Dodaj do ulubionych

OŚWIADCZENIE !!!!!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 15:56
Młodzi Konserwatyści RP
Zarząd Regionu Dolnośląskiego

pl. Solny 14
50-062 Wrocław
tel. 0604252751

Wrocław, dnia 7 grudnia 2004 r.

OŚWIADCZENIE

Zarząd Regionu Dolnośląskiego stowarzyszenia Młodzi Konserwatyści RP wyraża
zdecydowany sprzeciw wobec przyjęcia przez Senat RP projektu ustawy o
rejestracji związków partnerskich.
Uważamy, że wprowadzenie tych przepisów to atak na instytucję małżeństwa,
którą uważamy za świętość. Szczególnie oburza nas perspektywa zgody na
adopcję dzieci przez związki homoseksualne, której inicjatorzy wyżej
wymienionego projektu nie wykluczyli. Tego typu działania godzą w podstawowe
wartości i aprobują zachowania niezgodne z prawem naturalnym, a także
niezgodne z wolą większości polskiego społeczeństwa.
Homoseksualizm uważamy za chorobę, na co wskazują liczne badania i
opracowania naukowe. Zamiast dążyć więc do zrównaniu homoseksualistów w
prawach przy zawieraniu związków małżeńskich, czy też konstytuować instytucje
tzw. związków partnerskich, państwo polskie powinno zająć się opieką i
profilaktyką osób o tego typu skłonnościach.
Młodzi Konserwatyści są przekonani, że wprowadzenie tzw. związków
partnerskich nie jest, jak chciałaby to widzieć lewica liberalna, realizacją
wartości i osobowych ideałów moralnych, ale afirmacją antywartości, prymatu
zmysłowej żądzy nad ludzką osobową godnością. Trzeba jasno stwierdzić, że
tego typu inicjatywy środowisk lewicowych należy uznać za jeden z
dekadenckich nurtów współczesnej cywilizacji, który stanowi bardzo poważne
zagrożenie dla rozwoju społecznego i moralnego społeczeństw dzisiejszej
Europy. Od akceptacji homoseksualizmu już tylko jeden krok do akceptacji o
wiele radykalniejszych form dewiacji takich jak np. pedofilia.
Młodzi Konserwatyści chcą zdrowego państwa. Państwo takie powinno
stworzyć taki klimat społeczny, który zachęcałby ludzi o skłonnościach
homoseksualnych do przeciwstawiania się im i podjęcia życia zgodnego z
porządkiem moralnym i dobrem społecznym. Dlatego też wzywamy polski Sejm do
odrzucenia projektu legalizującego związki partnerskie.

Łukasz Kasztelowicz

Prezes Zarządu Regionu Dolnośląskiego MK

Obserwuj wątek
    • Gość: ??? Re: OŚWIADCZENIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 213.199.201.* 09.12.04, 16:05
      > Młodzi Konserwatyści chcą zdrowego państwa.

Zacznij od siebie,idź się leczyć
      • Gość: zzz Re: OŚWIADCZENIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 10:46
        popieram, najpierw zdiagnozować konserwatystów.
    • Gość: bitkonwerter Re: OŚWIADCZENIE !!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 16:16
      Konieczny też jest bezwzględny zakaz rozwodów i aborcji w wyniku gwałtu. A
      ponadto zgłaszam wniosek aby kobiety tradycyjnie spędzały czas,tzn.przy garach
      i dzieciach,spadło by przy okazji bezrobocie w tym pięknym kraju :).Oprócz tego
      należy się zastanowić czy są potrzebne te wszystkie durne centra handlowe,gdzie
      ludzie spędzają bezmyślnie czas. NO !.
      • Gość: takijeden Re: OŚWIADCZENIE !!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 16:19
        a jak już z tym zrobimy porządek to przyjdzie czas na żydów i cyklistów (nawet tych z lampkami)
        • Gość: mosze Re: OŚWIADCZENIE !!!!!!!!! IP: 5.6.1D* / *.host92.netvision.net.il 09.12.04, 16:23
          Ja ci dam zydow!
          Przyjdom nasi i was poustawiamy w szeregu.
          A ten zwiazek to rzeczywiscie powinien sie leczyc.
          Psychiczne to ten wasz polski narod slabiutki, oj slabiutki.
          • Gość: takijeden Re: OŚWIADCZENIE !!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 16:27
            Gość portalu: mosze napisał(a):
            > Psychiczne to ten wasz polski narod slabiutki, oj slabiutki.

Ale za to jaki GUPI DO KWADRATU!
          • Gość: Musaszi Ja bym was zdelegalizowal... IP: 5.6.1D* / *.whirlpool.com 09.12.04, 16:33
            O jakich prawach naturalnych piszecie?? Jeszcze nie tak dawno temu, kobiety
            mialy podobny status i traktowane byly jak ludzie drugiej kategorii, niezbedne
            do prokreacji i sprzatania. Dzisiaj miejsce meskich szowinistow zajmuja
            szownisci orientacji seksualnej... wysylac na terapie!!??? Do kogo?? Gdzie
            mozna sie wyleczyc z homoseksualizmu???!! Wlasciwie ten manifest jest tak
            idiotyczny, ze nie chce mi sie dalej pisac...
            • Gość: bitkonwerter Re: Ja bym was zdelegalizowal... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 16:38
              >wysylac na terapie!!??? Do kogo?? Gdzie
              > mozna sie wyleczyc z homoseksualizmu???!!

Leczenie będzie prowadzone przez panie z kółka parafialnego właściwego dla
              miejsca zamieszkania sprawcy .
      • Gość: jaś Re: OŚWIADCZENIE !!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 16:32
        ja tam od dziesięciu lat żyję w związku partmerskim z kozą,Barbarą zresztą,i
        wasze oświadczenie mamy w głębokim,bardzo głębokim poszanowaniu,w sekrecie
        zdradzę że mamy z Basią zamiar zorganizować marsz we Wrocławiu,jest nas w
        mieście kilkuset takich zdrowych,zaradnych,no bo związek jest HETERO...!!!CO
        PAN SZANOWNY NA TO?
    • Gość: jekdok Re: OŚWIADCZENIE !!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 18:11
      PiSs wam ryj! Konserwatyści pieprzeni! Macie zakonserwowane alkoholem zwoje
      mózgowe, przeczyśćcie styki i pomyślcie jeszcze raz.
      • Gość: jekdok Mała dziewczynko podpisana powyżej jekdok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 19:11
        Powtórzę jeszcze raz bo widocznie jeszcze nie dotarło (co niespecjalnie mnie
        dziwi):
        ja rozumiem, że jak twoja mamusia miała przyjemność z krawcem to w genach mogły
        ci zostać różne krawieckie skłonności, ale radzę wystrzegać się skłonności do
        podszywania się pod kogoś innego bo to grozi schizofrenią i w dorosłym życiu
        może być źródłem różnych komplikacji. Ja rozumiem, że małym dziewczynkom
        szybciej zużywają się szare komórki, których z natury rzeczy mają niewiele więc
        nie warto tej ostatniej przeciążać wyszukiwaniem na klawiaturze tych klawiszy,
        które układają się w używany przez kogoś innego podpis. Przecież o wiele
        łatwiej wpisać np. qwerty albo asdfg lub ostatecznie zxcvbn, więc dlaczego
        wybrałaś właśnie jekdok do podpisania popełnionych przez siebie kretynizmów.
        Miałem zamiar zignorować kilka postów, które ostatnio w różnych wątkach zostały
        podpisane nickiem, którego zwykle używam i zdążyłem się do niego przywiązać na
        tyle, że nie chciałbym go zmieniać bez potrzeby. I jakkolwiek nie zastrzegłem
        go sobie w żadnym urzędzie a ta forma wypowiedzi zapewnia pewną anonimowość
        (chociaż dobrze byłoby, żebyś wiedziała, że nie pełną) to nie chcę, żeby jekdok
        był kojarzony z rynsztokowym językiem, cienkimi dowcipasami lub kretyńskimi
        sugestiami lub aluzjami. Proponuję zatem powrót do piaskownicy, a jeśli już
        koniecznie chcesz gimnastykować palce to kończ tę gimnastykę innym podpisem.
        Zaskarbisz sobie wdzięczność przynajmniej jednego człowieka - a nie jest to
        mało.
        Obce są mi kretynizmy zawarte w oświadczeniu konserwy, ale swój sprzeciw wolę
        wyrazić własnymi słowami i dobrze byłoby gdyby każdy mówił własnym głosem. To
        naprawdę nie jest trudne znaleźć sobie jakiś własny podpis - spróbuj.
    • Gość: Emeryt Re:Uważam, ze postulaty są na czasie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 18:45
      Ich realizacja umozliwi prawidłową rewaloryzację rent i emerytur. Jutro
      zgłoszę je do sekcji branzowej rencistów i emerytów NSSZ "S", żeby wpisać do
      programu wyborczego.
    • Gość: drom Re: OŚWIADCZENIE !!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 22:04
      > Łukasz Kasztelowicz
      > Prezes Zarządu Regionu Dolnośląskiego MK

