Dodaj do ulubionych

SKANDAL Z ENCYKLOPEDIĄ!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 08:45
Dziś Gazeta chwali sie na PIERWSZEJ STRONIE, ze do gazety dodaje 1 tom
encyklopedii za friko. Niestety kupujac dzis gazete nie dostalem nic takiego,
bo nie ma i tyle!! To po co wypisywac takie bzdury na okladce, reklamy w
telewizji itd. Panie Jarosławie Mikołajewski, jak to jest nie osiagalne???
Rzeczywiscie jest co poczytac Panie Mikołajewski. Klamliwa reklama rodem z
MediaMarkt, gdzie kamere cyfrowa potrafia reklamowac jako cyfrowa. Nabijanie
ludzi w bambus i tyle. Tym posunieciem tylko Gazeta zrazila do siebie ludzi i
w kanal wpusicila ludzi, ktorzy sprzedaja ja na ulicach, bo wygladaja jakby
ukradli wszystkie encyklopedie i sprzedaja gazete bez niej. Sa na maxa
wkurzeni na to, ze musza sie gesto tlumaczyc, iz nie dostali zadnych
encyklopedii i sa traktowani dzis jak pospolici cwaniacy i złodzieje. Nie
lepiej bylo ustalic jakas cene promocyjna pierwaszego egzemplarza. Kupil by
ten co potrzebuje. A teraz ciekawe jak mam kupowac pozostale tomy jak nie mam
pierwszego??? W ten oto sposób stracili mnie jako klienta na pozostałe 19
tomow i chyba nie tylko mnie, na ktore nie bedzie juz pewnie tylu chtnych jak
trzeba bedzie zanie zaplacic. Do d... z taka robota, wiecej szkody niz
pozytku. GRATULACJE DLA GAZETY!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: edward Re: SKANDAL Z ENCYKLOPEDIĄ!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 09:14
      > Klamliwa reklama rodem z MediaMarkt, gdzie
      > kamere cyfrowa potrafia reklamowac jako cyfrowa.

no rzeczywiście, to jest dopiero kłamstwo.

a poza tym, nie masz się co tak bulwersować. czy ty naprawdę myślisz, że agora
      pozwoliłaby sobie na to, żeby przez jakieś problemy z dystrybucją masy żądnych
      wiedzy ludzi nie miałyby kupić dwudziestu pozostałych tomów z aneksami?
      spokojnie, na pewno ci dodrukują.

a swoją drogą, zastanawiam się, co tak te tłumy zachęca do kupowania
      encyklopedii. chcą się dokształcać? książki będą ładnie w biblioteczce wyglądać?
      i potem normalny człowiek nie może kupić gazety, bo "inteligenci" z bożej
      łaski wykupili nakład. bo gratis jest.
      • Gość: Olo Re: SKANDAL Z ENCYKLOPEDIĄ!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 13:16
        Prostuję, że chodziło mi oczywiscie o "analogową jako cyfrową".

> a swoją drogą, zastanawiam się, co tak te tłumy zachęca do kupowania
        > encyklopedii. chcą się dokształcać? książki będą ładnie w biblioteczce
        wyglądać?

Własnie o to chodzi, że o żadnym kupowaniu nie ma tu mowy. Tak jak napisałeś
        jest gratis to jest szał. W przyszłym tygodniu jak trzeba będzie zapłacić to
        już pewnie nie bedzie takiego popytu i problemów. Nadal jednak podtrzymuję
        zdanie, że cała ta sprawa oparta jest na kłamstwie i wywołała więcej
        niepotrzebnego zamieszania niż pożytku. Wystarczyło ustalić cenę promocyjną 1
        tomu na poziomie 10 zł dla chętnych i nie mialbyś problemu z kupnem samej
        gazety.
    • szoppracz1 Re: SKANDAL Z ENCYKLOPEDIĄ!!!! 12.01.05, 09:27
      Facet w kiosku mówił, że już o 5.00 wszystkie Gazety były wykupione (w kioskach
      i w prenumeracie encyklopedie były).
      • Gość: m* Re: SKANDAL Z ENCYKLOPEDIĄ!!!! IP: *.kask.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 09:40
        wczoraj poprosiłam kioskarza o odłozenie jednej Gazety - odrzekł, że lista
        oczekujacych juz zamknięta.... od kilku dni były zapisy na GW z encyklopedią...
        paranoja!
        • Gość: bumelant tania wiedza IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 12.01.05, 14:01
          a może raczej do taniej (za 2 pln) wiedzy ?
          Dla mnie nie starczyło :(
          • Gość: Rafis Re: tania wiedza IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 12.01.05, 14:06
            wracają stare czasy gdzie przywilejem było miec znajomego sprzedawcę ;)
    • Gość: autorka Re: SKANDAL Z ENCYKLOPEDIĄ!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 14:45
      Dzisiaj dostałam gazetę wraz z "gratisem" dokładnie o godz. 9 w Epi...
    • Gość: xxl Re: SKANDAL Z ENCYKLOPEDIĄ!!!! IP: *.amuz.wroc.pl 12.01.05, 16:47
      potwierdzam...pare minut przed 9.00 bylo mnostwo gazet w EPI....ale to samo
      bylo gdy zaczynali z książkami ( powiesci XX w . )tez zagladalem do kazdego
      kiosku i nic ale ktos na tym forum podpowiedzial ze po 9.00 kupil wtedy gazete
      w EPI(zapamietalem to i dzis nawet nie zagladalem do kiosku tylko prosto do
      EPI ;).....wtedy musialem pierwsza czesc kupic za 20 zl na allegro.....pewnie
      jest tam sporo tych encyklopedii
    • Gość: qwerty Re: SKANDAL Z ENCYKLOPEDIĄ!!!! IP: *.ci.pwr.wroc.pl 12.01.05, 17:22
      A czy nie lepiej kupic normalna encyklopedie, a nie ta z kiosku ...
      • Gość: hrabianka Re: SKANDAL Z ENCYKLOPEDIĄ!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 17:35
        Ta encyklopedia z kiosku jest chyba troche aktualniesza od tej PWN-owskiej
        sprzed ponad 6 lat - a przynajmniej taką mam nadzieję. W związku z tym
        zapalnowałam kupowanie tej encyklopedii, gdyz sama ma duzo starszą. A uważam,
        że internet internetem, a encyklopedia w postaci książkowej w domu być powinna.
        Zwłaszcza jak w domu są dzieci.Dzieciaki nie odróżniaja prawdziwej i rzetelnej
        informacji od bylejakiej (jakiej w necie pełno). Zdecydowałm sie więc na kupno
        i nieświadoma, że pierwszy tom encyklopedii jest za darmo poszłam sobie przed 9
        rano spokojnie do kiosku.Zastanawiałam sie tylko po ile będzie(Myślałam,że nie
        więcej niz 25 zł). A tam wiadomo,guzik z pętelką. Tak jak tu niektórzy piszecie
        ludzie brali, bo za darmo, ale przy następnych tomach będzie spokój. Niech się
        udławią tym swoim darmowym tomem. Ale kochana pani w kiosku kazała przyjść po
        południu i jakimś cudem znalazłą dla mnie jeszcze encyklopedię.Więc udało mi
        się. Mamm jednak nadzieję,że zrobią dodruk dla tych któzy postanowili kupować
        całość.
    • Gość: aqq Re: SKANDAL Z ENCYKLOPEDIĄ!!!! IP: *.ci.pwr.wroc.pl 12.01.05, 17:25
      Do kazdej gazety wyborczej powinni dodawac maly, czuly dyktafon z mikrofonem
      oraz instrukcja obslugi.
      • Gość: abc Re: SKANDAL Z ENCYKLOPEDIĄ!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 18:00
        nie wiem o co ten szum - wydanie encyklopedii w formie zaproponowanej przez
        gazetę to pewnego rodzaju humbug - zestaw haseł niereprezentatywny ,
        objaśnienia i definicje płytkie , zdjęcia niezbyt wyraźne / "ciekawe" są
        zdjęcia centrów miast w usa - austin itd - widocznie ktoś jest zafascynowany
        ameryką - lub może ta encyklopedia jest jakąś kompilacją / - bardzo się
        zastanawiam nad zakupieniem całego wydania i chyba nie zdecyduję się
        • gonzales.wroclaw Ależ ta Enc. nie jest dostarczania wiedzy :). 12.01.05, 18:13
          Jej podstawowym zadaniem jest dostarczenie regularnego przychodu Agorze. I to przychodu nie tylko determinowanego samą Encyklopedią, ale i rozmaitymi dodatkami, suplementami, auktualnieniami itd - vide Gutenberg Kurpisza. [Oczywiście jest jak najbardziej oczywiste działanie, ale po co dorabiać ideologię?]
          Aby to - systematyczny przychód - osiągnąć, wydaje się serię złożoną z 20 tomów, która zaspokaja nie głód wiedzy, ale głód zagospodarowania półek. Przecież nikt, kto poszukuje rzetelnej wiedzy, nie sięgnie po Encyklopedię sygnowaną przez coraz bardziej nieobiektywną gazetę. Co prawda, nie ma zbyt dużego związku pomiędzy obiektywnością w przedstawianiu zdarzeń, a definicją - chociażby - logarytmu, ale z drugiej strony brak obiektywizmu rzuca się cieniem na całość publikacji.
    • gonzales.wroclaw A na Allegro już są :) 12.01.05, 17:56
      Od 10 PLN po 25. Widocznie nie jest im wszystko jedno :)
    • Gość: jola Re: SKANDAL Z ENCYKLOPEDIĄ!!!! IP: 81.219.224.* 12.01.05, 18:49
      a ja chciałam kupić gazetę bez encyklopedii i nie było! Wystawienie gazetowej
      encyklopedii na półkę to obciach, po co wam to! Policzcie sobie koszty całej
      serii, taniej wychodzi zakupienie multimedialnego wydania PWN-wskiej
      encyklopedii, na dodatek jak się zdezaktualizuje, to nie żal wyrzucić.
      • Gość: opanowany Re: SKANDAL Z ENCYKLOPEDIĄ!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.05, 19:44
        tak jest dokładnie - ale wiesz, jak ludzie dostają coś gratis, to świrują. jak
        byłby zestaw zajefajniastych papierów toaletowoych (pierwszy gratis, później 20
        zł za tonę), to też by się dziś rzucili. mam dwa stare wydania książkowe e. pwn
        i prawie w ogóle z nich nie korzystam, bo i tak najaktualniejsze dane znajdę na
        internecie. Spokojnie, to tylko promocja (gw, która, szczególnie wrocławska i
        pwnie w innych miastach "faktuje" się i "suprekspresi"), więc udają, że dalej
        mają na względzie inteligencję człowieka;))
        Pozdrawiam
        • Gość: opanowany Re: SKANDAL Z ENCYKLOPEDIĄ!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.05, 19:53
          przepraszam - napisać miałem miałem, bo je niedawno sprezentowałem, nawet mi
          się zrymowało;) Hasła zdezaktualizują się zanim zbierzecie wszystkie tomy, więc
          nie ma co panikować;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka