Dodaj do ulubionych

XIII LO - Spałka kontra Jerzy Urban... SKANDAL?

IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.04.02, 19:00
Co to za szkoła... Raz czytam, że księdza wywalają za jakieś pobicia uczniów...
raz słyszę, że dziewczyna się tnie w ubikacji i ledwo ją ratują... innym razem
rewelację roku, że dla młodych "dziennikarzy" organizują spotkanie z jaśnie
panem ob. URBANEM... SZOK! Nie rozumiem tu czegoś... kto rządzi tą szkołą, że
takie rewelacje się tam dzieją??? Słyszałem, że niejaki pan ex-dziennikarz, ze
SŁOWA POLSKIEGO - CHĄDZYŃSKI (gdzie pewnie się "dobrze" sprawdził - dlatego też
go wywalili) organizuje dla naiwnych dzieciaków spotkanie z autorytetem
wyśmienitym, który tylko nimi manipuluje... a WYBORCZA jeszcze odważyła się
napisać, że p. URBAN nie nawidzi SOLIDARNOŚCI...

PARANOJA!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: tomex Re: XIII LO - Spałka kontra Jerzy Urban... SKANDAL? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.04.02, 19:34
      To może wina TRÓJKĄTA...???
      • Gość: bon Re: XIII LO - Spałka kontra Jerzy Urban... SKANDAL? IP: *.pl 28.04.02, 21:12
        to na pewno źi komuniśi albo ufo albo ci z "NA dobre i na złe" - to wszystko przez nich
        bon
        • gruda Re: XIII LO SpaBka i inni!!! 28.04.02, 23:31
          Chodzilem do tej szkoly i niestety mam o niej zle zdanie. dyr. Spalka jest
          tylko jednym z przykladow "swietych krow" polskiego szkolnictwa. Bez nazwisk,
          ale Ci co chodzili i mieli fizyke z p vice dyr. lub historie ze szczuplym
          blondynem to wiedza o kim mowa. Sam doswiadczylem komisji wychowawczej w tej
          szkole za rzekome wagary. straszenie uczniow komisami i niezdana matura to
          standard. Kumoterstwo i Pseudo rada szkoly (sami prominenci lub sponsorzy)
          ktora de facto reprezentowala tylko interes dzieciakow, ktorych rodzice
          zasiadali w radzie. Przykladow moznaby mnozyc i mnozyc. Dyrektor U. Spalka
          zawsz slynela z lewackich pogladow stad Urban w szkole to nic nowego. szczesc
          Boze wszystkim trzynastkowiczom
          • Gość: Żarłacz Re: XIII LO SpaBka i inni!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.02, 02:03
            Uczyłam się w szkole, w której Pani Urszula Spałka była zwyczajną nauczucielką
            matematyki. Była moją wychowawczynią. Mimo , jak to określasz, lewackich
            poglądów, niejednego wybroniła przed jeszcze bardziej lewackimi Strzybnickimi.
            Wiele Jej zawdzieczam i mam dla Niej dużo szacunku. Pozdrawiam Pani Profesor!!!
    • Gość: Janek Re: XIII LO - Spałka kontra Jerzy Urban... SKANDAL? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.04.02, 23:57
      Zaglądnijcie do wątku "Urban we Wrocku". Ktos z uczniów wszystko jasno, krótko,
      rzeczowo i pięknie wyjaśnił. Podpisał się nickiem XIIILO. W końcu to była
      sprawa uczniów klasy dziennikarskiej. PZDR.
      • Gość: nexus20 Re: XIII LO - Spałka kontra Jerzy Urban... SKANDAL? IP: 62.244.133.* 29.04.02, 19:02
        A czy chociaż czytał z podziałem na role artykuły z
        ostatniego nr. NIE, przecież to taka rzetelna
        dziennikarska robota :))).
        • Gość: Janek Re: XIII LO - Spałka kontra Jerzy Urban... SKANDAL? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.02, 19:30
          A co wspónego ma wypowiedź XIIILO z "NIE"?
    • Gość: Bartek Re: XIII LO - Spałka kontra Jerzy Urban... SKANDAL? IP: 212.244.129.* 29.04.02, 00:27
      Czy dziennikarstwo ma służyć opisywaniu rzeczywistości i docieraniu do prawdy,
      czy też kształtowaniu umysłów na zamówienie sponsora? Czyżby uczniowie XIII LO
      wybrali już swoją drogę postepowania?
    • Gość: duzY Księdza za pobicie uczniów wywalili? IP: *.dtvk.tpnet.pl 29.04.02, 09:48
      No toż to rzeczywiście skandal. W normalnym świecie by go do pierdla wsadzili a
      nie "przenieśli".
      Pozdrawiam demokratów.
      • Gość: Dr No Nie za pobicie, ale uderzenie. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.02, 10:06
        Nie wywalili, tylko usunęli w sposób proceduralny. Nie Spałka osobiście, tylko
        sprawą zajęła się komisja.
        Drogie Radio Erewań, czy to prawda, że... . Tak, Spałka jest kochanką Urbana!
        • Gość: duzY Uderzenie jest naruszeniem nietykalności. IP: *.dtvk.tpnet.pl 29.04.02, 10:09
          Coś w komisje nie wierzę, bo księża i katecheci nie podlegają (sic!!!!)
          dyrekcji szkoły.
          • Gość: Dr No Re: Uderzenie jest naruszeniem nietykalności. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.02, 11:13
            Owszem, jest. Ale jest też różnica między uderzeniem i pobiciem. Semantyczna.
            Komisja była, kuratoryjna. Kto podejmował ostateczną decyzję - nie wiem. Ale
            była słuszna. Ten ksiądz - nauczyciel nie powinien mieć kontaktu ze szkołą, bo
            nie potrafił zapanować nad emocjami. I tyle. Każdy normalny człowiek, bez
            względu na światopogląd, powinien zdecydowanie reagować na takie postępki. Że
            dyrektor trzynastki ma lewackie poglądy, a nauczyciel - furiat był w sutannie
            nie ma tu nic do rzeczy. Wyciąganie przekonań i sutanny jako argumentów za i
            przeciw jest oznaką niedojrzałości i lenistwa umysłowego.
            • Gość: duzY Brawo Dr No. IP: *.dtvk.tpnet.pl 29.04.02, 11:17
              A teraz przeczytaj post niejakiego cogito i odnieś swoja mądrość do jego
              wypowiedzi. Tu nie ma miedzy nami sporu. No może w jednym przypadku jest:
              księża NIE są nauczycielami. NIE maja pedagogicznego przygotowania. Mało tego.
              Katecheci najczęściej nie maja wyższego, a bywa i średniego wykształcenia!!!!!
              No i powtarzam - nauczyciele religii NIE PODLEGAJĄ władzy dyrekcji szkoły tylko
              władzy lokalnego biskupa.
              • piootr Re: Brawo Dr No. 29.04.02, 19:19
                Gość portalu: duzY napisał(a):

> A teraz przeczytaj post niejakiego cogito i odnieś swoja mądrość do jego
                > wypowiedzi. Tu nie ma miedzy nami sporu. No może w jednym przypadku jest:
                > księża NIE są nauczycielami. NIE maja pedagogicznego przygotowania.
                Czy jesteś tego pewien? Przed chwilą czytałem poniższy artykuł:
                wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=814729&dzial=010101
                Gdyby link miał się zdezaktualizować, podam co m.in. mówi niejaki Ks. dr Tadeusz
                Panuś, dyrektor wydziału duszpasterstwa dzieci i młodzieży Kurii Metropolitalnej
                w Krakowie: "(...) katecheci powinni bardziej też powściągać swoje emocje nawet w
                trudnych sytuacjach. Oczywiście każdy z nich, zanim zostanie dopuszczony do
                nauczania musi wcześniej mieć przygotowanie pedagogiczne."

• Gość: duzY Każdy katecheta powinien mieć. IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.04.02, 10:33
                  Nie tylko katecheta. Każdy kto uczy nasze dziatki powinien miec pedagogiczne
                  przygotowanie. ALE NIE KAŻDY MA. Potencjalnego nauczyciela z tytułem magistra
                  inżyniera bez studium pedagogicznego dyrektor po prostu nie przyjmuje do pracy.
                  A osobe nauczająca religii dyrektor MUSI przyjąć bo nie ma nic do gadania.
                  Jak chcesz to porozmawiamy o teorii (wszyscy powinni być bogaci, zdrowi,
                  szczęsliwi etc.), ale ja pisałem o praktyce.
                  Pozdrawiam.
                  • Gość: bonczek Re: Każdy katecheta powinien mieć. IP: *.pl 30.04.02, 22:36
                    to prawda duzY -moja małzowina po 2 fakultetach i bóg wie ilu specjalizacjach ma taka samą kase bo katechete
                    po 2 latach w szkole bez jakiegokolwiek rzygotowania
                    pozdrawiam
                    • Gość: Janek Re: Każdy powinien byc pobożny!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.05.02, 16:21
                      Bonczku. To z powodu braku religijności. Tylko nie wiem jeszcze u kogo? :)))
    • Gość: PJ Re: XIII LO - Spałka kontra Jerzy Urban... SKANDAL? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.04.02, 22:25
      Jedyne słuszne wybory gości na szczęście mamy już za sobą ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka