Dodaj do ulubionych

3 ŻYCZENIA DO ZŁOTEJ RYBKI........................................

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.01, 22:20
Pamiętacie bajkę o zrybaku i złotej rybce?
A co Wy byście zrobili, jak byście złowili taką złotą, spełniającą życzenia ,
złotą rybkę?
Jakie byłyby Wasze 3 życzenia, o które poprosilibyście ją, żeby Wam spełniła?
Obserwuj wątek
    • Gość: tadek Re: 3 ŻYCZENIA DO ZŁOTEJ RYBKI.................................... IP: 213.76.92.* 17.07.01, 22:27
      Zlota Rybko! Chcialbym, zeby Wedzonka wyjechal na Madagaskar, Kwachu na Sybir
      (do swoich fumfli), a zeby Zdroja nasza Wspaniala Straz Miejska przykula krowim
      lancuchem do tej pieknej fontttanny! Wtedy nawet nie bede prosil o to, zebym
      byl piekny, mlody i bogaty.
      • Gość: Roberto Re: 3 ŻYCZENIA DO ZŁOTEJ RYBKI.................................... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.01, 22:33
        Zdroja - krowim łańcuchem. Lepiej mu założyć blokadę, tą samą, którą dziesiątki
        razy dziennie zakładają "nasi dzielni miejscy wojowie z SM".
        Kwacgu owszem na Sybir, witać się z niedżwiedziami, byleby to nie była podróż-
        wycieczka na koszt polskiego podatnika...
        Pozdr !
        • Gość: JaJaccek Re: 3 ŻYCZENIA DO ZŁOTEJ RYBKI.................................... IP: *.chicago-01-02rs.il.dial-access.att.net 17.07.01, 22:43
          Rybka, ma sie rozumiec, pochodzaca z przepieknego Ogrodka Japonskiego,ktory
          Zdroju otwieral uroczyscie w asyscie tak gdzies przed powopdzia,chyba.Pozdr.
      • Gość: wędzonka Re: 3 ŻYCZENIA DO ZŁOTEJ RYBKI.................................... IP: 156.24.231.* 17.07.01, 22:42
        Gość portalu: tadek napisał(a):

> Zlota Rybko! Chcialbym, zeby Wedzonka wyjechal na Madagaskar, Kwachu na Sybir
        > (do swoich fumfli), a zeby Zdroja nasza Wspaniala Straz Miejska przykula krowim
        > lancuchem do tej pieknej fontttanny! Wtedy nawet nie bede prosil o to, zebym
        > byl piekny, mlody i bogaty.

... i madry.

3 pifka dla Tadzia, naszej pociechy, rybenko! :)
        • Gość: tadek Re: 3 ŻYCZENIA DO ZŁOTEJ RYBKI.................................... IP: 213.76.92.* 17.07.01, 22:47
          Nie pije piwa, ale slyszalem, ze dobrze robi na upal (madagaskarski).
          Pozdro
          • Gość: MKK Re: 3 ŻYCZENIA DO ZŁOTEJ RYBKI.................................... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.07.01, 23:00
            Dlaczego Madagaskar? Mam takie dziwne skojarzenia z filmoteką polską. Może by
            Go (wędzonkę) na Mauritius (czytałam kiedyś o znaczkach pocztowych)?
            • Gość: tadek Re: 3 ŻYCZENIA DO ZŁOTEJ RYBKI.................................... IP: 213.76.92.* 17.07.01, 23:02
              Kochana MKK! To ma byc za kare, nie w nagrode! Skojarzenia- ok.
              Pozdro!
            • Gość: wędzonka Re: 3 ŻYCZENIA DO ZŁOTEJ RYBKI.................................... IP: 156.24.231.* 17.07.01, 23:06
              Gość portalu: MKK napisał(a):

> Dlaczego Madagaskar? Mam takie dziwne skojarzenia z filmoteką polską. Może by
              > Go (wędzonkę) na Mauritius (czytałam kiedyś o znaczkach pocztowych)?

MKK, widze ze juz zjadlas, no to opowiedz jak poszlo u Huskowskiego? :)
          • Gość: wędzonka Re: 3 ŻYCZENIA DO ZŁOTEJ RYBKI.................................... IP: 156.24.231.* 17.07.01, 23:03
            Gość portalu: tadek napisał(a):

> Nie pije piwa, ale slyszalem, ze dobrze robi na upal (madagaskarski).
            > Pozdro

No to podtrzymuje zyczenie! :)
    • Gość: JaJaccek Re: 3 ŻYCZENIA DO ZŁOTEJ RYBKI.................................... IP: *.chicago-18-19rs.il.dial-access.att.net 17.07.01, 22:55
      Gość portalu: Roberto napisał(a):

> Pamiętacie bajkę o zrybaku i złotej rybce?
      > A co Wy byście zrobili, jak byście złowili taką złotą, spełniającą życzenia ,
      > złotą rybkę?
      > Jakie byłyby Wasze 3 życzenia, o które poprosilibyście ją, żeby Wam spełniła?

A tak na powaznie to:Nieograniczony rynek pracy.
      Ogolny, czyli tani dostep do internetu.
      Wreszcie madrego przywodcy Polakow.
      • Gość: Roberto Re: 3 ŻYCZENIA DO ZŁOTEJ RYBKI.................................... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 02:43
        Gość portalu: JaJaccek napisał(a):

> Gość portalu: Roberto napisał(a):
        >
        > > Pamiętacie bajkę o zrybaku i złotej rybce?
        > > A co Wy byście zrobili, jak byście złowili taką złotą, spełniającą życzeni
        > a ,
        > > złotą rybkę?
        > > Jakie byłyby Wasze 3 życzenia, o które poprosilibyście ją, żeby Wam spełni
        > ła?
        >
        > A tak na powaznie to:Nieograniczony rynek pracy.
        > Ogolny, czyli tani dostep do internetu.
        > Wreszcie madrego przywodcy Polakow.

O tak...i żeby jeszcze DIALOG chciał pociągnąć sieć po mojej ulicy. Byłoby O.K
    • Gość: efka Re: 3 ŻYCZENIA DO ZŁOTEJ RYBKI.................................... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.07.01, 00:53
      Złota Rybko! Nie chcę więcej tylko po 1, 2 i 3 przenieś mnie pod budkę
      telefoniczną w słodkiej Francji w roku 1981.
    • Gość: Piotras Re: 3 ŻYCZENIA DO ZŁOTEJ RYBKI.................................... IP: *.legnica.dialog.net.pl 18.07.01, 00:55
      A ja skromnie:
      -Złota Rybko-chciałbym być zdrowy,szczęśliwy i baaaaaaardzo bogaty.
      Proszę o pozytywne........
      • Gość: Roberto Re: 3 ŻYCZENIA DO ZŁOTEJ RYBKI.................................... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 02:45
        Gość portalu: Piotras napisał(a):

> A ja skromnie:
        > -Złota Rybko-chciałbym być zdrowy,szczęśliwy i baaaaaaardzo bogaty.
        > Proszę o pozytywne........ .......rozpatrzenie sprawy.
        ZŁOTA RYBKA ROZWAŻY WSZYSTKIE ZA I PRZECIW I DA CI WKRÓTCE ODPOWOIEDŻ...

• Gość: JaJaccek Re: 3 ŻYCZENIA DO ZŁOTEJ RYBKI.................................... IP: *.chicago-05-10rs.il.dial-access.att.net 18.07.01, 04:48
          Spoznilem sie z "zyczeniem".Francuzi maja program rzadowy"internet dla
          WSZYSTKICH".We Francji, oczywiscie.!100%Francji w sieci.!!Gdyby tak w
          Polsce!??:-))Oddalbym glos na rzad.Bajki sa piekne.
    • Gość: STrup Re: 3 ŻYCZENIA DO ZŁOTEJ RYBKI.................................... IP: *.chem.uni.wroc.pl 18.07.01, 11:21
      1. Prawica do kruchty (bez prawa wychodzenia);
      2. Lewica na Syberie (w celach samoksztalceniowych);
      3. Ja na tron, jako monarcha absolutny. Wreszcie bylby jakis porzadek i tzw.
      jasnosc (kto i co moze,kto i za co odpowiada - co prawde jeno przed Bogiem i
      Historia, ale zawsze...).

Nadmieniam uprzejmie, ze monarcha bylbym oswieconym (mam papiery).
      • Gość: hen Re: 3 ŻYCZENIA DO ZŁOTEJ RYBKI.................................... IP: 156.17.85.* 18.07.01, 11:28
        Kochana rybko,
        1. Polska mistrzem świata w piłce nożnej
        2. Wygrana głównej nagrody w totolotka
        3. Złote, chłodne piwko już teraz.
      • Gość: BreslY Re: 3 ŻYCZENIA DO ZŁOTEJ RYBKI.................................... IP: 130.225.150.* 18.07.01, 12:53
        Gość portalu: STrup napisał(a):

> 1. Prawica do kruchty (bez prawa wychodzenia);
        > 2. Lewica na Syberie (w celach samoksztalceniowych);
        > 3. Ja na tron, jako monarcha absolutny. Wreszcie bylby jakis porzadek i tzw.
        > jasnosc (kto i co moze,kto i za co odpowiada - co prawde jeno przed Bogiem i
        > Historia, ale zawsze...).
        >
        A wszyscy nie umiejacy liczyc na suwaku gdzieby sie, Jacuniu, podzieli w tym krolewstwie?:-)

> Nadmieniam uprzejmie, ze monarcha bylbym oswieconym (mam papiery).

• Gość: daag Re: 3 ŻYCZENIA DO ZŁOTEJ RYBKI.................................... IP: *.*.*.* 18.07.01, 11:40
      no to może tak z duchem naszych cnót narodowych:

1. żeby sąsiadowi ukradli samochód (i żeby nie miał go ubezpieczonego)
      2. żeby ten dupek piotrek nie zdał komisu
      3. żebym miał jeszcze 10 życzeń do dyspozycji

; )
      • Gość: Tyson Re: 3 ŻYCZENIA DO ZŁOTEJ RYBKI.................................... IP: 212.244.239.* 18.07.01, 12:03
        Gość portalu: daag napisał(a):

> no to może tak z duchem naszych cnót narodowych:
        >
        > 1. żeby sąsiadowi ukradli samochód (i żeby nie miał go ubezpieczonego)
        > 2. żeby ten dupek piotrek nie zdał komisu
        > 3. żebym miał jeszcze 10 życzeń do dyspozycji
        >
        > ; )
        Pkt 3 - dobre, dobre

• Gość: lol Re: 3 ŻYCZENIA DO ZŁOTEJ RYBKI.................................... IP: 212.75.127.* 18.07.01, 12:18
      A oto co spotkało pewnego faceta:

Siedzi sobie gość na rybach, w pewnym momencie ma branie. Wyciąga, a tam
      taka niewielka złota rybka. Przyjrzał się jej i stwierdził, że taką malizną
      to on sobie głowy nie będzie zawracał i już chce ją wrzucić o wody, gdy
      nagle rybka się odzywa:
      - Czekaj ! Ja jestem złotą rybką i spełnie Twoje życzenie.
      - Wiesz co, ale ja już mam wszytko o czym można tylko marzyć, więc dzięki
      ale Cię wrzucę do wody.
      - Nie, tak nie może być, tradycji musi stać się zadość. Słuchaj postawię Ci
      taką chatę, że ludzie w promieniu 100 km będą Ci zazdrościć.
      - Kiedy ja już mam taką chatę !
      - No to dam Ci brykę jakiej nikt w Polsce nie ma.
      - Też już mam taką !
      Rybka chwilę się zastanawia i pyta:
      - A jak z Twoim życiem seksualnym, tzn. jak często to robisz ?
      - Ze dwa razy w tygodniu.
      - To ja Ci załatwię, że będziesz miał dwa razy dziennie !
      - Eee tam, księdzu nie wypada ...

• Gość: Tyson Re: 3 ŻYCZENIA DO ZŁOTEJ RYBKI.................................... IP: 212.244.239.* 18.07.01, 15:39
        Miałbym do złotej rybki jedno konkretne życzenie - aby co niektórzy politycy /i
        ci z rządu i ci z opozycji/ przestali się w końcu zachowywać jak oszolomy i
        niedorozwoje.
    • Gość: Tirsa Re: 3 ŻYCZENIA DO ZŁOTEJ RYBKI.................................... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.07.01, 17:30
      A ja to bym tak chciała pracować trzy razy w tygodniu po trzy godziny za trzy
      tysiące PLN :-))
      Poza tym, co by we wrocku było EXPO (tu siem podlizałam forumowiczom lokalnie
      patriotycznie) ;-)))
      I co by zagospodarowano wreszcie teren po cukrowni na Klecinie, bo nie chce mi
      się do kina do Korony jeździć :-)))
      • Gość: Roberto Re: 3 ŻYCZENIA DO ZŁOTEJ RYBKI.................................... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 19:19
        Gość portalu: Tirsa napisał(a):

> A ja to bym tak chciała pracować trzy razy w tygodniu po trzy godziny za trzy
        > tysiące PLN :-))
        > Poza tym, co by we wrocku było EXPO (tu siem podlizałam forumowiczom lokalnie
        > patriotycznie) ;-)))
        > I co by zagospodarowano wreszcie teren po cukrowni na Klecinie, bo nie chce mi
        > się do kina do Korony jeździć :-)))

Jedno z moich 3 życzeń do złotej rybki, także dotyczyłoby tego, żeby Expo odbyło
        się we Wrocławiu...
        • Gość: wędzonka Re: 3 ŻYCZENIA DO ZŁOTEJ RYBKI.................................... IP: 156.24.231.* 18.07.01, 19:32

> Gość portalu: Tirsa napisał(a):
          >
          > > A ja to bym tak chciała pracować trzy razy w tygodniu po trzy godziny za t
          > rzy
          > > tysiące PLN :-))
          > > Poza tym, co by we wrocku było EXPO (tu siem podlizałam forumowiczom lokal
          > nie
          > > patriotycznie) ;-)))
          > > I co by zagospodarowano wreszcie teren po cukrowni na Klecinie, bo nie chc
          > e mi
          > > się do kina do Korony jeździć :-)))
          >
          >
          > Jedno z moich 3 życzeń do złotej rybki, także dotyczyłoby tego, żeby Expo odbył
          > o
          > się we Wrocławiu...

DZIEKUJE WAM KOCHANI !!!
          Ja swoje trzy zyczenia zmarnowalem na Tadka... Znowu do wszystkiego bede musial
          dojsc praca! :(

Ale jak to tez dobrze miec madrzejszych od siebie przyjaciol! :)
          • Gość: FraMauro Re: 3 ŻYCZENIA DO ZŁOTEJ RYBKI.................................... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 23:01
            Chcialabym...

-byc swoim wlasnym wnukiem. Pokazalabym wtedy swojemu (6letniemu obecnie)
            szkodnikowi !
            -zeby niejaki Pawelek-podworkowy lump, majacy w zwyczaju ryczec na bani gdzies
            ok. polnocy z czestotliwoscia 1 x na 2-3 dni, stracil na zawsze glos,
            - poznac wedzonego (!!!)
            • Gość: Tirsa Re: 3 ŻYCZENIA DO ZŁOTEJ RYBKI.................................... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.07.01, 23:09
              Gość portalu: FraMauro napisała:

> Chcialabym...
              >
              > -byc swoim wlasnym wnukiem. Pokazalabym wtedy swojemu (6letniemu obecnie)
              > szkodnikowi !
              > -zeby niejaki Pawelek-podworkowy lump, majacy w zwyczaju ryczec na bani gdzies
              > ok. polnocy z czestotliwoscia 1 x na 2-3 dni, stracil na zawsze glos,
              > - poznac wedzonego (!!!)

Hmmm... Frau Mauro... czy ja się mogę ewentualnie pod Twoje trzecie podczepić?..
              w zamian podzielę się swoim drugim ;-))))

• Gość: Piotras Re: 3 ŻYCZENIA DO ZŁOTEJ RYBKI.................................... IP: *.legnica.dialog.net.pl 19.07.01, 02:09
                Mówią na mieście,że W. to przebrany Zdrojewski.
                No to chyba znasz?
    • Gość: Bea Re: 3 ŻYCZENIA DO ZŁOTEJ RYBKI.................................... IP: 195.205.145.* 19.07.01, 09:47
      A co ja bym chciała od złotej rybki?
      Mogłabym właściwie podzielić życzenia na tzw. krótkoterminowe i długoterminowe.
      Jakkolwiek bym nie klasyfikowała, trzy zyczenia to zdecydowanie za mało.
      1. Bardzo bym chciała móc się regularnie wysypiać (kocham to zajęcie, a jakoś
      ciągle jest mnóstwo rzeczy do zrobienia)
      2. Chciałabym mądrych odpowiedzialnych ludzi na stołkach od dolnego do
      najwyższego szczebla.
      3. I jeszcze jeden mały milion na dobry początek.

A właściwie, kto powiedział, że jest tylko jedna złota rybka?
      Rybki pływaja ławicami, a każda z nich może spełnić trzy życzenia.
      No to:
      4. .........
      5 ...........

:)))))
      • Gość: Tyson Re: 3 ŻYCZENIA DO ZŁOTEJ RYBKI.................................... IP: 212.244.239.* 19.07.01, 14:42
        A ja chcę FERRARI F 50 , wersja LIMITED i to koniecznie w kolorze czerwonym!
        • Gość: BreslY Re: 3 ŻYCZENIA DO ZŁOTEJ RYBKI.................................... IP: *.chem.ou.dk 19.07.01, 14:45
          Gość portalu: Tyson napisał(a):

> A ja chcę FERRARI F 50 , wersja LIMITED i to koniecznie w kolorze czerwonym!
          I druga rybke zeby nie ukradli, lakieru nie porysowali, szyb nie stlukli? :-)

• Gość: Tyson Re: 3 ŻYCZENIA DO ZŁOTEJ RYBKI.................................... IP: 212.244.239.* 19.07.01, 14:49
            Gość portalu: BreslY napisał(a):

> Gość portalu: Tyson napisał(a):
            >
            > > A ja chcę FERRARI F 50 , wersja LIMITED i to koniecznie w kolorze czerwony
            > m!
            > I druga rybke zeby nie ukradli, lakieru nie porysowali, szyb nie stlukli? :-)
            >

Nie znasz mnie kolego! Mnie nikt we Wrocławiu samochodu nie ukradnie, ani nie
            porysuje, no chyba, że nie jest tutejszy. Po prostu takiemu "komuś" co by mi to
            zrobił, nie wyszło TO na zdrowie.

• Gość: hen Re: 3 ŻYCZENIA DO ZŁOTEJ RYBKI.................................... IP: 156.17.85.* 19.07.01, 15:04
              Sam Twój nick mówi za siebie Mike. A może masz na stanie kilku ruskich? ;-)
              • Gość: Tyson Re: 3 ŻYCZENIA DO ZŁOTEJ RYBKI.................................... IP: 212.244.239.* 19.07.01, 15:52
                Gość portalu: hen napisał(a):

> Sam Twój nick mówi za siebie Mike. A może masz na stanie kilku ruskich? ;-)

Ruskich niet! Ale kilku Czeczenów, 2 Ormiańców i jeden Ukrainiec to się znajdą.
                Potrzebujesz skorzystać z ich usług? Zalazł Ci ktoś za skórę?

• Gość: Roberto Re: 3 ŻYCZENIA DO ZŁOTEJ RYBKI.................................... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.01, 19:14

> Gość portalu: hen napisał(a):
                  >
                  > > Sam Twój nick mówi za siebie Mike. A może masz na stanie kilku ruskich? ;-
                  > )
                  >
                  > Ruskich niet! Ale kilku Czeczenów, 2 Ormiańców i jeden Ukrainiec to się znajdą.
                  > Potrzebujesz skorzystać z ich usług? Zalazł Ci ktoś za skórę?
                  >
                  O , CO JA WIDZĘ ? I WROCŁAWSKI ŚWIATEK PRZESTĘPCZY ZACZĄŁ ODWIEDZAĆ NASZE SKROMNE
                  FORUM ???

• Gość: tadek Re: 3 ŻYCZENIA DO ZŁOTEJ RYBKI.................................... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.01, 19:18
                    A ja myslalem glupi, ze ich wszystkich zapudlowali.
                    • Gość: Roberto Re: 3 ŻYCZENIA DO ZŁOTEJ RYBKI.................................... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.01, 21:47
                      A ja, to bym chciał, żeby nareszcie DIALOG doszedł na moją ulicę, bo TP.SA nie
                      chce mi za szybko podłączyć SDI. Chyba chcą bym sobie u nich założył NEOSTRADĘ -
                      będą mogli wyciągnąć ode mnie więcej pieniędzy!!!
                  • Gość: JaJaccek Re: 3 ŻYCZENIA DO ZŁOTEJ RYBKI.................................... IP: *.chicago-03-04rs.il.dial-access.att.net 21.07.01, 06:38

> Gość portalu: Tyson napisał(a):
                    >
                    > > Gość portalu: hen napisał(a):
                    > >
                    > > > Sam Twój nick mówi za siebie Mike. A może masz na stanie kilku ruskic
                    > h? ;-
                    > > )
                    > >
                    > > Ruskich niet! Ale kilku Czeczenów, 2 Ormiańców i jeden Ukrainiec to się zn
                    > ajdą.
                    > > Potrzebujesz skorzystać z ich usług? Zalazł Ci ktoś za skórę?
                    > >
                    > O , CO JA WIDZĘ ? I WROCŁAWSKI ŚWIATEK PRZESTĘPCZY ZACZĄŁ ODWIEDZAĆ NASZE SKROM
                    > NE
                    > FORUM ???
                    >
                    Polswiatek!!Obserwowac lub ignorowac.W warszawskim forum z tego powodu przestalem
                    sie udzielac.
            • Gość: JaJaccek Re: 3 ŻYCZENIA DO ZŁOTEJ RYBKI.................................... IP: *.chicago-03-04rs.il.dial-access.att.net 21.07.01, 06:57

> Gość portalu: BreslY napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: Tyson napisał(a):
              > >
              > > > A ja chcę FERRARI F 50 , wersja LIMITED i to koniecznie w kolorze cze
              > rwony
              > > m!
              > > I druga rybke zeby nie ukradli, lakieru nie porysowali, szyb nie stlukli?
              > :-)
              > >
              >
              > Nie znasz mnie kolego! Mnie nikt we Wrocławiu samochodu nie ukradnie, ani nie
              > porysuje, no chyba, że nie jest tutejszy. Po prostu takiemu "komuś" co by mi to
              >
              > zrobił, nie wyszło TO na zdrowie.
              > A kto to TYLKO we Wroclawiu jezdzi???Wielki "budowniczy" wloski(mial 2
              szt.),parkowal kiedys czerwone "Ferari" pod kasynem lub na Odrzanskiej, gdzie
              popelnil budowe.A u siebie w kraju jezdzil skromnym "Fiatem".Bal sie tym
              swoim "Ferari"nawet do Warszawy jechac.
              • repo Re: 3 ŻYCZENIA DO ZŁOTEJ RYBKI.................................... 21.07.01, 13:56
                1. Znaleźć pracę.
                2. Skończyć studia.
                3. Znaleźć CEL
                Przydałaby się też wygrana w totolotka, ale nie chcę się powtarzać. Przydałby
                się też facet do rzeczy i pewnie kilka innych spraw. No i przydałaby się rybka,
                np wędzony łosoś z cytryną.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka