Dodaj do ulubionych

stadion we Wrocku

IP: *.ha.pwr.wroc.pl 28.08.01, 21:59
A po co? kto tam bedzie gral? reprezentacja redemptorystow kontra straz
miejska ? Lepiej np.: budowac drogi (OBWODNICE) niz wyrzucic miliony na stadion
ktory na pierwszym meczu zostanie zniszczony przez pseudokiboli. Wynajecie
stadionu Bayernowi raczej nie wchodzi w gre...
A na gre wroclawskich - co ja mowie - dolnoslaskich druzyn w pucharach nie ma
zbytnio nadziei (oprocz pierwszej rundy oczywiscie)
pzdr
R@
PS uwielbiam ogladac pilke nozna (jesli ktos potrafi grac)
Obserwuj wątek
    • klinta Re: stadion we Wrocku 28.08.01, 22:58
      zlosliwosc drugoligowca???? skad jestes przyjacielu,ze sie tak czepiasz???
      • ssaczek Re: stadion we Wrocku 28.08.01, 23:02
        klinta napisał(a):

> zlosliwosc drugoligowca???? skad jestes przyjacielu,ze sie tak czepiasz???

Pewnie tam stadionu nie mają. A i widoków brak.
        Pozdro.

• Gość: ac Re: stadion we Wrocku IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.01, 23:57
          O co chodzi ?
        • Gość: maaga Re: stadion we Wrocku IP: *.office.mtl.pl 29.08.01, 09:09
          i oby jak najszybciej ........ został wybudowany
    • Gość: kibicWKS Re: stadion we Wrocku IP: 213.25.69.* 29.08.01, 07:59
      Drogi R@ napisałeś że lubisz piłkę jeśli ktoś potrafi grać. Wytłumacz mi proszę
      w jaki sposób ty oceniasz czy ktoś potrafi grać? Kierujesz się narodowością,
      kolorem skóry czy też reklamą na koszulkach? Pewnie jesteś niesamowitym
      specjalistą jeśli potrafisz to ocenić. Bardzo cię proszę zgłoś się do Śląska
      tam jest im bardzo potrzebny taki specjalista który będzie odkrywał nowe
      talenty.
      Mi sie wydaje że twoje umiejętności zależne są od tego który program w
      telewizji włączysz. Faktycznie telewizyjnym kibicom nie ma po co stadionu
      budować.

Jeśli o umiejętności piłkarzy chodzi to pewnie zauważyłes że we Wrocławiu już
      kilka stadionów zniknęło i młodzież nie bardzo ma się gdzie uczyć grać w piłkę
      tak aby twoje potrzeby zaspokoić.
      Życzę miłego oglądania w TV tych co potrafią grać.
    • Gość: kibicWKS Re: stadion we Wrocku IP: 213.25.69.* 29.08.01, 08:50
      R@ na stronie onet.pl wypowiedział się prof. Kazimierz Doktór z Instytutu
      Socjologii Polskiej Akademii Nauk o takich jak ty:

"...To jest taki mechanizm, że nadzieja obsługuje potrzebę sukcesu.
      Kiedy pojawia się światełko w tunelu, nagle każdy przypomina sobie, że jest
      kibicem i jednocześnie patriotą. Kiedy wszystko jest w porządku popieramy
      swoich - powiedział PAP Doktór.
      Zastanówmy się jednak co się stanie jak piłkarze nie zakwalifikują się do
      turnieju. Otóż większość społeczeństwa pogrzebie ich żywcem jako nieudaczników,
      część zawiedzionych wycofa się z zainteresowania sportem wyczynowym a niewielka
      grupa pozostałych zachowa nadzieję na zmianę..."

Ja zachowam nadzieję że ten stadion w końcu zostanie wybudowany.

• Gość: Gelu Re: stadion we Wrocku IP: *.arthurandersen.com 29.08.01, 10:45
      Stadion z prawdziwego zdarzenia jest we Wrocławiu potrzebny. Nawet jeśli
      obecnie nie ma widoków na to, by Śląsk grał w pucharach europejskich, to
      przecież stadionu nie buduje się na jeden sezo, ale na wiele lat. A kto wie,
      może za 5-10 lat doczekamy się Śląska na czele ekstraklasy. Głupio by było
      wtedy rozgrywać mecze z czołowymi drużynami Europy w Lubinie...
      • Gość: 53 Re: stadion we Wrocku IP: 216.104.228.* 29.08.01, 18:59
        Przy obecnym poziomie polskiej ligi to nawet możliwe. Stadion jest potrzebny
        całej Polsce - w tym kraju nie ma przecież ani jednego stadionu na europejskim
        poziomie. Przydałby się po to, by np. ubiegać się o organizację finału jakiegoś
        pucharu. Albo zrobić porządny mityng l.a. Może by stanął taki we Wrocławiu?
        Miejsce nie gorsze ani lepsze od innych.
        • Gość: henry lu Re: stadion we Wrocku IP: *.legnica.dialog.net.pl 29.08.01, 21:21
          Po cholerę nam nowy stadion.Czy Olimpijski będziemy burzyć? Należy jeden
          doprowadzić do światowego poziomu i dbać o niego. henry lubin
          • Gość: Baroni Re: stadion we Wrocku-apel do gazety ! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.01, 22:22
            Gość portalu: henry lu napisał(a):

> Po cholerę nam nowy stadion.Czy Olimpijski będziemy burzyć? Należy jeden
            > doprowadzić do światowego poziomu i dbać o niego. henry lubin
            Też jestem podobnego zdania, jest tylko jeden problem, obecnie włascicielem
            Olimpijskiego jest AWF, który niestety nie jest w stanie nawet przygotować
            projektu modernizacji, a co dopiero ją sfinansować. Niestety nie chce też go
            oddać miastu, taki syndrom psa Pawłowa. Wczorajsza dolnośląska zamieściła wywiad
            z wiceprezydentem Łosiem, który sugerował, ażeby środowisko piłkarskie i nie
            tylko, wystosowało listy protestacyjne do rektora AWF. Mam pomysł, ażeby
            wyborcza, zamieściła wzór takiego listu, a wszyscy zainteresowani wysłaliby go na
            adres wyborczej, która przekazałaby go rektorowi AWF. Takie akcje gazeta robiła
            już w sprawie zabytków i Expo, być może i w tej sprawie coś się da zrobić.
            Przynajmniej zobaczymy ilu osobom zależy na tej inicjatywie.
            Pzdr.b.

• klinta stadion olimpijski 30.08.01, 06:41
              hm przebudowa tegoz cudu techniki mysle bedzie kosztowac wiecej niz
              wyburzenie "cudu oporowskiej" i postawienie nowego,
              ale do tego potrrzebne sa trzy rzeczy:\
              1)umowa z AWFem,ze poki buduje si ena oporowskiej slask gra na olimpijskim
              2)umowa z miastem,ze kupi teren (lub zrobi cokolwiek,zeby wniesc jakiekowliek
              zmiany na oporowksiej)
              3)wybudownaie naowego stadionu na oporowskiej...

to moja opcja.

pozdrawiam :)
              • Gość: Baroni Re: stadion olimpijski IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.01, 14:44
                klinta napisał(a):

> hm przebudowa tegoz cudu techniki mysle bedzie kosztowac wiecej niz
                > wyburzenie "cudu oporowskiej" i postawienie nowego,
                > ale do tego potrrzebne sa trzy rzeczy:\
                > 1)umowa z AWFem,ze poki buduje si ena oporowskiej slask gra na olimpijskim
                > 2)umowa z miastem,ze kupi teren (lub zrobi cokolwiek,zeby wniesc jakiekowliek
                > zmiany na oporowksiej)
                > 3)wybudownaie naowego stadionu na oporowskiej...
                >
                > to moja opcja.
                >
                > pozdrawiam :)
                Wydaje mi się, że kierujesz się sentymentem do stadionu na Oporowskiej, ja też
                chciałbym żeby na Oporowskiej powstał nowoczesny obiekt, ale niestety to jest
                nierealne.
                1. Gdzie wybudowałbyś parkingi dla samochodów kibiców? Obecnie nie ma.
                2. W jaki sposób zmodernizowałbyś trybunę krytą? Nie pozwala na to bliskość linii
                kolejowej.
                Najoględniej mówiąc na Oporowskiej nie ma miejsca na nowoczesny obiekt.
                Wiem, że w pobliżu sa ogródki działkowe, ale spróbuj tylko rzucić hasło, że
                chcesz je komuś odebrać... Jest to własność działkowców, a własność to rzecz
                święta.
                Tak więc myślę , że opcja z Olimpijskim jest jedyną niestety opcją na nowoczesny
                obiekt we Wrocławiu.
                Pzdr.b.

• Gość: Baroni Re: stadion olimpijski-do klinty IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.01, 15:04
                Oczywiście gdzie wybudowałabyś i jak zmodernizowałabyś...
                pozdrawiam.b.
              • Gość: janus Re: stadion olimpijski IP: 206.48.59.* 30.08.01, 16:02
                Rozlegle tereny Stadionu Olimpijskiego to moim zdaniem
                wspaniala alternatywa na zbudowanie nowoczesnego
                i kompleksowego obiektu sportowego na poziomie europejskim. Jak powstanie taki
                obiekt to i dobre druzyny sie znajda i powazne miedzynarodowe imprezy tudziez.
                Siedmioset tysieczne miasto (w srodku Europy) kwalifikuje sie napewno do
                posiadania tego rodzaju obiektu.
                W Stanach, wedrowki znanych druzyn z miasta do miasta za poszukiwaniem
                lepszych warunkow (czytaj; stadionow, hal, wiekszej ilosci widzow) sa czestym
                zjawiskiem. NY Yankee niedawno zagrozily, ze przeniosa sie do NJ, jezeli miasto
                nie wybuduje im nowego stadionu. I co? Miasto przyzeklo nowy stadion bo nie
                chce stracic pokaznych dochodow do ktorych sie przyzwyczailo. Brooklyn Dodgers
                od dawna graja na West Coast. Koszykarze i hokeisci tez to praktykuja.
                Przy Oporowskiej nie da sie zrealizowac takiego w pelni nowoczesnego kompleksu.
                Brak odpowiedniej powierzchni na infrastrukture (parkingi i drogi dojazdowe,
                bary i restauracje, itp).
                Obecnosc sportu na wysokim poziomie w miescie takim jak Wroclaw jest
                bardzo potrzebna z wielu powodow ale bez odpowiednich obiektow mozemy tylko
                sobie ogladac Polsat.
                Jest to jedno z waznych zadan dla "nowej miotly" - Prezydenta Stasia
                Huskowskiego.

• Gość: klinta Re: stadion olimpijski IP: 10.105.1.* / 10.105.1.* / 209.217.137.* 30.08.01, 18:00
                  hm...
                  marzenia marzeniami mysle...
                  1)jak polska pilka nozna zacznie przynosic dochody na skale jankesow
                  nowojorskich mysle,ze szantaz na wroclawskim magistracie zadziala...wczesniej-
                  mysle,ze nie bedzie chcial sie slask osmieszac.
                  2)ogrodki kiedys musza upasc,bodym,brud syf i spaliny...ludzie wymra,a nikt z
                  mlodych na ogrodki z grabkami nie lata.Nie???
                  3)nie watpie ze olimpijski to piekna idea,pogadajz awfem i znajdz szanse na
                  odkupienie... ja jej osobisci enie widze.
                  ale pomarzyc jest pieknie
                  • Gość: Baroni Re: stadion olimpijski-do Klinty IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.01, 21:16
                    Ogródki działkowe droga Klinto nie znikną z naszej rzeczywistości tak szybko,
                    przykład budowy odcinka obwodnicy śródmiejskiej w okolicach ul. Borowskiej.
                    Sprawa trafiła do NSA i niestety miasto przegrało. Jak ludzie mogą cokolwiek
                    jeśc z tych działek, odpoczywać przy warkocie TIR-ów, to ja niestety nie wiem,
                    wiem tylko, że mentalność Polaków nakazuje być im zawsze przeciw. Tak więc
                    pomarzmy sobie o pięknym stadionie w naszym pięknym mieście...
                    pozdrawiam.b.
                    • klinta Re: stadion olimpijski-do Klinty 30.08.01, 22:42
                      a ja mysle,ze jak pokolenie latajace z grabkami opusci ten padol i przejdzie do
                      lepszego swiata,to i dzialki za drobna oplata spadkobiercy opchna miastu...
                      troszke to potrwa,ale kiedys na pewno...
                    • Gość: Jajaccek Re: stadion olimpijski-do Klinty IP: *.chicago-05-10rs.il.dial-access.att.net 30.08.01, 23:27
                      Gość portalu: Baroni napisał(a):

> Ogródki działkowe droga Klinto nie znikną z naszej rzeczywistości tak szybko,
                      > przykład budowy odcinka obwodnicy śródmiejskiej w okolicach ul. Borowskiej.
                      > Sprawa trafiła do NSA i niestety miasto przegrało. Jak ludzie mogą cokolwiek
                      > jeśc z tych działek, odpoczywać przy warkocie TIR-ów, to ja niestety nie wiem,
                      > wiem tylko, że mentalność Polaków nakazuje być im zawsze przeciw. Tak więc
                      > pomarzmy sobie o pięknym stadionie w naszym pięknym mieście...
                      > pozdrawiam.b.

Bardzo trafne.Powodz doprowadzila do usuniecia sie z ogrodkow,rzeszy walecznych
                      dzialkowiczow.
                      No ale moze sa inne srodki perswazji?
    • Gość: kibicWKS Re: stadion we Wrocku IP: 10.0.3.* / *.yuma.pl 30.08.01, 12:41
      Przed chwilą widziałem przez okno jak w przedszkolu pięcio, sześcio letnie
      dzieci grały w piłkę. Ambicji im odmówić nie można. Dajmy im szansę i BŁAGAM
      nie niszczmy ostatnich stadinów we Wrocławiu tylko zróbmy coś aby ich było jak
      najwięcej.
      • Gość: kibicWKS Re: stadion we Wrocku IP: 10.0.3.* / *.yuma.pl 30.08.01, 12:46
        ... i chwała pracownikom przedszkola że dzieci mają trochę trawy i 2 bramki.
        Byle się nasza władza nie dowiedziała bo zaraz im zabiorą i supermarket
        wybudują.
      • roberto65 Re: stadion we Wrocku 31.08.01, 21:32
        Gość portalu: kibicWKS napisał(a):

> Przed chwilą widziałem przez okno jak w przedszkolu pięcio, sześcio letnie
        > dzieci grały w piłkę. Ambicji im odmówić nie można. Dajmy im szansę i BŁAGAM
        > nie niszczmy ostatnich stadinów we Wrocławiu tylko zróbmy coś aby ich było jak
        > najwięcej.

Popieram Cię KIBIC !!!

• roberto65 Re: stadion we Wrocku 31.08.01, 21:32
      Gość portalu: R@ napisał(a):

> A po co? kto tam bedzie gral? reprezentacja redemptorystow kontra straz
      > miejska ? Lepiej np.: budowac drogi (OBWODNICE) niz wyrzucic miliony na stadion
      >
      > ktory na pierwszym meczu zostanie zniszczony przez pseudokiboli. Wynajecie
      > stadionu Bayernowi raczej nie wchodzi w gre...
      > A na gre wroclawskich - co ja mowie - dolnoslaskich druzyn w pucharach nie ma
      > zbytnio nadziei (oprocz pierwszej rundy oczywiscie)
      > pzdr
      > R@
      > PS uwielbiam ogladac pilke nozna (jesli ktos potrafi grac)

Pseudokibice we Wrocławiu to może 1 % widowni na Oporowskiej, reszta widowni to
      prawdziwi kibice p. nożnej !!! Proszę Cię wiec nie uogólniaj sprawy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka