wielki_czarownik 10.01.05, 21:20 Tylko kara śmierci! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: TRHB Re: Zabójstwo antykwariuszki IP: *.magma / *.magma-net.pl 10.01.05, 21:55 To jest skandal!!! koniec siwiata jest bliski według mnie tylko kara śmierci co ta kobieta była winna !!!!sku..s yny;/;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chilon Re: Zabójstwo antykwariuszki IP: *.t4.ds.pwr.wroc.pl 11.01.05, 10:20 Właśnie to jest skandal, pozatym tak naprawde to była może nie najczystsze i nie najpiękniejsze ale jedno ze spokojniejszych miejsc. Przynajmniej tak mi się wydaje. Aczkolwiek zadziwiła mnie akcja policji. W momęcie przyjechało ich "tysiące a nawet setki" tylko tak naprawde po co ? Połowa z nich stała na zewnątrz nic nie robiąc, bo dobrego wrażenie polska policja nie zrobi nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GYROS Re: Zabójstwo antykwariuszki IP: *.magma / *.magma-net.pl 11.01.05, 14:20 zgadzam się z tobą w 100% polska policja to bagno a grunwaldzka to siera dosłownie komisariat nie daleko i zamordowali kobiete w biały dzień powini się wstydzić pączkaże jeb.....!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacław Re: Zabójstwo antykwariuszki IP: *.do.pl / *.generacja.pl 10.01.05, 21:57 Słusznie. Tylko kara śmierci może być jedynym straszakiem na bandytów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdano caly Grunwald IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 22:23 Cały Grunwald Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grunwald Re: caly Grunwald IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 23:04 ej, co masz do Grunwaldu??? Ja tu mieszkam ;-P Nie wiem gdzie Ty mieszkasz, ale równie dobrze mógł to zrobić ktoś z Twojej dzielnicy. To chyba pierwszy taki przypadek w naszej okolicy. SZOK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdano Re: caly Grunwald IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.05, 00:29 nic nie mam tylko taka prawda ze zuli,ulicznikow i a`la gangsta, cyganie itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: caly Grunwald IP: *.net 11.01.05, 01:10 to fakt, grunwald to dno, de...le wyprowadzajacy psy na chodnik, pijacy itd, taki kabul, stare i brudne kamienice ale to nie lokalni chyba :( wiem od mamy ze ta babka mogla byc bogata.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luciee Re: caly Grunwald IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 08:25 Mieszkałam tam dwa lata, najpierw na Piwnej a potem w akademiku nieopodal. Poza tym przez 5 lat łaziłam po grunwaldzie dniami i nocami. Menelków sporo, pijaczków też ale niegroźni i nikt mi przez ten czas krzywdy nie zrobił. Prawda jest taka,że jak sie zaczepki nie szuka to małe jest prawdopodobieństwo że się ją znajdzie. A ja Plac Grunwaldzki zawsze bede miło wspominać. I Kaktusa też:)P To całe morderstwo to szok dla mnie, bo ja zawsze uważałam ze tam jest naprawde spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ WROC Re: caly Grunwald IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.05, 06:16 NIE PIERWSZY W UBIEGLYM ROKU ZGINELY DWIE NASTOLETNIE SIOSTRY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom-GRUNWALD Re: caly Grunwald IP: *.magma / *.magma-net.pl 11.01.05, 14:24 ten świad jest poje..y i zmierza do konica weług mnie to tylko kara śmierci coza czuby są na tym świecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zróbmy tak: Re: Zabójstwo antykwariuszki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.05, 00:19 wielki_czarownik napisał: > Tylko kara śmierci! > Dla kogoś kto jest przeciw karze śmierci, niech będzie tak jak jest. Natomiast za zamordowanie kogoś, kto jest za karą śmierci, kara śmierci. Wszyscy będą zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baton Re: Zabójstwo antykwariuszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 11:23 Jak nie może być kary śmierci to chociaż strzelać do nich "przy próbie ucieczki" wtedy społeczeństwo się oczyści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raskolnikow Re: Zabójstwo antykwariuszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 00:31 wiecie jak drogie są podręczniki akademickie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czeslaw Re: Zabójstwo antykwariuszki IP: *.proxy.aol.com 11.01.05, 01:35 W Ameryce za to kara smierci, w Polsce dostana pare lat. Czas zmienic prawo na to szujstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Zabójstwo antykwariuszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 03:38 Na szczęscie nie w całej Ameryce, faszystowska szujo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtas wrocław pod nosem policjantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 07:21 i to wszystko w odległości 90 m od komisariatu Wrocław-Śrudmieście na grunwaldzkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIOSik_ Re: pod nosem policjantów IP: *.magma / *.magma-net.pl 11.01.05, 14:27 Bhahahahaha bo to są ciecie rzeby być tak pustym jak nasza policja jest grunwaldzka normalnie z nich polewam !!!... Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Pytanie 11.01.05, 18:07 Czy masz pewność, że w sąsiednim bloku nikogo nie mordują? Policja to nie jasnowidze. Skąd oni mają wszystko wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: Pytanie 12.01.05, 15:45 Ale jakoś tak policji na grunwaldzkiej różne dziwne rzeczy się zdarzają. Na przykład ukradziono samochód zaparkowany pod posterunkiem. Fajnie, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: pod nosem policjantów IP: *.kom / *.kom-net.pl 11.01.05, 22:02 znasz to przysłowie: najciemniej pod latarnią. co jest winna policja wybacz ale nie bedą stali w kazdej brami i w sklepie i pilnowali każdego kto wchodzi i kto wychodzi. zawsze najlepiej zwalic wine na policje, a my interesujemy sie tym co zauważamy na ulicy, informujemy o wszystkim policje. nie!!! nasze społeczeństwo jest obojętne i dlatego jest tyle przestępstw. jak pytają sie nas o coś, czy coś widzieliśmy to przeważnie słyszymy odpowiedz: nie ja nic nie wiem nic nie widziałem. najpierw popatrzymy na siebie a poźniej krytykujmy kogoś innego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Zabójstwo antykwariuszki IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.01.05, 10:43 Dla kogo? Domagasz się tej kary dla siebie? Dlaczego? Cóż tak strasznego zrobiłeś, Wielki? Całe szczęśćie, że kara ta nie jest w Polsce obecnie przewidziana. Zobaczysz, że gdy trochę ochłoniesz, przejdą Ci autodestrukcyjne ciągoty. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: Zabójstwo antykwariuszki 11.01.05, 10:45 Jasne, kara śmierci. Żeby następnym razem potencjalny zabójca zamordował także potencjalnych świadków, którzy mogliby rozpoznać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Zabójstwo antykwariuszki IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.01.05, 10:50 Krew się we mnie burzy, gdy czytam nowe bezsensowne nawoływania do wprowadzenia kary śmierci. Kara ta jest bezsensowna, bo jest nieodwracalna. Nikt nie jest nieomylny, także sądownictwo. Sądownictwo w Polsce jest bardzo omylne, o czym można dowiedzieć się niemal codziennie z prasy. Jeśli sądownictwo w Polsce wyśle kogoś na jakiś czas przez pomyłkę do więzienia, to można zawsze spróbować zrekompensować mu krzywdę np. pieniędzmi. Jak zrekompensować krzywdę komuś, kto nie żyje? Po drugie, uważam udział w publicznym linczu, choćby tylko internetowym, za coś odrażającego. Nic na razie o tej sprawie nie wiadomo - kim był zabójca, z jakich działał powodów etc. Niektórzy mimo to chcą go zaocznie zabijać. A co gdyby okazało się, że ta strasza pani handlowała narkotykami, a zabójca był wciągniętym przez nią do nałogu uczciwym generalnie człowiekiem? Też czapa? A może zabił ją chory psychicznie? Też zabić? Opanujcie ludzie swoje krwawe instynkty, bo żyjemy - na szczęście - w cywilizowanym kraju i wypadałoby umieć trzymać na wodzy swoje idiosynkrastyczne odruchy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeźnik Re: Zabójstwo antykwariuszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 11:31 Posłuchaj Pawełku, wolisz się bać bandziorów, którzy czują się bezkarni czy wolisz żeby bał się bandzior? Myślisz że więzienie może poprawić człowieka? Bo ja nie sądze. Siedzenie w wieloosobowej celi przed telewizorkiem przez parę lat napewno nie pomaga. I kto za to płaci? Pan płaci, społeczeństwo. A taki skazany bandzior może być bardzo pożyteczny. Nerki do przeszczepów, płuca, wątroba, krwi można utoczyć jeżeli nie zarażona. I to wg mnie może być zadośćuczynienie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Zabójstwo antykwariuszki IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.01.05, 11:51 Ja się bandziorów nie boję. Jeśli ktoś się boi i z tego powodu chce zabijać innych ludzi, to niech się nim zajmą psychiatrzy. Poza tym ta alternatywa jest fałszywa, ponieważ można sprawić, by bandziorzy bali się odpowiedzialności i bez kary śmierci. Niezwykle chętnie płacę podatki i będę to robił nadal, a od państwa oczekuję, że będzie się starało efektywnie resocjalizować więźniów. Myślę, że istnieje pewne prawdopodobieństwo, że Twoje nerki mogłyby się bardziej przysłużyć społeczeństwu niż Ty sam. Czy wobec tego należałoby Cię ich pozbawić? Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Gdybyś 11.01.05, 11:57 Gdybyś miał choćby bardzo nikłe pojęcie o problemie to wiedziałbyś, że resocjalizacja to jeden wielki pic na wodę. Zresocjalizować możesz 16 latka który zdemolował wiatę przystankową, czy ukradł auto ale nie zbrodniarza który zatłukł człowieka młotkiem czy też zadźgał nożem. W USA w stanach w których zamiast wprowadzać poronione pomysły resocjalizacyjne przykręcono bandziorom śrubę liczba recydywistów drastycznie spadła. Poszukaj sobie na forum kraj w zeszłym roku była o tym dyskusja i podane linki do odpowiednich artykułów z prasy światowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WC Picker WC Gdybyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 15:46 Resocjalizacja to pic na wodę, homoseksualizm jest chorobą, a WC Picker służy do polerowania talerzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Gdybyś IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.01.05, 17:30 Ta resocjalizacja to wątek poboczny. Nie mam zamiaru zabawiać się w dygresje tego typu w tym miejscu. Nigdzie w nieco bardziej cywilizowanych krajach świata (nawet w Twoich ulubionych Stanach) nie ma bezwzględnej kary śmierci orzekanej bez względu na okoliczności. A to dlatego, że to sąd ocenia, czy dany osobnik zasługuje na śmierć, czy też np. działał w afekcie. Nie wiadomo na razie, w jakich okolicznościach zginęła ta starsza pani. A Ty chcesz już bez znajomości okoliczności kogoś mordować. Mam nadzieję, że nigdy nie zostaniesz sędzią. Dla społeczeństwa byłoby najlepiej, gdybyś już dozgonnie zabawiał towarzystwo w Internecie. Może zapytaj się w Agorze - a nuż daliby Ci jakiś etat? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Gdybyś 11.01.05, 18:05 Gość portalu: Paweł Z. napisał(a): > Ta resocjalizacja to wątek poboczny. Nie mam zamiaru zabawiać się w dygresje > tego typu w tym miejscu. Nigdzie w nieco bardziej cywilizowanych krajach świata > > (nawet w Twoich ulubionych Stanach) nie ma bezwzględnej kary śmierci orzekanej > bez względu na okoliczności. A to dlatego, że to sąd ocenia, czy dany osobnik > zasługuje na śmierć, czy też np. działał w afekcie. A czy ja postuluję wprowadzenie KŚ jako jedynej kary? > Nie wiadomo na razie, w jakich okolicznościach zginęła ta starsza pani. A Ty > chcesz już bez znajomości okoliczności kogoś mordować. Owszem nie znam akt sprawy więc nie wypowiadam się co do tej konkretnej kwestii a moja deklaracja ma charakter ogólny. Nie mówię, że tego sprawcę (sprawców) też trzeba powiesić, ale uważam, że taka możliwość powinna być. Mam nadzieję, że nigdy > nie zostaniesz sędzią. Dla społeczeństwa byłoby najlepiej, gdybyś już dozgonnie > > zabawiał towarzystwo w Internecie. Może zapytaj się w Agorze - a nuż daliby Ci > jakiś etat? :-) Spoko. Kończę studia i już mnie tu nie ma. Jadę tam gdzie jest normalniej niż w Polsce. Może Irak albo Afganistan? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WC Picker Leć, WC, leć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 19:05 W Iraku bedziesz mogl zabijac bezkarnie, razem z kolegami z polski - w sumie zabito juz ponad 120.000 ludnosci cywilnej w/g ostrożnych szacunków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Gdybyś IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 11.01.05, 21:04 Bardzo dobry pomysł z tym Irakiem. Weź ze sobą broń. A także kolegów o podobnych zainteresowaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeźnik Re: Zabójstwo antykwariuszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 14:30 Widzisz i na tym polega różnica między mną a tobą (Pawełku) że ty chęnie chcesz utrzymywać bandziorów a ja nie. Radzę ci obudź się bo będzie za późno. Ja myślę że mogę się przysłużyć społeczeństwu. Z zimną krwią wykastruję pedofila choćby dwoma cegłówkami to samo może być z każdym innym psychopatą. Poczekajmy aż coś stanie się twoim bliskim. Ciekawe czy wtedy też będziesz pełen miłosierdzia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis rzeź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 15:47 Czy ktoś skrzywdził twoją rodzinę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: form here Re: Zabójstwo antykwariuszki IP: *.magma / *.magma-net.pl 11.01.05, 14:23 Problem tkwil w tym ze to nie byl zwykly antykwariat. Tam byly antyki w cenach bardzo znacznych, a pani byla sama zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekaw?? Re: Zabójstwo antykwariuszki IP: *.magma / *.magma-net.pl 11.01.05, 14:36 a wiecie morze kto to był czy był to ktoś starszy czy młodszy i ile ich było? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzenki Re: Zabójstwo antykwariuszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 20:58 Fakt - KARA ŚMIERCI!!!Przecież to jest paranoja!!W środku dnia w godzinach obiadowych, koło restauracji, w centrum miasta, 50m od mojego mieszkania!!! Codziennie idąc na uczelnie tamtędy przechodze, dziś mnustwo policji się kręciło wracam z zajęć po 19, 20 patrze się na antykwariat i na ciemną ulice w której do każdej bramy mogą mnie wciągnąć...a policja tylko teraz się pojawiła!!!Przysłowia mądrością narodu - "najciemniej pod latarnią", ide obok komisariatu i jakoś bezpieczniej się nie czuje...a przecież to centrum miasta!!! Aż strach nosa z domku wychylać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Re: Zabójstwo antykwariuszki IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 11.01.05, 22:29 Marzenki a ty co studjujesz????i jak poszła matura bo wyraz mnóstwo piszę sie przez u zamknięte tak to wygląda ó.Także zajmij się ortografią a nie komentowaniem.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delta-force Re: Zabójstwo antykwariuszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 21:08 Była moją sąsiadką...złoty człowiek...wyrazy głębokiego współczucia dla rodziny! jestem za karą śmierci!!!!życie za życie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Zabójstwo antykwariuszki IP: *.magma / *.magma-net.pl 11.01.05, 21:38 oko za oko ząb za ząb ŚMIERĆ za ŚMIERĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Zabójstwo antykwariuszki IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 12.01.05, 08:26 Dlaczego pogardzasz opinią papieża na temat kary śmierci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olga Re: Zabójstwo antykwariuszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 22:10 Prymitywie - jesteś katolikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIOK Re: Zabójstwo antykwariuszki pytanie? IP: *.magma / *.magma-net.pl 12.01.05, 11:01 siemka niewiecie może to to był ? bo ja nic niewiem a y wiadomościach też nie mówią czy była to jedna osoba czy dwie czy jacyś gó..aże czy kto ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROBALLL Re: Zabójstwo antykwariuszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 21:27 To sie w głowie nie miesci !! Pojsc do pracy i juz nigdy nie wrocic !! To byla sasiadka mojej babci !! Oby jak najszybciej znalezli tych ludzi i ukarano ich karą smierci albo dozywociem z ciezkimi robotami w kamieniołomach niech taki czlowiek zda sobie sprawe jaka krzywde wyrzadził rodzinie !! [*] !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boryss Re: Zabójstwo antykwariuszki KAMERA!!!! IP: *.magma / *.magma-net.pl 12.01.05, 11:23 Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że w antykwariacie była zamontowana kamera, która zarejestrowała całe zdarzenie no i to teraz tylko kwestia czasu!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś