam
        • svarte_sjel Re: To nie pierwszy most po wojnie !!! 02.11.04, 20:25
          Gość portalu: marek_szemplinski napisał(a):
          > Oczywiscie to pierwsza przeprawa po wojnie, a nie most. Przeprawa to most z
          > dojazdami. Dlaczego wyszlo most w tekscie...? Pewnie nie dopatrzylem, za co

Panie Marku! Ale to i tak nie jest prawda, bo w miejscu obecnych MostóW
          Dmowskiego też przed wojną niczego nie było. Ani obok.
          • Gość: darek_w1 Re: To nie pierwszy most po wojnie !!! IP: *.lan.pop.pl 02.11.04, 21:04
            > Panie Marku! Ale to i tak nie jest prawda, bo w miejscu obecnych MostóW
            > Dmowskiego też przed wojną niczego nie było. Ani obok.
            >

No dobra, umówmy się, że to pierwsza przeprawa po wojnie... polsko -
            jaruzelskiej :-)))
            • svarte_sjel Re: To nie pierwszy most po wojnie !!! 02.11.04, 22:57
              > No dobra, umówmy się, że to pierwsza przeprawa po wojnie... polsko -
              > jaruzelskiej :-)))

Wybierz jakąś inną, bo Mosty Dmowskiego budowali strasznie dłługo i skończyli
              już w latach 90 (a dokłądniej to chyba w 1992).
              • Gość: darek_w1 Re: To nie pierwszy most po wojnie !!! IP: *.lan.pop.pl 02.11.04, 23:17
                > Wybierz jakąś inną, bo Mosty Dmowskiego budowali strasznie dłługo i skończyli
                > już w latach 90 (a dokłądniej to chyba w 1992).
                >

Mosty Dmowskiego chyba były wcześniej. W latach 90-tych to kończyli mosty
                Mieszczańskie.
                • svarte_sjel Re: To nie pierwszy most po wojnie !!! 03.11.04, 00:20
                  > Mosty Dmowskiego chyba były wcześniej. W latach 90-tych to kończyli mosty

Nope.

> Mieszczańskie.

Oooo, to już za kadencji ZDiK-u, około połowy lat 90. (w 1996 czynny był już
                  jeden most drogowy, drugi drogowy i tramwajowy jeszcze nie).
    • Gość: robigy Re: Most już jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 00:17
      jaki problem jest rozwiazany:O
      przeciez ten most to jedno wielkie gowno za 140 mln zl czy tam wiecej nawet
      teraz plebs moze sobie na cmentarz za to chodzic i to wszystko
      od tego mostu to korki sie nie zmniejsza;\
      • Gość: Jacek do wszystkich czlonków klubu malkontenta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.10.04, 09:08
        ale jest szansa na to, że ruch tranzytowy z Poznania nie będzie blokował
        centrum miasta.może pomorska,dubois, podwale, piłsudskiego, grabiszyńska,
        zaporoska, gajowicka nieco odetchną. ten most nie jest w stanie rozwiązać
        wszystkich problemów komunikacyjnych miasta, ale bez niego nie moża by ich
        rozwiązać także w przyszłości.
        przestańcie więc zmieniać to forum w trybunę malkontentów, wiecznie
        niezadowolonych i nawet w pozytywnych faktach doszukujecie sie pretekstów do
        zrzędzenia.
        odejdż od klawiatury, wstąp do seminarium, porzuć normalne życie, może za
        trzydzieści lat zostaniesz biskupem, sam będziesz mosty wyświęcał, nie będziesz
        musiał zazdrościc. lub idż w politykę, może starczy ci zapału, pracy,
        wytrwałości do przekonania dostatecznej ilości wyborców, że to ty powinienneś
        być wybrany. nie powinno być to trudne - trzej ostatni prezydenci są bowiem
        takimi miernotami. a, że cię niby polityka nie interesuje? tak, to rozumiem.
        prawda jest jednak inna: stać cię tylko na wykrzywianie gęby z wiecznego
        niezadowolenia.
        • Gość: arti Re: do wszystkich czlonków klubu malkontenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 09:26
          brawo!!!!!
          a mi ten most pomaga na przejazd do warszawy z gajowickiej. czesto w tym
          kierunku jezdze. teraz jade w hallera, pozniej spowolnienie male na przesmyku z
          ogrodkami dla pierdzieli, pozniej estakada, most - w kaminksiego i jestem kolo
          korony, czas przejazdu w piatek popoludniu - 24 minuty. wczesniejszy czas
          przejazu - 40 minut. mimo korka na hallera. nie sie wala narzekacze i
          taksowkarze, ktorych wszystkich bez wyjatku powinno wyslac sie na kurs kultury
          i przepisow drogowych.

MAm pytanie, czy ktorys z Was otrzymal podziekowanie od taksowkarza, ktorego
          sie wpuscilo? pchaja sie chamy i nawet nie podziekuja.
          • Gość: Rafis Re: do wszystkich czlonków klubu malkontenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 11:36
            "teraz jade w hallera" - w hallera to chyba nie jedziesz, tylko się wczołgujesz,
            korki w stronę klecińskiej zaczynają się przy wiadukcie, nie ma mowy o jakiejś
            "jeździe"!
          • Gość: Łoś_bimbacz chyba na sygnale! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 22:09
            tak, tak, z Hallera, klecińska itd. 24 minuty w piątek po południu: na
            sygnale? czy latającym dywanem?
          • Gość: mn Re: do wszystkich czlonków klubu malkontenta IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.04, 10:36
            Wróciłem niedawno z 3 milionowego Kijowa gdzie na Dnieprze są zaledwie 3 mosty.
            Jak się milenijny komuś nie podoba - polecam wycieczkę na wschód z dojazdem na
            lotnisko w Borispolu na wschodnim brzegu rzeki.
      • Gość: pierwszy PYTANIE DO ZDiK. IP: *.e-wroc.com 31.10.04, 09:26
        Dlaczego niema lini autobusowej na Kozanów.
    • Gość: karol w. dla tego szweda IP: *.sympatico.ca 31.10.04, 23:06
      to byl niezly numer: na czele oficjeli lokalny szef kultu zydowki z bekartem z
      watykanu, w pelnym teatralnym stroju, machajacy szczotka. glupi szwed powinien
      wiedziec, ze to taki polski folklor - bez machania ten most sie zawali.

och, te glupie lutry, nie wiedza co sie w zyciu mostow polskich liczy!
    • Gość: Taxi Re: Most już jest IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.11.04, 09:50
      To wspaniała inwestycja, z której wrocławianie powinni być dumni. Ale jaka
      będzie jej prawdziwa wartość przekonamy się po wybudowaniu dalczej części
      obwodnicy. Od czegoś trzeba było zacząć. Takie same narzekania, albo i większe
      byłyby gdyby wybudowano obwodnicę a zabrakłoby mostu. Tak krawiec kraje jak mu
      materii staje. A mali obszczekiwacze do budy!
    • Gość: geodeta Re: Most już jest IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 24.11.04, 19:26
      Przez trzy lata byłem kronikarzem Mostu Mikenijnego. Zrobiłem około siedmiu
      tysięcy zdjęć tej wizytówki Wrocławia.Jest naprawdę piękny ,szczególnie w nocy
      iluminowany.Bardzo usprawnił komunikację między zachodnimi dzielnicami.
      Gratulacje dla SKANSKIEJ. Czekamy teraz na obwodnicę autostradową.
      W.K.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka