Dodaj do ulubionych

fale na drodze

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 20:34
ostatnio na kilku skrzyzowaniach i ulicach we wrocku pojawily sie fale - np
skrzyzowanie na placu grunwaldzkim/ wylot mc sklodowskiej / i spoldzielcza-
dembowskiego , nie wiem po co zdik takie inwestycje poczynil na drodze - na
pewno zmniejszaja predkosc - a moze sa dowodem ze cos zlego dzieje sie z
podlozem - zdikowcy ruszcie sie zza biurek aby nie bylo za pozno - chyba ze
uwielbiacie sie tlumaczyc - albo co bardzo prawdopodobne macie wszystko w
nosie
Obserwuj wątek
    • Gość: tyrysek Re: fale na drodze IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 20:42
      od dawna sa tez na pl. Legionow ;-((
      moze to znaki poziomo-wypukle informujace "swiatla, zwolnij i sie zatrzymaj"?
    • Gość: wędzonka Re: fale na drodze IP: *.gtech.com / 156.24.231.* 11.05.02, 21:48
      Gość portalu: yacho 11 napisał(a):

> ostatnio na kilku skrzyzowaniach i ulicach we wrocku pojawily sie fale - np
      > skrzyzowanie na placu grunwaldzkim/ wylot mc sklodowskiej / i spoldzielcza-
      > dembowskiego , nie wiem po co zdik takie inwestycje poczynil na drodze - na
      > pewno zmniejszaja predkosc - a moze sa dowodem ze cos zlego dzieje sie z
      > podlozem - zdikowcy ruszcie sie zza biurek aby nie bylo za pozno - chyba ze
      > uwielbiacie sie tlumaczyc - albo co bardzo prawdopodobne macie wszystko w
      > nosie

Yacho 11, przeciez Ty lubisz przygody na drodze!
      Bez nich "jazda bylaby tylko pokonywaniem odleglosci", nieprawdaz? :)

"A poza tym wiecej luzu" Yacho 11, A hoy! :)
      • Gość: yacho 11 Re: fale na drodze IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 21:54
        wedzonka - widze ze czytaz moje wypociny - ja twoje tez .. a powaznie
        te fale to efekt defektu nawierzchni , nawet przy predkosci 40 km na ha
        mozna sobie uszkodzic zawieszenie - szczegolnie niebezpieczna jest fala na
        placu grunwaldz. samochod przy minimalnej predkosci kolysze sie jak kaczka
        przy chodzeniu - a wiec uwazajcie - pzdr dla wszystkich a hoy ... kaczki
        drogowe
        • Gość: NN Re: fale na drodze IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.05.02, 08:58
          Gość portalu: yacho 11 napisał(a):

. samochod przy minimalnej predkosci kolysze sie jak kaczka
          > przy chodzeniu - a wiec uwazajcie - pzdr dla wszystkich a hoy ... kaczki
          > drogowe

To,że jezdzisz mając niewyważone koła to już wiemy.Teraz wiemy też,że twoje
          amortyzatory są do wymiany.Co za junk. Lepiej póki co nie zakładaj rodziny.Moja
          rada zrób solidny przegląd auta( przestań kupować).Kołysanie się samochodu na
          drobnych nierównościach jest objawem zużytych amortyzatorów a to prowadzi do
          braku kontaktu opon z podłożem co przy twoim zamiłowaniu jazdy 200km/h może
          zmienić samochód w bolid.Na pl Grunwaldzkim od kilku lat czuć poprzeczne
          wgłębienia na pewno wskutek postoju na światłach ciężkich samochdów, ale jadąc po
          tej drodze swoim maluchem nie zauważyłem ,zeby sie kołysał.
    • mc_imic Re: fale na drodze 11.05.02, 23:48
      Rozwiązanie jest proste: obwodnica będzie, to fale znikną. Inaczej dupa blada,
      bo to głównie ciężkie TIRy pięknie żłobią nawierzchnie naszych ulic.
      • Gość: max Re: fale na drodze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.02, 00:28
        tak wszystko zniknie - fale, dziury i inne skutki przekrętów, jak tylko
        obwodnica powstanie; będzie cudownie, nie będzie korków a wszyscy będą nosic na
        rękach pracowników zdiku
        zwłaszcza na Skłodowskiej przy grunwaldzim jeździ tyle tirów, że fale się od
        nich porobiły... moim zdaniem to przez jeżdżących po nich cyklistów i rzecz
        jasna masonów, którzy w nocy w asfalcie albo dziury albo fale robią
        • mc_imic Re: fale na drodze 12.05.02, 00:31
          Tyś się chyba czegoś naćpał.
        • Gość: tyrysek Re: fale na drodze IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.05.02, 00:37
          ;-)))))))
          cyklisci to pestka wobec przechodniow biegnacych na tramwaj na czerwonym swietle
          w ciagu dnia- to sa tlumy!
          nalezy wprowadzic zakaz uzywania ciezkiego obuwia!
          • Gość: yacho 11 Re: fale na drodze IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.05.02, 10:43
            pzdr dla tyryska , sluchajcie ludzie jeszcze raAZ wam muwie - chodzi o czesc
            placu grunwaldzkiego na ktora wjezdzamy przejezdzajac most grunwaldzki , a
            nastepnie skrecajac w prawo w ulice mc sklod. -na odcinku ok 10 mb pojawily
            sie fale na nawierzchni z kostki , a nie z asfaltu / ja was ostrzegam prze
            niemilymi wrazeniami komunikacyjnymi /- co moze swiadczyc o pojawieniu sie
            nowego zjawiska na drogach - sa dziury - pojawiaja sie fale na nawierzchni z
            kostki, co jak mysle pod wzgledem technicznym jest powazniejszym zjawiskiem
            bo siwiadczy jak mniemam o zlym stanie podloza lub podbudowy pod
            nawierzchnia ! - natomiast fale na asfelcie ktore opisujecie sa stalym
            elementem palcu - stanowia urozmaicenie jego monotonii - a hoy kaczki
            drogowe !!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka