Dodaj do ulubionych

Korki na Bielanach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 20:18
Mieszkam przy Czekoladowej i zarówno mnie jak i moich sąsiadów czeka
grudniowa gehenna! Ludzie! Co jest takiego w tym Tesco, że w każdy weekend
ciągną tam tabuny?! Teraz, kiedy trwają roboty budowlane związane z otwarciem
Centrum Bielany II, tworzą się niewyobrażalne korki! Mam tylko nadzieję, że
jak ktoś spędzi w takim korku godzinę, szybko do Tesco nie przyjedzie... a ja
na pocztę na Czekoladowej dojadę w 4 minut nie 40 jak przedwczoraj. Pewnie,
można na nogach, ale spacer,po którym z wdychania spalin pęka głowa,do miłych
nie należy. Pozdrawiam wszystkich amatorów niedzielnych rodzinnych zakupów w
centrach handlowych! Do zobaczenia w korkach.Byż może akurat popukamy sobie w
głowę palcem, powyzywamy się od idiotów i durnych bab,bedziemy się wcinać w
kolejkę lub stać z tykającym kierunkowskazem kilka minut zanim ktoś nas
wpuści. Cóż to bedzie za miłe dopełnienie niedzielnego popołudnia.
Obserwuj wątek
    • Gość: Olga Re: Korki na Bielanach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 20:33
      Zbudować tam kościół! Albo inaczej - usypać tam wzgórze,
      z którego będzie stojącym w korkach kierowcom realizowana
      msza święta, godzinka minie na szczerej modlitwie.
      • Gość: ToKa Re: Korki na Bielanach IP: 62.233.250.* 14.11.04, 20:55
        Toż Olgo tam jest kilka kościołów. Współczesnych. W sam raz dla Ciebie.
    • Gość: Magda Pokochaj albo rzuc IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 14.11.04, 21:10
      Zdaje sie ze jest tam nie tylko Tesco, wiec na pewno nie masz co liczyc na to
      ze nie bedzie tam tlumow. Masz dwa wyjscia albo zmienic miejsce zamieszkania na
      bardziej spokojne, albo polubic korki i tlumy ludzi. A na poczte mimo wszystko
      wstyd jezdzic samochodem jesli jest to tak blisko. Sama przyczyniasz sie wiec
      do tej gehenny.
      • Gość: Marta Re: Pokochaj albo rzuc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 22:58
        Odniosę się tylko do 2 wątków: owszem nie tylko Tesco tutaj jest, ale to
        własnie przy Tesco są największe korki i tego nie rozumiem!! Ja w sumie nie mam
        nic przeciwko temu, że ludzie jadą na zakupy, sama tam chodzę (!! chodzę bo mam
        blisko!)ale pojmuję tego, że przy Auchanie nie ma takich korków, wyjazd i wjazd
        jest w miarę płynny! A jakoś nie widzę wielkiej różnicy między tymi sieciami...
        Co do poczty, mam w domu malutkie dziecko i o tej porze roku spacery nie są
        najlepszym pomysłem ;)
        • Gość: Magda Re: Pokochaj albo rzuc IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 17.11.04, 22:06
          Osobiscie bardziej lubie Auchan niz Tesco i tez nie rozumiem w takim razie
          dlaczego ludzie wola Tesco. Moze ceny lepsze? Pozdrawiam Ciebie i dzidziusia.
          Postaraj sie moze to ignorowac w miare mozliwosci.
          • Gość: Rafis Re: Pokochaj albo rzuc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 22:30
            Tsimajcie sie, słodziutki buziaczek i papa.
        • ed_norton Re: Pokochaj albo rzuc 18.11.04, 03:54
          widzisz, jest AUCHAN, i to w duzej mierze odpowiada na Twoje pytanie"dlaczego
          tam nie ma korkow". Otoz wyjzad z Auchan byl (za moich czasow czyli nie tak
          dawno) wyjazdem uprzywilejowanym dluzszym czasem zielonego swiatla i osobnego
          pasa do skretu. To nic ze wyjezdzalo/wjezdzalo tam kilka aut na godzine a do
          tesko sunie zawsze sznumerk (ikea etc) widocznie jakis najmadrzejszy
          organizator ruchu ruszyl glowka a nie glowa i w jakis kretynski sposob ustaawil
          swiatla.
          mieszajac w to moja spiskowa teroie dziejow, to auchan zaplacil jakas tlusta
          lapowe jakiejs tlustej lapie ze spoconym karkiem zeby tak bylo. chca w ten
          sposob zniechecic jadacych do tesko/ikea.

tylko ze nigdy nikomu nic nie uda sie udowodnic, bo i jak? a na protest to i
          tak nikt nie zwroci uwagi, bo zdik zepchnie sprawe do zarzadu drog krajowych a
          Ci odloza na polke jako sprawe piecdziesiatego osmego zdarzenia...
          proponuje mieszkancom rozejrzec sie wokol za jakas wplywowa osoba w okolicy,
          podpuscis ja troche i sie sprawa sama zalatwi...przeca to najprostsza z
          mozliwych metod w tym powaizanym ukladami kraju/miescie/powiecie
          • taxi.wroclaw Re: Pokochaj albo rzuc 18.11.04, 17:38
            Odnośnie korków przy wjeździe do Wrocławia. To nie jest sprawa świateł, te od
            czasu reorganizacji ruchu na Węźle są wyłączone. Objazd prowadzi przez
            Czekoladową i zalecany jest skręt w prawo z tyłu Auchana z dojazdem do
            Karkonoskiej. Oś tego łuku ma pierwszeństwo przejazdu. To, że kierowcy
            wybierają stanie i potęgowanie korków, to tylko ich wola. Remont się wkrótce
            skończy a w przyszłym roku po uruchomieniu obwodnicy przemysłowej Auchan,
            Zabrodzie, Muchoborska, zostanie zamknięta Karmelkowa i problem zniknie. Nikt
            nie będzie miał powodu tamtędy jeździć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka