Dodaj do ulubionych

Zlicytują tramwaj i plastrony żużlowców

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 20:14
czy 'gazeta' moze pokazac fotke modelu Na 102?
Czy to model przegubowy, ktorych troche jeszcze jezdzi po miescie?
Obserwuj wątek
    • brytnej Re: Zlicytują tramwaj i plastrony żużlowców 04.01.05, 20:29
      Typ tramwaju nazywa się oczywiście 102Na, a nie "Na 102", ale o to Pan Rydakór
      nie raczył zadbać...
      A poza tym: tak, chodzi o przegubowy tramwaj typu jeszcze jeżdżącego, przegubową
      polską wersję legendarnego "streetcara" PCC.
      • Gość: studenciak tu sa foty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 20:54
        www.railfaneurope.net/pix/pl/trams/Wroclaw/102Na/pix.html
        moj ulubiony typ tramwaju...ma taki stary wielkomiejski klimat
        szkoda,ze je wycofuja - mogliby zostawic kilka
        • wielki_czarownik Dobrze, że się pozbywają 102 04.01.05, 21:40
          Może i z wyglądu są OK ale w środku niewygodne jak diabli. Krzesełka za nisko, uchwyty też. Trza by wnętrza przebudować.
          • piast9 Re: Dobrze, że się pozbywają 102 04.01.05, 21:46
            wielki_czarownik napisał:

> Może i z wyglądu są OK ale w środku niewygodne jak diabli. Krzesełka za nisko,
            > uchwyty też. Trza by wnętrza przebudować.
            Kiedyś ludzie byli mniejsi.
            • kolejar Re: Dobrze, że się pozbywają 102 05.01.05, 08:28
              Panu "Redaktórowi" Naczelnemu proponuję więcej nie drukować głupot o tramwajach,
              a kompetentne teksty zamawiać u mnie, albo przynajmniej zwrócić się o
              konsultacje. A co do wozów 102Na, to chyba jeszcze długo u nas (ostatnie miasto
              w Polsce!) pojeżdżą - znając zapał i kompetencje miejskiej władzy w dziedzinie
              transportu publicznego. Gorzej się ma z wozami 102Nd... Niby nowsze troszkę...
      • piast9 Re: Zlicytują tramwaj i plastrony żużlowców 04.01.05, 21:43
        brytnej napisał:

> Typ tramwaju nazywa się oczywiście 102Na, a nie "Na 102", ale o to Pan Rydakór
        > nie raczył zadbać...
        A w poprzednim artykule na ten temat pisali że licytują 102N. Zdziwiłem się
        trochę bo przecież ostatnio egzemplarz tego modelu został w dość kombinowany
        sposób pozyskany dla muzeum MPK.
        • Gość: KKW Re: Zlicytują tramwaj i plastrony żużlowców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.05, 08:20
          ja go mogę zlicytować, ale czy Owsiak przyniesie mi go na plecach na podwórko?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka