Dodaj do ulubionych

W obronie karpi

IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 02.01.05, 23:43
ale wam się nudzi!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: rob Banda idiotów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.01.05, 00:55
      • Gość: Rafis Re: Banda katolików? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 00:57
        A jak was, morderców zwierząt, nazwać - katolikami?
        • Gość: kob Re: Banda katolików? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.01.05, 10:21
          Dlaczego piszesz "was"? Pisz "nas". Poza tym użyłeś złego słowa - zabicie
          zwierzęcia to nie morderstwo.
          • Gość: lolo zabijanie to zabijanie IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 03.01.05, 11:49
            dla jednych kiedys zabijanie czarnych nie bylo morderstwem, dla innych kiedys
            zabijanie kobiety nie bylo morderstwem...to samo bedzie kiedys ze zwierzetami.
            Odkryjemy wyzsza inteligencje najpierw u sloni, malp, delfinow a skonczymi na
            bardzo prostych zwierzetach. Kazde z nich mysli i rozumie otaczajaca go
            rzeczywistosc na swoj sposob...
            mieso jest morderstwem
            • Gość: kob Re: zabijanie to zabijanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.01.05, 13:43
              Morderstwo to odebranie życia człowiekowi.
              Poza tym każdy z nas przyczynia się do śmierci zwierząt. Trzeba starać się by
              nie cierpiały niepotrzebnie, jak te karpie świąteczne.
        • Gość: GREG Re: Banda katolików? IP: *.azylnet.com / *.com 04.01.05, 21:48
          Bog powiedzial: "czyń sobie Ziemie poddana i niech zwierzeta Ci sluza". Dlatego
          pokarm ze zwierzat nie kloci sie z religia. Zreszta sam Jezus ryby spozywal.
          Prawda jest, ze zwierzetom nalezy sie godziwe traktowanie a i ich uboj powinien
          odbywac sie w sposob w ktory zwierzeta nie mecza sie.

Tak na marginesie smiesza mnie te okoloswiateczne akcje w obronie karpii. Nikt
          natomiast slowem nie wspomnial o tysiacasch świniakow, kurek, indykow i innych
          zwierzat, ktore nalezalo ubic a ktorymi wiekszosc zajadala sie przez cale swieta.
          Widac gdyby kazdy sam musial sobie "upolowac" mięsko wiekszosc przeszlaby na
          sałatke.
          • Gość: Arnold Toynbee Re: Banda katolików? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 00:31
            Gość portalu: GREG napisał(a):

> Bog powiedzial: "czyń sobie Ziemie poddana i niech zwierzeta Ci sluza". Dlatego
            > pokarm ze zwierzat nie kloci sie z religia.

Wyrażone w Biblii przekonanie, że duchowa obecność jest skoncentrowana w pojedynczym, transcendentnym, podobnym do człowieka Bogu, implikowało kolejną tezę, że nic innego we wszechświecie nie ma charakteru boskiego. Skutkiem tej rewolucyjnej doktryny było zerwanie jedności między człowiekiem i jego naturalnym środowiskiem. Zgodnie z Bożym nakazem - "idźcie i czyńcie sobie ziemię poddaną" - cywilizacja zachodnia dokonała niszczącego i zagrażającego obecnie człowiekowi podboju przyrody, a kluczową rolę odegrała w nim zachodnia technologia i metoda naukowa, będące niczym innym, jak tylko nowoczesnymi religiami, które przejęły od judaizmu, chrześcijaństwa i islamu pozbawiony czci stosunek człowieka do przyrody.
    • Gość: popieram Re: W obronie karpi IP: *.devs.futuro.pl 04.01.05, 09:49
      przed wigilią moja mama była świadkiem jak w Makro na Bielanach facet patroszył
      żywe, nieogłuszone karpie. Dopiero po wszystkim obcinał im głowę. Wszyscy w
      kolejce byli oburzeni taką postawą.
    • Gość: Kamila Popieram. Horror w Tesco na Długiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 10:43
      W Tesco na Długiej kretyni patroszyli żywe karpie, wrzucali je na lód. Ryby
      jescze żyły, łapały powietrze, rzucały się po stole.... Obok chodziły
      zadowolone z siebie pracownice. Ludzie w kolejce patrzyli i nic. Zwróciłam
      uwagę w Punkcie Obsługi Klienta, pracownica stwierdziła, że zadzwoni do
      kierownika. Zastanawiam się kim trzeba być,żeby wypatroszyć żywą rybę -
      psychopatą czy tylko sadystą? Jeżeli potrzebni są świadkowie na tę rozprawę, to
      chętnie pójdę.
      • Gość: popieram Re: Popieram. Horror w Tesco na Długiej IP: *.devs.futuro.pl 04.01.05, 12:17
        ja też pójdę i moja mama chętnie też, zresztą tym Panomw Makro powiedziałam, że
        się nimi prokuratura zainteresuje... i mam nadzieje, ze tak będzie. Trzeba mieć
        porzadnie nasrane w głowie żeby tak się pastwić nad zwierzętami.
        • Gość: studenciak Re: Popieram. Horror w Tesco na Długiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 22:34
          podajcie namiary na siebie
          mamy sporo filmow m.in. z Leclerca
        • Gość: NORMALNY Re: Popieram. Horror w Tesco na Długiej IP: *.wa.bigpond.net.au 05.01.05, 04:29
          Trzeba miec porzadnie nasrane w glowie zeby zajmowac sie takimi sprawami!!!!
        • Gość: NORMALNY Re: Popieram. Horror w Tesco na Długiej IP: *.wa.bigpond.net.au 05.01.05, 04:29
          Trzeba miec porzadnie nasrane w glowie zeby zajmowac sie takimi sprawami!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka