Gość: marta86 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.11.04, 22:57 Wreszcie widzę ktoś to zauważył. Dzięki Paweł, że się tym zająłeś! To jest jedno wielkie bagno, a za wszystkim stoi Jacek Rawecki. Mam nadzieję, że teraz mu się dobierzecie do dupy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czerwiec2004 Re: Studenci UWr obawiają się, że wybory do samor 10.11.04, 07:43 przecież wiadomo, o co chodzi: Aby moi starzy koledzy, pozostali (bądź dostali się - jak brakuje starych kolegów - ale to jest mało prawdopodobne). Komisje, mogą poobliczać dobrze, ale wyniki i tak wydrukuje ten kto będzie w samorządzie starym, wiem, bo w poprzednich latach będąc parokrotnie członkiem Rady mieszkańców akademików byłem świeadkiem tego co robiono w trakcie wyborów. Jeśli ktoś chce dowiedzieć się czegoś więcej bardzo proszę napisać na mój adres. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moric Re: Studenci UWr obawiają się, że wybory do samor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 11:29 Panowie!Nie wiem ale wydaje mi się że na Uniwersytecie mają bilingi i można sprawdzić połączenia telefoniczne. A jak nie to takie bilingi są dostępne w telekomunikacji czy dialogu. wystarczy wtedy sprawdzić połączenia wychodzącego, które miały miejsce podczas wyborów i będzie wszystko wiadomo czy komisja wyborcza kontaktowała się tylko z Komisarzami wyborczymi, czy może z kandydującymi kolegami z obecnego Samorządu? tak samo można poprosić o biling rozmów telefonicznych od kandydujących członków samorządu i przewodniczącego komisji wyborczej. przynajmniej bedzie można zweryfikować czy kontaktowali się ze sobą podczas wyborów, a jeśli tak to w jakim celu...??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Studenci UWr obawiają się, że wybory do samor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 14:03 No i słusznie się obawiają, u mnie w instytucie na ulicy Dawida wogóle urna nie stała:( I jak mam wyrazić swoją opinię:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: Studenci UWr obawiają się, że wybory do samor IP: *.hist.uni.wroc.pl 10.11.04, 15:14 Darujcie sobie!!!! Nie ma przekretow, to Wasza wybujala ambicja i duma zostaly urazone bo byc moze koledzy jednak nie chceli na Was glosowac!! To wielka odpowiedzialnosc i wiele dobrych checi oraz pracy po nocach sprawilo, ze te wybory sie odbyly!! A kilka niezbyt dobrze wychowanych osob z prawa nie pozwolilo nawet na ich normalne przeprowadzenie. A urn nie bylo wszedzie, tak jak nie kazdemu pod nos podstawia sie urne w wyborach panstwowych! Nie chcialo wam sie isc np. do dziekanatu, gdzie odbywaly sie wybory to nie miejcie do nikogo pretensji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dla studentki Re: Studenci UWr obawiają się, że wybory do samor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 15:32 koleżanka chyba trochę przesadza ze wszystkim. Ja z chęcią bym zagłosowała ale ciężko mi się było wyrwać z Dawida i jechać na Szewską! Jkaby urna stała u nas to mogłabym chociażby wyjść na minutę z wykładu, a tak to nie miałam żadnych szans:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena Re: Studenci UWr obawiają się, że wybory do samor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 15:49 a mój kuzyn jest na zaocznych na przyrodzie i chciał sobie zagłosować na Biologii w sobotę albo w niedzielę, a tytaj pusto! Ktoś mądry postawił w niedzielę urnę przy Dziekanacie!! jeśliby ktoś zapomniał to dziekanat w niedzielę jest zamknięty! a zajęcia dydaktyczne tam się nie odbywają:))) barany? czy premedytacja? Odpowiedz Link Zgłoś
paulos Re: Studenci UWr obawiają się, że wybory do samor 10.11.04, 22:54 urny są w niedziele bo studenci zaoczni też maja prawo głosować w dni sowjej nauki. Warto najpierw pomysleć przed pochopnymi wnioskami Odpowiedz Link Zgłoś
szkoleniowiec Re: Studenci UWr obawiają się, że wybory do samor 10.11.04, 18:28 Wybujałą ambicję niektórzy może faktycznie mają. Prawdą jest też, że nie tylko Rawecki i jego koledzy kradli i oszukiwali. Wiele innych osób (Krzysztof Maj z Planety Młodych, Cezary Taracha z prawa) robiło to samo. Ale w tej chwili mówimy tylko o wyborach do samorządu studenckiego UWr. I jeżeli da się zrobić coś w sprawie, to też będzie sukces w walce z korupcją i układami. I nie mów koleżanko, że przekrętów nie było, bo takie nieprawidłowości, jakie mieliśmy podczas tych wyborów nie powinny nigdy się zdarzyć. I trudno jakoś uwierzyć, że to wynik nieudolności, czy też, jak to tłumaczył mętnie w gazecie Błaszkiewicz, wina jego niewyspania. Dlatego popieram autorkę tego wątku: Brawo Paweł. Kawał dobrej roboty. Pozdrawiam wszystkich uczciwych Szkoleniowiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodrigo Re: Studenci UWr obawiają się, że wybory do samor IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 10.11.04, 18:33 o co wm chodzi z tymi wyborami. wygraja najlepsi i koniec. macie pretensje do rzadzacych a sami nic nie potraficie zrobić nieudacznicy wstyd. przegraliście i mowicie ze wybory byłu sfalszowane. lepiej zaprezentowalibyscie swój program. a ten cały pawełek to niby kto? bojownik o demokracje? ha ha nie umiał nawet prawidlowo ch yba karty wypełnić Odpowiedz Link Zgłoś
szkoleniowiec Re: Studenci UWr obawiają się, że wybory do samor 10.11.04, 18:43 Rodrigo, nie wiem, czy wiesz, o czym mówisz, ale mam wrażenie, że chyba nie. Paweł to człowiek, który miał odwagę powiedzieć przed dziennikarzami nieco prawdy o tych wyborach. A co do wyborów, właśnie o to chodzi, żeby wygrali najlepsi. Tylko do tego trzeba mieć uczciwe warunki i pewność, że ważniejsze będzie kto głosuje niż to, kto liczy głosy... Co do tych, którzy według Ciebie nic nie umieli zrobić - właśnie na tym polega cała rzecz, że umieli. Bo gdyby nie niektórzy ludzie, to te wybory odbyły by się cicho, nikt by o nich nie słyszał, a obecna ekipa dalej by sobie spokojnie rządziła. A tak cała sprawa została nagłośniona - i teraz jest szansa, że może Rawecki nie odważy się ich tak bezczelnie sfałszować, albo, że jeśli to zrobi, wybory zostaną anulowane. Pozdrawiam Szkoleniowiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodrigo Re: Studenci UWr obawiają się, że wybory do samor IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 10.11.04, 18:55 opanuj sie co ty wogole mowisz.znasz raweckieggo? chyba nie. i w tym tkwi najwiekszy twók problem. nie znasz sytuacji wiec sie nie odzywaj bo jestes niekompetetny. a propo dzialales kiegyś w samorzadzie? bo chyba nie i jestes taki sam jak ten pawelek co go skrzywdzil los i nie mogl wystartowac przez swoja glupote Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solas Re: Studenci UWr obawiają się, że wybory do samor IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.11.04, 18:56 Znam Czarka Tarachę i nie jest on żadnym złodziejem. To uczciwy człowiek, który nie boi się walczyć z układami. Co do Maja to słyszałem, że rzeczywiscie ma jakieś problemy. Ale O Jacku Raweckim i Mariuszu Diakowskim to słyszę codziennie jakieś rewelacje. Poza tym miałem wątpliwą przyjemnośc ich spotkać po tym jak ukradli pieniądze na dopłaty do akademików. Odpowiedz Link Zgłoś
szkoleniowiec Re: Studenci UWr obawiają się, że wybory do samor 10.11.04, 19:02 A czy to nie Cezary Taracha był w samorządzie wydziałowym (i to chyba przewodniczącym) na prawie, kiedy ów samorząd pojechał sobie za uczelniane pieniądze do Bułgarii? O innych jego przekrętach faktycznie nie słyszałem, ale jeśli to jest prawdą, to już wystarczy, żeby go zdyskredytować w moich oczach. Ale fakt - Rawecki aktualnie jest najbardziej chyba (poza Majem) znanym kombinatorem. Pozdrawiam Szkoleniowiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kotek Re: Studenci UWr obawiają się, że wybory do samor IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.04, 23:39 Socjologia wyszła z ukrycia i były u nas wybory. Jednak potwerdziło się, że ważne jest kto liczy głosy. Uważajcie bo sprawa może sie oprzeć o prokuraturę i pójdą głowy. nie mogę już wytrzymać wielkiego krętactwa i to jeszcze na uniwersytecie. Młodzi krętacze bójcie się...heheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezary Taracha pomówienie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.11.04, 19:51 Do kolegi instruktora: Nigdy nie byłem w Bułgarii. Jeśli pan twierdzi że tam byłem proszę to udowodnić. Ciekawe, kto panu to powiedział? Widzę rozpowiadanie kłamst o mnie i innych osobach jak Patryk Hebrowski jest teraz jedyną obroną jakca raweckiego i jego kumpli, który tak się przestraszył, że widać gołym okiem jak za wszelką cenę próbuje utrzymać się przy korycie. Był u dziekana rozpowiadając pare kłamst na mój i patryka temat, po czym musiał stamtąd z hukiem uciekać, gdyż nie miał żadnych na to dowodów. Panie instruktorze - radzę popierać swoje wynurzenia dowodami! Z uszanowaniem - Cezary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejny gość ... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 10.11.04, 20:25 no może i gdzies tam były przekręty, ja jednak na swoim wydziale nie zauważyłąm nic niepokojacego, urna stała... listy były.... kto chciał to głosował... A co do układów... one wszedzie sa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tfu Re: a na politechnice SPOKOJ ... IP: *.provider.pl 10.11.04, 21:32 ... odkad nie ma PLANETY MLODYCH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jodko Na ASP spokoj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 10:42 tfurcom dziękujemy, i całe szczęście Odpowiedz Link Zgłoś
wigr Re: Studenci UWr obawiają się, że wybory do samor 10.11.04, 21:45 Najgorsze co można zrobić, to wywlekać brudy na zewnątrz. A to właśnie robi opozycja. Jeśli coś nie jest zgodne ze statutem samorządu, są jakieś nieprawidłowości, to przecież jest rektor. Ale wywlekanie spraw poza uczelnie to zwykła kompromitacja. Swoją drogą trzeba być niezłą szują, żeby publicznie pomawiać ludzi z imienia i nazwiska. Mali ludzie , małe sprawy, wielkie emocje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W trosce o UWr Zachodzi podejrzenie popełnienia przestępstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 21:56 Wybory do Samorządu Uniwersytetu Wrocławskiego stanowią zaprzeczenie wszelkich zasad demokracji. Począwszy od "regulaminu wyborczego" (2 strony A4), który jest nieścisły, posiada wiele uchybień, a w szczególności brakuje w nim wielu elementów regulujących przebieg zgłaszania kandydatów, kampanii wyborczej oraz samych wyborów (dlatego napisałem w cudzysłowiu). Nie dość tego Uczelniana Komisja Wyborcza Bazuje na regulaminie, który od 2 lat jest już nieaktualny ponieważ w 2002 roku go znowelizowano. Co więcej trudno się o regulamin doprosić. Następnie duże "zastrzeżenia" można mieć do sposobu wyboru, a raczej powołania Uczelnianej Komisji Wyborczej. Nie dość, że powołał ją obecny Samorząd Studencki, co już jest wystarczającym powodem do wątpliwości o czystość wyborów, to do protokołu z zebrania, na którym to się odbyło, nie dołączona została lista obecności utwierdzająca zasadność uchwalania czegokolwiek wobec obecności kworum. Nie sposób opisać wszystkich niedociągnięć procesu wyborczego, które w większości były już przedstawiane w poprzednich postach, ale do istotniejszych z nich należy zaliczyć: - terminy wyznaczone na zgłoszenie kandydatów oraz kampanię wyborczą - wyznaczenie punktów wyborczych - brak nadzoru nad "spokojem" przy urnach - sam termin przeprowadzenia wyborów niedający szans zagłosowania wszystkim studentom zaocznym - niechlujne i łatwe do podrobienia karty wyborcze, a co więcej na Wydziale Nauk Społecznych skandaliczna pomyłka i zmiana kart wyborczych podczas wyborów - sposób głosowania - przez skreślenie dający możliwość fałszowania (czyt. skreślania) osobom liczącym - sposób zabezpieczenia urn w pierwszych dniach wyborów - brak niektórych zgłoszonych kandydatów na kartach wyborczych - nie protokołowanie (przynajmniej w pierwszym dniu wyborów) przebiegu prac komisji - brak niektórych kandydatów na listach - niepełne listy studentów uprawnionych do głosowania oraz zapisywanie na kartce osób, których nie było na liście, a które oddały swój głos - urny, które po zakończeniu głosowania w danym dniu zazwyczaj najpierw trafiały do siedziby Samorządu (nawet na kilka godzin) a później do miejsc "neutralnych". Być może o czymś jeszcze zapomniałem, ale te argumenty są już wystarczające do podważenia intencji Samorządu oraz wybranej przez niego Uczelnianej Komisji Wyborczej. Powyższe daiłania nie mogą być przypadkowe i musi to być celowe działanie, a domyślać się jedynie można, że celem jest wprowadzenie do Samorządu konkretnych kandydatów. Można mydlić oczy w tej sprawie rzucając oszczerstwami (może nawet zasadnymi) na lewo i prawo, ale fakty są niezaprzeczalne. Dlatego WYBORY NALEŻY ANULOWAĆ! Co więcej uważam, że należy członkom obecnego Samorządu przedstaiwć zarzuty fałszerstwa oraz matactw. Nowo wybrany zarząd powinien zrewidować wydatki obecnej kadencji i przedstaiwić wnioski władzom uczelni. Pan Jacek Rawecki i aktualni członkowie Samorządu nie moga być dopuszczeni do kandydowania w powtórzonych wyborach nadzorowanych przez władze uczelni. Pan Krzysztof Maj nie jest wogóle zamieszanym w tej sprawie, a jakoże jego osoba również wzbudza wiele kontrowersji apeluje, by nie mieszał się. Zbliżające się wybory do Samorządu na Politechnice Wrocławskiej też powinny być "pod lupą". Beszczelność działań Państwa związanego z Panem Raweckim jest szokująca i nie stworzyli nawet pozorów demokracji, o którą zapewne Stowarzyszenie "Młodzi Demokraci" będzie walczyć i szczerze mu kibicuję. Życzę udanego liczenia głosów oraz miłego długiego weekendu. Odpowiedz Link Zgłoś
wigr Re: Zachodzi podejrzenie popełnienia przestępstwa 10.11.04, 22:36 No naprawdę przegiąłeś bagietę. Jak na początkujacego prawnika twoja wypowiedź to niezły bełkot. Sam wydajesz mi się podejrzany, a twoja troska o UWr godna czekisty z czerwonej konarmi. Młody Demokrato, fajnie by było przejąć władzę na uniwerku, a i na politechnice też by się oprzydało, nieprawda? Che,Che. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W torsce o Uwr. Re: Zachodzi podejrzenie popełnienia przestępstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 22:53 Nie jestem początkującym prawnikiem i nie mam z Wydziałem Prawa nic wspólnego. Jeśli "przegiąłem bagietę" to proszę o zbicie przedstawionych przeze mnie argumentów. Reszty "argumentów" nie będę komentować i nie łudź się, że rozszyfrujesz kim jestem, bo mnie nie znasz i zresztą nawzajem. A tak w gwoli drobnego wyjaśnienia - przyjęło się, że "Che,Che" pisze się przez samo "h" - to mnie tylko troszkę zakuło w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 01:06 Ciekawy jestem dlaczego młodzieżówka PO, czyli Młodzi Demokraci wlączają się w wybory do samorzadu studenckiego??? Przecież to jest skandal!!! Samorząd jest apolityczny. Na innym forum dowiedziałem się, że donosy odnośnie nieprawidłowości można kierować do Posła Jarosława Dudy z PO!!! Ciekawy jestem co Poseł na to??? Czy w Platformie Obywatelskiej wszystko opiera się na donosach??? Zawsze uważałem ją za porządną partię, ale cóz jeżli młodzieżówka proponuje donosy, to może leepiej niech już do końca bawią się w Wybory do Samorządu Studentów i starszym kolegą Posłom nie robią już wstydu. Ich działania przypominają mi trochę Samobronę... A propos dlaczego Taracha, tak bardzo interesuje się wyborami, z tego co wiem to on już dawno nie jest studentem!!! Na koniec ciekawy jestem co koledzy piszący tutaj o wszystkich nieprawidłowościach zrobia jak się okaże, że wybory na Wydziale Prawa, Administracji i Ekonomii wygrają??? Przeproszą za oskarżenai, będą nadal sie upierać się przy unieważnieniu wyborów, a może dalej donosić na kolegów??? Zastanawiał się ktoś nad tym??? Uważam, że brać studenska powinna załatwiać wszystkie problemy we własnym gronie, a nie chodzić na skargi do Dziekana czy Rektora, nie wspominając juz o gazecie. Ale cóż może niektórzy koledzy nie mają jajek... Poznałem Raweckiego jak miałem problemy z zaliczenie jednego egzaminu, poprosiłem go o pomoc i bez problemu pomógł mi w tej sprawie. Jedno jest jasne nie widziałem tutaj zadnej jego odpowiedzi na te ataki, a przysłowie mówi, że tłumaczą się winni... Panie Taracha-zna je Pan??? Jestem studentem Prawa i o wycieczce Wydziałowej Rady Samorządu Studentów Prawa, AdministracjI i Ekonomii wiem na pewno, ze była. Nie jak ktoś napisał, że do Bułgarii tylko na Węgry i do Rumunii i kosztowała ponad 20 000 tysięcy złotych!!! To nie jest skandal Panie Taracha??? Jak możesz o kimś pisać takie rzeczy, skoro robisz sam niezłe numery???!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 01:09 Ciekawy jestem dlaczego młodzieżówka PO, czyli Młodzi Demokraci wlączają się w wybory do samorzadu studenckiego??? Przecież to jest skandal!!! Samorząd jest apolityczny. Na innym forum dowiedziałem się, że donosy odnośnie nieprawidłowości można kierować do Posła Jarosława Dudy z PO!!! Ciekawy jestem co Poseł na to??? Czy w Platformie Obywatelskiej wszystko opiera się na donosach??? Zawsze uważałem ją za porządną partię, ale cóz jeżli młodzieżówka proponuje donosy, to może leepiej niech już do końca bawią się w Wybory do Samorządu Studentów i starszym kolegą Posłom nie robią już wstydu. Ich działania przypominają mi trochę Samobronę... A propos dlaczego Taracha, tak bardzo interesuje się wyborami, z tego co wiem to on już dawno nie jest studentem!!! Na koniec ciekawy jestem co koledzy piszący tutaj o wszystkich nieprawidłowościach zrobia jak się okaże, że wybory na Wydziale Prawa, Administracji i Ekonomii wygrają??? Przeproszą za oskarżenai, będą nadal sie upierać się przy unieważnieniu wyborów, a może dalej donosić na kolegów??? Zastanawiał się ktoś nad tym??? Uważam, że brać studenska powinna załatwiać wszystkie problemy we własnym gronie, a nie chodzić na skargi do Dziekana czy Rektora, nie wspominając juz o gazecie. Ale cóż może niektórzy koledzy nie mają jajek... Poznałem Raweckiego jak miałem problemy z zaliczenie jednego egzaminu, poprosiłem go o pomoc i bez problemu pomógł mi w tej sprawie. Jedno jest jasne nie widziałem tutaj zadnej jego odpowiedzi na te ataki, a przysłowie mówi, że tłumaczą się winni... Panie Taracha-zna je Pan??? Jestem studentem Prawa i o wycieczce Wydziałowej Rady Samorządu Studentów Prawa, AdministracjI i Ekonomii wiem na pewno, ze była. Nie jak ktoś napisał, że do Bułgarii tylko na Węgry i do Rumunii i kosztowała ponad 20 000 tysięcy złotych!!! To nie jest skandal Panie Taracha??? Jak możesz o kimś pisać takie rzeczy, skoro robisz sam niezłe numery???!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezary Taracha Re: PO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.11.04, 07:29 Niestety ale to Jacek Rawecki jest tchórzem. Boi się sam odpisywać na zarzuty i wysługuje się swoimi kolegami na forum. W dodatku puszcza fałszywe oskarżenia. Jakoś tak się składa, że w Rumunii też nie byłem. Jakie następne byłe kraje demoludów zaczniecie wymieniać? Albanię, Białoruś? A poza tym jak to się dzieje, że tyle osób nagle się uwzięło na biednego Jacka, który tak wszystkim chce pomagać??? Coraz więcej ludzi zaczyna głośno mówić prawdę o tym co się dzieje w samorządzie, dziękuje wszystkim za odwagę i pomoc i jestem przekonany że nie pójdzie to na marne. W przeciwieństwie do Ciebie jednak Jacku nie jestem tchórzem, który puszcza fałszywe oskarżenia, a bogaty materiał jaki świadczy o twojej pełnej pasji pracy na rzecz dobra studentów nie będzie się opierał na domysłach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wykrywacz Re: PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 09:34 Cezaray kłamczuchu nie zorganizowałeś wycieczki do Bupesztu i Bukarzesztu za ponad 20 000??? Sam wyglądasz jak demolud!!! Mam jeszcze jedno pytanie do kolegów z Prawa czy Wydziałowa Rada Samorządu Studentów Wydziału Prawa, Administracji I Ekonomii ma osobowość prawną??? Ja wiem, że nie. To dlaczego kłamczuchu taracha wystawiałeś KP potwierdzające przyjęcie gotówki??? Ciekawe co na to odpowiesz złodzieju??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek K. budapeszt IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 10:11 Organizatorem wycieczki do Budapesztu był Carlos Cruz-Materna. Nie wiem ile kosztowała i skąd wziął na nią środki, ale z tego co wiem została legalnie rozliczona i Carlos dostarczył fakturę za ten wyjazd. Byłem na tej wycieczce i muszę stwierdzić, że była bardzo kulturalna, bez żadnego pjaństwa i motłochu tak jak w Karpaczu, gdzie czułem się zażenowany wulgarnym zachowaniem kolegów Jacka Raweckiego. JAko członek koła naukowego Carlosa stwierdzam, że dobrze iż taka wycieczka się odbyła, gdyż było to swoistego rodzaju podziękowanie za pracę w samorządzie dla niego i wszystkich cięzko pracujących osób, którzy nie biorą z tego dla siebie ani złotówki. Natomiast niestety co do JAcka Raweckiego to wiem od jego dobrego kolegi, że wystawia on lewe faktury m.in. na nieistniejące firmy swojej rodziny i kumpli. A to już jest przestępstwo! pozdrawiam - tomek k. Odpowiedz Link Zgłoś
szkoleniowiec Re: PO 11.11.04, 10:24 Do Pana Tarachy: jeśli to faktycznie nie pan był współorganizatorem wyjazdu samorządu WPAiE na wakacje (niezależnie od tego, czy była to Bułgaria, czy Węgry, czy Rumunia) w takim razie przepraszam za pomówienie. Sam wyjazd odbył się na pewno, o czym pan pewnie zresztą dobrze wie, bo na prawie było o tym dość głośno. Ale, jak pisałem już wcześniej, to i tak bez znaczenia w porównaniu do rzeczy, jakie robi Rawecki i jego ekipa. Do studenta, atakującego Młodych Demokratów: Jasne, że nie robią tego tylko i wyłącznie z czystości serca. Ale, niezależnie od motywów, robią rzecz dobrą, bo przeciwstawiają się matactwom i przekrętom. A to chwali się każdemu. Pozdrawiam uczciwych Szkoleniowiec (nie instruktor ;-), panie Cezary ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 11:09 Czy ktoś mógłby pokazać mi jakieś kwity na przekręTY Raweckiego??? Ja na Tarache mam i mogę je ujawnić: -wyjazd na wycieczkę za ponad 20 000tysięcy -KP kilkanascie, każdy na kwotę 366 PLN obozu w Międzyzdrojach z pieczątka Wydziałowej Rady Samorządu Studentów PAiE( WRSS nie ma osobowości prawnej i nie może przyjmować żadnych pieniedz!!!) -list skierowany do studentów roku"O" zapraszający do udziału w Campusie, gdzie podpiany jest mgr Cezary Taracha, jako Przewodniczący Wydziałowej Rady Samorządu Studentów Uniwersytetu Wrocławskieg PAiE( jak się jest magistrem automatycznie przestaje się być Przewodniczącym WRSS) Nie chce mi się już tutaj pisać o tym wszystkim, bo jak się to czyta to robi się niebobrze. 5 osób pisze o wałach Raweckiego, ale tak naprawdę nie ma konkretów. Bicie piany i dziecinada. Jeszcze jedno jak Młodzi Demokraci zaczynają swoją karierę polityczną od pomówień jakiś nagran to ciekawy jestem kto będzie chciał z nimi współpracować za kilka lat??? Nie niszczcie wizerunku PO. Zyczę wszystkim miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
szkoleniowiec Re: PO 11.11.04, 11:35 "Kwitów" nie ma nikt, bo gdyby takowe były, to o Raweckim pisałoby się już w sekcji kryminalnej, a nie w części studenckiej Gazety Wyborczej. Tylko, że on bardzo się stara, żeby do dokumentów samorządu nie miał dostępu nikt poza jego ludźmi - więc ciężko jest znaleźć materialne dowody. Wątpliwości budzi natomiast bardzo wiele innych rzeczy; najprostszą jest: co samorząd robi z pieniędzmi Uniwerku? Roczny budżet wynosi ok. 450 tys. złotych. 80 tys. poszło na koła naukowe. Ok, zrozumiałe. Ale już juwenalia mają dodatkowe finansowanie od rektora, więc się ich do tego rachunku nie wlicza. Poza juwenaliami samorząd organizował tylko obóz adaptacyjny dla studentów - nie uwierzę, że pochłonął on 370 tys. złotych - zwłaszcza, że a) studenci za niego płacili b) byli jeszcze dodatkowi sponsorzy Wobec tego zasadnicze pytanie brzmi: gdzie, do cholery jasnej podziały się pozostałe pieniądze!? I ile ich było? Ja wiem z pewnością, od naocznego świadka, o konferencji, którą Samorząd zorganizował sobie w Karpaczu, i która była trzydniową libacją w dobrym hotelu, na którą dostarczono mnóstwo wódki, a nawet pieczonego świniaka. Już to jest mocno obciążające dla pana Raweckiego i s-ki. A z pewnością takich rzeczy było dużo więcej. Aha - z legalnych wydatków, o których wiadomo, z pewnością były jeszcze otrzęsiny studentów pierwszego roku - ale, jeżeli ktoś chce się nimi zasłaniać jako argumentem o "dobroczynnej" działalności samorzadu, niech poczyta sobie długaśny wątek na tym forum, założony właśnie pod tym tematem. Czy to Ci wystarczy, kolego studencie, czy chciałbyś jeszcze jakieś inne rewelacje? O jakości tych wyborów i przekrętach w trakcie nich się nie wypowiadam, bo bardzo dobrze zrobił to osobnik troszczący się o UWr. Brawo! :-) Pozdrawiam uczciwych (jeszcze trochę ich w tym kraju jest) Szkoleniowiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 12:32 Zanim szkoleniowcu o czymś piszesz to sprawdź to, bo to co napisałaeeś powyżej to nie prawda. Dudżet Samorządu Studentów jest do wglądu w Dziale Młodzieżowym, poszedłem i sprawdziłem to,idź sam i się przekonja a później coś pisz na ten temat. A z jakich pieniędzy utrzymywane są Chóry Uniwersyteckie???, Akademicki Związek Sportowy??? Organizacje Studenckie NZS, ZSP i niestety Planeta Młodych, Klub na Fali i jeszcze kilka innych oraganizacji??? Dopisz do tego rezerwe Rektora, a później sobie policz ile zostaje na działalność Samorządu Studenckiego.( ok. 80 000 PLN) Dla jawności Wydziałowa Rada Samorządu Studentów Prawa, Administracji i Ekonomii dysponuje budżetem 100 000 PLN ( po tym jak Taracha zorganizował bajeczną wycieczkę dla kolesiów za 21 000 PLN dziekan przycioł im trochę skrzydełka).I tutaj mam pytanie do Patryka Hebrowskiego, czy uczestniczyłeś w wycieczce zorganizowanej przez Tarachę??? Drugie pytanie jest następujące: jakie stanowisko pełniłeś, gdy szefem Wydziału PAiE był Taracha??? Więc koledzy z Młodych Demokratów nie piszcze o tym, że zwalczacie kolesiostwo, bo to nie ładnie. Kolego szkoleniowcu, uderz się w pierś i odpisz mi czy byłeś na jakieś konferencji na której nie było alkoholu? Ja sam uczesticzyłem w kilku i wiadomą sprawą jest to, że najlepsze są tzw. wieczorki zapoznawcze( widziałeś jakiś bez alkoholu??- nawet Dziekan PAiE, by się uśmiał). Nie przyznasz mi racji??? I sprawdź sobie czy Samorząd Studentów zorganizował jakiś wyjazd za tak duże pieniądze. A koła naukowe na Uniwersytecie dostały 85 000. Idź poczytaj a później porozmawiamy. OK? Myślisz , że cały dział Młodzieżowy z małżonką ministra przymyka na to oko, na te wielkie wały Samorządu Studentów i na koniec roku się pod tym podpisuje??? Żona Wiceministra MENis-u??? Chyba sobie żartujesz z innych internautów! A możesz mi napisać skąd wzięła się Twoja kwota 370 000??? Ja uważasz, że sponsorzy dają teraz tyle pieniędzy, to mam nadzieje, że mi pomozesz w ich załatwieniem bo właśnie organizuję fajną imprezkę dla mieszkańców Wrocławia i jak narazie od sponsorów dostałem kilka koszulek. Pomożesz mi??? z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
szkoleniowiec Re: PO 11.11.04, 12:56 Dobra, przy okazji sprawdzę to wszystko w Dziale Młodzieżowym. Nie wykluczam, że możesz częściowo mieć rację, ale jestem pewien, że nie do końca. Zbyt wielu ludzi nie zaangażowanych w żadne opozycyjno-polityczne układy mówiło mi o tym, jaką kasę Rawecki ciągnie z bycia Przewodniczącym, żebym tak łatwo uwierzył, że jest inaczej. Konferencje i alkohol - tak, mogę się uderzyć w pierś, że raczej nie bywałem na konferencjach, na których alkohol byłby FUNDOWANY przez organizatorów. A tak było w Karpaczu - chyba, że panowie z samorządu po prostu chcieli dbać o dobrą zabawę i tą wódkę dla wszystkich opłacali z własnych uczciwie zarobionych pięniędzy. :-p Koła naukowe dostały 80 tys - owych pięć było przeznaczonych na coś innego, też związanego z kołami, ale nie wiem, co się z nimi ostatecznie stało. Ale widzę, że faktycznie jesteś zorientowany - dlatego tym bardziej jestem ciekaw, czy Ty nigdy nie słyszałeś o przewałkach Jacka Raweckiego i jego ekipy? Nawiasem mówiąc, chciałbym dodać, że większości z takich podejrzeń, jak moje, nie byłoby, gdyby samorząd prowadził jawną księgowość, choćby na stronie internetowej. No, ale, żeby to robić musiałyby być spełnione dwa warunki a) panom z samorządu powinno zależeć na zaufaniu studentów - i powinni mieć czyste sumienia, żeby móc się nimi wykazywać b) samorząd powinien mieć stronę internetową!!! Przez którą mógłby się kontaktować ze studentami!!! Pozdrawiam Szkoleniowiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 09:35 ....musieliby mieć strone www :), ale im zalezy by tej strony nie było i nikt nic nie pytał i nie wnikał. Jak najmniej informacji jest na rękę Raweckiemu i Diakowskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 09:32 3 wałki Raweckiego, Diakowskiego, Czachary: 1) obóz w Międzyzdrojach 2) pseudo konferencja w Karpaczu 3) wszystkie imprezy w WZ niech pokażą jawnie rozliczenie tych imprez i zobaczysz jaki szmal wyciagneli i bedziesz widzial za co Jacek wyremontował sobie Klub Enigma na Akademii Ekonowmicznej a Diakowski kupił sobie....audi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek k. przejrzystość rozliczeń IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 10:26 Jako członek koła naukowego kryminalistyki wiem jak wygląda finansowanie kół naukowych na prawie. Jest ono jawne. Wszystkie uchwały w tej materii znajdują się na stronie internetowej www.samorzad.prawo.uni.wroc.pl Zasady przyznawania środków są jasne i każdy wie jakie należy spełnić kryteria. DOdatkowo wiem, bo słyszałem to na radzie wydziału, że z owych 100tys. aż 66% idzie na działalność 17 kół naukowych. I tylko 33% zostaje na działalność samorządu i seksji ESN - erasmus student network, którą prowadzi Barbara Solińska. Poza tym znam osobiście Przemysława Szalewicza - skarbnika Wydziałowej RAdy Samorządu Studentów, który zajmuje się sprawami finansowymi i mogę zaświadczyć, że to uczciwy człowiek, który nigdy nie splamił się braniem w łapę. Dziwią mnie tu te kłamstwa rozpowszechniane o WRSS prawa na tym forum. Prawdopoodbnie ktoś ma w tym swój interes. Z tego co słyszałem to prorektor Gabryjelska chce kandydować na funkcje rektora z pomocą JAcusia Raweckiego i jego kompanów. To musi być bardzo bezczelna bo z tego co wiem to nie jest nawet tytularnym profesorem i poza tym jakoś trudno znaleźć jakieś jej publikacje..... choć się bardzo starałem je odnaleźć na romanistyce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek k. strona netowa IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 10:30 I jeszcze jedno: Jacek Rawecki wziął rok temu pieniądze od rektora na budowę strony internetowej samorządu głównego i oto proszę podziwiać efekt tych prac: www.samorzad.uni.wroc.pl Robi piorunujące wrażenie - ciekawe tylko gdzie się podziała kasa za tą wysokiej klasy usługę?? I jaka firma ją wykonała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszust Tomek. K Re: strona netowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 21:53 Tomek ty obrzydliwy kłamczuchu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość ta.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 12:56 Panowie... - napieprzajcie się.. Ale wybory i tak będą unieważnione, i mam nadzieję, że sprawa zakończy się w sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: ! IP: *.kom / *.kom-net.pl 11.11.04, 14:15 Nie ma sensu obrzucać się oskarżeniami o wałki, bo to jest teraz bezzasadne. Chodzi tak naprawdę tylko o to, żeby ekipa Raweckiego za pośrednictwem biednego Błaszkiewicza, (który się musi uczyc, chodzić na zajęcia, spać nie może i ogólnie nie zna się na tym, czego się podjął) nie skręciła wyborów. Ot, i cała filozofia. Jak Gruby wygra uczciwie, to niech sobie spokojnie rządzi następne dwa lata. I tyle... Do Studenta: Nie było nigdy wycieczki do Rumunii ani Bułgarii. To kłamstwa! A swoją drogą, to ciekawe. Piszesz "studencie", że to skandal, że się młodzieżówka miesza itd. Nawołujesz do uczciwości i odpowiedzialnści i do tego, aby radzić sobie samemu. To dlaczego w takim razie sam nie załatwiasz sprawy ze swym egzaminem? Skoro jest tak róźowo, to dlaczego zamiast siedzieć na dupie i kuć do egzaminu, żeby go w końcu o własnych siłach zdać, posiłkujesz się Raweckim? Zajmij się lepiej nauką, bo nic nie kumasz Odpowiedz Link Zgłoś
kolokolokolo Racja 11.11.04, 14:21 I o to w zasadzie tylko chodziłoby - aby było uczciwie. Aby komisja nie podmieniała kartek w czasie transportu urn i liczenia głosów, aby nie dokreślano niewygodnych kandydatów na głosach (wszak jak ktoś zostawił np 10 nazwisk, a komisja skreśli jeszcze 7 osób głos jest nadal ważny), aby mężowie zaufania mogli wykonywać swe zadania, aby rektor Maroń wreszcie zapanował nad tym bajzlem, bo udaje, że nie wie o co chodzi. Powiedział prasie, że wybory unieważni jeśli "ktoś odniesie druzgocące zwycięstwo". No to założę się, że wygra gruby nieznaczną ilościa głosów. Chyba, że zajdzie wariant B - czyli Wygrana Midziaka (chyba jeszcze gorzej) też nieznaczna rzecz jasna... Odpowiedz Link Zgłoś
kolokolokolo Re: Racja 11.11.04, 14:23 Acha! No i pozostaje pytanie dlaczego zainteresowały się tematem bardzo poważnie prasa i telewizja, skoro wszystko jest OK, a Rawecki jest świetny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 15:35 Nie odpowiedziałeś na zadane pytania??? Jakie funkcje pełniłeś podczas gdy taracha był Przewodniczącym WRSS PAiE?? I czy byłeś na wycieczce organizowaje przez Tarachę??? A Wycieczka była na 100% w piątek podam dokładne dane kto jechał za ile i ile gwiazdek miałey hotele zarezerwowane przez tarache. Jak się okazuje Patryk Hebrowski tez organizował konferencje dla kumpli. W jakim miejscu i za ile , dokładne informacje już w piątek. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Hebrowski Re: ! IP: *.kom / *.kom-net.pl 11.11.04, 15:43 Zrobiłem jedne szkolenia wspólnie z 3 innymi kołami naukowymi. Z budżetu mojego koła poszło na nią ok. 1600zł. Za tę kwotę pojechali tam członkowie koła naukowego (bo dla nich była konferencja). I na te szkolenia zaproszony został facet, którego ty mi pośrednio podałeś w czasach kiedy jeszcze robiliście interesy z Midziakiem jak z najlepszym kumplem, czyli wtedy nim go jeszcze nie wydymaliście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Hebrowski Re: ! IP: *.kom / *.kom-net.pl 11.11.04, 15:51 W czasie gdy Cezary Taracha był Przewodniczącym NIE PEŁNIŁEM żadnej funkcji w Samorządzie WRSS. Nawet nie byłem jego członkiem, ponieważ "przepadłem" w wyborach organizowanych przez Midziaka i Raweckiego (wtedy świetnycj kumpli). Tak, to w czasie tych wyborów koleżka przyprowadził do urny 40 swoich znajomych, oni oddali mu swoje karty, żeby za nich wypełnił (bo nie wiedzieli kto jeszcze jest od niego) i wrzucili do urny. A po podliczeniu głosów okazało się, że kolo miał.. 33 głosy. Wiem wiem. Jasne. POomylił sie i sam się skreślał. A na wyjeździe do Budapesztu byłem - zostałem zaproszony na nią jako nagrodę za ciężką pracę na rzezc Rady Wydziału, do której mnie zaproszono mimo iż nie byłem w samorządzie (to chyba znaczy że wzięto mnie ze względu na umiejętności). Również jako szefowi koła naukowego (największego na wydziale) przysługiwało mi to miejsce. Nie ja wyjazd organizowałem, nie wiem ile kosztował i nie moją winą jest, że konferencja tam przewidziana nie wypaliła. Ale o ile pamiętam, to się w autobusie spotkaliśmy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pineska Re: ! IP: *.41.akron.wroc.pl 11.11.04, 18:44 W watku o otrzesinach studentow pierwszego roku mozna znalezc dwa posty,w ktorych oburzeni studenci prawa opowiadaja o tym,jak jeden z kolegow kandydujacych do Samorzadu przyprowadzil swoich kolegow,by na niego glosowali.W jednym poscie jest mowa o tym,ze ten ktos przyprowadzil pol swojego wydzialu.Ile osob liczy wydzial prawa?W drugim poscie ktos uscisla,ze bylo to 50 osob,a na liscie znalazlo sie tylko 35. W tym watku ktos znowu opowiada te sama historie,ale podaje tym razem liczbe 40 osob.Wprawdzie pojawia sie tam asekuracyjne slowko "okolo",ale ten brak precyzji swiadczy o braku wiarygodnosci.Po przeliczeniu glosow okazalo sie,ze na liscie znalazlo sie:35 w jednym poscie,33 w drugim poscie.No wiec wlasnie okolo 40 osob. A moze tych kolegow bylo 30 albo 60,albo 50.No coz,nie kazdy ma glowe do liczb,ale jesli tak ,to nie powinien aspirowac do pelnienia jakiejkolwiek funkcji,z powodu ktorej musialby sie rozliczac z powierzonych mu pieniedzy,ani tym bardziej rozliczac kogos innego.Wiecie co,niech kazdy z nas zacznie naprawe swiata od samego siebie,a wtedy swiat odetchnie z ulga.Dobrej nocy...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: ! IP: *.kom / *.kom-net.pl 11.11.04, 19:56 I to są dowody na to, że historia jest nieprawdziwa, tak? Nie. Po prostu sens tej opowiastki był taki, że gościu dostał mniej głosów niż sam oddał, bo był szwindel. Każdy normalny czlowiek by to zrozumiał. Oczywiscie oprócz tych, którzy nie chcą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pineska Re: ! IP: *.41.akron.wroc.pl 11.11.04, 21:26 Trener,alez ja bardzo chce zrozumiec,dlatego czytam te tasiemcowe watki.Rozum tez mam w normie,ale wobec tych wzajemnych oskarzen,obrazliwych inwektyw i ordynarnego wrzasku naprawde nie sposob polapac sie w tym,co jest prawda,a co pomowieniem Oczywista jest tylko nienawisc,od ktorej boli i glowa i dusza.Jak po tym wszystkim zyc,rozmawiac,dzialac spotykac sie na uczelni,czy gdziekolwiek i patrzec sobie w oczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: ! IP: *.kom / *.kom-net.pl 11.11.04, 22:37 Tu akurat masz rację. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
szkoleniowiec Re: ! 11.11.04, 23:37 Wiesz, pineska, nie dziwię Ci się, że nie możesz się połapać w tym harmiderze. Niektóre z tych spraw sięgają nawet do pięciu-sześciu lat w przeszłość, a przez ten czas układy zdążyły się pozmieniać, niektórzy ludzie odeszli z tej gry, a dodatkowo wielu z wypowiadających się na tym forum zna się osobiście, lub nawet kiedyś współpracowało - więc mogą się powoływać na rzeczy i argumenty, które dla zewnętrznego obserwatora się co najmniej niejasne. Ogólnie można tu wyliczyć pięć stron całej tej sprawy, chociaż będzie to podział nieco naciągany. 1) Obecny samorząd UWr. czyli Jacek Rawecki i jego ludzie. Oni na tym forum nie wypowiadają się wcale, lub prawie wcale (wyjątkiem był były wiecprzewodniczący samorządu, Maciek Włodarski, jedyny sensowny człowiek w całej ich grupie - dobrze, że już sobie dał spokój z tym biznesem). Grupa ta robiła liczne przekręty, a obecnie przyszykowała się do sfałszowania wyborów, żeby utrzymać się przy władzy. Czy im się uda, pokażą najbliższe dni. 2) Planeta Młodych i otoczenie - dawni "przyjaciele" (lepiej powiedzieć współzłodzieje) Raweckieg i spółki, związani z polibudą. W całej tej sprawie odgrywają najmniejszą rolę - poza wypowiadaniem się na forum i podjudzaniem ludzi przeciwko Raweckiemu. 3) Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii - a dokładniej ludzie związani jakoś z jego samorządem (np. Cezary Taracha) i innymi organizacjami. Krążą o nich różne plotki, trudno powiedzieć, które są prawdziwe. Względnie uczciwa grupa. Zależy im jednak (chociaż pewnie bardziej ich młodszym kolegom) na opanowaniu samorządu UWr. Nie bez powodu - pomijając kasę, jest jeszcze inna rzecz, o której się dotąd tutaj niespecjalnie wspominało: studenci m.in. z samorządu mają 20% głosów elektorskich przy wyborze rektora. A wybory już niedługo. Dlatego nic dziwnego, że prawo ostro walczy, chcąć zapewne wykorzystać sytuację do wypromowania kogoś od siebie. Ale to akurat nie jest potwierdzone - stanowi raczej logiczny wniosek z całej sytuacji i samo w sobie nie jest czymś złym. 4) Młodzi demokraci - związani z częścią osób z politologii, opozycyjnych wobec obecnego samorządu. Współpracują również z niektórymi prawnikami, a także osobami ze środowiska Planety Młodych (chociaż to już dość dalekie i słabe powiązania). Im zależy przede wszystkim na rozpędzeniu bandy Raweckiego, zapewne też nie tylko i wyłącznie z czystego altruizmu. Ale względnie najuczciwsza z tych czterech grup. 5) Ostatnią stroną są zewnętrzni świadkowie tych wydarzeń, osoby postronne i zwykli studenci próbujący się zorientować w całej sprawie. Jest ich sporo z różnych kierunków - i bardzo dobrze, bo pozwala to tchnąć odrobinę świeżości we wszystkie te skomplikowane i skostniałe już nieco układy znajomości. No a cała gra, przynajmniej w tej chwili toczy się o wybory do Samorządu UWr. Pierwsza, trzecia i czwarta grupa chciałaby wprowadzić tam swoich ludzi, każdy z nieco innych powodów. Rawecki, żeby porządzić jeszcze trochę, a przy okazji zatrzeć ślady swoich matactw. Prawnicy, żeby dojść do władzy, kasy, a przy okazji może i uzyskać coś jeszcze, ale też może i zrobić coś sensownego. No, a Młodzi Demokraci, bo dobrze przecież mieć swoich znajomych wszędzie, a przy okazji robi się o nich głośno, co przecież jest dla nich korzystne. Mam nadzieję, że chociaż odrobinę rozjaśniłem całą sprawę niezorientowanym. Oczywiście nie mam pewności, że we wszystkim mam rację, ale wydaje mi się, że ogólny obraz jest w miarę poprawny. Pozdrawiam wszystkich uczciwych Szkoleniowiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej masz rację IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 10:00 Muszę jednak jeszcze coś dodać: pare osób, które atakują Patryka, Cezarego i PO nie są prawdziwymi studentami. Jest to sam Jacek Rawecki, który wysyła te posty (sprawdzcie po prostu adres IP jak nie wierzycie). POmaga mu w tym jego kolega Marek Czachara. Niezbyt bystry człowiek, ale za to bardzo pazerny. Koledzy się bronią, bo z tegoco wiem ich inny kolega ze starej gwardii nadał na nich do prokuratury, ale to już słyszałem z trzeciej ręki. Będzie ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feder Re: ta.. IP: 80.41.0.* 12.11.04, 12:04 Po co w sadzie - ja proponuje odrazu kandydatow i wszystkich zaiteresowanych sciac na rynku w poludnie powiedzmy w sobote zeby zwalic na Zydow - czytam te wypociny i smiac mi sie chce zeby to jeszcze jakies duze pieniadze byly a to sie pieski o kosci tluka Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: PO IP: *.mat.univie.ac.at 11.11.04, 19:01 Czyli jak z trojki: Bulgaria - Rumunia - Wegry - odpadaja: Rumunia i Bulgaria, to znaczy, ze zostaja Wegry :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: PO IP: *.mat.univie.ac.at 11.11.04, 19:01 Czyli jak z trojki: Bulgaria - Rumunia - Wegry - odpadaja: Rumunia i Bulgaria, to znaczy, ze zostaja Wegry :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek k. Re: PO IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 10:43 Z tego co wiem Wojtku (może Błaszkiewiczu) Cezary Taracha nie kandyduje do samorządu, bo skończył już studia. Z jego kolegów kandyduje jedynie Przemek Szalewicz. Za to Jacek Rawecki choć starszy od Cezarego po ukończeniu studiów zapisał się na zaoczną filozofię tylko po to by nie stracić swojej posadki. PEwnie trochę zainwestował w te studia. Widać i tak mu się zwróci podczas pełnienia obowiązków przewodniczącego ZO. Może by tak wprowadzić limit wiekowy dla kandydatów. Czy Jacek jak przekroczy już 30 lat (o ile już nie przekroczył) nadal będzie przewodn. ZO studiując kolejny kierunek zaocznie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feder Re: PO IP: 80.41.0.* 12.11.04, 12:00 a ja wam powiem tak - biedno i zimno u was i na dodatek smutno - zeby brudy prac na formu publicznym to trzeba miec niezle nie pokolei - no ale coz co kraj to obyczaj a moze jak na gorze tak na dole Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Prawa Brzydzę się wami !!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.11.04, 16:04 Patrząc na Tych Młodych Demokratów, którzy na początku swojej kariery posługują się kłamstwem, oszustwem i donosami też bym wogóle się nie przedstawiał i bedąc studentem Prawa brzydzę się, że są na moim Wydziale takie osoby jak taracha i tych paru wyszczekanych jego chłopców, którzy tak naprawde nie mają pojęcia o czym piszą i są podpuszczani przez niego a Sam taracha jest śmieszną marionetką w rękach dziekana, który rozgrywa swoje rzeczy poprzez takich tumanów. Na dodatek ci Demokraci powołują sie na Posłów Rzeczypospolitej Polskiej, którzy są oburzeni i zbulwersowani takim zachowaniem,(wkrótce przekonacie się o tym osobiście, bo powołujecie się na osoby z którymi nawet wcześniej nie rozmawialiście). Poza tym cała młodzieżowka w kraju nie chce z nimi współpracować, ponieważ boją sie, że tacy ludzie którzy swoja demokrację budują na kłamstwie, "obrzucaniu sie błotem" i donosach oraz na fałszywych oskarżeniach są po prostu niebezpieczni. Jest w kraju taka partia, w której byście się sprawdzili. Nawet kolor krawatu pasowałby do twoich wlosów taracha!!! Tak to jest jak ktoś jest facetem "bez kręgosłupa" i ma problemy z samym sobą. Nie znam Cię Panie Rawecki ale jak udało Ci sie wywalić tych złodziei z Planety Młodych z Uniwersytetu, to pogoń jeszcze tych donosicieli z Młodych Demokratów. Mam nadzieje, że Ci się to uda. ps. O Raweckim słyszałem, że zrobił kilka imprez, a ty taracha ile zrobiłeś??? Poza wycieczką za ponad dwadzieścia tysięcy!!! Było coś jeszcze??? A może przez dwa lata swojej kadencji skoncetrowałeś się na włażeniu w dupę dziekanowi, który Ci nawet nie załatwił studiów doktoranckich, o których wszystkim studentom opowiadałeś. Jesteś taracha żałosnym dupkiem bez jaj!!! Miałeś już jakąś dziewczynę??? Może to Ci pomoże i staniesz się w końcu prawdziwym facetem!!!!!! Tylko najpierw postaw jej parę piw, żebyś sie jej spodobał!!! Buhahhaha Pozdrowienia I jeszcze jedno: Jakoś nie widze aby ktoś z Grona Tego Całego Raweckiego się wypowiadał,to też o czymś świadczy bo zawsze winni sie tłumaczą. Prawda taracha, hebrowski i ci śmieszni demokraci. Tłumaczycie sie z wszystkiego, z każdej wydanej złotówki. Z tego co wiem to Rawecki "ma więcej niz 30 lat".Buhahhah. Sprawdzcie najpierw, a potem piszcie bo się bardzo ośmieszacie. Mam nadzieję, że nie długo wszyscy o was zapomną bo jesteście żałośni. Jeszcze raz podkreślę. WSTYDZĘ I BRZYDZĘ SIĘ WAMI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek śmierdzi mi pan tchórzem panie Jacku! IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 16:28 Brawo Czarek, Patryk i Paweł! Musieli się nieźle posr.. że takie rzeczy piszą na forum o was! Kibicuje wam całym sercem! Dociśnijcie gnojów do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jodko Re: śmierdzi mi pan tchórzem panie Jacku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 16:38 hmm nie ma pewności, że to zaatakowany Rawecki ale jest to duże prawdopodobieństwo. Analizując całą dyskusję (a jest tego sporo) widzę, że niejaki szkolenioweic to osoba, która dużo wie. Pan Rawecki oficjalnie na forum nie występuje (może tchórz) ale atakowane są inne osoby przy użyciu argumentów niezrozumiałych dla zwykłego czytelnika (np. mnie). Są to pewnie jakieś porachunki pomiędzy walczącymi grupami, ale słusznie że zajęły się tym media bo jak widzę chłopcy nie dadzą sobie rady sami. Mam nadzieję, że usłyszymy odpowiedz od Pana Raweckiego na zarzuty które bozposrednio jego dotyczą i nie chodzi mi tu o jakies wyimaginowane zarzuty, ale np o przygotowywanie wyborów. Rozlepianie plakatów itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student przyrody gdzie są wyniki?? IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 16:49 Słuchajcie - nie ma wyników wyborów! Ponoć miały już być w środę, potem mówili że w piątek, a teraz UKW mnie poinformowało że w poniedziałek. Nie wiem co mam o tym wszystkim sądzić, ale w USA szybciej się uwinęli z wyborami w Ohio niż UKW z 8 wydziałami. To sknadaliczne. Kto liczy te głosy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: śmierdzi mi pan tchórzem panie Jacku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 11:00 zgadzam się wybory były źle przygotowane, ale ludzie czy do samorządu należy tylko Jacek Rawecki? pomyślcie! A tak przy okazji to bardzo się cieszę, że Jacek Rawecki nie bierze w tym forum udziału, bo to co wypisują na niego to same kłamstwa i mi też tak jak jemu z pewnością odpowiedzi na te śmieci uwłaczałyby!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleryk mama raweckiego dzwoniła do PO IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 16:32 Słyszałem, że mama raweckiego dzwoniła do pewnego posła i prosiła żeby zostawić jej synka w spokoju, bo to dobry chłopiec. Buhahhahahaaa. JAcuś się posrał w gacie ze strachu. Nawet nie wiedział do kogo trzeba zadzwonić, a pułapka jaką zastawiliscie na niego byłą naprawdę świetna Marcin - gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W trosce o UWr. Re: mama raweckiego dzwoniła do PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 17:12 Panie Jacku, Pan się nie boi, za Pana mamą cały Wrocław stoi... hehehe.. A na poważnie to mnie nic innego poza wyborami nie interesuje i omijam posty nie na temat. Szanowni koledzy z Samorządu! To Wy jesteście w defenzywie i to Wy musicie się bronić, a bezpodstawne ataki na inne osoby, a nawet organizacje niczego nie zmienią. Oczyśćcie sie najpierw z zarzutów (wg mnie to nie możliwe) a potem... Inne osoby na forum pragnę uspokoić - Rektor nie ma innej możliwości jak unieważnienie tych wyborów, a zaraz potem finanse Samorządu zostaną zrewidowane i jestem prawie pewny, że rozpoczną się sprawy sądowe. Życzę spokojnego i udanego weekendu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Co za śmieć włącza to tego mamę Jacka Raweckiego?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 21:30 Widzę, ze już do końca Młodym Debilom poprzewracało się główką, jak masz coś do Raweckiego to pisz do niego, ale zostaw w spokoju rodziców śmieciu! Co za kolesie bez honoru! Młodzi Demokraci młodzieżówka Samobrony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Co za śmieć włącza to tego mamę Jacka Rawecki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 10:55 zgadzam się co do tego, że tylko śmieci będą włączać do tych wszystkich spraw rodziców Jacka!! Poza tym niech sie nie wypowiada osoba na tym forum, która zaczyna od słów "podobno" bo już ta wypowiedż jest dla mnie niewiarygodna!! Bądź pewien to porozmawiamy. Plotki żadnego mądrego nie będą interesować!! A tak poza tym to znam Jacka i mogę śmiało powiedzieć, że kto jak kto, ale on naprawdę poświęca się temu co robi! a czas, który wy nazywacie wolnym on nie zna i nie posiada, bo wszystko to dla Uniwersytetu i Samorządu się kręci. Ma ambicje w przeciwieństwie do was KŁAMCY!! ' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek k. Re: Co za śmieć włącza to tego mamę Jacka Rawecki IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.04, 15:03 Jasne ze znasz jacka Urszulo Malarz, bo z nim spalas na obozie. haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Veksel Re: mama raweckiego dzwoniła do PO IP: *.165.akron.wroc.pl 12.11.04, 23:45 A ty co w trosce o Uniwersytet tak sie tu udzielasz i wierszyki ukladasz,uwielbiasz przede wszystkim magiel i ploty.Jestes zwykly gowniarz,ktory stroi przemadrzale miny.Jak mozesz czepiac sie cudzej matki chamie. Szlag by was wszystkich trafil,studenci od siedmiu bolesci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veksel Re: mama raweckiego dzwoniła do PO IP: *.165.akron.wroc.pl 12.11.04, 23:24 kleryk jestes zalosnym,tchorzliwym gnojkiem.Kto cie nauczyl opluwac rodzicow ludzi,ktorych nie lubisz?Wyniosles to z domu mendo,czy nauczono cie tego na uniwersytecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jodko Re: mama raweckiego dzwoniła do PO IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 12.11.04, 23:53 ciekawe czy to mama załatwiła raweckiemu patronat nad otrzesinami wizeprezydenta jackiewicza i posła dudy ??. Chyba tak bo jak widac mama go musi bronic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: mama raweckiego dzwoniła do PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 00:02 Jodko ty też jesteś palantem z młodych demokratów?? Poczytaj sobie śmieciu wyżej i jak kogos nie lubisz to nie obrażaj jego rodziców parówo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: mama raweckiego dzwoniła do PO IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 00:07 To widzę mama raweckiego w tym też siedzi. To widzę niezłe układy, rodzice załatwiają jackowi wszystko, bo debilek sam nic nie potrafi bo ma ograniczony rozumek. Hihi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek k. ula malarz sypia z jackiem raweckim IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.04, 15:11 Aha i jeszcze raz dzięki Patryk za sprawdzenie IP Uli. Jak zwykle jesteś niezawodny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Instruktor Re: Brzydzę się wami !!! IP: *.48.akron.wroc.pl 12.11.04, 21:51 Skąd wiesz ile Rawecki ma lat?? Ja nie wiem. Wnioskować stąd mozna że jesteś z jego grona, a co za tym idzie kłamiesz. Może nawet jesteś sam owym Jackiem, a to skłaniałoby mnie do stwierdzenia u ciebie schizofremi. Pozatym twoje słowa emanują na kilometr chamstwem, aż wstyd że ktoś kto tak pisze podpisuje się student. Mam nadzieje że studenci tak znamienitej uczelnii nie będą przez kolejne dwa lata reprezentowani przez osoby z tego wątpliwej wartości grona. Instruktor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodrigo Re: PO IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 12.11.04, 18:07 o co wam chodzi partacze? zal wam ze przegrywacie wybory! dam wam rade. najpierw opracujcie sobie program a pozniej dzialajcie> zachowujecie sie jak dziewicw w charemie. poczekajcie na wyniki i nie mowcie takich bredni. rawecki czachara jestem z wami! wygrajcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: instruktor Re: PO IP: *.48.akron.wroc.pl 12.11.04, 21:38 Ciekawe skąd wiesz że wygrają?? Niektórzy kandydaci mają przygotowane listy osób które na nich głosowały i są w stanie to potwierdzić, więc może być kłopot z przedstawieniem nieprawdziwych wyników. Mam nadzieje że obecny zarząd odejdzie z honorem i bez skandalu, bo w sumie tu chodzi o dobre imię uczelnii której studentów tak dzielnie reprezentowali przez 2 lata. Mogą założyć firmy i nadal organizować te wspaniałe imprezy dla studentów nic im nie stoi na przeszkodzie. Instruktor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodrigo Re: Zachodzi podejrzenie popełnienia przestępstwa IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 12.11.04, 18:46 młodzi demokraci? chyba młodzi nieudacznicy! jaaka PO taka mlodzieżowka. stado sępów czekających na potkniecie innych< bez programu bez pomysłu bez koncepcji na przyszłośc.pozbawiena ideałów grupa partaczy szukajaca zametu i stosujaca prowokace jako metode walki o wpływy. po co się wogole pchacie do samorządu. przecierz samorząd studencki to instytucja apolityczna skupiajaca w swoich szeregach wielu mądrych rozważnych inteligętnych młodych ludzi którzy wszystko co robia robią dla studentów od których otrzymali mandat zaufania> a tu jakić taracha wyskakuje z klamliwymi insynuacjami za które powinien odpowiedzieć przed sadem. najlatwiej kogoś osadzać od czci i wiary nie majac ku temu podstaw a majac środki. precz od samorzadu pseudodemokraci!~wybory wyborami ale tu chodzi o uczciwość a wam jej najwyrażniej brakuje! przegrywacie wiec kazda metoda ratunku jest na wage zlota. atakujecie m.im. M. Czachare ze kreci a może to jednak wy krecicie. kazdy popelnia bledy Marek równiez ale jest to osoba w gruncie rzeczy uczciwa i kompetetna. poza tym wiele zrobil dla spolęcznosci studenckiej na Uniwerku wię łapy precz! Odpowiedz Link Zgłoś
mlodzieniec2 Re: Studenci UWr obawiają się, że wybory do samor 12.11.04, 17:47 Dzień dobry, a wlasciwie dobry wieczor. Jestem studentem UW i jestem niezwykle wstrzasniety tym co tutaj sie wypisuje. Bardzo, ale to bardzo chcialbym wyrazic moja wdziecznosc i uznanie dla SMD i jego czlonkow za to ze zgodnie z obywatelskim obowiazkiem odwazyli sie bronic dobrego imienia Uniwersytetu Wroclawskiego. Slowo "demokracja" jest najblizsze mojemu sercu i dziekuje jeszcze raz za to ze ten haniebne i obludny spisek wyszedl na jaw i mam nadzieje na surowe ukaranie jego uczestnikow oraz zadoscuczynienie wszystkim pokrzywdzonym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W torsce o UWr. Argumenty proszę Państwa!! Argumenty!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 19:21 Jeszcze raz..: Czy ktoś z pieniaczy obrzucający wszystkich błotem zechciałby odpowiedzieć na poniższe???!!! - Uczelniana Komisja Wyborcza Bazuje na regulaminie, który od 2 lat jest już nieaktualny ponieważ w 2002 roku go znowelizowano - Sposób wyboru, a raczej powołania Uczelnianej Komisji Wyborczej: powołana potajemnie przez obecny Samorząd Studencki (może wypadałoby - jak w normalnych, cywilizowanych wyborach - podać termin zgłoszeń chętnych do UKW i w razie zbyt dużej ilości zgłoszeń losować w obecności zainteresowanych kandydatów??) - Protokół z zebrania, na którym odbyło się powołanie UKW niezawierający listy obecności (podejrzenie o brak kworum) - terminy wyznaczone na zgłoszenie kandydatów oraz kampanię wyborczą (wszyscy wiedzą jak to się odbywało) - wyznaczenie punktów wyborczych (przykład studentów z ul. Dawida, którzy musieli głosować na Kuźniczej, bo tam jest dziekanat oraz inne przypadki) - brak nadzoru nad "spokojem" przy urnach (nie ma sensu opisywać, bo momentami zdarzały się kuriozalne rzeczy) - termin przeprowadzenia wyborów niedający szans zagłosowania wszystkim studentom zaocznym (za to mieli okazję zgłosić swoje kandydatury, a ci co mogli głosować już nie) - niechlujne i łatwe do podrobienia karty wyborcze, a co więcej na Wydziale Nauk Społecznych skandaliczna pomyłka i zmiana kart wyborczych podczas wyborów (nie wspominając o "akcji" zakazującej opieczętowania ich pieczatką dziekana) - sposób głosowania - przez skreślenie dający możliwość fałszowania (czyt. skreślania) osobom liczącym (nie znam przypadku jego stosowania w tak powszechnych wyborach) - sposób zabezpieczenia urn w pierwszych dniach wyborów (no i nie tylko - możliwość wkładania ręki do środka...) - brak niektórych zgłoszonych kandydatów na kartach wyborczych - nie protokołowanie (przynajmniej w pierwszym dniu wyborów) przebiegu prac komisji - niepełne listy studentów uprawnionych do głosowania oraz zapisywanie na kartce osób, których nie było na liście, a które oddały swój głos - urny, które po zakończeniu głosowania w danym dniu zazwyczaj najpierw trafiały do siedziby Samorządu (nawet na kilka godzin) a później do miejsc "neutralnych". - nie dopuszczenie mężów zaufania do pilnowania urny po zakończeniu głosowania oraz nie dopuszczenie ich do przypatrywania się liczeniu głosów - możliwość głosowania przez jednego studenta po kilka razy (np. jak studiuje/studiował na kilku kierunkach - powinien przed wyborami zgłosić się do UKW i wybrać wydział, na którym chce głosować - wogóle nie wzięto tego pod uwagę) Bardzo proszę, by następne posty były tylko na ten temat, bo to jest całe klu sprawy. Obojętnie co mają na sumieniu C. Taracha, P. Hebrowski i "Młodzi Demokraci" i czy wogóle coś mają na sumieniu teraz tylko to jest tematem debat w siedzibie władz uczelni i w redakcjach gazet (które jeszcze nie skończyły tego tematu i pojawią się nowe artykóły). Argumenty proszę Państwa!! Argumenty!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodrigo Re: Argumenty proszę Państwa!! Argumenty!!!!! IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 12.11.04, 19:32 jeśli chodzi ostudentów z dawida z WNHiP. odpowiem ci drogi kolego! z przyjemnościa> glosowac mogl kazdy kto chcial. jak ktos z dawida mial ochote zaglosowac to moł przeciez sobie przyjechać w wolnej chwili i oddac głos. wg ciebie urny powinny być ustawione nawet w ttramwajach. rusz troche glowa k. komu zalezalo to wzial udzial w wyborach! system glosowania- taki jak w wyborach do parlamentu w 1993r. więc oco chodzi/ a nieprawidwolości przy urnach jakie czlowieku jakie? prosisz o argumenty a sam zasypujesz forum bzdurami z drugiej reki. zastanow sie co mowisz . chcesz dyskutować przygotuj sie lepiej bo poslugujesz się argumentami niemowlaka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodrigo Re: Argumenty proszę Państwa!! Argumenty!!!!! IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 12.11.04, 19:42 i tak demokracja zwycięzy! mlodzi demokraci? zachowujecie sie jak pospolite krety! ryjecie zeby ryć! bezideowe półgłówki! co najwyzej to umiecie lizac dupe Marii Rokicie na zjazdac! zal mi was ze jesteście tacy załośni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W trosce o UWr. Re: Argumenty proszę Państwa!! Argumenty!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 19:58 Gratuluje dobrego samopoczucia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w trosce o rodrigo Re: Argumenty proszę Państwa!! Argumenty!!!!! IP: *.magma / *.magma-net.pl 12.11.04, 20:24 rodrigo a co ty zrobiles pozytecznego w swoim marnym zywocie... tylko siedzisz na d..e i sie wpie...sz w nie swoje sprawy... przestan wreszcie tylko krytykowac i sie zabierz za siebie chlopie bo mi juz zal Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodrigo Re: Argumenty proszę Państwa!! Argumenty!!!!! IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 12.11.04, 20:28 czlowieku zal mi ciebie bo nawet nie wiesz z kim rozmawisz! wie wyp... stąd i popracuj troche glowa żebys w końcu zmadrzał baranie Odpowiedz Link Zgłoś
kitix Re: Argumenty proszę Państwa!! Argumenty!!!!! 13.11.04, 15:24 Gość portalu: rodrigo napisał(a): > i tak demokracja zwycięzy! mlodzi demokraci? zachowujecie sie jak pospolite > krety! ryjecie zeby ryć! bezideowe półgłówki! co najwyzej to umiecie lizac dupe > > Marii Rokicie na zjazdac! zal mi was ze jesteście tacy załośni Panie! Ludzie! To WY nas reprezentujecie? Inwektywy na poziomie dziesięciolatków i kolokwializm za kolokwializmem! Człowieku, zastanów się nad sobą, bo albo masz niski próg stresu, albo jesteś straszliwie prymitywny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki sobie gosc Re: Argumenty proszę Państwa!! Argumenty!!!!! IP: *.magma / *.magma-net.pl 12.11.04, 20:22 logiczne i rzeczowe argumenty... poprostu trzeba rozpisac nowe wybory i tyle ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek kiedy będą wyniki? IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 21:17 Wy tu sobie pierdu, pierdu, a błaszkiewicz i rawecki liczą głosy, już 2 dni. Ciekawe kiedy skończą??? Widać trzeba dużo nowych kartek poskreślać..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodrigo Re: kiedy będą wyniki? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 12.11.04, 21:21 od blaszkiewicza spad cieci. glosy liczy niezależna komisja a nie rawecki. tak dla niewtajemniczonych. takie klamliwe insynuacje to wypowiadaj pod adresem swojej babki a nie uczciwych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: kiedy będą wyniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 21:36 Wiesz rodrigo, ale te debile z młodych demokratów nie wiedzą o tym, że podczas liczenia głosów jest cały czas prorektor Maroń i dr z Wydziału Prawa, Administracji i Ekonomii. Mają niezłe informację pewnie o brzydkiego, rudego Cezarego T.(czyt. pierwsza wazelina dziekana) Oby nikt z tych głupków się nie dostał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodrigo Re: kiedy będą wyniki? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 12.11.04, 22:16 cezary jest piękny tak jak jego poglądy ale po 15 browarach. a demokraci lepiej niech zajma sie liczeniem głosów na ukrainie bo u nas tylko szukaja dziury w całym. a taracha niech kupi sobie duzo wazeliny bo wreszcie studenci poszli po rozum do głowy i wyruchali go bez mydla całym blokiem. taracha moze bys sie rozliczyl z pieniedzy ktore defrałdowales podczas swojej kadencji . takim dzialaczom juz dziekujemy!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kitix Re: kiedy będą wyniki? 13.11.04, 15:31 Czytam to forum już od 20 minut i nadziwić się nie mogę! Po raz kolejny błyszczysz intelektem i umiejętnością argumentowania. Nie wiem, co to za Taracha, czym się zajmuje i od czego jest, ale w dyskusji na forum zachowuje pewną klasę. Wiesz, jak bardzo się kompromitujesz w oczach niezależnych obserwatorów konfliktu? ZdefraŁdowałeś mi mózg:) Tylko mnie nie bluzgaj, jak to lubisz, bo internetowi napinacze mają często pecha;> Gość portalu: rodrigo napisał(a): > cezary jest piękny tak jak jego poglądy ale po 15 browarach. a demokraci lepiej > > niech zajma sie liczeniem głosów na ukrainie bo u nas tylko szukaja dziury w > całym. a taracha niech kupi sobie duzo wazeliny bo wreszcie studenci poszli po > rozum do głowy i wyruchali go bez mydla całym blokiem. taracha moze bys sie > rozliczyl z pieniedzy ktore defrałdowales podczas swojej kadencji . takim > dzialaczom juz dziekujemy!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kiedy będą wyniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 22:25 Taracha wszystkie dokumety ma ukryte w swojej teczce, którą zawsze ma przy sobie. Taracha dlaczego zawze jak chodzisz skradasz się jak szczurek? Ale jesteś brzydki!! o fuj. Myśle, że 15 piw mogło by być mało żeby jakaś dziewczyna chaciała się z nim przespać hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodrigo Re: kiedy będą wyniki? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 12.11.04, 22:53 no co ty stary !!! taracha i dziewczyny??? ha ha niech sobie rudy czarek tylko pomarzy! to nic nie kosztuje!!! jemu nawet za pieniądze zadna nie da . no moze jak tak bardzo chce niech sie zglosi na plebanie św. Brygidy w Gdańsku a tam sie nim juz ktos na pewno zaopiekuje ! haha taracha i polityka? takich ludzi Polska nie potrzebuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Dyrygent Cezary Taracha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 23:05 A może czaruś jest ciepły i woli kolegów z młodych demokratów? podobno na jednym z rejsów statkiem po odrze organizowanych przez młodych demokratów wspólnie z młodzieżówką PiS całował się z jakimś kolesiem. taracha poobno Poznańskie Słowiki szukają dyrygenta! Mam nadzieje, że niedługo wyjedziesz do Holandi i tam razem ze swoim kumplem uwiniecie sobie rodzinne gniazdko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Instruktor Re: Dyrygent Cezary Taracha IP: *.99.akron.wroc.pl 12.11.04, 23:56 Widze że w ostatnich postach troche chłopakom nerwy puściły i pojechali po Czarku. Mniej piwa więcej rozwagi. Pozdrawiam Instruktor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: Dyrygent Cezary Taracha IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 00:03 Widzę, że nieźle im dopiekłeś Cezary! Brawo - wystraszyli się na maksa, słyszałem że rawecki spanikował i chciał przekupić redaktora gazety, żeby napisał artykuł o nim jaki jest dobry. Gratuluję - więcej takich odważnych ludzi jak ty. I oczywiście Patryk i Kowal też sobie radzą. Pięknie - skończcie z tym syfem jak najprędzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodrigo Re: Dyrygent Cezary Taracha IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 13.11.04, 00:18 co ty wypisyjesz. kogo taracha przestraszyl. chyba swoja dziewczyne. ludzie którzy sa czysci takich typów sie nie boja i bac sie nie beda. a napewno ja. wchodze do wielkiej gry przekonany ze to co robilem do tej pory i robic bede mozna po kilku latach nazwac bedzie misja publiczna majaca na celu interes zwyklewgo studenta. nie trzeba nam ludzi pokroju tarachy czy innych przekreciarzy np. z młodych demokratów. czas z tym skaczyc i zabrac sie do budowania samorzadu opartego na ludziach doswiadczonych oraz mlodych dzialaczach ktorzy przede wszystkim sa uczciwi. nalezy podziekować kombinatorom z mlodych pseudodemokratów! powiedzmy to otwarcie wasz czas juz minal wazeliniarze Rokity ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemo marek - skończ już IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 00:24 Marku Czachara - może byś już skończył wypisywać te bzdury! Sprawdziliśmy twój ip z patrykiem. Nie jesteś tym za kogo się podajesz. Twoja działalnośc w samorządzie polegała na lizaniu dupy jackowi raweckiemu i upijaniu się na tzw. wyjazdach samorządowych. Nie pisz bzdur o ludziach, którzy już pokończyli studia i nota bene są moimi kolegami. Czarek moze nie zawsze miał rację, ale nigdy nie zniżył się do twojego poziomu - zwykłego złodzieja i pijaczka. MAm nadzieję, że jeśli się dostanę do samorządu będe mógł cos zrobić dla studentów. Czekam na ponowne wybory, bo te na pewno sfałszowaliście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka wpaie Re: marek - skończ już IP: *.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 19.11.04, 18:14 Z zazenowaniem czytalam co zescie tu powypisywali.Osobiste wycieczki , zero rzeczowych argumentow i w dodatku obrazanie osob ktore nie maja z tym nic wspolnego. Jezeli przemo jestes jedna z osob ktore kandydowaly na prawie to niestety musze ostudzic twoj zapal.ja osobiscie nie chce zeby reprezentowala mnie jedna z tych osob ktora wypelniala za innych studentow karty do glosowania i nie zrobila nic aby uczynic te wybory sprawniejszymi i lepiej zorganizowanymi.Mezowie zaufania gdzie byliscie?Trzeba bylo reagowac a nie pojawiac sie na 15 minut.Co do liczenia glosow : na samym wydziale prawa oddano ich prawdopodobnie grubo ponad 500 wiec skad zdziwienie dotyczace czasu liczenia glosow?Chetnych do pomocy bylo co kot naplakal ale pretensje i wyrzuty potrafia miec wszyscy. Zachowujecie sie jakby samym wam bylo zal ze nie doczolgacie sie do koryta u ktorego teraz siedza inni. Zaraz pewnie posypia sie oskarzenia o moja niekompetencje i domysly czyja kolezanka jestem..a moze patryk sprawdzi moje ip?:>Dzialalnosc szpiegowska nota bene cudownie rozwinieta...Wiec zeby nie bylo domyslow: jestem studentka wydzialu prawa, zadna zaangazowana osoba, i przypuszczam ze po przeczytaniu waszych postow nie bedzie mi sie chcialo keidykolwiek zaangazowac w taka dzialalnosc..W tym momencie jest mi wstyd ze te rzeczy wypisywali i z jednej i z drugiej strony ludzie ktorzy maja mnie i innych studentow reprezentowac..Nie za bardzo wiadomo czy wasze postawy sa jeszcez smieszne czy juz przerazajace.Ps aha i jakby komus sie zebralo na obrzucanie mnie bBotem i stwierdzienia w stylu : naucz sie pisac po polsku i dopiero sie wypowiadaj to uprzejmie informuje ze nie mam polskich liter na klawiaturze i ze takei uwagi swiadcza o tym ze jak sie nie mozna przyczepic do zawartosci merytorycznej to tylko to pozostaje...Pozdrawiam wsyztskich ktorzy nie chca miec z takimi ludzmi i takim swiatem nic wspolnego..A pozniej my sie zastanawiamy dlaczego tak nasz kraj wyglada... Odpowiedz Link Zgłoś
kitix Re: Dyrygent Cezary Taracha 13.11.04, 15:34 HAHA! Tolerancyjny jesteś, chłopcze;> Podobno całowałeś się ze stalinem na rejsie po bugu, prawda to li? :D Ludzie, ale wy WSZYSCY jesteście mali. Gość portalu: gość napisał(a): > A może czaruś jest ciepły i woli kolegów z młodych demokratów? > podobno na jednym z rejsów statkiem po odrze organizowanych przez młodych > demokratów wspólnie z młodzieżówką PiS całował się z jakimś kolesiem. > taracha poobno Poznańskie Słowiki szukają dyrygenta! > Mam nadzieje, że niedługo wyjedziesz do Holandi i tam razem ze swoim kumplem > uwiniecie sobie rodzinne gniazdko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodrigo Re: Dyrygent Cezary Taracha IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 19.11.04, 21:23 pedaly z prawa! to jest apel do was! walcie w dupe tarache! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głośny Re: Dyrygent Cezary Taracha IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.04, 18:45 odpie..sie pijawko re3ce precz od tarachy i naszego wydzaiłu cepie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mam gnoja Rodrigo to marek czachara IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 00:10 Słuchajcie - ustaliłem adres ip gościa, który podpisuje się jako rodrigo. To Marek Czachara - kolega jacka raweckiego. Był na tyle głupi, że z własnego domu wysyłał te posty. Oj Marek - jesteś debilem do kwadratu. Dzięki Patryk za pomoc! Przemo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodrigo Re: Rodrigo to marek czachara IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 13.11.04, 00:30 ale ty jestes koles glupi az mi ciebie zal!! a gnojem to jesteś ty a do tego niekompetetnym i skorumpowanym oszustem. a co do tego ze jestem czachara? nie bede tego komentował! jesteś po prostu za glypi zeby z toba polemizować. a co do trafności argumentów- czas zaczac walke merytoryczna a nie obrzucać wszystkich do okola blotem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemo Re: Rodrigo to marek czachara IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 00:33 Marek??? Co słychać chłopie? Kiedy zaczniesz się odchudzać, bo wyglądasz jak worek kartofli!!!!! buahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: Rodrigo to marek czachara IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 13.11.04, 00:46 Najlatwiej kogos wyzywac ood pijakow oszustów? Najłatwiejsza metoda walki wyborczej. A tak apropo co ma na sumieniu ten Czachara. Bo jak na razie jest to dla mnie jedna wielka zagadka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemo Czachara ukradł kasę z campusu w Międzyzdrojach IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 01:46 Cieszę się, że nie byłem na tym campusie. Ale z opowiadań znajomych wiem, że umieszczono ludzi w domkach przegniłych bez sanitariatów i za wszystko musieli zapłacić 366zł za 6 dni. Prawdziwy koszt 6 dni w takim domku wynosił 200zł. Dodatkowo rawecki dostał dofinansowanie na campus od rektora i ministra. Za to na campusie rozdawał ludziom piwo w puszkach (ciekawe skąd miał kasę na to?). Sam wcześniej za zyski z wpłaconej od niczego nie świadomych studentów 1 roku kasy udał się do Turcji z Mariuszem Diakowskim, gdzie balowali przez 2 tygodnie. Marek niestety się nie załapał, bo rawecki mu kazał siedzieć i pilnować spraw campusu. Nawet się o to pokłócili, ale jacek potem odpalił mu większą dolę,żeby zatkać mu usta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: llcoolszewcu Re: Rodrigo to marek czachara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 20:24 Mareczku Pan sie nie boi cala historia murem za panem stoi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie daj sie tym leszcza ktorzy tylko potrafia pisac a robic nic!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Re: Rodrigo to marek czachara IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 19.11.04, 19:10 Szewcu a co ty k.tu robisz? miales chyba dzisiaj byc w radio barze. a tobie sie zachcialo pisac? ha ha pozdro!!! milego ru..ka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo rudy? chyba się nawaliłeś koleś IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 00:19 Czytam te posty i stwierdzam, że wypowiający się koledzy Jacka schodzą już na psy. Nie mając żadnych poważnych argumentów piszą jak dzieci w piaskownicy, którym ktoś zabrał grabki. Przykro mi chłopcy, że unieważnią wybory. A o prawdomówności rodrigeza i studenta niech świadczy chociaż to, że Cezary Taracha jest blondynem, a nie rudzielcem. Wyglada na to, że go wogóle nie znacie, a piszecie bzdury. Poza tym nie wiem czemu go się czepiacie - to ja startuje w wyborach, a nie Czarek - może byście tak coś mi zarzucili? Zobaczymy jakie jeszcze kłamstwa powymyślacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lopez Re: rudy? chyba się nawaliłeś koleś IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 13.11.04, 01:00 ty chory kretynie!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kitix Re: kiedy będą wyniki? 13.11.04, 15:32 Znowu wspaniała argumentacja, u mnie w przedszkolu lepiej jechali się ludzie;) Dałam linka PWrowcom i mamy wściekły ubaw:P Gość portalu: gość napisał(a): > Taracha wszystkie dokumety ma ukryte w swojej teczce, którą zawsze ma przy > sobie. Taracha dlaczego zawze jak chodzisz skradasz się jak szczurek? > Ale jesteś brzydki!! o fuj. > Myśle, że 15 piw mogło by być mało żeby jakaś dziewczyna chaciała się z nim > przespać hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: kiedy będą wyniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 11:06 to jak piszesz i jakich używasz argumentów wiele już o tobie mówi, a więc "PANU JUŻ PODZIĘKUJEMY" bez znaczenia jest to za kim jestem, ale jak czytam takich jak ty to już wiem, że jesteście godni pożałowania!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemo jaki doktor? IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 00:14 Jaki doktor z prawa jest podczas liczenia wyników? Moze byś podał jego dane, bo z tego co wiem nie wpuszczono nikogo poza prorektorem i kolegami jacka z UKW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: jaki doktor? IP: *.kom / *.kom-net.pl 13.11.04, 12:34 Co z tego ze wpuszczono Prorektora na liczenie głosów jak już dawno karty były podmienione. Tak jak 2 lata temu. Odpowiedz Link Zgłoś
piast9 Wybory jak na Ukrainie 13.11.04, 00:58 Z artykułu i wypowiedzi forumowiczów wynika że to jakaś farsa. Posadka w samorządzie studenckim to taka ciepła posadka że warto się o nią tak strasznie i takimi metodami bić? Z kasą samorząd robi naprawdę takie przekręty że warto się tak dla niej poniżać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodrigo Re: Wybory jak na Ukrainie IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 13.11.04, 01:04 nie ciepła ale odpowiedzialna. zawsze jesteś pod obstrzałem, zawsze cie ktos krytykuje. ale chociaż wiesz ze to co robisz ma sens. a pieniądze? chyba jestescie niepełnosprawni? jaka kasa? to jest ciezka praca spoleczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemo Marek kradł kasę z campusu w Międzyzdrojach IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 01:39 Marek - zdefraudowałeś kasę z campusu w Międzyzdrojach (dodajmy, że koszt campusu wynosił 366zł, a warunki w jakich przebywali obozowicze uwłaczały godności człowieka) tak, że przez ciebie nawet Maniek mial problemy potem. I o czym ty się tu wypowiadasz? Jaka odpowiedzialna praca społeczna? Chłopie - jesteś zakłamanym hipokrytą! Odpowiedz Link Zgłoś
piast9 Re: Wybory jak na Ukrainie 13.11.04, 11:35 Gość portalu: rodrigo napisał(a): > nie ciepła ale odpowiedzialna. zawsze jesteś pod obstrzałem, zawsze cie ktos > krytykuje. ale chociaż wiesz ze to co robisz ma sens. a pieniądze? chyba > jestescie niepełnosprawni? jaka kasa? to jest ciezka praca spoleczna. Więc wszystkie zarzuty są bezpodstawne? Bo tego że wybory są prowadzone w nieodpowiedzialny sposób, bez protokołów i list uprawnionych to chyba nie kwestionujesz. Ja nie wiem kto ma rację. Ale cały ten kocioł, który wokół wyborów powstał, daje bardzo dużo do myślenia. Komu i na czym w tym wszystkim zależy - ja nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodrigo Re: Wybory jak na Ukrainie IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 13.11.04, 15:06 Mój drogi kolego Piaście! Za dużo w tym wszystkim obłudy i fafszu.Mam jedno wielkie życzenie- przestańmy obrzucać się blotę, krytykować bezpodstawnie jeden drugiego! Skoncentrujmy sie jednak na kwestiach merytorycznych. Dyskutujmy na pewnym przyzwoitym poziomie, inaczej przekroczymy pewną cienką granicę absurdu! Idąc tokiem myslenia niektórych osób, niezależny obserwator czytajacy gro wypowiedzi może dojść do wniosku, że samorząd studencki to banda zlodzieji.A przeciez wiadomo ze to są kłamliwe insynuacje rodem z najgorszej propagandy gebelsowskiej! W samorzadzie byli sa i będo ludzie uczciwi, którym leży na sercu dobro studentów, od których otrzymali mandat zaufania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Wybory jak na Ukrainie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.04, 15:16 Rodrigo! to akurat Ty najdalej odchodzisz od tego co nazywasz "poziomem"! Odpowiedz Link Zgłoś
kitix Re: Wybory jak na Ukrainie 13.11.04, 15:19 Jesukryste! Co to za reprezentanci braci studenckiej, którzy nie potrafią pisać poprawnie po polsku?!Wstyd! Studiuję na Uwr i na PWr i mam dobrą perspektywę. I co widzę? Na UWr syf nieziemski, strona samorządu to żenada, kompetencja 'samorządowców' to żenada, to, co działo się na poprzednich juwenaliach, to kompletna porażka miłościwie nam panujących! Poprzednia ekipa musi być kompletnie pozbawiona honoru, jeśli kandyduje. Jesteście aż tak pozbawieni samokrytycyzmu, czy to wasza małość? Nie wiem, kto był w poprzedniej ekipie, nie będę rzucać nazwiskami ( bo ich nie znam), ale kończcie, wstydu oszczędźcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodrigo Re: Wybory jak na Ukrainie IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 13.11.04, 15:35 kochana kitix! tu działa prawo dżungli, jeśli ciebie ktoś jedzie bezpodstawnie również sięgasz po argumenty rodem z przedszkola! niestety merytorycznie z takimi debilami nie da sie polemizować Odpowiedz Link Zgłoś
kitix Re: Wybory jak na Ukrainie 13.11.04, 15:44 Hanibani! Na razie przeczytałam WSZYSTKIE posty i widze, kto jak argumentuje. Niestety TWOJE posty sa potwornie prymitywne (gramatycznie, leksykalnie, itp.) Domyslam sie, ze jestes ze starej ekipy, na ktora na szczescie nie glosowalam:> A prawo dzunglii jest inne i nie wciskaj mi kitu men, bo jestem z sekcji przyrodnikow! Ha! Poza tym polemika chyba zawsze jest merytoryczna, si? Popraw poziom , to moze przestane sie z ciebie smiac i linkowac twoje posty znajomym z PeWueRa:> Polecam 'erystyke' Schopenhauera - jednak da sie bez bluzgow, a skutecznie. Jesli nie umiesz zachowac klasy,kiedy inni jej nie maja, to znaczy, ze masz slaba psychike i nadasz sie juz tylko na kredki swiecowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Całe to forum, to żart!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 18:10 Czy nikt nie zauważył, ze całą aferę nakręca pięc osób posługujących się różnymi nickami?? I tak naprawdę w tej dyskusji uczestniczy 15 osób, z czego jak czytam to tylko dwie są zorientowane w temacie, a reszcza to pieski, które szczekają na zawołanie i nic nie wiedzą. Najlepsze są barany z prawa, którzy myślą, że samorząd robi wały, a Władze Rektorske przymykają na to oko! Lepiej uczcie się do KPA, bo później znowu połowa z was będzie miała powtarzanko i wazelina dziekana( czyt. taracha), będzie chciał wam pomóc, ale niestety nie pomoże, bo sam sobie nie załatwił studiów doktoranckich, a podobno dziekan go tak bardzo lubi. Więc panowie dajcie sobie spokój. Przepraszam, kilka pań z Młodych Demokratów też w dyskusji uczestniczy, chyba jakies fanki kowala. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: Całe to forum, to żart!!! IP: *.kom / *.kom-net.pl 13.11.04, 18:15 A skąd wiadomo że sobie miał załatwić doktoranckie, skoro nawet nie podszedł do egzaminu. Bajdurzysz, koleś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Całe to forum, to żart!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 18:31 wszystkim o tym opowiadał, nawet na spotkaniu z Rektorami, więc taracha ciebie tez kłamie. pozdrawiam ps. młodzi demokraci okłamują się z młodymi konserwatystami?1 Nie ładnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: Całe to forum, to żart!!! IP: *.kom / *.kom-net.pl 13.11.04, 19:05 Może tak mówił, ale chęcie nie miał, bo na egzaminie go nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemo Re: Całe to forum, to żart!!! IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 22:54 Z tego co wiem to Cezary wcale nie chciał iść na studia doktoranckie. Ale co to wogóle ma za znaczenie w dyskusji?? Pare osób zmienia temat próbując odwrócić podejrzenia od fałszerstw wyborczych. A ja sądzę, że to jest problem z jakim mamy obecnie do czynienia a nie czy Taracha chciał czy nie chciał iść na doktoranckie. Ja mogę równie dobrze zapytać czy jacek rawecki chciał iść, bo krążą plotki że jest tak głupi, że nawet jego brat (doktorant) nie umie mu w tym pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemo jacek rawecki na studia dr??? hahaha IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 22:59 Jak to się stało, że gabryjelska nie pomogłą jacusiowi załatwić studiów doktoranckich, skoro jacuś cały czas jej włazi w dupe. Może dlatego, że poza wazelinką Jacuś nic innego nie potrafi. Zresztą gabryjelska też nie grzeszy dokonaniami naukowymi i połowa uniwerku się leje z jej dorobku naukowego. Jacuś i jego dawny koleś Midziak pomogli jej wyciąć gellesa w wyborach na rektora, a teraz nie mają nic wzamian. Buhahaha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veksel Re: jacek rawecki na studia dr??? hahaha IP: *.18.akron.wroc.pl 19.11.04, 21:33 Ty pajacu,zobacz jak sie sam pograzasz.Czyzbys zarzucal pani prorektor,ze nie jest zalatwiaczem?Ty taki oredownik uczciwosci?A jesli chodzi o jej dorobek naukowy,to tacy,jak ty nie maja szans,zeby kiedykolwiek dorosnac jej do piet.Twoje posty swiadcza nie tylko o twoim infantylizmie.Zieje z nich zawisc podszyta tchorzostwem. Jaj tez ci brak. Odpowiedz Link Zgłoś
kitix Re: Całe to forum, to żart!!! 13.11.04, 19:09 Nic sie nie załatwia przez forum. Moim zdaniem obie strony konfliktu powinny się spotkać i wybić, a władzę powinni przejąć nie młodzi demokraci, młodzi konserwatyści, młode skrzypaczki, czy jakaś inna upolityczniona organizacyjka, tylko ludzie, którzy potrafią się zająć sprawdą dystrybucją kasy. Stara władza musi odejść, bo jest skompromitowana i niewątpliwie robi wały, a w najlepszym wypadku jest po prostu niekompetentna. Baj de łej, zrozumiałam przytyk;) Niestety nie znam kowala, młodzi demokraci mnie obrzydzają z racji powiązań z POpisowcami, a dziekan mnie średnio obchodzi, bo moje całe życie nie kręci się wokół UWr. Prymitywy niech lepiej zajmą się nauką, bo plecy nie są nieograniczone i nawet najlepszy przyjaciel tatusia nie będzie chciał trzymać w firmie nieudacznika, ostatecznie jesteście na uczelni, żeby się uczyć i bawić, a nie przepieprzać cudze pieniądze i stwarzać sobie namiastkę władzy. Podsumowując dyskusję pewną znaną maksymą 'sie gra, sie ma' , żegam miłe panie=D Odpowiedz Link Zgłoś
piast9 Re: Wybory jak na Ukrainie 13.11.04, 16:01 Ja właśnie jestem obserwatorem z zewnątrz i do takiego wniosku doszedłem. Z UWr nie mam nic wspólnego. Ani tam nie studiowałem ani nie pracuję. Czy te nieprawidłowości w przeprowadzaniu wyborów to są rzeczy wyssane z palca? Jeśli nie to dlaczego wybory odbywają się w ten sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Ktoś wie jak dzisiaj Śląsk w piłkę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 18:32 Będę wdzięczny za informacje. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: Ktoś wie jak dzisiaj Śląsk w piłkę? IP: *.kom / *.kom-net.pl 13.11.04, 19:05 Wygrali 3-1 (Janukiewicz wyciągnął karnego) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemo Kolejna gazeta pisze o tym co sie dzieje IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.04, 00:02 Oficjalna gazetka internetowa uniwerystetu wrocławskiego zabrała także głos w sprawie oszustw wyborczych. Jak widać coraz więcej dziennikarszy rozgrzebuje sprawę fałszerstw wyborczych. Dziękuję wam za to że nie boicie się mówić o tym głośno, tym bardziej że JAcek rawecki próbował wstrzymać publikację tego tekstu. Jeszcze raz brawo. Oto link: www.sgi.uni.wroc.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
szkoleniowiec Re: Kolejna gazeta pisze o tym co sie dzieje 14.11.04, 19:09 Bardzo dobrze, że także Studencka Gazeta Internetowa zabrała głos w tej sprawie. I to głos mądry, bo wyważony i bazujący tylko na faktach. Oprócz tego chciałbym powiedzieć, że jestem mocno zaskoczony tym, co się dzieje na forum. Powiem więcej - pozytywnie zaskoczony. A to dlatego, że wszystkie bluzgi, ataki personalne i wulgaryzmy kierowane w stronę osób próbujących zdemaskować matactwa Raweckiego, świadczą o czymś ważnym: ekipa (jeszcze) aktualnego samorządu jest naprawdę zdesperowana. Dlatego też apeluję do wszystkich czytających: nie dajcie się nabrać niby-rozmaitym opiniom broniącym członków samorządu. W rzeczywistości wszystkie lub przynajmniej przeważającą większość wypisują właśnie oni. Próbują utworzyć fałszywy obraz ich grupy, żeby przynajmniej część osób zmylić. Ale to dobrze. Bo jeśli są tak zdesperowani, to znaczy, że ziemia zaczyna im się palić pod nogami. Świadczy też o tym fakt, że nadal jeszcze nie podano wyników wyborów. No, ale wszysto ma swój czas... Właściwie w tej chwili mamy już crescendo sytuacji - jutro Błaszkiewicz będzie musiał ogłosić wyniki, jeżeli nie chce się narazić na śmieszność. I zobaczymy, jaką Jacek Rawecki podjął decyzję: odejść, zachowując resztki honoru, czy zagrać va banque fałszując wybory po raz kolejny. No, zapowiada się ciekawie. :-) Pozdrawiam Szkoleniowiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: Kolejna gazeta pisze o tym co sie dzieje IP: *.kom / *.kom-net.pl 14.11.04, 19:15 Jakiego honoru???? Jutro wygra... minimalnie. Tak, żeby nie było podejrzeń. Rektor Maroń "klepnie" wybory i śmierdzącego jaja się pozbędzie. A Jacuś z Mańkiem i ich boskim pit bullem Rodrigo pohulają jeszcze dwa latka. Odpowiedz Link Zgłoś
szkoleniowiec Re: Kolejna gazeta pisze o tym co sie dzieje 14.11.04, 20:23 Hmm... w sumie racja - "honor" powinienem był napisać w cudzysłowie. Ale nie zgadzam się z Tobą, że to pójdzie tak łatwo - jeżeli Rawecki wygra, to zbyt dużo osób i mediów (zwłaszcza) już o całej sprawie wie, żeby zostawić wszystko ot tak. Nie mówiąc o uczciwych kandydatach - którzy mają jeszcze kilka możliwości zrobienia afery. I być może okaże się, że jednak Rawecki spróbuje przełknąć o jeden wielki kęs za dużo... Pozdrawiam Szkoleniowiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były student prawa Re: Kolejna gazeta pisze o tym co sie dzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 09:31 Brawo chłopaki! Ciśnijcie ich! Widać że już nie wiedzą co ze sobą robić! Mam tylko nadzieję że te ich przekręty wyjdą na jaw. Mam nadzieje że nie będzie tak jak 2 lata temu że jeden z prorektorów ślepo popierał jedną z ekip nie patrząc na argumenty drugich. ba nie wysłuchując nawet jednej ze stron i nie dając im nawet możliwości konfrontacji! Pozostaje mieć tylko nadzieję że dojrzał już na tyle żeby ślepo nie wierzyć jednym a w przypadku konfliktu posłucha dwie strony a nie tylko Raweckiego. No chyba że chodzi tutaj o jakąś grubszą sprawę (czyt. wybory rektorskie) i fakt że już wcześniej pewne strony sie dogadały i teraz nawzajem będą się wspierały. A wtedy to już możecie sobie protestować i protestować... a nic to i tak nie da. Życzę powodzenia. Bo na pewno się przyda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: Błaszkiewicz! Gdzie są wyniki? IP: *.kom / *.kom-net.pl 15.11.04, 17:10 Cha cha! A Komisja szanowna nadal liczy i liczy. Piękne! mija 5-ty dzień od środy! I co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Błaszkiewicz Re: Błaszkiewicz! Gdzie są wyniki? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.04, 18:59 upiłem sie jak zwierze i leze a wam nie wierze joł ziomy joł a ty taracha paszoł won odpierolcie sie zjeby i ch..e ja błaszkiewicz król wyborow wam mówie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin WYMIOTOWAĆ MI SIĘ CHCE KIEDY TO CZYTAM IP: *.media4.pl 15.11.04, 19:02 pseudodziałacze, zwykli cholerni złodzieje i alkoholicy,powinni mieć sprawy w sądzie zamiast zabierać głos w jakiejkolwiek publicznej kwestii. Byli działacze jak widzę wcale nie są lepsi, cfaniaczki z planey .. jakiejśtam jak to jest że do władzy w samorządzie pchają sie zwykłe gnojki i złodzieje? Jeśli ekipa Raweckiego robi czy robiła jakieś wały to powinna za to odpowiedzieć, ale dlaczego najwiecej tuptaja tutaj kolesie z rownie skompromitowanej "planety... czy tacy sami przewalacze z prawa? zwyczajna, chamska, brutalna i brudna walka o władzę cholernie się cieszę ze juz skończyłem studia i nie babrałem się w niczym. czy myślicie że kiedy do władzy dojdą jacyśtam MD to coś się zmieni? może na chwilkę, kiedy wszyscy będą im patrzeć na ręce ale to takie same "cfaniaczki" jak reszta i zobaczycie ze nie załatwią nic ani dopłat do akademików, ani lepszych stypendiów Włodek dobrze zrobił ze sie wycofał z tego bagna. pozdrawiam zwyczajnych studentów, chcących studiować i bawić się Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veksel Re: WYMIOTOWAĆ MI SIĘ CHCE KIEDY TO CZYTAM IP: *.189.akron.wroc.pl 16.11.04, 00:13 mnie tez sie juz wszystko wyklarowalo po lekturze tego forum i odeszla mi ochota na identyfikowanie sie ze srodowiskiem cwaniakow,ktorzy w imie wyzszych wartosci lza nie tylko tego Raweckiego,ale takze jego matke,prorektorow i kogo sie da.Zwykle chamskie zagrywki poprzeplatane sa protekcjonalnymi pouczeniami jakichs wszechwiedzacych,zagrzewajacych opinie publiczna i media do linczu nad obecna ekipa samorzadowcow.A intencje tych obroncow prawdy i uczciwosci sa tak wyrazne,ze nawet nie warto ich nazywac,choc jeden nawet wieszcza cytowal,zeby se dodac szlachetnosci.Wygrajcie ten wyscig,idzcie na wodke i ucieszcie sie ze zwyciestwa prawdy i sprawiedliwosci,ktorych tak bronicie.Trzymajcie sie jednak z daleka od przyzwoitych ludzi,bo rozpoznaja was po smrodzie obludy i hipokryzji.To co mozna bylo obronic /praworzadnosc,uczciwosc,rzetelnosc,godnosc,honor/szlag trafil,wlasnie dlatego,ze wy tego broniliscie.Bawcie sie dobrze w tej brudnej brei i napawajcie sie tym smrodem,ktorego narobiliscie wokol samych siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: WYMIOTOWAĆ MI SIĘ CHCE KIEDY TO CZYTAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 09:23 Widać już wyniki! I jak się można było tego spodziewać do władzy znów doszedł Rawecki. Nie przypadkowo na swoim wydziale otrzymał najwięcej głosów:) Czas na krótkie podsumowania: - dlaczego do tej pory szanowna komisja wyborcza nie odpowiedziała na żaden protest!! uważam to za jeden z wiekszych skandali tych "demokratycznych" wyborów - kolejnym wielkim negatywnym wątkiem jest fakt nie zareagowania na wszystkie nieprawidłowości przez władze uniwersytetu! wszytkie nieprawidłowości były podane im na talerzu. Rozumiem, że uczelniana komisja wyborcza nie odpowiadała na protesty (było to w jej interesie) ale dlaczego rektorzy milczeli i nic nie robili w tej sprawie??? liczenia głosów przy kimś z uczelni było tylko fikcją i zamydleniem oczu! Wszystkie "formalności wyborcze" były dokonane już wcześniej zanim pojawił się ktoś z pracowników uczelni. - Prawdopodobnie teraz jeden z prorektorów będzie miał "półgłowego pieska" do swojej dyspozycji, który pomoże w drodze rewanżu w nadchodzących wyborach rektorskich - Pan Błaszkiewicz? na pewno w nagrodę za swoją pracę i ślepe oddanie zostanie członkiem jakiejś komisji a może nawet senatorem studenckim! A tak na marginesie to bilingi rozmów z telefonu Samorządowego, telefonu komórkowego Błaszkiewicza i Raweckiego można łatwo sprawdzić i zobaczyć z kim nasz szanowny przewodniczący komisji wyborczej sie kontaktował przez cały czas wybotów - a nasz tajemniczy Diakowski! znowu będzie tylko stał z boku i wszystkich klepał po plecach twierdząc że on nie ma z tym nic wspólnego (niezła szuja). Ciekawe jakie zadania będzie pełnił nasz trzydziestokilkuletni działacz podczas tej kadencji samorządu? może wreszcie znajdzie sobie dziewczynę i zakocha się biedaczek. jakos to wszystko mu nie wychodzi ostatnio:) - jak będzie wyglądał obecny zarząd: oczywiście Rawecki, Czachara i Piotr Andrzejewski i .. tutaj 2 miejsca są otwarte (chociaż myślę że może to być kolega z liceum Raweckiego-Bartek Skrzyński i jego drugi kuzyn Paweł Andrzejewski albo może ktoś "młody ale swój" czyli koleżanka Zaremba z filologii -rodzina kolejnego bliskiego kolegi Raweckiego-rodzinny Samorząd:)) lub kolega z ostatniego zgromadzenia który wiele pomógł przy powstaniu komisji wyborczej-Fornalczyk z chemii) - kto Przewodniczącym? myslę, że Rawecki po tej nagance na siebie może się na to nie odważyć (chociaż znając jego tupet...). Bardziej prawdopodobny wydaje sie być Piotr Andrzejewski (kuzyn Raweckiego). Czachara myślę że raczej nie ponieważ rodzina zawsze jest rodziną, a czachara nagle mógłby się odwrócić od kolegi Jacka i co wtedy? Rawecki przekona Czacharę że na niego też będzie nagonka i lepiej niech zostanie młody Andrzejewski! No i władza nadal będzie w rodzinie:)) A w razie czegoś Czachary zawsze będzie można się pozbyć:)) - nie chce mi się już dalej pisać i tak nikt sobie z tego nic nie robi:( a szkoda! prawda jest niestety okrutna a przez wszystko cierpi nasza kochana uczelnia i cały wizerunek Uniwersytetu!!! Viva akademia viva profesores Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re:A nie mówiłem? ;) IP: *.kom / *.kom-net.pl 16.11.04, 17:25 Jacek Rawecki na przewodniczącego! uzyskał 99,9 % głosów! Brawo! hehe. A teraz kolejne ruchy: prorektor Maroń klepie wybory, w zamian Jacuś z pieskami uznają go za najwspanialszego i uzyskuje glosy na elektora prof. Gabryjelska, a rektor Maroń staje sie przy niej Prorektorem ds. ogólnych (Studentów juz oleje, bo po co mu takie problemy co dwa lata?). Zakład? ;) PS-Znowu był przypadek, że koleżka pewien miał oficjalnie mniej głosów niż sam wrzucił do urny. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szkoleniowiec Re:A nie mówiłem? ;) 16.11.04, 19:38 Mówiłeś, mówiłeś... :-/ W sumie jakoś nie mogłem uwierzyć, że ta banda okaże się aż tak bezczelna. I z tego, co się ostatnio dowiedziałem, to faktycznie koniec sprawy. Rektor i prorektorzy nic nie zrobią, z powodów, które łatwo sobie dośpiewać. Będą oczywiście jeszcze protesty - niektórzy kandydaci na wydziale nauk społecznych się tak łatwo nie poddadzą, ale w sumie chyba koniec bajki... Szkoda, miałem nadzieję, że tym razem coś się zmieni. :-((( Pozdrawiam Zniechęcony szkoleniowiec PS: No, ale zawsze jest jeszcze promyk nadziei. A nuż komuś się uda zainteresować całą sprawą na poważnie prasę? Oby... bo to już chyba jedyna droga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spokojny Re:A nie mówiłem? ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 19:48 To co się teraz dzieje nazwałbym: ciszą przed burzą... a burza... będzie hehe Proszę się nie martwić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re:A nie mówiłem? ;) IP: *.kom / *.kom-net.pl 16.11.04, 20:17 Cha cha cha!!!!! Pięknie. Wyniki są następujące: na 30 delegatów do ZO (wybierają Zarząd Samorządu) Rawecki ma..... 17-18! ;) Żeby zostać przewodniczącym potrzebował 16-tu. Czyli "wygrał" minimalnie, a zatem jak zapowiedział prasie rektor Maroń, "nie zdobył miażdżącej" przewagi, więc nie unieważni wyborów. Nieźle? Odpowiedz Link Zgłoś
szkoleniowiec Re:A nie mówiłem? ;) 16.11.04, 21:24 Jeśli będzie burza, to dobrze. Skoro tak piszesz, to pewnie coś o tym wiesz. A jeżeli nie, to poniższe adresuję do kogokolwiek, kto jeszcze walczyć: Zastanówcie się dokładnie, co i jak chcecie osiągnąć, bo wcale nie będzie tak łatwo. Żebyście nie zmarnowali sił na próżne - bo przeciwko chcącym podważyć wybory będzie nie tylko Rawecki, ale dużo szerszy układ. Zainteresowani dobrze wiedzą, o kogo i dlaczego chodzi. Jedynym rozsądnym wyjściem jest odpowiednio rozegrać sprawę z mediami. A to już grząski grunt. No i jeszcze moja rada - jeżeli ktoś chce coś sensownego zrobić, niech kontaktuje się z kandydatami, którzy przegrali z Wydziału Nauk Społecznych. Bo im też zależy na borucie, a mają całkiem ciekawe środki do dyspozycji... Pozdrawiam serdecznie Szkoleniowiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitixx Re: WYMIOTOWAĆ MI SIĘ CHCE KIEDY TO CZYTAM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.11.04, 00:52 Dzie byl ten wieszcz, kurde? Wszyscy do bakutilu, na pasze dla zwierzat i bedzie czysto:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: WYMIOTOWAĆ MI SIĘ CHCE KIEDY TO CZYTAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 09:05 Brawo! Ty Jacku wiesz najlepiej dlaczego:) Do dzisiaj obserwowałem wszystko jak to sie skończy. Nie bawi mnie wpisywanie się na anonimowych forach ale dzisiaj nie mogłem się powstrzymać od wpisu. I nie jest to bynajmniej wpis złośliwy czy mający kogoś obrazić. Jacku muszę przyznać że zrobiłeś to lepiej niz 2 lata temu:) Możesz się tylko domyślać kim jestem ... (zapewniam cię że zdziwiłbyś się bardzo:) Pozdrawiam i życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka wpaie Re: Studenci UWr obawiają się, że wybory do samor IP: *.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 19.11.04, 18:16 -------------------------------------------------------------------------------- Z zazenowaniem czytalam co zescie tu powypisywali.Osobiste wycieczki , zero rzeczowych argumentow i w dodatku obrazanie osob ktore nie maja z tym nic wspolnego. Jezeli przemo jestes jedna z osob ktore kandydowaly na prawie to niestety musze ostudzic twoj zapal.ja osobiscie nie chce zeby reprezentowala mnie jedna z tych osob ktora wypelniala za innych studentow karty do glosowania i nie zrobila nic aby uczynic te wybory sprawniejszymi i lepiej zorganizowanymi.Mezowie zaufania gdzie byliscie?Trzeba bylo reagowac a nie pojawiac sie na 15 minut.Co do liczenia glosow : na samym wydziale prawa oddano ich prawdopodobnie grubo ponad 500 wiec skad zdziwienie dotyczace czasu liczenia glosow?Chetnych do pomocy bylo co kot naplakal ale pretensje i wyrzuty potrafia miec wszyscy. Zachowujecie sie jakby samym wam bylo zal ze nie doczolgacie sie do koryta u ktorego teraz siedza inni. Zaraz pewnie posypia sie oskarzenia o moja niekompetencje i domysly czyja kolezanka jestem..a moze patryk sprawdzi moje ip?:>Dzialalnosc szpiegowska nota bene cudownie rozwinieta...Wiec zeby nie bylo domyslow: jestem studentka wydzialu prawa, zadna zaangazowana osoba, i przypuszczam ze po przeczytaniu waszych postow nie bedzie mi sie chcialo keidykolwiek zaangazowac w taka dzialalnosc..W tym momencie jest mi wstyd ze te rzeczy wypisywali i z jednej i z drugiej strony ludzie ktorzy maja mnie i innych studentow reprezentowac..Nie za bardzo wiadomo czy wasze postawy sa jeszcez smieszne czy juz przerazajace.Ps aha i jakby komus sie zebralo na obrzucanie mnie bBotem i stwierdzienia w stylu : naucz sie pisac po polsku i dopiero sie wypowiadaj to uprzejmie informuje ze nie mam polskich liter na klawiaturze i ze takei uwagi swiadcza o tym ze jak sie nie mozna przyczepic do zawartosci merytorycznej to tylko to pozostaje...Pozdrawiam wsyztskich ktorzy nie chca miec z takimi ludzmi i takim swiatem nic wspolnego..A pozniej my sie zastanawiamy dlaczego tak nasz kraj wyglada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsi Re: wybory IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 19.11.04, 19:06 i co? placki z wydzialu prawa. przegraliscie bo byliscie za słabi? zal mi was buraczki? zachcialo wam się wladzy?ha teraz k... MY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek rawecki Re: wybory IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.04, 22:34 Taa, jak widzicie znowu wygrałem! Iniemamocni! Szczególne pozdrowienia wysyłam dla pieska Pawełka Skóry oraz jego pana Krzysztofa Maja a także całej Planety Młodych - weźcie się rozwiążcie i oddajcie kase którą ukradliście. Poza tym pożegnanie dla Cezarego T. i Patryka H. - dwóch jełopów z prawa, co myśleli że wszystko im wolno. I na koniec dla mojego ulubieńca - Pawełka Kowalewa vel Kowala, który nawet przyszedł popatrzeć jak to się robi, bo w Młodych Demokratach mu nie wychodzi. Hehe - bez was w końcu będzie spokój na tej uczelni! Pozamiatani uciekają jak psy z podkulonymi ogonami! Odpowiedz Link Zgłoś
kolokolokolo Re: Żal mi was 19.11.04, 23:41 ... Niebawem przestaniecie być tacy weseli. A najciekawiej zapowiadają się przygody w czasie sesji kilku waszych działaczy. Paru profesorów i jeden znany doktor ostro wpieniło się na tzw. komisarzy wyborczych. Jacuś i Czacharka tradycyjnie będą mieli to w dupie, a głupie panny z prawa się dla niego narażały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziwny Re: wybory IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.04, 18:35 nooooooooo nieewiem??? rawecki gdybys miał odrobine szacunku dla ludzi tak byś nie mówił wszyscy wiedza ze ustawiasz wybory na tym wydziale od wielu lat wszyscy tez znają twoje powiazania z gabryjelska i innymi pracownikami naukowymi i to co ty wyprawiasz to kiedys sie skończy bo to kiedys musi runąc i to runie czy tego chcesz czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Studenci UWr obawiają się, że wybory do samor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.04, 17:11 Chciałbym wszystkich ostrzec że niejaki Piotr Woźniak to kanalia pierwszej wody zdradza i kabluje przyjaciół ( to tylko tak odnośnie całej tej waszej gry wyborczej). Wiedzcie że nie jest taki zajebisty. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin woźniak piotr? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.04, 17:19 Potwierdzam. Był na wycieczce w przesiece i schlał się tam jak dzika świnia. A potem zażygał mi łóżko i jeszcze sie dobierał do mojego psa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: woźniak piotr? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.04, 17:59 Tez sie zgadzam z tym zdaniem o wozniaku... to prawdziwa kanalia.. poza tym ciekawy jest sposob w jaki zostal on starosta roku... z tego co wiem to wybor powien sie odbyc przez glosowanie calego roku a nie posrednio przez glosowanie starostow. czyli formalnie ta gnida nie jest starosta... i jeszcze ma tupet by sie wszem i wobec tym chwalic... i chcial sie pozbyc innych kandydatow na to stanowisko... co za bezczelnosc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anika Re: woźniak piotr? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.04, 18:12 Wiesz Artur, myślę, że nie powinieneś takich rzeczy wypowiadać na forum! Wstydź się! Mówisz tak, bo Tobie się nie udało zostać starostą roku i tyle. Większość mojej grupy za Piotrkiem nie Przepada, ale to nie powód by się mścić. Pamiętaj o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: woźniak piotr? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.04, 18:19 Moze i nie powinienem ale to robie bo mnie irytuje.. a poza tym na spotkaniu w pewnym pubie przed wyborami przedstawilem cala koncepcje wyborow a wozniak tylko siedzial i sie przysluchiwal a sam nic nie wymyslil. teraz niektorzy dobrzy kandydaci sie nie dostali do wrss a wozniak rozpowiada ze swietnie przygotowal kampanie i jego wejscie do rady w tych jakze "obiektywnych" wyborach bylo czysta formalnoscia... wstyd !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart123 Re: woźniak piotr? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.04, 18:55 spadajcie wszyscy na drzewa indoktrynerzy. nie chce o nim nic mowic zeby ktos mnie potem nie posądzał. ale jaki wozu jest to bedziecie sie mogli przekonac po jakims czasie bo on duzo obiecuje a potem jakos o tym nie pamieta. on nic dla was nie zrobi ale ja nic nie wiem. i nie mowiłem. pamietam tylko co mi kiedys obiecywał i co zrobil potem. pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zalesia Re: woźniak piotr? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.04, 19:13 No nie przesadzajmy - poza tym woźniak umie doskonale lizac cipke. Choc ch..a ma malego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: woźniak piotr? IP: *.kom / *.kom-net.pl 20.11.04, 19:31 Co frajerzy? Wyzywacie Piotrka, bo się boicie, że zbiorą się 3 mądre ekipy i dogadają bez was. Tak będzie, bo właśnie dlatego są mądre. Pzdr dla Woźniaka, bo to super gostek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: woźniak piotr? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.11.04, 11:47 Ludzie. Co wy wypisujecie? Troche kultury, nie posuwajcie się do inwektyw. To, że system wyborczy jest "dziwny" to wiadomo, ale żeby od razu po osobach wybranych jechać? Co do Przesieki -> pili praktycznie wszyscy (a co jakis zakaz byl?) i nie wydaje mi sie zeby Wozu byl jakis specjalnie trafiony. Co do wyborow starosty roku. To jak do cholery go inaczej wybrac? Byl poczatek roku. Nikt nikogo nie znal. Wybrano starostow. Starosci wybrali osobe, ktora wydawala się kompetentna. Jakos nikt na początku tego roku nie podniósł wrzawy o zmianę starosty, a teraz jakos dziwnie po wyborach mu się to przypomniało. Mi pozostaje tylko Piotrkowi pogratulowac. Pozdrawiam. P.S. Jak macie cos do Woźniaka to mu to powiedzcie w cztery oczu, a nie jak jakies ostatnie szmaty przez internet anonimowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wozu Re: woźniak piotr? IP: *.do.pl / *.generacja.pl 21.11.04, 12:05 No witam witam niezle rzeczy :) Widze ze niektorym bardzo sie nudzi? Jestescie jacys po......?Nie macie k.... nic innego do roboty?Kupcie sobie klaser i kolekcjonujcie znaczki bo ten caly wydzial czy uczelnia robi wam gowno z mozgow! Nigdy nie myslalem ze na tym forum bede cos pisac bo patrzac na powyzsze posty ludzie maja troche powazniejsze problemy, zarzuty etc. Ale moze rzeczywiscie nie macie zycia i macie do mnie pretensje ze to co robiliscie przez cale studia nigdy sie wam nie udalo, a mi to zajelo jakies dwa tygodnie. Rozumiem twoje rozczarowanie frajerze, ale daj sobie spokoj i odp..... sie. Nie chce mi sie czytac postow, ktore bardzo umiejetnie podpie..sz niby przez moich znajomych, tylko musisz zwrocic uwage ze to moi znajomi i chyba latwo mi jest do nich dotrzec i sprawe wyjasnic. Naprawde masz informacje z pierwszej reki i albo jestes tym o kim mysle albo ten ktos ci to wszystko opowiada. Przez wlasna gupote zaweziles swoja "tajemniczosc" do moze gora 3 osob chociaz nie ukrywajmy ze wiem kim jestes, ale nie martw sie nie chowam urazy :)I nic ci nie bede robic bo troche szczerze mowiac mi cie szkoda :((( i nie wysylal juz tych SMS bo tylko mi skrzynke zapychasz, a nazwiska za jakie sie podisujesz m.in. starosta wydzialu, Rawecki albo Gruby, paru moich znajomych, koezanka z grupy i to ze mnie wyzywasz,krecisz, straszysz i wogole jest godne tylko tego zeby cie w tym wszystkim zostawic, bo skoro nie masz nic lepszego do roboty a twym jedynym przyjacielem jest forum gdzie mozesz porozmawiac sam ze soba podpisujac sie za rozne osoby chyba najdobitniej swiadczy ze jestes zerem jakich malo :) i nabierz dystansu do uniwerku bo nie wszyscy sa takimi desperatami jak ty :) Niektorzy maja swoje zycie i wiele ciekawszych rzeczy do roboty, aaaa jakis samorzad :) boze stary to tylko samorzad i to tylko wydzialowy wiec mowie po raz drugi odpie..sie. P.S. Nie musze dodawac ze posty na moj temat od Artura, Bartka etc. to podpierdolka - ci co mnie znaja to wiedza wiec pisze to tez do reszty P.S.2 Odnosnie starosty roku to starostowie (na 1 roku) dogadali sie ze wybiora staroste roku nie znajac regulaminu, wybrali Artura, ale on zrezygnowal. Jedna staroscina zaproponowala mnie i pare osob ja poparlo ale ja sie nie zgodzilem dopoki wogole nie dowiemy sie co taki starosta mialby robic. Dowiedzielismy sie i mnie wybrali. Nie ja ustalalem ten sposob i sami tego chcieliscie, zrobilem wszystko co do mnie nalezalo i chyba nic nie mozecie mi zarzucic. Jezeli chcecie wybrac staroste przez glosowanie wszystkich prosze bardzo, teraz jest szansa bo przynajmniej na administracyjnym jest wiecej niz polowa osob co na pierwszym roku sie nie zdarzalo, ale jak nie macie odwagi wyjsc i tego powiedziec to trudno:) Bo chyba nie myslicie ze ja jako "niby starosta" i moze potencjalny kandydat zrobie wybory, przeprowadze je zapytam sie sam czy ktos chce wybrac x,y, i czy ktos chce wybrac mnie a wszyscy beda podniocic raczki na wszystkich. Jak ktos chce to niech ruszy dupe i cos zrobi. I to po raz kolejny dowodzi z jakim frajerem mamy tutaj do czynienia, ale najwyrazniej co dla wszystkich jest podloga (funkcja starosty roku) dla ciebie jest sufitem i pewnie myslisz ze to cytat z "Chlopakow ..."? :) tak to by bylo na twoim poziomie !!! P.S.3 Mam nadzieje ze bedzie nam sie dobrze w tym samorzadzie wspolpracowalo i uda nam sie dogadac zeby pokazac chociaz takim pierogom jak ty ze mozna ... Szkoda ze musze tutaj wogole wchodzic i to pisac, mam tylko nadzieje ze nie znizylem sie za bardzo do twojego poziomu Piotrek Wozniak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezary i patryk Re: woźniak piotr? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.11.04, 12:33 Wierzcie nam - woźniak nie jest dobrym człowiekiem. Cały czas udawał naszego przyjaciela, a potem poszedł do jacka raweckiego i nas mu zakablował. Mamy już trochę doświadczenia i znamy parę osób bardziej niż woźniak, więc chłopak się pewnie zdziwił że się dowiedzieliśmy. Ale skoro ktoś w tak perfidny sposób się zachowuje to dosięgnie go zasłużona kara. I jeszcze na forum próbuje się wyprać. Weź sobie daj spokój, bo się poznaliśmy na Tobie "starosto"! Zabraliśmy cię na wycieczkę do Bułgarii, pomagaliśmy ci zostać tym kim zostałeś, a teraz nas opluwasz? To tak żebyście wszyscy wiedzieli jaki jest Woźniak, bo wątpie żeby się zmienił kiedykolwiek. No a mi chciał przelecieć dziewczynę - Patryk H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemuś Szalewicz Re: woźniak piotr? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.11.04, 13:46 Tak, zgadzam się z wami patryku i czarku. Koleś jest dwulicową kanalią. Jak robiłem z nim listę wyborczą to wpisałem jego i jego kumpla Czyrka na nią, a on poza moimi plecami zrobił swoją własną listę. Na początku mnie tam nawet zapisał na niej, ale jak się skapnął że stanowię dla niego za duże zagrożenie to mnie z niej skreślił. A ja trzymałem jego nazwisko na swojej do końca. I ty wozu się chcesz nazywać uczciwym człowiekiem? Nie zdziwiłbym się gdyby się okazało, że rzeczywiście współdziałasz z raweckim. Po Tobie można się wszystkiego spodziewać! Ale opiekunem samorządu jest mój promotor dr sadowski, więc nie bójcie się - wspomnę mu co to za koleś, tak łatwo to on mieć nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Szalewicz Re: woźniak piotr? IP: *.elektrosat.pl 21.11.04, 21:39 To juz jest wielka przesada, by pod moim nazwiskiem ktos sie ukrywal i wypisywal takie obelgi !!!! Z niczym co zostalo napisane sie nie zgadzam!!! Bralem udzial w wyborach, przegrałem i dla mnie sprawa jest zamknieta!!! Do nikogo nie mam pretensji a tym bardziej do Piotra Woźniaka. Nie zamierzam brac udzialu w przepychankach wyborczych, jakie teraz mają miejsce na wydziale!!! To nie moja sprawa!!! Dla mnie po wyborach pewien okres się skończył!!! To wszystko co ktos ukywając sie pod moim nazwiskiem napisał, to jawna i perfidna prowokacja!!! W dodatku powolywać sie na mojego promotora to już jest perfidne!!! Mam nadzieję, że poznam tą osobe, która potrafi wypisywać tego typu ataki na innych i w dodatku pod czyimś, a w tym przypadku pod moim nazwiskiem. Ta osoba widocznie nie ma odwagi by spojrzeć innym prosto w twarz i jest tchórzem!!! Z poważaniem Przemysław Szalewicz (prawdziwy!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezary i patryk Re: woźniak piotr? IP: *.kom / *.kom-net.pl 21.11.04, 15:04 Woźniak był z nami w Budapeszcie, a Budapeszt leży na Węgrzech a nie w Bułgarii pusty ogolony łbie od Jacusia, podszywających się pod wszystkich i wszystko. A ty tylko umiesz podszywać się pod kogoś i jechać po innych. To ci wychodzi naprawdę świetnie. Doprawdy, masz taką umiejętność przeistaczania się we wszystko, że bez problemu zagrałbyś gó.. w rekalmówce o psim żarciu. Zresztą gębę masz podobną. Odpowiedz Link Zgłoś
kitix Re: woźniak piotr? 21.11.04, 17:52 Heheheh, widze, ze wszyscy na UWr trzymaja poziom =) "Sie skacze, sie pływa. ciałko też mam zajebiste, bajerka jest" ;D Jak takie prostackie ptysie dostaja sie na studia? Ech.. Obie strony konfliktu do bakutilu! Odpowiedz Link Zgłoś
kolokolokolo Re: Mamy podpieprzacza! 21.11.04, 22:40 Miło mi poinformować, iż na skutek ustaleń możemy już podać dane jednej z osób organizujących nagonkę na Piotrka Woźniaka. Lewe posty pod cudzymi nickami, groźby przez smsy to również jej sprawa! Aniu Z.! Jak nie skończysz z tą "zabawą" to ci się dopiero dobierzemy do dupy! A Piotrek to spoko gość i jest zniesmaczony tym całym syfem. Pozdro dla Piotrkla! trzymaj się i nie daj się śmieciom. Patryk i Czarek dalej w Ciebie wierzą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: Mamy podpieprzacza! IP: *.kom / *.kom-net.pl 21.11.04, 22:48 Hehe. Super. Jest i pierwsza ofiara. Ale to jednak gra, bo z tego co widać "Koleżanka" Zalesińska (i jej "patron" Midziu) zeźliła się, ze jej ekipa - Elsa poparła Grubego w ZO, a nie Skórkę (Planeciarza). A teraz wydaje jej się, że jak trwają rozmowy Piotrka W. z resztą Elsy to już wszyscy są dogadani i łączy ich miłość do Jacusia. I z rozpaczy i desperacji próbuje siać zamęt i skłócać resztę licząc iż sama obejmie władzę i podzieli się nią pospiesznie z Piotrusiem Midziakiem. Taka wersja jest do przyjęcia jak najbardziej. A Gruby i jego ludzie? Wtedy podpieprzali i działali tak samo, ale teraz zależy im na ciszy, bo chcą żeby smród powyborczy wyparował. I tyle. Smutne to i straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: midziu Re: Mamy podpieprzacza! IP: *.hist.uni.wroc.pl 23.11.04, 15:34 Zalesińska to głupia laskara. ciągnie tu i tam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gibek Re: Mamy podpieprzacza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 16:41 Ale jakiś koleś z historii jest inteligentny. Wpisuje się jako kilka różnych osób z tego samego kompa:))) Kolego psycha siada jak widać:))) Najgorsi są goście tacy jak ty - niedowartościowani i z kompleksami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodrigo Re: woźniak piotr? IP: *.hist.uni.wroc.pl 23.11.04, 15:32 A kim ty jesteś kitix.Wszystkich i wszystko tylko kryukujesz. A tak naprawde twoje argumenty są szpetne jak twoja twarz. O Boże jaka ty jestes brzydka! Znam cie wiec pisze abyś nie pomyślała że wszystkich możesz obrzucać błotem. Aleś ty paskudna. Nie przeleciałby ci nawet goryl po 11 browarach! Schowaj się lepiej w domu i siedż tam paskudo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: woźniak piotr? IP: *.kom / *.kom-net.pl 23.11.04, 16:20 I znowu banda z historii szaleje na forum? Czachara, skończ już! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mendi Re: woźniak piotr? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 23.11.04, 18:07 bujaj się frajerze bez jaj!!!!!!!!!! jaka historia? polski czy powszechna? ha ha frajerzy! Skóra gryzie jak bezzębny kojot, chyba to wynika z jego problemow z pruchnicą!!!!!!!!! Trenerze jesteś płytki że aż brak mi słów! nawet nie wiesz o czym piszesz i do kogo piszesz!!!!!!!!! jedź sobie na Ukraine!!! bić walczyć z drukarzami!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikifor zalesińska robi laske IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.11.04, 19:34 No przestańcie być tacy! Anka Z. umie robić zajebiste laski. Kiedyś robiła mi i kumplowi dwóm na raz. I łyka sperme. Ona uwielbia się kąpac w spermie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gibek Re: woźniak piotr? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 08:25 uderz w stół:))) Tak jak myslałem jesteście zerem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
world_of_michnik Re: Studenci UWr obawiają się, że wybory do samor 14.09.23, 17:17 Raweccy, znalem ich rodzicow - najwieksi oszusci i kombinatorzy jakich mialem okazje poznac w zyciu. Malo zdolni synowie, matury zdane po przekupstwach i odpowiedziach dostarczonych na sale egzaminacyjna przez mame Rawecka (podane do pani kontrolujaca uczniow - jak to zrobila nie mam pojecia do dzis ,moze przekupstwo). Synowie na przekretach dostali sie na uczelnie Akademie Ekonomiczna (Tomek) i UW (Jacek). Jacek to byl taki tuman jak mial okolo 17 lat ,ze sie porzadnie wyslowic nie potrafic. Rodzina to tacy Dyzmowie - chamy pod przykrywka oglady. Odpowiedz Link Zgłoś