Dodaj do ulubionych

Samoukaranie wicemarszałka

13.12.04, 20:54
Czyli tradycyjnie upiecze mu się. Tak to jest w naszym kraju. A potem zdziwienie skąd się bierze ta korupcja, nepotyzm, afery, przekręty, manipulacje etc. A tu Panie i Panowie trzeba działać radykalnie. Kopa w cztery litery i sru z polityki na resztę życia!
Obserwuj wątek
    • Gość: wasia Pacyniak musi spłacić "dług" Borysowi za stołek. IP: *.daminet.pl 13.12.04, 22:09
      Unia Wolności z Borysem na czele jak kobieta ( l... o... )zmienną jest.
      Najpierw siedząc na kasie ( departamenty Zielińskiego i WFOŚ ) dawała d...
      czarnym z Waszkiewiczem na czele i ich wykolegowała. Potem rządziła kasą z
      czerwonymi. Następnie siedząc na kasie ( departamenty Borysa i WFOŚ ) dawała
      d... czerwonym z Gołębiewskim na czele i ich wykolegowała. Teraz siedząc na
      kasie ( dyrektorzy departamentu mienia wojewódzkiego i WFOŚ )daje d... czarnym.
      Kiedy ich wykoleguje? Czy zdążą zrealizować zobowiązania wobec Borysa? A może
      już czerwoni z Samoobroną zrobią Borysa Przewodniczącym Sejmiku?
      • Gość: zyziu Re: Pacyniak musi spłacić "dług" Borysowi za stoł IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.12.04, 01:24
        Biedny kraj, biedny region i przekręty. Jakby ten wicek miał odrobinę honoru to
        by podał się predko do dymisji!
        • Gość: koza TO KUBACKI JEST JESZCZE W SAMOOBRONIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 12:13
    • Gość: CZYSTY Re: Samoukaranie wicemarszałka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.04, 08:30
      No cóż, polityka jest brudna - to prawda. Każdy realizuje to co obiecuje w
      trakcie kampanii. Robi to lepiej lub gorzej. Nieszczęście polegało na tym, że
      Pacyniaka i Borysa ktoś zauważył i podkablował. Jednak to tylko cząstka całości
      i można ją nazwać "polowaniem na czarownice". Jak myślicie, co robią inni
      politycy z Marszałkiem i innymi na czele?? Czy myślicie, że oni nie wpływają na
      RKS lub Panel Ekspertów?? Jeżeli tak to jesteście w błedzie!!
      Uzdrowienie polskiej polityki bedzie trudnym i długotrwałym procesem. Rozpocząć
      trzeba od podjęcia radykalnych, a przede wszystkim konsekwentnych przedsięwzięć
      w stosunku do winnych nadużyć. Pod tym względem proponuję zaadoptować system
      angielski.
      Na koniec pytania retoryczne - co nas czeka, jak bedzie polska polityka, skoro
      tak młodzi politycy robią to co jest "brudne"? Czy znajdzie się lekarz, który
      wytnie ten "nowotwór"? i na koniec najważniejsze - na kogo tu w końcu liczyć -
      chyba wszyscy są tacy sami.
      Te pytania pozostawiam panom politykom pod rozwagę. Zastanówcie się do czego
      dążycie. Rozumiem, że to sposób na życie, że trzeba utrzymać rodzinę, ale
      zastanówcie się. Działajcie tak, aby w przyszłości podnieść wysoko głowę,
      spojrzeć ludzim w oczy i powiedzieć - "jestem uczciwy, nie zrobiłem nic, co
      mogłoby być użyte przeciwko mnie"
    • Gość: CZYSTY TAKA POLITYKA JAK DZIECI CHOWANIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.04, 08:42
      No cóż, polityka jest brudna - to prawda. Każdy realizuje to co obiecuje w
      trakcie kampanii. Robi to lepiej lub gorzej. Nieszczęście polegało na tym, że
      Pacyniaka i Borysa ktoś zauważył i podkablował. Jednak to tylko cząstka całości
      i można ją nazwać "polowaniem na czarownice". Jak myślicie, co robią inni
      politycy z Marszałkiem i innymi na czele?? Czy myślicie, że oni nie wpływają na
      RKS lub Panel Ekspertów?? Jeżeli tak to jesteście w błedzie!!

Uzdrowienie polskiej polityki bedzie trudnym i długotrwałym procesem. Rozpocząć
      trzeba od podjęcia radykalnych, a przede wszystkim konsekwentnych przedsięwzięć
      w stosunku do winnych nadużyć. Pod tym względem proponuję zaadoptować system
      angielski.

Na koniec pytania retoryczne - co nas czeka, jaka bedzie polska polityka, skoro
      tak młodzi politycy robią to co jest "brudne"? Czy znajdzie się lekarz, który
      wytnie ten "nowotwór"? Na koniec najważniejsze - na kogo tu w końcu liczyć?
      Chyba wszyscy są tacy sami!! Niezależnie od tego czy czerwony, zielony, czy
      niebieski.

Panowie politycy zastanówcie się do czego dążycie. Rozumiem, że to sposób na
      życie, że trzeba utrzymać rodzinę, ale zastanówcie się. Działajcie tak, aby w
      przyszłości podnieść wysoko głowę, spojrzeć ludzim w oczy i powiedzieć -
      "jestem uczciwy, nie zrobiłem nic, co mogłoby być użyte przeciwko mnie". Czy
      potraficie powiedzieć to dzisiaj??

• Gość: YOSIP Re: TAKA POLITYKA JAK DZIECI CHOWANIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 16:48
        Ciekawe z jakiej to " PARTII" jest - V-CE MARSZAŁEK "PACYNIAK" ????
    • Gość: Alamakotaalboinie Jak to jest pisane?!?!?! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.12.04, 12:49
      To jest znowu przykład jakiegoś pospiesznie skleconego bełkotu:

(...) Trzeci w kolejności jest RKS, który może zmienić decyzję ekspertów.
      i teraz>
      Mogą dać pieniądze na projekt, który dostał niewiele punktów, może dostać
      pieniądze, a oceniony wysoko mogą odrzucić.

Kto to pisze Ja się pytam, Kto to koryguje? Bez ładu i składu.
      Poziom Wybiórczej sięga dna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka