Gość: maro IP: *.pl 12.07.01, 13:25 Sprawdzimy, który trunek ma przewagę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xErO Re: Piwosze.... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.01, 18:32 Oczywiście, że PIWO !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirkol Re: Piwosze.... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.07.01, 18:34 Tylko PIWO , ale nie za malo Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karbol Re: Piwosze.... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.01, 23:18 Gość portalu: kirkol napisał(a): > Tylko PIWO , ale nie za malo > Pozdro Piwo nie jest trunkiem. To balsam. Nektar. Pod warunkiem, że Okocim. Haj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STrup Ktory trunek ma przewage? IP: *.chem.uni.wroc.pl 13.07.01, 12:43 Mokry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rwt Re: Ktory trunek ma przewage? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.07.01, 14:11 Gość portalu: STrup napisał(a): > Mokry. i zimny w oszronionym szkle .... Kilka lat temu w dawnym Złotym Dzbanie w ogródku pracowała Pani Maria - przesympatyczna osoba. Dla stałych bywalców chłodziła szkło w zamrażarce i podawała piwo w oszronionych - parujących - szklanicach. Mój Boże ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlugopis Re: Ktory trunek ma przewage? IP: *.foxboro-eckardt.com 13.07.01, 16:56 Moj Boze. To byly piekne czasy. Ja pamietam czasy, gdy trzeba bylo kupic konsumpcje do piwa. Chodzilismy do Aidy, bo tam u znajomych kelnerek siedzielismy caly wieczor przy piwku , ale tylko przy jednym serku zoltym. Bylo smiesznie. A teraz ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Re: Piwosze.... IP: *.vulcan.pl 13.07.01, 15:09 Teraz wakacje - może ktoś zahaczy o Roztocze. Polecam piwo z malutkiego browaru Zwierzyniec n. Wieprzem. Po prostu REWELACJA. Tylko uwaga na podróbki z Lublina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rwt Re: Piwosze.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.07.01, 15:32 Gość portalu: c2h5oh napisał(a): > tylko wódka ! W taki upał ?!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c2h5oh Re: Piwosze.... IP: *.ic.com.pl 13.07.01, 16:18 w taki upał to z kostką lodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: Piwosze.... IP: *.ic.com.pl 13.07.01, 16:21 wódka dobra jak ciepła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karbol Re: Piwosze.... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.01, 01:42 Gość portalu: smakosz napisał(a): > wódka dobra jak ciepła Lepiej działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karbol Re: Piwosze.... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.01, 01:42 Gość portalu: rwt napisał(a): > Gość portalu: c2h5oh napisał(a): > > > tylko wódka ! > > W taki upał ?!!!! Stakan wodki w takuju żaru ??? Z udowolstwiem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Re: Piwosze.... IP: 195.205.145.* 13.07.01, 16:17 Zawsze - piwo! W upalny dzień - mocno schłodzony likier miętowy z wodą i cytryną, albo capmari z martini (pół na pół) z cytrynką i dużą ilością lodu. Albo piwo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karbol Re: Piwosze.... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.01, 01:44 Gość portalu: Bea napisał(a): > Zawsze - piwo! > W upalny dzień - mocno schłodzony likier miętowy z wodą i cytryną, albo capmari > > z martini (pół na pół) z cytrynką i dużą ilością lodu. Albo piwo :) Idą upały. Nie rozpi się ino. Haj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halski Re: Piwosze.... IP: *.pl 13.07.01, 17:19 Gość portalu: maro napisał(a): > Sprawdzimy, który trunek ma przewagę? Piwo, rzecz jasna. Najlepiej w jakiejś uroczej, prawdziwej czeskiej knajpie w malutkim, również uroczym i również czeskim miasteczku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosz Re: Piwosze.... IP: 195.116.104.* 13.07.01, 17:28 Wiecie co - jak czytam ten wątek, to odnoszę wrażenie, że zaczynają tu dominować wódczarze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BreslY Re: Piwosze.... IP: 130.225.149.* 13.07.01, 17:43 O dobrodziejstwach z piwa plynacych przez Nauke widzianych patrz: http://www.chemsoc.org/chembytes/ezine/1996/beer96.htm Odpowiedz Link Zgłoś
neuromancer Re: Piwosze.... 13.07.01, 17:47 Jesli chodzi o ilość to piwo- jesli o jakosć to remis- jeśli o skutecznosć to wódka.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karbol Re: Piwosze.... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.01, 01:47 neuromancer napisał(a): > Jesli chodzi o ilość to piwo- jesli o jakosć to remis- jeśli o skutecznosć to > wódka.! A jeśli chodzi o wątrobę, to taczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirkol Re: Piwosze.... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.07.01, 02:09 Wrocilem z wieczorku piwnego wlasnie teraz i nie porownujcie Piwa do czego kolwiek to jest Boski Napoj.Jesli chodzi o mskutek to i denaturat , ale starczy Piwo i tylko ono dostarcza przyjemnosci powolnego i przyjemnego odlotu Pozdro dla Wszystkich Piwoszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemur Re: Piwosze.... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.07.01, 12:05 igor, to ty? p.s. najlepsze jest pyfko ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: Piwosze.... IP: *.ic.com.pl 16.07.01, 13:24 najlepsza jest wódka - może być nawet ciepła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobtur Re: Piwosze.... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.01, 13:59 piwo piwo i jeszcze raz piwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x2x Re: Piwosze.... IP: 206.48.59.* 16.07.01, 20:31 Gość portalu: bobtur napisał(a): > piwo piwo i jeszcze raz piwo A sprobuj "Mimosa" - szampan + orange juice + 3 kostki lodu . Albo "Sea Breeze" - Cranbury vodka + orange juice + 3 kostki lodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto. Re: Piwosze.... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.01, 18:57 Na pierwszym miejscu zdecydowanie stawiam PIWO (lekko schłodzone)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaJaccek Re: Piwosze.... IP: *.chicago-16-17rs.il.dial-access.att.net 17.07.01, 19:19 Tylko piwenko!I koniecznie spozywane w TOWARZYSTWIE.Zaden trunek nie jest w stanie "zrobic" takiej atmosfery jak piwenko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: Piwosze.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.07.01, 22:12 Ech... pyffko... pyszne małe ukraińskie w Sankt Petersburgu... (małe, co by się nie nagrzało za szybko)... i cena przyzwoita... i ogródek miły... i te toalety knajpiane przecudne... ech... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: Piwosze.... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.01, 22:17 Gość portalu: Tirsa napisał(a): > Ech... pyffko... pyszne małe ukraińskie w Sankt Petersburgu... (małe, co by się > > nie nagrzało za szybko)... i cena przyzwoita... i ogródek miły... i te toalety > knajpiane przecudne... ech... :-)) Piwa (tego z dawnego ZSRR) jakoś nigdy nie lubiałem i mi nie smakowało (to butelkowe). Kiedyś (lata 80-te), nalewali to piwo do białych, bezbarwnych butelek - i jakoś to piwo mi się nie widziało i nie za bardzo smakowało. Pozdr ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotras Re: Piwosze.... IP: *.legnica.dialog.net.pl 18.07.01, 01:13 Piwko. I drugie. Zimne i czeskie. Budvar.Budvarów dużo. A ja nie chcę się chwalić-przywiozłem sobie skrzynkę,która kosztowała całe 30 złociszy i MAM! W połowie już pustą. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: Piwosze.... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 02:38 Gość portalu: Piotras napisał(a): > Piwko. > I drugie. > Zimne i czeskie. > Budvar.Budvarów dużo. > A ja nie chcę się chwalić-przywiozłem sobie skrzynkę,która kosztowała całe 30 > złociszy i MAM! > W połowie już pustą. > :( Uważaj!!!Nie przeholuj z tym piciem pepikowego browarku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hen Re: Piwosze.... IP: 156.17.85.* 18.07.01, 11:17 Zimne czeskie piwko za 15 koron w knajpie to jest życie. Pilsnerek, Budwaiserek, Gambrinusek, mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BreslY Re: Piwosze.... IP: 130.225.150.* 18.07.01, 12:49 Gość portalu: hen napisał(a): > Zimne czeskie piwko za 15 koron w knajpie to jest życie. Pilsnerek, > Budwaiserek, Gambrinusek, mniam. Ale oczywiscie mowiac o pivie mamy na mysli piwo a nie Budweiser.made.in.USA. "Kelner, czy ten kon ma cukrzyce?!". Odpowiedz Link Zgłoś