26.10.23, 19:53
Wyznaczając max możliwy termin na pierwsze posiedzenie nowego sejmu pokazał fucka Tuskowi i całej opozycji. Zaoferował swoim kolesiom z mafii pisowskiej czas na dalszy rabunek naszej forsy, niszczenie dokumentacji ich przekrętów i zwyczajnych kryminalnych przestępstw, zabezpieczenie tego ośmioletniego procederu zwyczajnego łajdactwa i złodziejstwa publicznej forsy.
Tusk ma rację, że nie ma już sensu z tym gnojkiem rozmawiać o jego bezkarności w procederze. Ma tyle zasług, że Trybunał Stanu, a nawet zwyczajny proces sądowy będą normalną konsekwencją dla tego pałacowego śmiecia.

Nie wszyscy w mafii dorwali polską forsę za frajer. Na pewno jest tam na 194 parudziesięciu uczciwych, tych co głosowali ze strachu o przyszłość polityczną i apanaże finansowe. Te normalne, poselskie.

Dlatego uważam, że Tusk powinien się do nich zwrócić z apelem o założenie klubu współpracy z przyszłym rządem. Chodzi o odrzucanie veta Dudusia podczas tzw. cohabitation. Znajdzie się dla nich trochę apanaży i pracy w nowym rozdaniu. Co najmniej wicemarszałek sejmu. I utrzymanie się w polityce po zatonięciu pisowskiego T.itanica.

Obserwuj wątek
    • yoma Re: Duduś. 26.10.23, 20:07
      O, następny, co marzy o współpracy z pisimi. A potem chodzi i opowiada, jaki z niego bohater, bo na opozycję głosował 🤣
      • tapatik Re: Duduś. 26.10.23, 21:26
        Oni sami chcą odejść z PiS:
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,53222,30344457,pis-obawia-sie-o-swoich-poslow-az-huczy-o-mozliwych-transferach.html
        • yoma Re: Duduś. 26.10.23, 22:04
          Nie szkodzi. Nie pojmuję opozycjonistów, którzy optują za współpracą z pis. Nie prościej było od razu na ten pis głosować?
          • falofilia.falofilia1 Re: Duduś. 26.10.23, 22:08
            eee yomka
            wyciągnąć jedynie ich z PiS i niech tworzą swoje odrębne koła poselskie
            siać defetyzm u przegrywów , kaperować chwiejnych , zasłużyli na to , to jest c.d. wyborów ktore odbyły się raptem 11 dni temu
            • yoma Re: Duduś. 26.10.23, 22:13
              A niech se tworzą i niech ich szlag trafi. Wątkodajowi odpowiadałam.
              • tapatik Re: Duduś. 26.10.23, 22:20
                Chodzi o to, że koalicja ma 248 posłów, a potrzebuje bodajże 276, aby odrzucać weta prezydenta. Gdybyśmy mieli normalnego prezydenta, to by nikt się nad tym nie zastanawiał.
                • yoma Re: Duduś. 26.10.23, 23:37
                  I co, podasz rękę bandycie i zaprosisz go do domu, żeby ci gwóźdź do ściany wbił?

Na razie problem jest z dudzią obstrukcją, nie z dudzimi wetami, że tak zauważę.
                  • tapatik Re: Duduś. 27.10.23, 12:54
                    yoma napisała:

> I co, podasz rękę bandycie i zaprosisz go do domu,
                    > żeby ci gwóźdź do ściany wbił?

Może nie wszyscy posłowie są bandytami?

> Na razie problem jest z dudzią obstrukcją,
                    > nie z dudzimi wetami, że tak zauważę.

Na razie. Trzeba myśleć przyszłościowo.
                    Na przykład ja już inwestuję w swoją emeryturę.
                    • yoma Re: Duduś. 27.10.23, 13:08
                      Pisi? Niczego cię te dziesięć lat nie nauczyło?

Jasne, pogłaszczmy po główkach, biedactwa zagubione tylko wykonywały rozkazy. I pewnie jeszcze depresję mają.
                      • m.c.hrabia Re: Duduś. 27.10.23, 13:28
                        A mnie zastanawia co Heniek na starośč jara a może wącha te jego wizje są odlotowe
                        • yoma Re: Duduś. 27.10.23, 13:41
                          Mnie zastanawia, czy heniek w ogóle raczył ruszyć dupę na wybory, bo jak go znam, tak mam powody sądzić, że nie :)
    • wariant_b Re: Duduś. 27.10.23, 00:42
      haen2010 napisał:

> Wyznaczając max możliwy termin na pierwsze posiedzenie nowego sejmu pokazał
      > fucka Tuskowi i całej opozycji.

Z innej strony na to patrząc - miał pełne prawo nie skracać kadencji obecnego sejmu.
      Poprzedni Sejm wybrano 13 października 2019, a zebrał się dopiero 12 listopada.
      I od tego dnia liczy się konstytucyjna, czteroletnia kadencja.
      • tapatik Re: Duduś. 27.10.23, 12:56
        Zgoda, ale im później sejm zacznie działać, tym mniej czasu będzie na pozyskanie kasy z KPO.
    • haen2010 Re: Duduś. 27.10.23, 07:24
      Ja nie zauważyłem wątku o rozbijaniu PiS ich własną metodą - zdradą własnego ugrupowania i korupcją polityczną. Zmianą barw partyjnych, olewaniem swoich wyborców.
      To istotna zmiana w porównaniu do metod mafii pisowskiej. Taki PiS - BiS prorządowy to dużo lepszy pomysł na image i odbiór przez ich wyborców.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka