Gość: marqin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 20:14 czy 'gazeta' moze pokazac fotke modelu Na 102? Czy to model przegubowy, ktorych troche jeszcze jezdzi po miescie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brytnej Re: Zlicytują tramwaj i plastrony żużlowców 04.01.05, 20:29 Typ tramwaju nazywa się oczywiście 102Na, a nie "Na 102", ale o to Pan Rydakór nie raczył zadbać... A poza tym: tak, chodzi o przegubowy tramwaj typu jeszcze jeżdżącego, przegubową polską wersję legendarnego "streetcara" PCC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studenciak tu sa foty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 20:54 www.railfaneurope.net/pix/pl/trams/Wroclaw/102Na/pix.html moj ulubiony typ tramwaju...ma taki stary wielkomiejski klimat szkoda,ze je wycofuja - mogliby zostawic kilka Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Dobrze, że się pozbywają 102 04.01.05, 21:40 Może i z wyglądu są OK ale w środku niewygodne jak diabli. Krzesełka za nisko, uchwyty też. Trza by wnętrza przebudować. Odpowiedz Link Zgłoś
piast9 Re: Dobrze, że się pozbywają 102 04.01.05, 21:46 wielki_czarownik napisał: > Może i z wyglądu są OK ale w środku niewygodne jak diabli. Krzesełka za nisko, > uchwyty też. Trza by wnętrza przebudować. Kiedyś ludzie byli mniejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
kolejar Re: Dobrze, że się pozbywają 102 05.01.05, 08:28 Panu "Redaktórowi" Naczelnemu proponuję więcej nie drukować głupot o tramwajach, a kompetentne teksty zamawiać u mnie, albo przynajmniej zwrócić się o konsultacje. A co do wozów 102Na, to chyba jeszcze długo u nas (ostatnie miasto w Polsce!) pojeżdżą - znając zapał i kompetencje miejskiej władzy w dziedzinie transportu publicznego. Gorzej się ma z wozami 102Nd... Niby nowsze troszkę... Odpowiedz Link Zgłoś
piast9 Re: Zlicytują tramwaj i plastrony żużlowców 04.01.05, 21:43 brytnej napisał: > Typ tramwaju nazywa się oczywiście 102Na, a nie "Na 102", ale o to Pan Rydakór > nie raczył zadbać... A w poprzednim artykule na ten temat pisali że licytują 102N. Zdziwiłem się trochę bo przecież ostatnio egzemplarz tego modelu został w dość kombinowany sposób pozyskany dla muzeum MPK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKW Re: Zlicytują tramwaj i plastrony żużlowców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.05, 08:20 ja go mogę zlicytować, ale czy Owsiak przyniesie mi go na plecach na podwórko? Odpowiedz Link Zgłoś