Dodaj do ulubionych

Plagiat na Uniwersytecie Wrocławskim - kto?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 17:05
Czy ktoś z forumowiczów może potwierdzić szeptaną od jakiegoś czasu coraz głośniej plotkę o wykryciu bardzo poważnego plagiatu w pracach jednego z samodzielnych pracowników naukowych UWr? Wiem tylko, że sprawa dotyczy jednego z wydziałów "nauk" - czyli w grę wchodzi "przyrodniczych" albo "społecznych".
Obserwuj wątek
    • Gość: profesor Re: Plagiat na Uniwersytecie Wrocławskim - kto? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.04, 17:37
      Jeszcze nie wiesz? To ja. Niczego mi nie udowodnią, bo jestem
      zbyt silny.
      Czy myślisz, że jest wydział na którym nie ma plagiatów?

Poszukaj na swoim - na pewno znajdziesz.
    • no.logo Re: Plagiat na Uniwersytecie Wrocławskim - kto? 08.12.04, 17:47
      Wydział Nauk Społecznych. Budynek "po lewej". Zorientowani wiedzą, że chodzi o "miłośników mądrości".
      • Gość: Przyrodnik Re: Plagiat na Uniwersytecie Wrocławskim - kto? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.04, 20:38
        O, a ja myslałem, że dowiedzieli się o moim plagiacie.
    • Gość: przyjaciel Karola Gazeto, do dzieła! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 12:11
      Macie smaczny kąsek, więc czas
      po niego sięgnąć!
      • Gość: ewa Re: Gazeto, do dzieła! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 09.12.04, 17:29
        Hmm, że WNSpołecznych to na pewno, ale z tego co słyszałam to budynek "po
        prawej". Czyżby dwa plagiaty?
        • no.logo Ewa ma rację. 09.12.04, 19:46
          Najświeższe dane (może rzeczywiście przydadzą się
          dziennikarzom Gazety). To jednak "budynek po prawej",
          uściślając - politologia.
          Przy czym mój poprzedni post nie był całkiem błędny, jednak
          tam (po lewej) dowody nie są tak mocne.
          • Gość: Ten sam Re: Ewa ma rację. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.04, 22:05
            Już wam mówiłem, że w każdym bydynku jakiś mały plagiacik się
            znajdzie. Do roboty.

Gazeta tego nie zrobi, bo jedyny dziennikarz śledczy, Marcin Rybak
            jest zajęty sprawdzaniem, czy Cezary T. spał w żłobku w czasie ciszy
            poobiedniej. Ktoś na forum napisał, że podobno nie spał i do tego trzymał
            ręce pod kocem. Trzeba to zbadać.
            • Gość: edward Re: Ewa ma rację. IP: *.kom / *.kom-net.pl 10.12.04, 06:47
              no ale zostaje jeszcze śledczy Zombi.
              • Gość: abc Re: Ewa ma rację. IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 10.12.04, 10:43
                Bardzo dobrze że ktoś wreszcie pisze o tej uczelni. I jest t prawda. Ja też
                studiowałem na uniwerku i pamiętam jednego profesora, który chodziłe pijany po
                uczelni i szczał pod murami. Pił również w bramach a studenci chodzili go
                oglądać. A te plagiaty to pewnie prawda, podobnie jak robienie błędów
                rzeczowych na wykładach. Niestety nie studiowałem na WNS ale na innych jest
                podobnie np. WNHiP. Brrrrr.......
    • Gość: malcolmX WNS IP: *.media4.pl 10.12.04, 13:19
      WNS??
      super wydział, fajne spedzone 5lat
      a co do plagiatow "jak mawiają niektórzy"(hehe)to spytajcie studentów
      politologii zwłaszcza na specjalizacji dziennikarskiej jak musza tłumaczyć
      obcojęzyczne art. dla pani doktor B.- D.- O. wiemy o kogo chodzi , prawda
      koledzy studenci?
      a które to tłumaczenia ukazuja sie jako teksty autorstwa tejże pani doktor w
      uczelnianych skryptach, które trzeba kupowac by zaliczyc egazmin z komunikacji
      społecznej.
      WNS to jeden z fajniejszych wydziałów na uniwerku i jestem dumny ze tam
      studiowałem, ale sa zjawiska ktore trzeba po prosu tępić.
      malcolmX
      • Gość: Slawomir Czapnik Re: WNS IP: *.media4.pl 14.12.04, 13:09
        Wiwat odwazni absolwenci - dlaczego nie pod nazwiskiem, a skrot "oskarzonej" tez inicjaly? I tak dziesiatki - setki? - osob wie, o kogo chodzi... Moze jakis konkret kolego (na marginesie, Malcolm X byl ciut odwazniejszy). Tlumaczenie textow to warunek zaliczenia: a masz przyklad, ze ta pani wykorzystala czyis text bez zgody i to pod swoim nazwiskiem? Jaki? Cy widziales jakosc tych tlumaczen? Niektore sa tak zenujace, ze i wykorzystanie tylko by osmieszylo pania doktor.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka