Dodaj do ulubionych

historia przemysłu

IP: 213.17.238.* 29.04.02, 18:13
Pilnie potrzebuję dostepu do informacji o historii przemysłu we Wrocławiu. Czy
ktoś ma jakiś pomysł? Przejrzałam tysiące stron internetowych i katalogów
bibliotecznych, ale to nie to! Proszę, czy ktoś mógłby mi pomóc?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jajaccek Re: historia przemysłu IP: *.chicago-38-39rs.il.dial-access.att.net 29.04.02, 22:56
      Przed II wojna, czy po. Bo to roznica! Przed-rozkwital.
      • Gość: maganna Re: historia przemysłu IP: 213.17.238.* 30.04.02, 08:33
        Wszystko jedno - wyznam szczerze, że w ogóle nie mam bladego pojęcia o
        przemysle we Wrocławiu. Bardzo mi wstyd. Jeśli jest jakaś kontynuacja przemysłu
        przed- w tym po-, to jest mi obojętne.
        Dotąd ślepo wierzyłam w internet, ale...
        • Gość: Bibliot Re: historia przemysłu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.04.02, 10:25
          Musze powiedziec, ze troche idziesz na "latwizne" bo gdybys szukal w katalogach
          i bibliografii to bys bez problemow znalazl.
          Ale niech Ci bedzie - podam Ci kilka informacji:
          S. Jankowski, Przejmowanie i dobudowa przemysłu dolnosląskiego 1945-1949,
          Warszawa 1982. Tego autora zresztą sporo publikacji o przemysle takze w skali
          calego kraju.
          Z. Tempski, Wrocławski ośrodek przemysłowy, Wrocław 1970.
          O stanie przemysłu wrocławskiego bezposrednio po wojnie:
          J. Chumiński, Przejmowanie przemysłu wrocławskiego przez władze polskie (maj-
          wrzesien) 1945 r., w:Studia nad spoleczeństwem Wrocławia 1945-1949, PN AE nr
          543, Wrocław 1990; tego samego autora tamze: Stan przemysłu wrocławskiego w
          1945 r.
          I. Rutkiewicz, Zniszczenie, zagospodarowanie, odbudowa, w: Przemysł Dolnego
          Slaska, Warszawa Wrocław 1969.
          S. Smoliński, N. Przedpelski, B. Gruchman, Struktura przemysłu ziem zachodnch w
          latach 1939-1945, Poznan 1961;
          J. Kopera, Odbudowa przemysłu wrocławskiego, "Slaski informator przemyslowy",
          1946 nr 9, s.3-4.
          I bardzo wiele innych.
          • Gość: maganna Re: historia przemysłu IP: 213.17.238.* 30.04.02, 12:40
            Trochę idę na łatwiznę, masz rację i biję się w piersi obie, ale tym bardziej
            strasznie dziękuję za pomoc!!!!!!!!!
    • Gość: Avocado UWr, Katedra Historii Gospodarczej albo same firmy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.04.02, 10:55
      Przeciez firmy wiedza doskonale, co znajdowalo sie na ich premisees przez cala
      historie dzialalnosci gospodarczej :) Wpisuja sobie to w CV i latwiej im sie
      rozmawia z klientami z Niemiec ;)

Pozdrawiam,

Avocado

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka