Gość: ryjek IP: *.wroclaw.ppp.tpnet.pl 08.03.01, 19:48 Myslalam, ze tylko u nas taki rynek i knajpy. A ostatnio byłam w Łodzi. Tam są dopiero klimaty i bez zadęcia. Brawo Łódź!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wojtek Re: Wrocław to żaden cud IP: *.wroc.gazeta.pl 08.03.01, 19:52 a znaszli bar Jurek, gdzie konsumpcja - jak wiadomo - odbywa sie wylacznie na stojaco? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryjek Re: Wrocław to żaden cud IP: *.wroclaw.ppp.tpnet.pl 08.03.01, 19:56 W Łodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viri Re: Wrocław to żaden cud IP: 213.195.155.105, 217.96.4.* 08.03.01, 22:29 knajpy jak wszedzie... lepsze i gorsze zle szykalas/es ale zeby lodz sie komus podobala... pierwsze slysze to najwieksza wiocha w polsce wystarczy wysc poza glowna ulice i... niskie 2 pitrowe domki z XIX wieku takie jak w Trzebnicy pod wroclawiem... shit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: Wrocław to żaden cud IP: 156.24.231.144, 156.24.1.* 08.03.01, 23:35 Musze przyznac ze Lodz mi sie nawet podobala. Mam jakis sentyment do takich melin. One naprawde maja specyficzny klimat. Poza tym znalem jedna fajna Lodzianke :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: Wrocław to żaden cud IP: 156.24.231.144, 156.24.1.* 08.03.01, 23:40 A Wrocław to może nie cud, ale to moj dom. Jest mi bliski, w tym sensie nie ma konkurencji. Ludzie mnie czasem denerwują, ale samo miejsce jakoś nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marco Re: Wrocław to żaden cud IP: 212.244.130.19, 212.244.130.* 28.03.01, 16:00 Wrocław to może nie jest cud ale jest jednym z piękniejszych i zadbanych miast, nawet Warszawa mu nie dorównuje. Ma jeden z największych rynków i wiele lokali. Jest to cud nad Odrą, więc czemu nie mógłby być nawet stolicą Polski, bo co Warszawa ma metro, parę stacji. Ludzie to miasto to wizytówka Polski. Mi tam się podoba!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Wrocław to żaden cud IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 31.03.01, 14:07 Łódż to chyba najbrzydszy moloch w Polsce.Ciężko znależć trudniejsze miasto do podobania się.Ale o gustach...więc napisze jeszcze,że to fakt,Wrocław,to żaden cud.Cudowny jest Mediolan,Barcelona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Re: Wrocław to żaden cud IP: *.gazeta.pl 26.03.01, 11:19 Gość portalu: wojtek napisał(a): > a znaszli bar Jurek, gdzie konsumpcja - jak wiadomo - odbywa sie wylacznie na s > tojaco? Mój drogi! Widzę, że czytujesz felietony Wojtka Jankowskiego. Zacne to i godne pochwały. Pamiętaj jednak, że słynny w całej Polszcze (poza stolycą, oczywiście) bar Jurek mieści się W JELENIEJ GÓRZE. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emil Re: Wrocław to żaden cud IP: *.muzyczneradio.com.pl 26.03.01, 16:58 Jurek, jak Jure, ale "Karzelek" w Jelonce - to dopiero klymat :-) Zreszta w dziedzinie gastronomii inaczej jest pod Karkonoszmai jeszcze kilka perelek. W Warszawie przez 5 lat studiow probowalem znalezc miejsce, gdzie mozna zjesc pierogi albo inny bigos. Jako, ze nie znaja tam juz kuchni polskiej, proponuje wylaczyc miasto stoleczne z granic Rzeczpospolitej, na czym Najjasniejsza z pewnoscia skorzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mintaj Re: Wrocław to żaden cud IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 26.05.01, 19:18 Gość portalu: mark napisał(a): > Mój drogi! Widzę, że czytujesz felietony Wojtka Jankowskiego. Spójrz na nicka i na adres - 9 do 10, że napisałeś właśnie do Wojtka J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marucha Re: Wrocław to żaden cud IP: 213.25.48.* 09.03.01, 10:37 Przecięż Światu całemu wiadomo, że trzy są w kraju naszym miasta godne uwagi ( i godne żeby w nich mieszkać). Kraków, Wrocław, Gdańsk. Tak nawet uważają wszyscy rozsądni warszawiacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widok 9 Re: Wrocław to żaden cud IP: 195.117.228.* 09.03.01, 12:44 Oczywiście. No i jeszcze Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stopper Re: Wrocław to żaden cud IP: *.chem.uni.wroc.pl 09.03.01, 14:24 Gość portalu: Marucha napisał(a): > Przecięż Światu całemu wiadomo, że trzy są w kraju naszym miasta godne uwagi ( > i godne żeby w nich mieszkać). Kraków, Wrocław, Gdańsk. Tak nawet uważają > wszyscy rozsądni warszawiacy. No, troche moze przesadzasz. Wiele miast ma w sobie 'cos'. Ale Wroclaw b. lubie, nie tylko z lokalnego patriotyzmu. To miasto ma charakter, byc moze dlatego, ze zmieszali sie tu ludzie z roznych stron Polski; cos jakby miniaturowe USA (tez w koncu sami imigranci). Jest tu troche lwowszczyzny, troche wilenszczyzny, troche ludzi z centralnej Polski, inni tez. Taki tygiel, fajne. I chyba troche mniej durnego nacjonalizmu w stylu wodza Tejkowskiego, a wiecej poblazania i tolerancji. Tylko troche, ale sie to czuje. A i samo miasto urocze (miejscami). Lubie Wroclaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregorio Re: Wrocław to żaden cud IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.03.01, 17:11 milo ze udzielasz sie w forum tylko czemu nie piszesz po francusku:) Odpowiedz Link Zgłoś
black-sun Re: Wrocław to żaden cud 13.03.01, 16:25 zgadzam sie. ktos, kto krytykuje wroclaw powinien pomieszkac w wawie. ja sie wyprowadzam. chyba. pzdr bs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redakcio Re: Wrocław to żaden cud IP: *.wroc.gazeta.pl 09.03.01, 19:11 A kto powiedzial, ze Wroclaw to taki cud? Przeciez nie my, ani nawet nie ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Wrocław pozdrawia ŁÓDŹ ! IP: 156.24.231.144, 156.24.1.* 12.03.01, 09:51 Najlepsze zakamary w kraju! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: Wrocław to żaden cud IP: 156.24.231.144, 156.24.1.* 12.03.01, 22:26 "Nie dokazuj, Wroclaw, nie dokazuj, Ty nie jestes przeciez znowu taki cud!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tur Re: Wrocław to żaden cud IP: 156.24.231.144, 156.24.1.* 13.03.01, 18:16 Nie cud, tylko mleko i miod ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: Wrocław to żaden cud IP: *.dtvk.tpnet.pl 23.03.01, 22:22 Co tam w porównaniu do Bombaju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redaktor Re: Wrocław to żaden cud IP: *.wroc.gazeta.pl 26.03.01, 16:29 Gość portalu: hrabia napisał(a): > Co tam w porównaniu do Bombaju. A Lizbona... To jest dopiero cud. Najpiekniejszy i europejski. Nostalgiczny i cudownie zywy. Gdybysmy mieli choc namiastke Bairo Alto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n69 Re: Wrocław to żaden cud IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.01, 15:44 black-sun napisał(a): > ja mowie :) > > bs ja też mówie i podpisuje się obiema rekami, że wrocław to absolutny cud(ale wroclawska policja to ch...) a lodź niech się chowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feran Re: Wrocław to żaden cud IP: *.txucom.net 29.03.01, 07:06 A ja to ciagle pamietam bar"Robotnik" wNowej Rudzie (lepszaNwa Ruda niz stara blondyna,biala lokomotywa) gdzie bracia Wolscy (po paru setkach) demnostrowali jakglebokie poklady sa w Piascie.To byly czasy.To se nevruti. Odpowiedz Link Zgłoś
black-sun Re: Wrocław to żaden cud 31.03.01, 18:20 coz, policja jest policja, niezaleznie od miasta chyba ... :( pozdrawiam bs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margeaux Re: Wrocław to żaden cud IP: *.korbank.pl 31.03.01, 13:33 Ryjek, wroclaw to nie tylko knajpy i rynek mylisz sie mysle sobie. sa jeszcze panstwo gucwinscy i pare mostow. lodz to nie taki znowu cud. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inez Re: Wrocław to żaden cud IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 31.03.01, 18:36 Łódż znam dobrze,ciężko powiedzeć o tym mieście,że jest ładne,a co dopiero- niezwykłe.Nigdy nie szukałabym porównań z Wrocławiem.Choć też uwarzam,że Wrocław to nie cud.Ale w takim razie,gdzi są te cud miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawi WROCLAW MIASTEM KONTRASTOW IP: *.wroclaw.ppp.tpnet.pl 01.04.01, 00:20 chyba w zadnym polskim miescie nie ma obok sredniowiecznego kosciola szklanego hotelu, nigdzie nie widzialem komunistycznych blokow na starowce i to w tak duzej ilosci, mysle, ze to nie jest takie zle... starowka wroclawska jest spoko - chyba najciekawsza z wszystkich w Polsce (nawet Krakow wymieka - tak przybnajmniej mi sie wydaje - Krakow zawsze wydawal mi sie nudnym miastem) ale nie ma co porownywac np. z Praga... mozemy pochwalic sie mostami, ale i to malo... za to mamy wspaniale kontrasty i to nie do podrobienia. Ostatnio "zauwazylem" (a tyle razy tamtedy przechodzilem) budynek ZETO na (chyba) Ofiar Oswiecimskich... maxymalny twor !nie dosc, ze w ogole nie pasuje to jeszcze cofniety... a jakie detale architektoniczne ! cos w tym jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roy Re: WROCLAW MIASTEM KONTRASTOW IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.01, 01:38 wr. przesadiłeś, do Krakowa pod względem kultury daleko nam jak do Pizy, a Praga ma jeszcze dalej, jedna wielka pokazówka i spęd ludków, kraków jest pod tym wzglęgem bardziej arystokratyczny, poważny w swym majestacie (lecz niewielki sam Wawel i rynek)- praga(czeska) lipa i za dużo ludzi- patrz reklama) moja siora musiała studiować w krakowie, najlepsza artystyczna uczelnia* Rynek może się równać ale tam knajp ze 100 w samym rynku, cóż nam wrockom. Odrobinę umiaru i rozsądku, wszędzie mamy miejsce w czołówce ale ludzie - ekstraliga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rwt Re: Wrocław to żaden cud IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.04.01, 19:42 Ulice mojego miasta ulice mojego miasta są jak łatwe dziewczyny zawsze gotowe kuszą bezwstydnie obietnicami najintymniejszych zaułków ulice mojego miasta są jak porzucone dziewczyny zawsze brzemienne próbują swój ból poronić w mroku czynszowych podwórek ulice mojego miasta są jak brzydkie dziewczyny zawsze nienasycone prężą lubieżnie granitowe grzbiety trotuarów ulice mojego miasta są jak zakochane dziewczyny zawsze czujne strzegą kochanków spojrzeniami zazdrosnych okien ulice mojego miasta są jak cnotliwe dziewczyny zawsze niecierpliwe błyszczą zalotnie w majowym słońcu makijażem nowych elewacji ulice mojego miasta dziewczyny mojego życia W-w 93.06.17. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuszelas Re: Wrocław to żaden cud IP: 212.244.130.65, 212.244.130.* 02.04.01, 09:04 Cud we Wrocławiu zacznie się wtedy gdy mój sąsiad przestanie rzucać pety we własnej klatce schodowej, gdy okoliczni ,młodociani kretyni oszczędzą plexi mojej wiaty przystankowej,gdy idące do pobliskiej szkoły dzieci zrozumieją ,że pustą torbę po chipsach wyrzuca się do kosza , gdy WKS będzie King na boisku a nie na ścianach domów, gdy Prezydent Zdrojewski zrozumie ,że jedna wybrukowana ulica ( powiedzmy na Maślicach) jest ważniejsza niż fontanna w Rynku...no i oczywiście kiedy Łoś nie będzie jeleń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawi ... maslice... IP: 156.17.69.197, 156.17.114.* 02.04.01, 11:05 i kiedy mieszkancy na maslicach zrozumieje, ze obwodnica jest wybawieniem dla calego miasta... ;-o Odpowiedz Link Zgłoś