skomentowal bym i wysmial chyba kazdy kawalek twojej faszyzujacej wypowiedzi
      ale nie znize sie do dyskusji z toba .... prezesie :-/
      • Gość: Jarek Re: OŚWIADCZENIE !!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 19:01
        nie chcesz sie zniżyc do dyskusji koleś, bo pewnie nie masz kasy na kolejne 5
        min. w kawiarence internetowej:-)))
    • Gość: Alen Re: OŚWIADCZENIE !!!!!!!!! IP: *.i-one.at 09.12.04, 22:36
      > […]
      > Homoseksualizm uważamy za chorobę, na co wskazują liczne badania i
      > opracowania naukowe.
      > […]
      > państwo polskie powinno zająć się opieką i profilaktyką osób o tego typu
      skłonnościach.
      > […]
      >
      W zasadzie zgodził bym się z tym Twoim protestem , jednak te wyżej wspomniane
      cytaty dowodzą tego iż zbyt mało wiesz o homoseksualizmie oby się na ten temat
      wypowiadać .
      Wiele jest dewiacji seksualnych , homoseksualizm jest jedną z nich .
      Niewydajne mi się aby opieka czy też profilaktyka nad tą grupą ludzi , według
      dzisiejszego stanu wiedzy , była możliwa i celowa .

Alen.
      • Gość: ojej Re: OŚWIADCZENIE !!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 23:18
        wytłumaczcie mi proszę,na czym będzie polegał atak na świętość instytucji
        małżeństwa po umożliwieniu rejestracji zwiazkow partnerskich? Że niby co-
        zaślubieni i pobłogosławieni małżonkowie krzykną "my też tak chcemy" ? A może
        to wstyd i obraza boska jesli przyjdzie im stanąć np. w tramwaju, obok takich
        odmieńców? Tfu, tfu.
        • Gość: kklement Oświadczenie PiSs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 10:48
          PiSs: My sikamy na homo
          • kavon Re: Oświadczenie PiSs 10.12.04, 15:45
            Piss-sex jest obrzydliwszy... Pisiaki muszą uważać, geje grożą ujawnieniem
            pedów wśród nazagorzalszych pisiackich homofobów !
    • the_sound_of_silence Re: OŚWIADCZENIE !!!!!!!!! 10.12.04, 16:04
      homoseksualizm nie jest chorobą... istnieje od wieków... /sprawdź sobie w sieci
      nazwę jakiejśtam greckiej wyspy Lesbos/
      poza tym - homo są tacy sami jak hetero tylko sypiają z osobami tej samej płci.
      też powinni mieć swoje prawa!
      nie mówię tu o adopcji, bo do tego świat jeszcze nie dorósł, ale małżeństwo -
      jak najbardziej jestem za!
      trochę tolerancji dla inności!
      nie musicie tego akceptować, ale tolerować wypadałoby...

co do pedofilii to to prawo w obecnym kształcie jest po prostu chore...
      znam 14latke która sypia z facetem starszym o lat 9... przy czym on nie jest
      pedofilem a ona ani nie wygląda ani nie zachowuje się jak 14nastka... heh

popie^$&@% ten nasz kraj!
      • porque Re: OŚWIADCZENIE !!!!!!!!! 15.12.04, 20:24
        the_sound_of_silence napisała:

> homoseksualizm nie jest chorobą... istnieje od wieków... /sprawdź sobie w sieci
        >nazwę jakiejśtam greckiej wyspy Lesbos/

(?)Tak, ludzie zaczęli chorować dopiero teraz (sic).

> poza tym - homo są tacy sami jak hetero tylko sypiają z osobami tej samej płci.

Zoofile też są tacy sami, tylko, że mają popęd seksualny do zwierzątek, jednak
        ich się leczy podobnie jak inne seksualne zboczenia, mniej społecznie
        szkodliwe., chociażby dendrofilia.
    • Gość: tito SAME PEDAŁY? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 21:03
      czy na tym forum są same pedały?
      • Gość: kklement Re: SAME PEDAŁY? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 21:06
        same, polactwo
    • inferno_m Re: OŚWIADCZENIE !!!!!!!!! 10.12.04, 21:27
      Forum Młodych
      Pełnomocnik Jeleniogórski

Forum Młodych Jelenia Góra, popiera oświadczenie Młodych Konserwatystów.

Zgadzadmy się z twierdzeniem, że tzw. homoseksualiści wymagaja opieki i pomocy.
      • Gość: lolek Re: OŚWIADCZENIE !!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 21:38
        To jest was już, aż czterech, czyli prawie połowa młodych konserwatystów w
        regionie. ŻENADA DO KWADRATU !!!
        • Gość: Jarek Re: OŚWIADCZENIE !!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 19:03
          jakbyć napisał żenada przez "rz" to nawet bym przypuszczał kto to napisał, ale
          w tej sytuacji nieźle sie maskujesz........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka